Pokemon ramen!

Hittade världens sötaste pokemon ramen här om veckan som jag tänkte ta som kvällsmål ikväll!
Kollar på gamla avsnitten av The Walking dead för att Celine ska hänga med, så hade vart gott med en liten kopp snabbnudlar till de :3
Nån som vill smaka? :D

Leg band

Köpte två par leg bands som man ska ha nere vid fötterna iställer för strumpor med spetts på! Super billiga och funkar hur bra som helst! :D
Köpte en grå mjukiskofta också tills imorrn, och tjejerna köpte en massaaaaa kläder haha! Ska försöka ta bilder imorrn för att visa er hur en japansk sportdag går till hih!
 

shoppa gympakläder!

Påväg till Minatomirai för att kolla vinter kläder och sportkläder!
Imorrn ska vi nämligen ha en såkallad Sport festival 運動会 med alla från vår skola. Det ska vara som våra svenska Friluftsdagar i sverige, fast man tävlar mot varandra i en massa japanska sporter. Vi ska ta med bentos och har övat på alla japanska sporter/grenar under veckan (så vi vet hur saker och ting går till).

Cancergurka?

sitter i sängen, pratar med min tustus och äter cancergurka! haha nä har gjort en sallad med en gurka som jag var tvungen att smaka, den ser så otroligt skum ut, med bubbler/tumörer på xD
Smakar inte så speciellt annorlunda från de svenska gurkorna men det kan bero på all min japanska dressing?
haha, hade ni vågat smaka denna? 

Grattis till oss!

 
Känns tråkigt att inte få fira sin årsdag tillsammans med den man älskar... att befinna sig på andra sidan jordklotet, nära 900 mil mellan oss.
Men att få kunna fira två år tillsammans är riktigt roligt! Mina två år tillsammans med han har gått hur fort som helst! Tiden går fort när man har roligt som man brukar säga. Både han och jag har vuxit så otroligt mycket, lärt oss saker från varandra och mognat tillsammans. Vi har såklart haft våra upp och ner gångar, men det har bara fått oss att lära känna varandra ännu bättre. Trodde aldrig dock att det skulle bli han och jag från början. Vi träffades ju bara för att bli kompisar. Men känslorna kom nästan direkt och vi inledde vårt underbara förhållande på Halloween. 
Vi har klarat av ett utav det svåraste sakerna ett par kan gå igenom så ett år från varandra blir en lätt match haha! Jag har ett band med Pontus som jag aldrig har haft med någon tidigare. Han är min bästa kompis, vi har samma intressen, tycker lika om det mesta (haha), kan prata om precis allt, han får mig att må bra, han har byggt upp mitt självförtroende något enormt och jag älskar honom djupt!
Ska fira våran dag genom att prata med han på skype heeeela natten :3
 
Love you my beautiful Baby panda/ HunnyBunny/ Tustus/ Ponpon<3

Grodsång?

Ligger i sängen och försöker sova. Det går dock inge vidare pga en groda som vägrar hålla tyst utanför huset... Nackdelen med att bo i ett gammalt japanskt hus- pappersväggar, man hör precis allt utanför hahah. Känns lite exotiskt endå, att höra grodor så klart och tydligt mitt i natten.
Hade vart mysigt om grodan inte var så himla högljud haha xD
bild från en trappa här i området. Man kan se hela villområdet som jag bor i. Det är väldigt tätbefolkat och mysigt! :3
 

Plugg...

Har pluggat 3-4 timmar varje dag nu i två veckor... Pluggar för att visa lärarna att jag "förtjänar" att gå upp en klass (till förmiddagsklassen med dom andra tjejerna). Lärarna går så snabbt framåt, vi läser igenom 4 kapitel i boken på bara en vecka! Det är endast muntligt på lektionerna, börjar alltid dagen med ett prov och får alltid läxa att skriva 2 sidor från boken och skriva alla övningar tills dagen efter. så att ah. Det är svårt plugg!
Har lite svårt att hänga med på måndagslektionerna dock. Vår lärare vi har på måndagar förklarar aldrig vad vi gör, grammatiken eller nånting... Dom andra lärarna förklarar grammatiken först, läser ur boken och SEN blir det muntligt. Läraren vi har på måndagar kör muntligt FÖRST och sen går hon igenom :s så känner mig alltid efterbliven på måndagar hahah. Malin får förklara grammatiken för mig på rasterna (hon har ju pluggat grunderna sen innan).
Så nu blir det plugg i 4 timmar! yaaaay :D
 

Runway show in Pacifico!!!

Herregud! hade runway övning idag med modellerna och designklassen efter skolan. Det var roligt men fick även reda på vart vi ska ha showen sen! Den ska tydligen hållas inne i Pacifico byggnaden, i national convention hall!!! Den salen är större än Globen och det kommer att sitta fler personer och kolla än vad som känns möjligt!! Jag som trodde att detta bara skulle vara en mindre "visa-upp-för-skolan-show" när det i själva verket kommer att bli som en riktig runway. Med band som spelar innan, cirkusnummer, och massa sånt. Kommer att bli värsta showen. Blir nervös bara jag tänker tanken waaaaah
Alltså ah.
Jag kommer säkert att svimma av nervositet. Gå sin första runway inför sååååå många människor!! 
Men det blir säkert ett minne för livet. Och snacka om adrenalinkick efteråt om allt går som det ska :D

Dagens planer:

Påväg till skolan! Ska till design klassen idag och leka modell haha. Ska öva lite inför deras show, samt testa lite kläder. Ska bli spännande! Designklassen är mitt tragiska försök till att få japanska kompisar haha, alla i den klassen är japaner som kan knappt nån engelska och jag kan knappt nån japanska xD Men har alltid roligt där, dom är så söta så! Har ju en del saker gemensamt med dom flesta ju, som kläder, stilar, smink och hår! :D
Senare idag blir nog bara det vanliga- laga mat, plugga och plugga!

Video från Paraden!

 Försökte göra en video från paraden men min kamera dog under halva så fick inte med det bästa... 
Men som tur var så gjorde Sandra en helt sjukt bra video! Hon är youtubare och kan verkligen sin grej! Hon gör massa roliga videos om hennes liv här i Yokohama. Klicka HÄR för att komma in på hennes kannal!
 

Halloween parade 2013 in Tokyo-Kawasaki!

Här kommer det några bilder från gårdagens Halloween parad i Kawasaki!
Det var helt sjukt stort, och galet mycket folk! Jag var där med mina tjejer, Akseli, Daniel, Sandra, Maria och hennes kille, Terence och Hyeyeon! Det kom fram en massa japaner till oss hela tiden för att dom ville ha foton, kramar eller bara säga hej! Speciellt till Akseli för han var klädd som en väldigt känd karaktär från One Piece (vilket är en utav de största animerna som finns här).
Med andra ord, dagen var helt underbar! 
Två par tjejer som såg oss i publiken som blev helt galna! Detta var den typiska reaktionen vi fick igår haha
ATTACK ON TITAN!
 
Och avslutade dagen med en HotPot buffé i SakuraIchigo! Åh åt som tok!

Halloween makeup!

Här kommer det några bilder på min outfit och makeup från idag och igår! Jag körde improvisation mellan något sött och creepy. Blev en demon docka, tror jag hahah.
Blev inte nöjd med sminket... köpte en massa konstiga produkter som inte funkade (svårt att köpa saker här i japan som man inte vet vad det är...) men men!
Sminkade tjejerna också! Malin och Elin va köttätande Piff och Puff. Och Celine blev en simpel sugerskull!
 

ハロウィン・パレード

 
På söndag ska vi försöka vara med i den Japanska Halloween paraden i Hawasaki!
Den håller på hela dagen med en massa roliga saker. Den börjar 14:30~15:45 med paraden, sen kl.16:00~17:00 är award på bästa kostym, man vinner två biljetter till Italien och 100,000 yen! 
Sen på kvällen (22:00~) börjar Monster Festival med artister och hög musik!
 
Vi vet dock inte om paraden blir av iår eller inte pga en till tyfon som ska komma mellan lördan och söndan... Och om paraden blir inställd har vi en plan B- halloween fest hos en i klassen. Så det blir nog awesome vilket som! :D

Halloween party!

 Igår kväll vare halloween party hemma hos Tom i hans nya lägenhet! Han och hans två rumskamrater bjöd på hemmagjord middag, snacks och annat gott!
Det var superkul! det var lite många svenskar i början så alla pratade svenska med varanada, men sen senare mot kvällen var det bara japaner och thailändare kvar så det var roligt at få testa japanskan och prata lite med thailändarna!
ni får bättre bilder på min sminkning och så senare! Ska ha samma smink på mig idag på halloween paraden :D

Så svååårt...

Behöver er hjälp återigen haha...  Yolandi eller en trasig dock? eller något blandat?
Ska snart iväg på festen och jag har verkligen ingen anning... vill så gärna testa nått nytt och göra nått som inte så många har tänkt på innan (därför jag är tveksam på dockan) men åh vet inte D:

JORDBÄVNING!!!!!

Ligger i sängen just nu, höll precis på att somna då hela huset börja skaka helt brutalt mycket, tyckte vi tjejer iallafall! Den höll på i flera minuter och det lät massa! Väggarna skakade, sängen gungade, tvn vickade så vi nästan trodde att de skulle trilla och soffan flyttade på sig! Lite läskigt men hur coolt som helst ju! Vilken upplevelse!! Herregud, känner mig helt uppskakad! Kände för att skiva ut lite för er haha, tråkigt inlägg men hur ofta upplever vi svenskar jordbävningar liksom?
 
Random bild som jag tog för nån vecka sen. Det är en gata som vi går förbi varje morgon påväg till skolan. Så vackert. Undrar om jordbävningen som var nyss kommer att synas imorrn? Nä troligtvis inte, det är nog bara vi som uppfattade denna jordbävning som "stor" haha! xD

Visst är hon vacker?

Syrran hade en halloween dag i skolan och såg helt underbart vacker ut! Hon hade på sig svarta linser med vitt långt hår och halloween sminkning runt ögonen!
Frågade henne lite om hur jag skulle kunna sminka mig imorrn men det är så svååååårt D:
 
Och nu är det bara 59 dagar kvar tills syrran kommer på besök!! Längtar så efter att få krama min bebis igen<3
Pratade lite med familjen också, dom stod och lagade mat i bakgrunden och minsta syrran bakade.
Pratade till och med min farmor och farfar. Bara mamma som jag inte har chattat med idag..
Saknar och älskar alla! Skönt att få prata med dom ibland!
 
Men nu ska jag sova, Malin och Elin sitter här i rummet och kollar på Attack on Titan på tvn. Ska försöka ta oss till Harajuku imorgon istället. Vill också hitta svarta linser nu hahah! 

Halloween shoppat!

300 spänn för peruken! sjukt värt!
Kunde inte åka till Harajuku idag pga tyfonen som kommer att komma... men hittade ett superbra ställe här i Yokohama som sålde peruker, linser, fransar, smink, kläder, allt! Och det fanns hur mycket som helst! 4 hela våningar med bara en massa kostymer mm! Tänk er Buttericks fast typ gånger 7!!
 
Köpte en röd peruk, äkta hår (vad jag kan läsa) och tre olika linser som jag ska testa!
 Jag har ju redan en väldigt isblågrå ögon färg men har alltid superstora puppiller, så ville testa helt blåa och helt gråa, samt en som är blandad- blå med ljusbrunt in mot puppillen, som Pontus ögon :33
 
Får se vad jag kan hitta på tills imorrn. Just nu känns det som om jag borde satsa på Ariel, zombie Ariel? eller ah vet inte, har inget blod kom jag på...
Ni får gärna tipsa eller ge förslag!

Smörgåstårta

Igår var vi, som sagt, hemma hos Amanda i hennes Share house för att fira hennes födelsedag!
vi gjorde tre stora Sumoogosutootaa (vår översättning i katakana på Smörgåstårta så japanerna skulle förstå haha). Gjorde en med tonfisk och grönsker, en med ägg och frukt, och sista med skaldjur!
 
Hennes share house är tydligen en utav Japan största, det bor flera hundra där. Så det var riktigt fräsht, skulle dock inte välja att bo där istället för mitt lilla totoro hus med tanke på den långa resvägen, den dyra hyran och jag skulle nog aldrig få en riktig "hemma känsla", som jag redan har fått i mitt totoro hus :3
 
Men roligt var det! Vi stod med varsitt vinglas i handen, pratade och tog upp hela deras kök, haha 11 personer skulle försöka sammarbeta, men det gick bra, tårtorna blev supergoda! Till och med så goda att det tillslut dök upp en massa japaner som ville smaka. Slutade med att 7-10 styckna kom och åt upp det som blev över! xD

Kort om idag!

Testade en konstig grå- metalik redigering på dessa bilder, om ni undrar varför dom ser så skumma ut haha xD
Bytte outfit senare också, började regna så flätade ihop håret. Grått väder=gråa kläder?
 
Nä men idag har jag vart i skolan, gjorde provet på typ 4 min. Det var hur lätt som helst! Hade pluggat på en massa andra saker som inte ens nämdes på provet :s
Vi har tester/mini prov varje morgon i skolan för att se hur bra man kommer ihåg och hur snabbt man lär sig, och dom testerna var till och med svårare än provet vi hade idag!
Men men, skönt vare!
 
Sen efter skolan så drog vi hem till Amanda (en tjej i skolan som fyllde år idag) i hennes share house. Lagade smörgåstårta med alla svenskarna och Wen, super roligt! Ska visa bilder imorrn!
Klockan är halv två nu och jag har skola imorrn så måste verkligen lägga mig nu...
 
Imorrn blir det Harajuku med Sara och Amanda (kanske Akseli) för att kolla kostymer och smink till Halloween.
Får se om jag hittar nått spännande :D

Sneak Peak!

En liten sneak peak på dagens outfit! Sitter och äter frukost just nu, ska snart dra till skolan!
Ska ha ett Katakana test idag btw... är jätte nervös, det är viktigt att få bra på de här testet om jag vill kunna hoppa upp en klass. Kan katakana utantill och flytande. Det är bara en massa ord som skrivs konstigt, med en massa ー (när ett ord är mer utdraget) som man knappt hör och en massa små ya, yu, yo som jag blandar in i vissa ord... som ex:  チャーハン Chāhan, för att inte tala om alla dessa ッ som dyker upp lite nu och då i japanska ord... Måste verkigen memorera alla ord om jag ska kunna få så lite fel som möjligt, vilket blir runt 300 ord! :(
Önska mig lycka till?
 

IKEA

 Idag åkte i till IKEA med vår husvärd Kurihara-san! Kändes som om vi var en familj, vi brukar kalla Kurihara-san för vår japanska pappa för han hjälper alltid oss med precis allting och är orolig om vi tex kommer hem sent på kvällarna, ringer till våra mobiler och kollar vart vi är och allt!
Så idag kände jag mig mer som en japan som turistade i IKEA än en svensk som turistade i Japan, fotade allt där det stod på svenska (har redan vart i japan för länge haha, tycker det är coolt när nått står på svenska nu mera) xD
HAHA Kurihara-san sa åt mig att sätta mig vid bordet och så satte han sig på andra sidan och så skulle tjejerna ta foto på oss, hahaha jag kunde inte sluta skratta och han satt och höll sig för skratt. Han ville att jag skulle ha ett roligt foto på oss, tror jag? hahah han är så sjukt random ibland xD
Sen såklart skulle Kurihara-san bjuda oss alla på middag. Går aldrig att övertyga han om att betala själva, han har bjudit oss så många gånger att vi börjar få dåligt samvete... men Kurihara-san är en japan trotts allt. Översnäll på alla sätt! <3
Han köpte inte bara en varsin middag till oss utan också två andra måltider ifall vi skulle ångra oss eller inte bli mätta, samt en efterrätt till oss alla!
 
Superbra dag! Lika roligt varje gång att gå ut på äventyr med vår husvärd!
Köpte dock inte det vi var ute efter (nya sängkläder) men hittade lite annat smått som behövdes till huset!

Vad skulle ni vilja ha från Japan?

Stod och kollade lösfransar här om dan och kom och tänka på Vad är det som finns i Japan som inte finns i Sverige? Vad är det som man "bara" hittar här?

Jag har bott här nu i tre veckor och redan börjat tänka som om jag har bott här i flera månader. Jag minns ärligt talat inte vad som är svårt att få tag på i Sverige... lösfransar finns det gott om här, i precis alla former. Och det var en sak som jag letade efter som en tok hemma i Sverige- riktigt bra och billiga fransar. 
Men vad mer? Har ni något som ni väldigt gärna skulle vilja ha härifrån? Smink? Godis? "Typiskt" japanska prylar?
Skulle gärna vilja veta, har något roligt på g för er! ;)

Latte med smak av Grönt te!?

Sitter och dricker lite kaffe under tiden jag försöker plugga japanska. Satt över fyra timmar igår och pluggade så känner att jag måste hålla tempot uppe! Hoppas på att kaffet ska hjälpa en att orka haha
Hittade kafferör, som jag älskade hemma i Sverige, Kaffe Latte och en Latte med Grönt te smak! Är inte så förtjust i grönt te. Och det hjälper inte heller att japanerna smaksätter nästan precis allt med grönt te. Godis, chips, bullar, kakor, chocklad, allt. Men kände att jag var tvungen att testa denna läskiga Latte med Grönt te iallafall, och det smakade till min stora förvåning sjukt gott! Första gången jag var glatt överraskad av något som var tillsatt av grönt te! 
Sitter och dricker den just nu, njuuuuter :3

Dryckautomater

Automater, maskiner som säljer läsk etc. är något som är väldigt populärt i Japan. Tittar du nedför en gata kan du se flertal sådana som står utspridda. Vi ser dom var 5:e meter här i Yokohama. Dom är bokstavligt talat överallt! Och det är faktiskt så populärt att de säljer nästan allting i Japan ur dessa maskiner. Allt från paraplyer och laddare till mobiltelefoner till videospel och färdiga maträtter så som pizza som bakas och slänger på pålägg inuti automaten medan du väntar på ditt käk. De mest vanliga är dock dryckautomater. Vilket är grymmt bra om du är törstig, alla drycker är ju kalla. Och det finns hur många olika sorters kalla kaffedrycker som helst, att hitta kaffe i dessa maskiner är vanligare att man hittar coca-cola eller pepsi drycker. 
Det sägs finnas mer än 8 miljoner automater i Japan!
 
 

Nytt halsband!

Såg denna och blev kär. Det var sista halsbandet med YinYang, vad jag förstod det som, så kunde inte låta bli att köpa den! jättebillig och passar till det mesta :D
 
Idag ska jag på ett möte med Design gänget! Ska öva Runway, prata och planera med en massa söta japaner inför visningen! Ska bli kul, får se om dom förstår vad jag säger hahah
Vad tycker ni? Hiss eller Diss med tajta halsband?

Sen Middag

Här sitter jag och äter min "nyttiga" mat från 7eleven!
Dom håller på och river upp vårt kök här i huset så vi kan varken använda köket eller vatten atm...
Trodde först att Kurihara sa att dom skulle byra rör eller nått litet i köket, men dom har verkligen rivit ut allt! 
Får se hur det blir sen :D
 
 

Mer bilder från Odaiba!

Vi hittade ett ställe vi trodde va ett kattcafé, men det var bara en kattaffär... Kunde dock inte låta bli och posa i den giganstiska kattmunnen xD
Här kan ni se den berömda utsikten från Odaiba, regnbågsbron (som jag måste åka sen) och Tokyo i dagsljus.
vi stod alla och turistade som galningar haha 
Mäktig lunchbufé! Bästa jag har ätit på länge, smakade av allt som stod serverat<3
Och såhär såg såg utsikten ut på kvällen! Så brutalt vackert. Åh.

Bild bomb!

Var som sagt i JoyPolis ジョイポリス igår med ett underbart gäng svenskar!
JoyPolis är en nöjespark inomhus i Odaiba, Tokyo, som inriktar sig på teknologi, spel och maskiner.
Allt var väldigt futuristic där inne, fullt med folk och bara en massa par!
Japaner gillar att ta med sin älskling/ gå på dejt i nöjesparker. Alla japaner man ser i nöjesparker håller antingen hand, står och kramas, pussas eller flörtar. Vilket är jättegulligt om man inte befinner sig ca 900 mil från sin älskling... Saknade han massa :(
Får ta och bjuda han till en nöjespark när han kommer hit! ;D
Detta var vår första åktur och var nog den roligaste under hela dagen!
Allt man åkte eller gjorde i denna park var ett spel/tävling. Vilket var jättekul! Denna gick ut på att man skulle stå två och två på en platta som åker fram och tillbaka som en gunga, och den som snurrade mest och snabbast vann!
Ni ser lite utav beskrivningen och poäng reglerna i bilden under:
Bilden över var en kamera som skulle underhålla en under tiden man stod i kö till en åktur. Vi skrattade så vi grät till bilden över, kolla mitt derp face liksom xD
Sen gick vi i ett The Ring spökhus! Tänk er ett kolsvart spökhus där ni blir jagade av en krypande Samara tjej, man ser inte vart man springer, man vågar inte kolla bak (för hon var efter en hela tiden) SAMTIDIGT som man skulle tävla mot varandra. Paniken var enorm där inne, sjukt bra attraktion!!
Och sist men inte minst får ni se mig och Malin som två jättesälar! Dom tog ett foto på ens ansikte och satte den på en animerad säl som simmade runt på en enorm skärm. hahah

Karaoke night!

 Här kommer en video på när vi var och sjöng karaoke för första gången!
 Vet inte vad mer jag ska skriva... har för mig att jag skrev allt i förra karaoke inlägget.
Ahja, här är videon iaf:
 

Japansk Fotoautomat!

Idag var jag och några andra svenskar ute och busade i Odaiba!
Besökte Joypolis, åkte vid regnbågsbron, åt bufe och fotade en massa.
Klockan är snart två på natten här så gör ett bort inlägg just nu! Skriver mer imorrn!
Här är bilder på oss från idag i en japansk fotoautomat iaf ehe:
Hahaha vi ser alla så otroligt söta ut xD

Nytt från Ghibli!

Köpte som sagt bara det jag behövde. Som var en stor handduk, en liten handduk och en japansk handduk som man tar med sig i väskan (i japanska allmänna toaletter finns det nämligen inget papper elr fön för att torka händerna efter man har tvättat dom. Här i Japan har alla sina egna handdukar med sig var dom än går), samt ett par mysstrumpor :3
Nästa gång jag går dit kommer jag troligtvis köpa en massa gossidjur, små figurer, och åhhhh!
Ska bara besöka Ghibli Museet först och se vad man kan hitta där innan jag köper en massa söta skräpsaker haha
 

Ghibli affär

Idag hittade vi en Ghibli affär i Minatomirai!! Efter alla gånger vi har besökt Minatomirai har vi aldrig sett den affärn förr. Men det är så oerhört stort i Minatomirai så det är inte så konstigt haha.
Hittade en MASSA saker jag ville köpa, men köpte bara de saker som jag behöver. Ska köpa mer med tiden :3
(visar bilder på vad jag köpte imorrn!)

Dagens Makeup:

Orkade inte fixa en avanserad sminkning idag. Men blev ganska så nöjd endå!
Maskara och ögonskugga, thats it!

Nu har även jag fallit

 
 
Jag vet inte vad som hände. Har gillat G-Dragon ett bra tag nu, jag och pontus har lyssnat mycket på han hemma i sverige, men enda sen jag kom hit till Japan har jag inte kunnat sluta lyssna på hans musik!
Man kan höra hans musik lite var stans här i Yokohama, i hissar, shopping centrum, affärer, och han är en stor mode ikon här i Asien.
Han verkar vara en superskön person också, han är ofta på tv för intervjuer och live spelningar och han är lika rolig varje gång! Kolla vad han skrev till Justin Bieber efter deras framträdande tillsammans, dog lite när jag såg detta xD

Japansk Mobiltelefon!

Idag efter skolan drog vi till Yokohama Centrum och fixade mobiltelefoner till oss alla fyra!
Köpte ett familjeabonemang som vi ska dela på, vi skickar gratis sms till alla med SoftBank och ringer gratis till varandra, fick även varsin mobil på köpet! Jag valde en ljusblå! :D
Detta ser ut som en äldre telefon men det är splitterny model här i Japan. Japaner föredrar de äldre modellerna framför de nya Iphone osv.

Öppningscermonin

Öppningscermonin tog jättelång tid haha. Alla skulle buga åt alla håll och kanter, och lärarna kan inge engelska så andra personer fick komma upp ibland för att översätta.
Men alla lärare verkar super söta! Och de andra eleverna är supertrevliga!
Sen när cermonin var över kom lärarna med an massa stora fat med sushi, japanska maträtter, stekta nudlar, japanska kakor och massa annat! Det blev ett 10 tal bord fyllda med japanska läckerheter på :3
så alla gick runt vid borden för att testa allt och för att kunna få chans att få presentera sig för de elever som man inte hälsat på innan.
På bilden över har vi Fred, en Canadensare som jag inte kan namnet på än, Axeli, Stefan och Malin!
Mot slutet utav lunchen kom en massa gymnasie elever in i salen som också går i skolan, och det var en massa supersöta japaner som sprang fram till mig för att de ville ha foton! xD
 
Hamnade dock i en klass jag verkligen inte ville hamna i... Alla hamnade i en klass på förmiddan (för att de har pluggat japanska innan) men jag hamnade ensam i en eftermiddagsklass. Ska inte ta hela historian, det är massa mer inblandat. Ska försöka prata med lärarna om detta på måndag!

Rea!

 
Var i Minatomirai och skulle kolla lite vinterkläder, hösten har äntligen börjat komma här i Yokohama. Idag var första kvällen jag sov med täcket i örngottet!
Men hittade H&M ist, och där hade dom väääärsta rean, hittade en lång kjol för 300 Yen (bilden över visar) vilket är under 20 kr!! Köpte även en klänning med ögon på (såklart) och ett par yin och yang tajts för bara 35 kr!
Var i himmelriket där i affärn haha!

Baozi?

Idag blir det världens godaste kvällsmål! En ugnsbakad bulle med nån japansk maträtt i mitten. Hur god som helst! Vet dock faktiskt inte vad dessa heter... Elin kallar dom för Xiao Long som dom heter i Kina, men jag har bara testat Baozi som är väldigt liknande, så vet faktiskt inte vad de heter.
Någon annan som vet? :D
Ska upp tidigt imorrn. Det är ingen skola men vi ska endå till skolan för en öppningscermoni och för en middag med dom i skolan, sen ska jag på möte med Design klasserna ang. modellgrejen!
Sen efter skolan måste vi storhandla mat...
Det är så svårt att handla mat här i Japan, man vet inte ens vad hälften är för nått och man kan inte läsa på paketen heller för nästan allt är skrivet på Kanji. Så vi har fått testa oss fram hittills i mataffärerna.
Igår köpte tillexempel Celine ett paket drickyogurt som vi alla trodde var mjölk, vi hann hälla i våra te koppar och upptäckte direkt hur surt det började lukta xD
Mjölkprodukter är btw väldigt begränsat här i Japan. Det finns väldigt lite smör och ost. För att inte tala om mjölken. De flesta här är laktosintoleranta och undviker mjölkprodukter överhuvudtaget.
 
Ahja nog om det haha! Ska lägga mig nu! Skriver mer imorrn!

Var och besökte

Som ni ser på bilden, man fick tyvärr inte ta några bilder inne i affärn... men ni ser iaf en glimt av vad som fanns där inne! Hade säkert blivit ett hundratals bilder om jag hade fått kunna fota där inne ,så kanske lika bra att det var förbjudet haha? Det var helt underbart stort, fanns allting där, allt man kan tänka sig! Som ett Pokémon fan var detta rena drömmen!
Köpte dock inget. Det finns ju ett större Pokémon center inne i Tokyo som vi ska leta efter så snart vi får chansen! :D

VIRAS NYA HEADER

Vet inte om ni har sett Viras supersnygga header än? Men jag är sjukt avis på den!
Har själv försökt göra en ny header, men det går inge vidare när man bara har Paint att jobba med. Så när jag såg Viras nya blev jag sjukt taggad och inspirerad! Ska göra mitt bästa för att göra en lika snygg som hennes!
Besök hennes blogg och kolla på headern här: HÄR

Bento べんとう

Fick några frågor angående förra inlägget vad en Bento är för något. Så tänkte förklara för er som inte vet!
 
Bento eller obento är en japansk lunchlåda men till skillnad på den svenska lunchlådan då allt är bara ihop slängt så är de japanska betydligt mer strukturerade. En bento består oftast av olika fack samt flera olika lager så att maten inte ska blandas. I en bento finns det oftast ris, någon typ av fisk eller kött samt grönsaker, frukt eller annat snacks som äts som tilltugg. 
Överallt i Japan kan man köpa dessa matlådor i engångsförpackningar eller i vackra handgjorda trälådor. Och som man ser i många anime/manga serier är det väldigt eftertraktat att som kvinna kunna göra dessa aptitliga lådor att se ut så vackra som möjligt. 
Bento till lagning har blivit som en konstform och man jobbar timmar för att få till den mest unika och speciella matlådan. De kan ta formen av din favoritkaraktär i Naruto till vackra djur m.m. men för att få till dessa använder japanerna inte bara kniv och fingerfärdighet utan det går att köpa olika typer av hjälpartiklar som tex, ut skärare, stämplar etc.  
 Bilder från Google

Isblått och panda<3

Köpte lite nytt från affären 100 yen shop som finns på lite olika ställen här i japan.
I affären kostar allt 100 yen, vilket är ungefär 6-7 kronor!
Kunde inte låta bli och köpte en massa söta saker. Det är inte lätt att motstå när priserna är så otroligt låga! :D
 
Köpte bland annat två panda Bento lådor, en panda Bento påse, en isblå termos, isblåa Bento bestick med ätpinnar och två isblåa stora ätpinnar. Har gått och blivit förälskad i färgen isblå/pastel blå, köper allt i den färgen nu mera haha xD

Mys i min PandaKigurumi!

 
Imorse var tyfonen över oss. Det lät och blåste obehagligt mycket. Skolan stängde och vi blev tillsagda att stanna hemma idag. Det var tydligen den största tyfonen som har drabbat Japan på över 10 år! Men mer än så var det inte, huset står kvar och vi mår bra!
 
Så idag hade jag planerat att läsa lite tidningar, det finns så otroligt bra tidningar här i Japan! Tänkte passa på och ta in lite inspiration och läsa vart man kan köpa de bästa kläderna här i japan :D
Sen tänkte jag jag försöka plugga lite, leka med Goro och kolla på film! Mys dag.
Detta är mina favoriter hittills- Ray, ViVi och JELLY. Nonno är också helt okej man har bara två av den tidningen och KERA är helt sjukt bra men har inte hittat den nånstans här i japan än...
Har ni några japanska tidnings favoriter?

Bank papper osv

Nu när stormen är som värst och när vi är tvungna att vara inomhus passade vi på och fixa lite pappersarbete. Vi måste ha ett japanskt bankkonto om vi vill kunna skaffa jobb här, samt att det blir lättare om vi skaffar mobiler.
Så håller på och skriver i dessa papper atm. Lite svårt bara när precis allt står på japanska Kanji... 

Naturkatastrofer

Vi har vart med om 3 naturkatastrofer på bara två veckor! Förra veckan var det en liten tyfon här i Yokohama, igår vare en liten jordbävning och ikväll ska brutala Tyfonen Man-yi komma in över nästan hela japan!
Det har redan börjat här, det regnar och blåser massa!!! Vi kommer troligtvis inte ha någon skola imorrn pga tyfonen. skööönt!
Blir en mysig dag hemma imorrn (troligtvis) med ramen och läsk :3
Tyfonen har däremot redan drivit över 400 000 familjer som har ombetts att evakuera. 
Många flygplan och tåg har blivit inställda och minst 80 000 hus har blivit översvämmade.
Hoppas det går bra för dom personerna!
Men jag är inte speciellt orolig, vi bor högt upp här i Yokohama med massa hus runt om oss. Samt att det värsta ska vara som det är ungefär nu. I värsta fall ska vi ha ett skyddsrum här i närheten som vi och grannarna kan mysa oss in i haha!
Läs mer om tyfonen här: HÄR

Från Kurihara

Som jag har berättat tidigare så är vår husvärd huuur gullig som helst! Han köpte tex ett paket med HalloweenHellokitty donuts till oss här om dan! 
Man kan köpa allt möjligt läskigt nu innan Halloween här. Och så typiskt japaner att klämma in något gulligt också, som Hellokittyn man fick på köpet xD
 
Han kom även igår med fyra flaskor Julmust, knäckemackor, Lingonsylt och potatisbullar från IKEA, hahah han är tydligen galen i IKEA och var där igår, tänkte på oss och passade på att köpa lite saker xD
söt!

Middag hemma!

Haha försökte laga mat här om dan men hahahaha, den blev helt svart!! Elin skulle testa att laga något koreanskt med svarta bönor, maten ska tydligen vara svart men såg bara så läskigt ut! Ser typ ut som något vi har plockat från sidan utav en motorväg xD
Men det var gott! Jag gjorde en stor sallad till var och en utav oss, kan inte leva utan sallad, omnomnom<3
Ser det gott ut hahah? xD

jordbävning!

Idag upplevde jag min första jordbävning!!
Var i en stor byggnad, femte våningen, Elin kom springande och skrek "Kände ni?! Det skakade till i en sekund!" men jag och Malin kände inget så vi trodde att vi hade missat det, men då skakade det till igen en aning starkare i 2 sekunder! Alla vi tjejer stod tillsammans och bara tittade på varandra, förvånade och stumma medans alla japaner runt om oss gick runt som om inget hade hänt, tror inte ens att dom kände nått :o Jordbävningen var visserligen jätte svag och super kort men den kändes!! :D
 

FINALLYYYYY

 
Åh vad jag har längtat! Satt och kollade på de nya avsnittet igår kväll med tjejerna framför stora tvn med en massa japanskt godis, hur mysigt som helst!
Den här säsongen kommer att bli awesome! :D

カラオケ !!!!

Var som sagt på Japansk Karaoke igår (カラオケ= karaoke, kara betyder tom och okesutora betyder orkester).
Karaoke är otroligt stort och populärt här i Japan! De traditionella karaokebarerna har däremot mer eller mindre dött ut och ersatts av de såkallade karaoke boxar. Anläggningar med karaoke box finns vid varje station i Tokyo (går att hitta dom lite överallt) och består av ett antal små karaokerum där större eller mindre sällskap får plats. Man kan även köpa mat, snacks, drycker och alkohol i dessa rum.
Att sjunga i Karaoke box med sina vänner en helgkväll med god dricka är betydligt mer populärt än att gå ut på pub eller nattklubb här. Vilket jag förstår, det var mycket roligare än när man går ut i Sverige. Man är endast med sina vänner, bra sätt att bjuda in nya vänner för att lära känna dom lite bättre, man får välja sin egna musik och volym, billig dricka och ah. Det var super kul med andra ord! Ett måste i Japan! 
Det tog lite tid att fatta hur allt fungerade ibörjan, var så himla mycket man kunde välja mellan. Men tillslut fick vi till det och började beställa en massa gott och sjöng i flera timmar haha!
Video kommer troligtvis upp snart!

Kärlek.

Kunde som sagt inte ta mer mig allt för mycket till Japan pga MAX vikten. Så passade på och köpte lite nytt. Lyckades hitta en maaaaassa fint, herregud. Japan kan verkligen min stil! Kan gå in i vilken affär som helst och hitta en massa jag skulle vilja köpa. Sånt hände aldrig hemma i Sverige.
För att inte tala om Harajuku. GAH. Mitt ställe<3
Köpte en ny kjol (har aldrig haft behov av att ha kjol förr, men det är som sagt så sjukt varmt här och alla japaner går runt i dessa kjolar med band på, så kände för att köpa en), köpte även två varmare tröjor till vinter. Alla var kärlek i första ögonkastet och från affären Sevens!

喉が渇いています

Varm dag idag igen! Vaknade utav att det inte fick att andas. Så otroligt varmt! Var tvungen att sätta mig framför fläkten och doppa händerna i kallt vatten...
Men ah, idag blir det en lugn dag hemma i vårt totoro hus. Det är för varmt för att vistas ute idag. Så vi drar ut på kvällen ist. Tänkte testa på Japansk Karaoke! :D
Visar bilder för er senare när vi har kommit hem igen!
Kände för att visa er mina handleder hahaha
 
Åh en kul grej bara- nån som kan läsa min rubrik och vet vad den betyder? :D

Gråtande Bebis Tävlingen

Hittade nått skumt som jag vill dela med er! I Japan utförs det en årlig "Gråtande Bebis Tävling" i April månad under Nakizumo festivalen vid Sensoji Templet i Tokyo. Vissa (länder) kan tycka att det är hemskt medan andra (Japan) ser positivt på det!
 
Vad är meningen med denna tävling?
Tävlingen hålls alltid under Naki Sumo festivalerna och har existerat i över 400 år. Tävlingen går ut på att nyblivna mammor lämnar över sina små bebisar till Sumobrottare och präster som försiktigt försöker få bebisarna att inse att man kan göra allt med sin vilja och kraft. Bebisen som skriker högst och längst vinner!
I Japan ser man detta som ett gott tecken för barnen. Ett djupt och långt skrik ger ett hälsosammare liv och en bättre uppväxt. I USA däremot argumenterar många och tycker att barnen kan riskera att få hjärnskador av olika slag. Det finns däremot inga  bevis eller någon form av antydning att barnen blir skadade under tävlingens gång, och som sagt så är detta en tradition i Japan, inte Amerika. Men kan dock hålla med om att denna tävling kan verka lite väl brutal och framstå som känslokall.

Kvällsvandrar i yokohamas gator

Ute i Japan vandrar vi omkring, vi vandrar omkring men hittar ingenting, vi lever på toast, ris och läsk, vi blabla blabla blaaah~ ah hur nu låten går hahah.
Är ute som sagt och vandrar i mörkret med Malin. Så himla mysigt här på kvällarna. Så otroligt varmt, fuktigt och kolsvart! Älskar ljudet av de kända japanska Cikadorna. Känns som om man är i en anime elr nått! Vi har dock på oss mycket kläder pga all mygg... Utan myggen hade det vart perfekt :D
 

Onigiri- おにぎり.

Fick några frågor från mitt förra inlägg om Onigiri, vad det var för nått och vad de innehåller. Så tänkte svara på dom frågorna och berätta lite kort om Onigiris.
Först och främst- Onigiri är världens smartaste mellanmål/lunch! Trekantig risboll med fyllning inslagen i sjögräs. Helt omöjlig att förstå sig på innan man prövat. Klarar rumstemperatur bra så köp och ha i väskan till innan/efter träningen eller mitt i natten.
Onigiris är väldigt känt här i Japan. Finns i alla mataffärer, super billigt och finns i alla smaker. Traditionellt är en onigiri fylld med inlagda plommon (umeboshi) eller saltad lax (shiojake), saltad torskrom (tarako) och torkade fiskflingor (katsuobushi).
Mina favoriter är dessa som visas på bilden under (blandning på röda bönor och sesamfrön, samt en med ägg i)
 
Det går såklart att göra Onigirs hemma i sverige också. Brukade laga med syrran när jag bodde hemma. Super enkelt och går snabbt när man väl har fått in tekniken!
 
Här är receptet för er som vill testa hemma:

ca 6 dl ris. 6 dl vatten. Sjögräs (nori)
Tips: Koka ditt ris med lite mindre vatten än vanligt, det gör att riset blir hårade i konsistensen vilket ger en bättre smak!

Fyllnings exempel:
  • Stekt lax i soja
  • Tonfisk i majonäs
  • Nori och majonäs
  • Rökt fisk
Sen kan du ju komma med egna exempel. det är bara mixa och testa, det funkar både med stekta rätter som kalla, men om du har stekt det så låt det svalna innan du sätter in de i riset. Tänk på det även ska vara i små bitar! 

Gör så här:
  • Koka riset, låt svalna
  • Gör i ordning din fyllning
  • Ta en klump ris i ena handen, gör en grop i mitten så att fyllningen får plats, forma sedan Onigirin till önskad form. 
  • Smaksatt med salt och kryddor
  • Lägg på Norin
  • Servera tillsammans med grönsaker och soja!

Vår japanska trädgård!

Det går hur många svenskar som helst i vår skola! Har redan lärt känna 6 andra svenskar men känner till över 10 stycken haha. Vi gick ett gäng på 9 pers idag till Yokohama station och åt god mat tillsammans. Det var super trevligt! Men känns lite tråkigt endå att det är så otroligt många svenskar iår... jag reste ju till Japan för att lära mig japanska och inte svenska xD
 
All andra bor på Share House. Hörde dom prata en massa om alla sina regler, hur de var, hur mycket de kosta och deras 40 min långa resa till skolan varje dag och kände gud så bra jag bor endå! Har lyckats hitta de perfekta huset. Billigt, charmigt, 10 min att gå till skolan med våra egna regler! 
Vårt lilla Totoro hus<3
En annan bra sak med vår tomt är att vi sparar pengar när det gäller frukt. Jag som äter frukt och grönt som en hamster älskar att bara kunna ta några clementiner eller Nashi som växer här ute på tomten :3
 

Japansk hetta

 
Shorts- Gjort sjölv | Linne- Monki | Skjorta- Monki | Skor- DinSko
 

Glad tjej i underbart väder! Här är det 27 grader med en sån fukt i luften att tom löshåret får vågor!
 
Igår i skolan var det två japaner som kom fram till mig och frågade om jag ville vara modell för skolans fashionshow som kommer att hållas senare under året och en i Juni! Vår skola är ju en Design skola så det finns en massa klasser som designar kläder osv, och dom ska hålla en show för hela vår skola samt några designers, och jag tackade ja till att vara en catwalk modell, hahaha får se om jag vågar, men de ska nog gå bra, kommer bli en kul erfarenhet xD

ONIGIRI

Har en kort rast i skolan nu. Börjar kl 13:10 varje dag och slutar 16:40. Brukar bli ganska så hungrig mellan dom timmarna så tog och köpte två par Onigiris under rasten. Älskar deras Onigiri med ägg i. Den är min favvo hittills!
Råkade sudda ut ena ögat på den här bilden, vet inte vad som hände hahaha. 

Tyfon outfit!

Munkis- Från min PonPon<3 | Rygga- Monki | Strumpbyxor- Härifrån Japan | Buffaloo- SkoUno i stockholm | Linne- Monki.
 
Det är en tyfon här idag. Blåser helt galet mycket. Vilket är suuuupersköönt. Det var har vart så sjukt varmt de senaste dagarna, blir svettig vad man än gör här, så att få komma ut till en tyfon är rena drömmen för mig just nu haha!
Men de har lugnat ner sig lite nu, ska ta en kvällspromenad ner till 7Eleven och köpa en Onigiri elr något :3

Yokohama Centrum

Idag efter skolan gick vi in till centrum med en ny skolkompis, super trevlig kille! Vi åt middag och visade han vägen in till Minatomirai ^^
Den höga byggnaden ni ser längst bak på bilden är Japans högsta skyskrapa!! Den är hela 296,3 meter hög och innehåller världens näst snabbaste hiss, som rör sig en våning per sekund! Måste in dit nångång bara för att åka hissen haha xD
Och parisehjulet ni ser en bild upp är världens största klocka och en av världens största parisehjul!
Man kan se parisehjulet från vårt hus, så stor är den!
 
Jag bor i en helt underbar stad. Älskar den mer och mer som tiden går. Helt brutala byggnader, perfekt väder, bra mat och shopping, och helt otroligt trevliga människor! <3

ハッピー ハロイン

Det är inte halloween än men känslan är redan i full gång här i Japan! Det är Halloween pynt precis överallt här! I varenda affär, alla hus har pyntat och alla mataffärer har hela avdelningar med bara Halloween grejs på!
Här tar dom Halloween på största allvar xD

love

Åh är kär! ville egentligen ha ett annat par tatto leggings men dom fanns inte i den affärn, men jag är nöjd, älskar dehär mönstret också så :D
OH på tal om vill ha och inte vill ha- vi upptäckte vår första kackelacka i huset idag!!! Det var hemskt, och Malin löpte amok på stackarn, sprayade ner hela köket med gift! Var tvugna att diska allt som stod framme bara för de hahaha xD

Akihabara

Åkte till Akihabara här om dan för att köpa lite elektroniska prylar. Fanns hur mycket elektronikaffärer som hellst, allt man kan tänka sig i teknologinsvärld fanns där! Det var oerhört mycket anime reklamer och affischer där också. Man såg även spel affischer och liknande överallt. Såg supercoolt ut! Stället kallas ju för teknologins himmelrike så kanske inte så konstigt att det var mycket sånt! 
I ringen står jag och fotar eheh!!
 

såååå vaaaarmt

Vaknade av att det var 30 grader varmt. Gick inte att andas, svettades ihjäl...
Tempraturen varierar väldigt mycket här beroende på om det regnar elr inte. När det regnar ligger tempraturen mellan 15-20 grader och när solen kommer stiger värmen med runt hela 10 grader!
Det är superskönt på kvällarna men på dan.... dör D:
Ahja, är påväg ut nu iaf! Står i hallen, som ni kanske ser?
Ska iväg till antingen Minatomirai elr nånstans i Tokyo om vi orkar :D
 

Första riktiga dan i skolan!

Idag var första riktiga dagen i skolan. Vi började 13:10 med att presentera oss, sen gick hon snabbt igenom Hiragana för att se om vi kunde det, och avslutade klassen med ett litet test på det.
Det roliga var att det är 4 andra svenskar i vår klass haha. Kommer inte lära oss japanska alls om vi ska prata svenska med vår klasskompisar ju... Men alla verkade jätte trevliga! Kommer trivas bra! Gäller bara att vara duktig och plugga, jag går tydligen i en "snabb" klass (högt tempo) så det gäller att vara driven!
Bild på två tjejer i deras skoluniform. Blir helt till mig när jag ser elever i skoluniformer, tycker det ser så vackert ut! Vill också ha... önskar vår skola hade skoluniformer :(

Viras.se

Ni läser väl en utav mina absoluta favoritbloggar, Viras.se? Hon har en underbar blogg, galet vacker, sötaste katten och är en super trevlig tjej! <3 
Bilden länkar till hennes blogg!

Kunde inte låta bli..

Sista bilden är ett Shampoo med blåa hårpigment (sånt man bara hittar i Tokyo haha), testade lite på löshåret och den funkar superbra!
Snart blir håret blått igeeeen :'D

VIDEO- Ramen resturant!

Filmande som sagt när vi åt ramen här om dan. Försökte få med deras skrik men det blev mycket lägre på film än i verkligheten... Men visar er filmen iaf haha!
 

Påväg till skolan!

 
Jag har bott i Japan i en vecka redan. Tiden går helt sjukt snabbt!
 
Och jag har inte riktigt fattat att jag är i Japan än tror jag. Det känns så otroligt overkligt. Jag menar, jag har drömt om det här såååå länge nu. Har så mycket att ta in och det har hänt så mycket på så kort tid.
Ibland slår det mig, som igår när jag åkte tåg in till stan. Jag stod vid dörrarna och tittade ut över alla japanska hus. Det var så otroligt vackert, tusen tankar kom upp i mitt huvud och sen slog det mig- Jag befinner mig i japan. Jag ÄR i japan.
Känslan att vara här är obeskrivlig. 

Help!

 
Den där söta väskan som liknar ett panda huvud var jag sjuuuukt nära på att köpa! Vill egentligen ha ett tigerhuvud (såg en bild på tumblr på en tjej som hade en och velat ha sen dess) men den kostade 500 kronor såattah... :(
Eller vad tycker ni? Panda väskan ni ser på bilden var sista, så ska jag köpa den nästa gång eler ska jag leta efter ett vitt tigerhuvud? Elr inte köpa alls?

HARAJUKU

ÅH herregud vilket underbart ställe Harajuku var! Vill bo där!!! Alla affärer hade kläder i min smak, ALLA. Och det fanns en massa Crepsstånd som jag måste testa nästa gång jag är i Harajuku. Och jag hittade affärer med en massa japanska linser som jag ska köpa sen, och peruker ska jag leta efter, och och åh!
Ser ni oss i bilden över? haha det var en videokamera som filmade och visade alla som gick in på gatan.
Nästan alla japsnska ungdommar i Harajuku hade snygga kläder på sig! Dåligt foto men var tvungen att smygfota en kille som hade mina jeans på sig, och tjejen bakom hade köpt Dr Martens och sen en skoluniform och längst bort en Goth :D
Såg två-tre cosplayare också!

Goro!

VI HAR EN SKÖLDPADDA I VÅRT HUS!!!
Han heter Goro och är egentligens Takahiros sköldpadda. Han ska jobba i kina ett tag framöver så han låter Goro få bo här ett tag :D
 
Han är huuuur söt som helst! Jag själv är så otroligt ovan med djur, har ju bara haft fiskar i hela mitt liv pga min allvarliga pälsallergi... Så jag håller på och daltar med Goro hela tiden!
Han väckte mig idag btw, han stod på alla fyra och gjorde simtag mot fönstret hahaha, höll på o dö av skratt! Ska filma nästa gång han gör så så får ni se! xD
Sötaste Goro :3

Mer om dagen i Tokyo:

Detta har vart i min "måste göra i japan-lista" och tom i min "innan jag dör- lista", att få se Hachikos staty och sittplats! Eller det var att gå över Shibuyas övergångställe med kom jag på nu. Men ah haha!
Efter att ha sett filmen Hachiko har det vart ett måste att få se den verkliga statyn, och idag gjorde jag det! kunde inte låta bli att ge han en kram också :3
Det var en massa Akita hundar överallt i Hachiko stationen, och en massa hundspår nere i tunnelbanan. Super charmigt! 

SHIBUYA

Idag åkte vi till Tokyo och besökte bl.a Shibuya! Det var helt magiskt. Och herregud vad mycket folk det var!! Valde en dålig dag att shoppa på dock, gick inte att gå fram på gatorna med alla paraplyn.
Ska dit snart igen. Måste få leta efter alla underbara affärer jag har hört ska finnas där! :D
Det var reklam för gta 5 överallt! (tänkte på dig då babypanda<3)
Bilden under är när det är rött ljus och vi står och väntar på att bli nertrampade av hundratals japaner
Och som ni ser, när det väl blir grönt går det kanppt att ta sig fram. Helt galet.
På bilden över sitter vi och äter McDonalds och beskådar världens vackraste stad! <3
Jag åt godaste burgaren som existerar, var tvungen att beställa en Teriyaki burgare och den var hur god som helst! åh. Orkade inte ta bild på den haha, känns som om ni får tillräckligt med bilder iaf? xD

Hanko- Personlig stämpel.

Har fixat en hanko (personlig stämpel) som jag nämnde tidigare att man måste ha här i Japan. Fungerar som en autograf/initial när man skriver på papper osv.
På min står det ルイス (Ruisu) som är mitt japanska namn. Vill ha の (Nono) egentligen som ska stå för Lollo (det finns inge L i det japanska språket alls) så det blir antingen R eller N för min del.

Minatomirai

Idag lyckades vi åka till Minatomirai station för att kolla runt lite. Lyckades hitta några saker vi behöver samt en massa underbara affärer som vi ska shoppa loss i senare!
 
Åt på en superfin resturang idag btw. Rolig historia- Vår husvärd är så gullig. Vi stötte på han på vägen hem och han frågade oss om vi ville ha skjuts, men vi sa nej för vi skulle till mataffären på vägen, så han erbjöd att skjutsa oss dit ist men sen när vi väl var där så ville han betala för allting! Han vägrade låta oss betala. Samt att han skulle bära alla kassar också.
Men det är inte allt! Sen när vi väl var på väg hem igen så frågade han på japanska om vi skulle äta (han kan bara japanska), men vi kan inte japanska så bra än så vi fattade inte helt vad han menade, han sa cooking, så vi trodde att han menade om vi skulle LAGA mat hemma (vilket vi skulle) så vi sa ja och sa att vi skulle testa Pasta. Då säger han att vi ska upp till huset, lämna alla saker för att sedan åka iväg igen för att äta ute! Och han bjöd på ALLT, igen!
Världens gulligaste, och det läskiga är att alla japaner vi har stött på är såhär övertrevliga!
Nästan läskigt haha.
 
Och pastan vi åt var heeeelt underbar. Herregud. Visste inte att japaner var så bra på pasta. Det var verkligen som min systers kompis sa- pasta i japan är så gott att man nästan vill gråta!
åh<3

いらっしゃいませ

Igår när vi var i Yokohama centrum så åt jag min första japanska Ramen! Den var såååå god!
Dom som jobbade där skrev shit högt varje gång nån kom in いらっしゃいませ IRASSHAIMASE (VÄLKOMMEN), och jag fick skrattattacker varje gång för Malin blev så rädd och hoppade till varje gång hahah xD
Har en på film, ska försöka lägga upp den snart!
Betalningen/beställningen var sjukt smidig btw! Man stoppade bara in pengar i en maskin (bilden över) när man kom in, tröck på den mat man ville ha och sen kom dom som jobbade med maten till bordet efter bara några min! Super smart ju!

VIDEO

 En snabb och dåligt gjord video från när vi klev in i Japan tills jag går in i huset.
Ska försöka göra många videos under mitt år här!
 

Yokohama station

Var som sagt i Yokohama station idag. Kollade runt lite, letade efter lite saker men hittade inget utav de.
Ska leta igen på lördag troligtvis! Får se om vi lyckas åka till Tokyo då ist! :D
Mycket hus och höga byggnader men endå så lyckas japanerna få gatorna att se så gröna ut!
Väldigt vacker stad!<3

Åka japanskt tåg!

Klockan är nio på kvällen här och jag är helt slut!
Vi har yrat runt vid tågen och turistat runt i Yokohama centrum hela dagen.
Lyckades fatta hur vi skulle åka och hur vi skulle fixa biljetter ganska snabbt. Kände oss fett duktiga. Kolla på hur deras linjer ser ut så förstår ni hur stolta vi blev! xD
Åkte dock fel tåg på vägen hem... Dom har fyra olika tåg som går precis samma sträcka men som stannar i olika stationer. Ett tåg åkte till alla, som heter Local Train (som vi skulle med). Sen fanns det ett tåg som åkte till nästan alla, hoppade förbi vissa små stationer och två tåg som bara åkte till de största stationerna som Yokohama Station.
Vi råkade ta ett snabbt tåg på vägen hem och hamnade en halvtimma bort haha, men lyckades byta till rätt linje igen och kom hem tillslut :3
Ganska så skönt endå, vår station Tobe ligger bara en station från Yokohama Station.
Vi bor vääääldigt centralt med andra ord!

Gammalt och traditionellt

 
Tänkte passa på och visa er vårt hus som vi bor i medans jag är ute i Yokohama centrum.
Bilderna är tagna innan vi bombade ner stället med kläder. Ska visa er hur huset ser ut när vi har fixat allt och packat upp alla väskor och sånt. Blir nog troligtvis en video, om jag lyckas ladda upp den!
 
VGår husvärd var så gullig när vi kom hit. Han hade fixat allting åt oss, som shampoo, balsam, sängar, en tv (!!!), allt som vi trodde att vi själva behövde fixa har han redan fixat.
Samt att när han visade oss runt i huset sa han allt som var dåligt med huset, han var brutalt ärlig med allt hahah "varmvattnet tar tid att få fram och håller inte så länge i duschen", "här knarrar det när man går" och hans sötaste mening "huset är mycket gammalt, det är som Totoro huset" sen skämdes han och började skratta xD
 
Huset är mycket gammalt, väldigt traditionellt och japanskt vilket vi tjejer älskar! Man får en Totoro känsla som vår husvärd sa. Tänker lite på The Grudge ibland. Speciellt när man kollar på våra garderober!
 
Visar er bättre runt i huset sen under videon!

Pocky Panda!

Mitt första köp i en mataffär var idag! Har redan hittat saker jag älskar, som denna Vitamin dryck, kan inte få nog utav den, och Pocky Panda med Cookie and cream smak <3
Imorrn ska vi åka ut på äventyr och försöka fixa lite mer saker som behövs!
Tar bilder och visar er sen!

SUSHIIIII

Ikväll hade vi vår första kväll i centrum!
Vi fixade en massa saker som vi behövde, som en egen stämpel (i japan måste vi ha en egen stämpel som fungerar som en egen signatur, mycket viktig i papper här), köpte lite saker som fattades i huset- handdukar, hårinpackning, mer mat och lite sånt.
Sen åt vi middag på ett superfint sushi ställe! MIN FÖRSTA ÄKTA JAPANSKA SUSHI MÅLTID!
Det var supergott! Testade en massa nya smaker, och åt sammanlagt 10 sushibitar för bara ca 30 spänn!
Hur billigt som helst ju!!!!!
Kommer att leva på sushi från och med idag :')

Första dagen i skolan!

 
Då var första dagen i skolen avklarad!
Hade upprop och ett nivåtest samt en timmas genomgång om lite viktiga saker.
Nivåtestet gick så dåligt som det kunde gå hahah, vi fick ett två papper med 40-50 frågor på varsin, grammatik och läsning. Som tur var så hade jag lärt mig Hiragana och Katakana utantill innan så jag kunde läsa allt som stod på provet, men fattade ingenting vad allt betyde haha, så chansade på alla frågor förutom två xD
Men det var likadant för alla oss tjejer, och vi pratade med några andra som gjorde provet och dom sa samma sak. Så vi hamnar garanterat i nybörjar klassen tror jag ahah!
 
En rolig sak, det första vår rektorn nämnde när han gick igenom regler i skolan var att Aisatsu, vilket betyder att hälsningar är otrooooligt viktigt här i Japan. Man ska hälsa på allt och alla hela tiden. Super viktigt!
Andra saken han nämnde var återvinning. Det är till vår stora chock en utav de mest stränga reglerna som finns här i Japan. Man slänger inget skräp utan att återvinna det i antingen Burnable, Non-burnable, cans, bottles, papper, plast och matrester. Vårt hus har fyra olika papperskorgar.
SEN nämde han de som vi anser vara de viktigaste reglerna i Sverige: rök inte i skolans område och sist men inte minst- bryt inte mot lagen! xD
 

進撃の巨人 Shingeki no Kyojin

Måste bara säga att denna anime serie är en utav de bästa serierna jag har sett!
Både handlingen är otroligt bra, allt är sjukt genomtänkt, animeringen är en utav de bästa jag sett inom animevärlden, bra soundtracks, blodiga scener och galet beroendeframkallande!
 
Serien handlar om Eren Jaeger, som lever under 800talet i en värld där titaner har tryckt ner mänskligheten 
till ett medeltids liv med en begränsning på teknologi genom att brutalt äta upp alla människor som kommer i deras syn. 
Platsen Eren bor på är bakom den 60 meter höga muren som man har byggt upp för att skydda 
sig ifrån titaner.
Eren bor med sin mamma, pappa och "bonus syrran" Mikasa, dom lever ett lugnt liv tills en 
dag då en titan helt plötsligt kommer fram ut tomma intet, men denna titan är olik alla andra. 
Denna titan är längre än muren som mänskligheten har byggt, kort därefter så förstörs muren 
och in svärmas titaner för att sluka dom människor som bor där. 

Serien har många våldsamma och blodiga scener, som sagt, och en ständig spänning.
Rekomenderar denna anime starkt till precis alla, även er om inte vanligtvis kollar på anime!

15 000 km senare:

Kände mig som ett litet barn när jag gick av planet haha, superglad med massa pirr i magen!
Och precis som i Hongkong så slog fukten som en bomb, igen! Visste inte att det var så varmt och fuktigt i Japan, men det är otroligt mysigt, får en semester känsla varje gång jag går ut. Såg en 1½-2 decimeters stor fjäril på ett träd utanför vårt hus! Hur coolt som helst ju!
Och juste, herregud så grönt det är här! Jag som har hört att stockholm ska vara en utav de få "gröna" storstäderna, med en massa träd osv, men stockholm är inte ens nära om man jämför med hur mycket grönt det är här!
Ser nästan läskigt ut, det växer träd och växter precis överallt. Ser ut som i filmen I Am a Legend.
(ska ta bilder och visa er sen!)
 
Just nu har vi fått en runda i området här vi ska bo och tog oss en lunch på en super fin japansk resturang.
HÖRDE PRECIS EN APA. Så ni vet, tror det var en apa iaf... hoppas på de :ss
 
Ahja, Celine kommer snart så vi ska möta upp henne i Tobe Station och sen MÅSTE jag få sova. Är helt död. på riktigt. Har typ tusen olika känslor som tävlar om vem som ska få brista ut först.
xD