Onigiri- おにぎり.

Fick några frågor från mitt förra inlägg om Onigiri, vad det var för nått och vad de innehåller. Så tänkte svara på dom frågorna och berätta lite kort om Onigiris.
Först och främst- Onigiri är världens smartaste mellanmål/lunch! Trekantig risboll med fyllning inslagen i sjögräs. Helt omöjlig att förstå sig på innan man prövat. Klarar rumstemperatur bra så köp och ha i väskan till innan/efter träningen eller mitt i natten.
Onigiris är väldigt känt här i Japan. Finns i alla mataffärer, super billigt och finns i alla smaker. Traditionellt är en onigiri fylld med inlagda plommon (umeboshi) eller saltad lax (shiojake), saltad torskrom (tarako) och torkade fiskflingor (katsuobushi).
Mina favoriter är dessa som visas på bilden under (blandning på röda bönor och sesamfrön, samt en med ägg i)
 
Det går såklart att göra Onigirs hemma i sverige också. Brukade laga med syrran när jag bodde hemma. Super enkelt och går snabbt när man väl har fått in tekniken!
 
Här är receptet för er som vill testa hemma:

ca 6 dl ris. 6 dl vatten. Sjögräs (nori)
Tips: Koka ditt ris med lite mindre vatten än vanligt, det gör att riset blir hårade i konsistensen vilket ger en bättre smak!

Fyllnings exempel:
  • Stekt lax i soja
  • Tonfisk i majonäs
  • Nori och majonäs
  • Rökt fisk
Sen kan du ju komma med egna exempel. det är bara mixa och testa, det funkar både med stekta rätter som kalla, men om du har stekt det så låt det svalna innan du sätter in de i riset. Tänk på det även ska vara i små bitar! 

Gör så här:
  • Koka riset, låt svalna
  • Gör i ordning din fyllning
  • Ta en klump ris i ena handen, gör en grop i mitten så att fyllningen får plats, forma sedan Onigirin till önskad form. 
  • Smaksatt med salt och kryddor
  • Lägg på Norin
  • Servera tillsammans med grönsaker och soja!
Marina

Fin blogg med jättebra bilder !! Roligt att följa dig och se hur ni har det:) du skriver jättebra också:) många kramar Marina






Svar: Tack så mycket marina! Massa kramar tillbaka! <3
MissNosebleed

2013-10-11 | 20:10:39
pastelcat

va spännande jag måste helt klart testa att göra dom hemma någon dag (´w`)/ ! ps. älskar din blogg den e helt klart en av mina favoriter, och det är jätte kul att läsa om ditt liv i japan ^^ !

Svar: åhhh så roligt att höra! Blir så glad! Tack och hoppas att du stannar! <3
MissNosebleed

2013-10-12 | 14:05:12
Bona Dea

Coolt! Måste testa!

2013-10-12 | 14:17:46
URL: http://faunabonadea.blogspot.se/
Sam ★

Har velat prova detta jättelänge, får prova göra det hemma någon dag. <:

2013-10-12 | 19:41:08
URL: http://simsky.blogg.se
Emma Grann - Pluggar till FOTOGRAF

Häftigt!!

2013-10-14 | 22:01:33
URL: http://emmagrannfotografi.blogg.se/
Emelie Petersson

Så spännande :-) och riktigt häftigt :-)

2013-10-14 | 22:04:11
URL: http://syrum.blogg.se/
Jeanette

Mmm sesamfrön! Förstår varför den är din favorit.

2013-10-14 | 22:07:53
URL: http://kuriosakabinett.blogg.se
Sanna J Bizzozero

Fin blogg du har, tycker att den är speciell på något sätt!
Kolla gärna in hos mig, finns mycket bilder/musik & träning att läsa om :)

2013-10-14 | 22:11:40
URL: http://ssannabizzozero.blogg.se
Agnes Bjurek

Mums!

2013-10-14 | 22:14:31
URL: http://agnesbjurek.blogg.se/
Anonym

Ååh men JAA <3 SOM jag har letat efter bloggare i Japan! :oo äntligen dyker nån upp :D Din blogg är dessutom jättefin :3

Svar: åh vad bra! Hoppas att du stannar då! <3Tack så mycket :3
MissNosebleed

2013-10-14 | 22:22:08
Mohammedi's | Art, model & designer

nice

2013-10-14 | 22:25:09
URL: http://mohammedis.se/



☯Namn:
Kom ihåg mig?

☯E-postadress: (publiceras ej)


☯URL/Bloggadress:


☯Kommentar: