Mina favorit YouTubare #1

Bilden länkar till deras kanal.
 
Deras kanal är absolut min favorit på YouTube! 
Inte bara för att dom är helt underbara utan också för att jag jämför Anthony och Kalel mycket med mig själv och Pontus. Kalel är vegitarian och jag är "fusk-vegitarian", dom utför mycket yoga som även jag och pontus gör, Kalel är galen i japan och är besatt utav söta japanska saker- som jag själv. Båda tittar på anime, som jag och pontus. Dom är katt-personer, som jag och pontus är hihi. Plus att jag tycker att Anthony är sjukt lik Pontus utseendemässigt, bortsett från håret då men.
 
Herregud vad läskig jag fick mig själv att framstå, haha. 
 
Men nej deras kannal är helt underbar. Dom testar på Yoga (som sagt), reser till Japan, kör utmaningar, lagar mat, och ah. Dom filmar sin vardag och hur dom lever med korta ord.
Här är en video för er som är nyfikna:
 

Things I want to do!

Det är skönt att en vecka fylld av motgångar äntligen är slut. All stress och ingen sömn har gjort veckan väldigt långsam. Men ja, tänkte skriva en liten life-update om saker jag vill göra för tillfället, utav någon anledning jag inte riktigt kan sätta fingret på.

haha.
 
1. Jag vill tatuera mig igen!!
2. Jag vill pierca mig
3. Jag vill/måste klippa mig
4. Jag vill ha min älskling här...
5. Jag vill dra till japan NU
6. jag vill shoppa
7. jag vill ändra min design
8. Jag vill sova (så dagarna ska gå snabbare)
 
Vet inte varför jag inte har gjort det innan men jag har börjat locka håret. känner mig superfixad i lockit hah xD 

Har äntligen sett serien:


Och herremingud vad bra första säsongen var! JESUS. Va religiös jag låter haha, nej men den var helt underbar. Vet inte varför jag väntade så länge med att se serien?
Det var som en 12 timmars lång skräckfilm som glänser med både välskrivet manus och massor av pulserande visuell energi!
Love.

Det börjar närma sig

Alltså herregud vad jag börjar bli stressad. Vaknar med spänningshuvudvärk, börjar dyka upp små finnar och nej usch. Allt strul jag har fått med csn och försäkringskassan tar kål på mig...
Och att vara såhär stressad som jag varit under denhär månaden gör mig till en inte fullt så trevlig människa. det är inget jag är stolt över, direkt.
Men men så länge jag kommer iväg till japan så är allt värt de!
 bjuder på en gammal bild då jag brukade ha rött läppstift :3

one last-

Det är seriöst sjuuukt varmt idag, kan inte andaaaas..
Nej men det känns som om man måste passa på nu innan sommarna tar slut med att bära klänningar osv. 
Eller egentligen kanske jag inte borde tänka så eftersom att det fortfarande kommer att vara sjukt varmt när jag kommer till Japan. Deras varmaste månad är Augusti då deras medeltemp är +27,1 grader!! Och deras medeltemp under Oktober månad (då jag anländer) är 20 grader medans Stockholms är 7 grader!
 

Iiiihihihi

 
Förlåt var bara tvungen.

check

Jag och min pappa har kollat runt efter en stor och lätt resväska ett tag nu. MAX vikten för att flyga till England är 23 kg så det har vart superviktigt att hitta en resväska som väger så lite som möjligt då jag måste packa så otroligt mycket (ska ju klara mig i ett helt år). 
Så min pappa har vart gullig och gått runt och letat i flera veckor nu och lyckades äntligen hitta en stor, hård och lätt resväska för bara någon tusenlapp! 
Tack pappa! Du är bäst<3

SVAR:

Du kanske kan berätta lite mer om skolan du ska till och var/hur du ska bo?

Jag ska börja studera i YDC- Yokohama Design College. Skolan ligger en minut från Tobe-stationen som i sin tur bara ligger en station från Yokohama station. Med andra ord har skolan ett mycket centralt läge. Colleget har en egen byggnad där skolan utgör fyra våningar, sedan ligger ett enkelt residens högst upp.

Visuell och bilddesign är vad YDC är mest känt för. De erbjuder yrkesutbildningar i manga, visuell/grafisk design, konst och Fashion Design.

Det sägs att YDC ger en känslan av att man studerar på en riktig japansk skola! Den består nämnligen av en språkskola, en yrkeshögskola och gymnasium i samma byggnad. Det betyder att man kommer att studera tillsammans med både japaner och utlandsstuderande.

Skolan har drygt 200 studenter, och en maxkapacitet på runt 280 studenter. Ett par gånger i månaden har dom "open classes" och aktiviteter (t.ex. att prova på karate) som är gemensamma för språkstudenterna och studenterna på de andra programmen.

Yokohama Design College hjälper också sina elever att hitta extrajobb, vilket vore super för min del! :D

 

Hur har du lärt dig språket?

Jag kan inte Japanska så särskilt bra än, kan förstå otroligt mycket bättre än vad jag kan göra mig förståd. Har kollat mycket på anime i flera år nu så kan många vanliga ord och fraser. Sen har jag försökt studera japanska lite på egen hand nu innan resan för man måste kunna både Hiragana och Katakana för att kunna börja i skolan.

 

Hur länge ska du vara borta?

Blir ett år ungefär ;)

 

Hur blir det med dig & Pontus när du åker till Japan? Kommer du inte sakna ihjäl dig efter honom?

Haha jo jag vill inte ens tänka mig tanken... kommer att sakna ihjäl alla jag älskar. Men familjen kommer förhoppningsvis och hälsar på mig nångång, syrran kommer under jul och Pontus kanske hänger med de första veckorna i japan.

Den första månaden kommer garanterat att vara den svåraste. Men sen hoppas jag på att allt kommer att flyta på :3

 

Kommer du och Pontus ha ett distance förhållande eller åker ni tsm?

Det blir nog ett distance förhållande ja. Inte för att jag tror på distance förhållanden så särskilt mycket men vi kommer att göra vårt bästa för att hålla kärleken i liv! Teknologin idag har ju sina fördelar ;)

 

Hur länge har du varit Japan intresserad? 

Jag har vart intresserad i öst-Asien så länge jag kan minnas! Det var till en början med bara Kina jag var intresserad av (för jag trodde att Kina var typ hela asien hahah), sen när jag upptäkte animen så övergick intresset till Japan. Jag började titta på anime i slutet på sjuan, har jag för mig, så mitt intresse för Japan tog alltså fart när jag var runt 14 år gammal.

 

Har du gått på något asiatiskt/japanskt konvent? 
Isåfall, viket/vilka? 
Självklart! Jag har vart på Uppcon 2010, MeuwCon 03, Uppcon 2011 och Uppcon 2012.

 

När du väl kommit till Japan, hur tar du dig dit du ska bo?

Hahah har ingen som helst aning xD 

 

Kommer du blogga där ifrån?! , om du kommer de, mer eller mindre än vad du gör nu? 
Absolut! Jag planerar att fortsätta mitt blooggande under mitt år i japan. Kommer troligtvis bli mer bloggande än vad jag gör nu med tanke på allt jag vill visa er, men vet däremot inte om jag kommer att ha så mycket tid för blogga så ofta, med tanke på att jag kommer att studera, jobba och sköta mitt egna boende, plus allt jag vill hinna se och uppleva japan, så att sitta framför datorn blir nog inte det första jag tänker på om ni förstår vad jag menar?

Men jag ska göra mitt bästa för att hinna med allt!

 

Hur mycket pengar har du sparat? 
Väldigt lite tyvärr... runt 30 000:-

det har vart mycket jag har vart tvungen att spendera pengar på nu innan resan, som sjukvård, flygbiljett mm så mitt sparande har gått långsamt fram :(

 

Vart i Japan kommer du vara? Kommer du resa runt mkt? 
Jag kommer att bo coh studera i Yokohama. Men kommer troligtvis vara mycket i Tokyo också eftersom det bara ligger några minuter från Yokohama :)

Sen planerar vi tjejer såklart att resa runt lite. Vi vill ju uppleva och se Japan ju under vår tid där!

Mer om detta kommer ni att få se på bloggen senare :D

 

Kommer du ha ngn "Give away" med lite grejer från Japan när du är där? (Skulle va super roligt) 
Det låter som en superbra idé! Ska komma ihåg de förslaget ! ;)

 

Kan du göra en video när du frågar på dom här frågorna? :D

Tänkte det först men blev tyvärr inte så... förlåt :(

 

Hur mycket kommer det kosta dig?

Oj det beror helt och hållet på hur mycket jag kommer att spendera under mitt år där samt om jag får ett jobb eller inte. Men jag ska betala skolan 51 000:- nu snart. och det kommer att kosta oss några tusen i månaden med boende, mat och massa annat, kommer däremot få bidrag på 3000 varje månad, sååå... vet inte riktigt, 5000x12= 60 000 minus 3000x12=  24 000+51 000= 75 000 + pengar till "skoj" (resa runt och ha kul) minus mina 30 000 sparade samt att jag ska försöka jobba lite under min tid där. så kanske runt 100 000 sammanlagt?

 

Vilka är alla som hänger med? 
Jag, mina kompisar Malin, Elin och Celiné

 

Hur och var ska du/ni bo? 
Vi letar fortfarande efter boende. Hittade tre lägenheter här om dan som vi ska prata lite mer om snart.

Det är lägenheter vi främst letar efter. Antingen en tvåa så vi kan sova två och två i varsina rum, eller två lägenheter där vi delar upp oss två och två. Men vi får se hur det blir!

 

Vad kommer ni lära er? 
MASSA. Kommer ju bo i ett fritt främmande land i ett helt år. skulle skämmas om jag inte hade lärt mig nånting när jag kommer tillbaka xD

Nej men skolan lär oss först och främst japanska. Sen hoppas jag på att få kunna lära mig lite inom konst och så.

 

"Må bra schema"

Jag må vara ganska så ynklig som person ibland men när jag bestämmer mig för något (verkligen har bestämt mig) så ger jag verkligen inte upp! Jag heter ju trottsallt Louise= Berömd kämpe. 
Så idag gjorde jag ett kort schema för att må bättre, satte upp den bredvid sängen för att varje kväll påminnas om mitt mål och för att kunna vakna upp motiverad!
Hittills är det bara fyra saker på min lista: Träna (situps och rygg-övningar), meditera och plugga japanska. Men skriver nog dit mer saker som peppar mig med tiden :)
Ska försöka göra en snyggare "ram" till mitt schema, för den blåa tejpen ser ju hemsk ut...
 

I'm Alive!

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Det har hänt så otroligt mycket men samtidigt ingenting under tiden jag har vart borta från bloggen.
Så får väl börja med att be om ursäkt för att jag inte har uppdaterat till er här på bloggen att jag hade en liten bloggpaus under förra veckan. Sen har jag även fått en kommentar om att jag borde skriva mer här på bloggen och vara mer djup som jag var för ett år sedan (vilket jag håller med om att jag borde). Så tänkte att detta var ett perfekt tillfälle att skriva ut sig lite på.
För det första- Den här sista tiden innan jag drar till Japan är så jävla värdelös. Jag lever som en psykopat; har inte vart utanför dörren på en vecka nu, har fullkomligt vänt på dygnet och äter ingenting förutom tomater. Jag spenderar mer än häften av dagarna i min säng, med datorn framför mig tillsammans med mina tomater. För att inte tala om allt man måste få gjort och fixa innan resan. Alla avsked man måste förbereda sig för och den oändliga stressen över pengar tar aldrig slut.
Sen hjälper det inte heller att jag är väldigt känslig som person. Så när något är jobbigt eller stressigt märker jag det i hela kroppen. Tex min mage har vart superskum i flera veckor nu, den har börjat krampa så hårt att jag måste lägga mig ner, och detta händer MINST en gång per dag.
Så på torsdag drar jag till läkaren för att få en förklaring på detta. 
 
Och ah. Sammanfattning för er som har lyckats läsa er igenom hela mitt inlägg- ber om ursäkt för min plötsliga bloggpaus. Och anledningen till varför jag tog en paus har jag ingen aning om. Lika bra det. 
Huvudsaken är att jag har bestämt mig för att ta tag i saker och ting nu och försöka stressa mindre!
 
(bild från då jag funderade på att färga håret isblått- den blåa färgen är alltså redigerad!)

Nytt från dadi<3

Denna skönhet fick jag från Pappa när han var nere i Danmark för någon vecka sedan.
Sitter hur tajt och bra som helst haha! 
Hade dock inget bra linne/topp att ha på mig tsm med byxorna på bilden, den enda som jag kan tänka mig är snygg på ligger i tvätten atm... Så kolla inte på min överkropp är ni gulliga, det är byxorna som ska stå i centrum xD

Hemma igen!

Nu är jag hemma igen efter några supermysiga dagar på Malins familjelandställe!
Tog årets första dopp igår, vilket är STORT. Jag har inte badat i svenskt vatten på flera år, alla mina "årets första (och enda) dopp" har alltid vart utomlands, men iår blev det i svenskt iskallt vatten! 
Det tog säkert 30-40min för Malin att lyckas dra ner mig i vattnet, men tillslut kom jag i och kunde inte var stoltare över migsjälv xD

Bilder från idag

 Här är några bilder från idag. Vi har det jättemysigt här, påminner en massa om mitt egna landställe men det är så mysigt att vara ute på landet med sina bästa kompisar. Kunna kolla på filmer sent på natten, berätta spökhistorier ute i skogen, laga mat tillsammans och bara ha skoj!
Alla osminkade och finaa :D
påväg ner till vattnet
Sååå sööööt! Döpte han till Buddha<3

Hemma Igen!

Nu är jag hemma efter några supermysiga dagar hos Mormor<3
Vi har shoppat, gått på promenader, matat ankorna och solat. Detta var ett utav mina första hejdå jag har vart tvungen att säga till en i familjen innan jag drar till Japan... Kommer att sakna min söta mormor massa, åh :(
 
Och imorrn blire mer äventyr maha! Drar till Malins landställe med kompisarna! Kommer att bli awesome! :D

Todays outfit!

Kofta- MQ | Magtröja- Gina Tricot | Shorts- Carlings | Strumpbyxor- Syrrans (från Japan) | Creepers- Shock

Bus

Idag har jag och familjen busat i lilla Sandviken! Finns inte så mycket att göra här men det är de som gör det mysigt :D

Unbeatable lunch!

Lite kort inlägg idag, ska åka upp till min söta mormor om någon timma så måste packa!
 Idag har jag bara segat, spelat The Sims och myst med min Tustus.
Höjdpunkten idag var lätt lunchen. Bonusmamman hade köpt hem en massa gott och långa frallor som vi skulle göra våra egna mackor utav. Så gjorde mig två helt underbara mackor med Prosciutto, mozzarella, röd paprika, basilika, lax, avocado och philadephia, med meloner och vindruvor<3
 usch vad gott det var!

New in (typ)

Behövde ett par nya shorts, så tog ett några gamla jeans jag hade i garderoben och klippte till dom :D
Om man behöver nya short men måste spara pengar för sin drömresa till Japan så får man göra det bästa utav situationen helt enkelt!

Jag är på hugget idag!

Fint väder. Nej, underbart väder!
Har solat lite, men det blev för varmt och jag blev för rastlös, så tog fram alla mina kaktusar för att sysselsätta mig ute i solen. Ska försöka plantera om dom lite bättre i krukor osv. Sen ska jag nog ta någon timma i gymmet, ta en dusch, städa hela huset innan familjen kommer hem, plugga japanska och om jag hinner kanske baka lite :D
Har mycket jag ska hinna med idag så måste börja nu!

FRÅGESTUND!

 
Det dyker upp fler och fler frågor angående min resa till japan. Och många frågor är oftast samma, så, tänkte ta en frågestund så jag kan svara på alla frågor på en gång i ett inlägg. Jag sparar massa tid och jag tror ni kanske skulle uppskatta det med?
Så fråga på ni bara. Allt ni undrar över och allt ni vill veta!