A song of Higurashi

Bild från Google.
 Älskar att ligga i sängen och höra Cikador på kvällarna. Det känns så japanskt. Tänker massa på anime och åh. Så underbart mysigt.
För er som inte vet så är Cikada, kallas Semi 蝉 i Japan och Sonbesie i Afrika som betyder "little sun animal" något väldigt vanligt här i Japan. De kännetecknas av stora, långt ifrånsittande ögon med vanligtvis genomskinliga, ådriga vingar av vilka de främre är längre än de bakre. Det finns ungefär 2 500 arter av cikador runt jordklotet och många är ännu oklassifierade.
Cikador lever i tempererat till tropiskt klimat där de är en av de mest välkända insekterna, mest för sin storlek och för sina anmärkningsvärda akustiska talanger. Cikadornas sång är bland de starkaste ljud som frambringas av insekter och finns skildrad i poesin redan under antiken. Det är hanarna som frambringar ljud i syftet att locka till sig honor och de gör det med hjälp av ljudorgan på bakkroppen.
Daniella 🌙

den såg ut som ett sånt troll från where the wild things are iförsta anblicken xD

2013-11-02 | 19:06:46
URL: http://vapenbroder.blogg.se/
Anna

Haha vad läskig den såg ut. :'(

2013-11-02 | 19:27:30
URL: http://mesboll.blogg.se
Heza

Har vädret börjat bli höstigt än, eller är alla blad fortfarande gröna?

Svar: ibland är det lite kyligt här, men det varierar läskigt mycket! Och njaa de flesta träd är fortfarande gröna, men såg några idag som var lite orange aktiga :)
MissNosebleed

2013-11-03 | 17:21:36



☯Namn:
Kom ihåg mig?

☯E-postadress: (publiceras ej)


☯URL/Bloggadress:


☯Kommentar: