Gråtande Bebis Tävlingen

Hittade nått skumt som jag vill dela med er! I Japan utförs det en årlig "Gråtande Bebis Tävling" i April månad under Nakizumo festivalen vid Sensoji Templet i Tokyo. Vissa (länder) kan tycka att det är hemskt medan andra (Japan) ser positivt på det!
 
Vad är meningen med denna tävling?
Tävlingen hålls alltid under Naki Sumo festivalerna och har existerat i över 400 år. Tävlingen går ut på att nyblivna mammor lämnar över sina små bebisar till Sumobrottare och präster som försiktigt försöker få bebisarna att inse att man kan göra allt med sin vilja och kraft. Bebisen som skriker högst och längst vinner!
I Japan ser man detta som ett gott tecken för barnen. Ett djupt och långt skrik ger ett hälsosammare liv och en bättre uppväxt. I USA däremot argumenterar många och tycker att barnen kan riskera att få hjärnskador av olika slag. Det finns däremot inga  bevis eller någon form av antydning att barnen blir skadade under tävlingens gång, och som sagt så är detta en tradition i Japan, inte Amerika. Men kan dock hålla med om att denna tävling kan verka lite väl brutal och framstå som känslokall.
Anna

Haha oj, detta visste jag inte. Läskigt!

Svar: haha aaah lite! xD
MissNosebleed

2013-10-12 | 10:55:35
URL: http://mesboll.blogg.se



☯Namn:
Kom ihåg mig?

☯E-postadress: (publiceras ej)


☯URL/Bloggadress:


☯Kommentar: