!!!

 

mini-jul.

Här om dagen var jag nere hos min pappa och firade jul hemma hos han med syskonen. Vi hade en liten mini-jul med paket, glögg, pepparkakor och god mat. Men det bästa var nog att det började snöa MITT UNDER julklapps-öppningen!! Kändes sjukt magiskt. Det snöade inte på julafton men det snöade på min mini-jul, min jul som jag hade med min familj. Sååå mysigt. Älskar snön!

nyårslista 2016

Har inte mycket annat att skriva om, så kollade igenom bloggen och hittade en nyårs-lista som jag la upp år 2013. Tänkte att jag kunde göra den igen och se vad som har ändrats. Inte för att den kan mäta sig med mitt år 2013 och 2014 (då jag bodde i Japan), jämfört med dom åren så är det här året sjuuukt tråkigt och händelselös. Men kan vara kul endå haha.
1. Har du hållit dina/ditt nyårslöften? Nä, samma sak varje år...mina fingrar är fortfarande sönderrivna...
2. Vilken månad var bäst? Juni.
3. Varför? För det var varmt och soligt, gjorde mycket skoj och har mysiga minnen.
4. Vad var det bästa med 2015? Fick träffa Pontus och familjen efter att ha bott i Japan sen 2013!!! massa kramar och tårar.
5.Vad var det sämsta? Att behöva lämna Japan....
6. Levde året upp till dina förväntningar? ja, visste att det skulle bli tråkigt att komma tillbaka till Sverige igen, så ja.
7. Ja/nej, varför? Inget kan jämföras med mina år i Japan. Inget.
8. Vad var din största framgång? Att jag fick heltidstjänst för ett IT företag, bara 3 dagar efter att jag hade landat i Sverige igen!
9. Vad var ditt största misstag? Det finns inga misstag.
10. Är det något du skulle ha gjort annorlunda? Nej.
11. Har du uppnåt något i kärlek under året? Ja, har återförenats med Pontus efter 17 månader långdistans. Och har flyttat ihop med honom.
12. Har du insett något under året? En hel del.
13. Hur sumerar du årets kärlek? Känns som om jag och Pontus har fått en ny chans tillsammans, vi har blivit kära på nytt. En ny kärlek, starkare än nånsin tillsammans!
14.Träffat några nya vänner? Några, inte lika mycket som år 2013 och 2014 såklart!
15. Om ja, vilka då? Alla mina jobbarkompisar och Pontus kompisar. (vill inte nämna namn)
16. Har du förlorat någon vän? inte fler än vad jag redan har förlorat...
17. Gjort något du ångrar? Nej. Everything happens for a reason.
18. Vilken dag/kväll/natt kommer du att minnas mest? Oj ehm... Den kvällen då jag och Pontus åkte kryssning för första gången tillsammans. Det var speciellt.
19. Det bästa köpet? Alla inredningsmöbler till nya rummet.
20. Det bästa minnet? Cykelturen i Gotland med Malin och mina japanska kompisar!
21: Det bästa med årets sommar? Att få kunna spendera den med min familj och Pontus igen.
22. Vad ska du uppnå med 2016 som du inte uppnåt med 2015? Jag har redan uppnått mitt livs dröm och ett mål som jag har strävat efter så länge jag kan minnas (vilket var resan till Japan) så jag vet faktiskt inte, jag skulle gärna vilja göra en resa igen, så det vill jag uppnå under 2016!
23. Vad ska du göra annorlunda 2016? kommer ske så mycket nytt 2016, så en massa förhoppningsvis.
24. Vad ska du fortsätta med under 2016 som du gjort under 2015? Vara med Pontus. Lämnar aldrig han igen. Fortsätta med Youtube!
25. Vad har du gjort dig själv mest stolt över? Att jag klarade av att bo på andra sidan jorden i nästan två år! Jag kom tillbaka till Sverige i Januari och kunde inte vara mer stolt över mig själv!
26. Vad har du gjort dig mest besviken över? Att jag behövde lämna Japan... men det var ett val jag kände att jag behövde ta, så är inte direkt besviken. 
27. Är du nöjd över 2015? Absolut. Väldigt annorlunda än mina två tidigare år. BARA massa jobb det här året. mina två senaste år har BARA var resa och uppleva. Så jag är nöjd med hur bra jag har kämpat med tre jobb!
 
Har ni några frågor eller synpunkter som ni vill svara på eller dela med er till mig? Vad var det bästa med ert år? Bästa minnet? Bästa köpet? :D

Jul hela året!

Nu är vi tillbaka i Stockholm igen, och idag ska vi fira jul med min mamma. Vi ska även ner till min pappa och bonus-mamma och fira en tredje julafton sen, haha. 
Ska bli så himla mysigt, jag kan fira jul tusen gånger om. Och om jag fick välja skulle jag ha kvar min gran fram tills påsk. Har ju plastgran så behöver inte vara stressad av att den vissnar, haha.

5 things in 2015

Jag är en person som ändrar mig och mina åsikter stup i kvarten. Men det har funnits 5 saker under år 2015 som jag har hållit fast vid. Saker som jag har vart beroende av, kort och gott.
Vad för saker har ni älskat under 2015? Något ni har vart beroende av?

mycket känslor

Hoppas ni hade en mysig jul?
Själv sitter jag här med Pontus familj och leker med hans små syrror samtidigt som jag börjar känna mig lite nervös... Ska tillbaka till Japan om bara 1 vecka! Denna resa var så himla spontan från min sida, haha. Jag har försökt planera och resa tillbaka många gånger. Ville helst resa i oktober, men kunde inte ta ledigt från jobbet då. Så jag tänkte NU måste det bli av! I Januari är det precis ett år sedan jag flyttade tillbaka till Sverige. Så detta blir tredje året i rad då jag är i Japan under Januari månad. Har startat mitt nya år i Japan tre år i rad. Känns speciellt. Plus att jag flyger till Sverige igen PRECIS samma dag som jag flög förra året. Nostalgi!
 
Denna resa kommer att bli perfekt. Jag får göra en ny tradition att börja mitt nya år i Japan. Får inte bryta detta nu efter tre år! haha.

❤️

God jul till alla mina underbara läsare!
Hoppas ni har en tokbra dag med massa julgott och fina presenter

yay!

 Idag, direkt efter att jag har slutat, drar jag och Pontus till Skänninge för att fira jul med Pontus familj. 
Det var 2-3 år sedan jag var där senast, så detta kommer att bli jättemysigt! Vi kommer dock bara kunna stanna där 3 dagar pga våra jobb, men vad gör man... Jag är glad att vi äntligen har möjlighet att kunna åka dit och hälsa på igen! 
 
Och juste, kommer troligtvis tidställa flera inlägg för dom här dagarna (vill inte sitta med datorn klistrad framför ansiktet på mig under tiden vi är där) så jag kan vara social och ta till vara på tiden vi är där.
Julbilder kommer jag att lägga upp sen när jag kommer hem igen!

🎁Paket🎁

Är det bara jag som tycker det är sjukt roligt att slå in alla paket?
Jag hade massa extra snören och band som jag fick från Panduro, så jag använde det till paketen, och det blev riktigt fint ju, eller jag blev nöjd i alla fall. Hoppas dom som får paketen tycker likadant, haha.
 
Fotade bara några paket, men slog in ALLA paket olika, alla 24 styckna!

vacker start på veckan

Måndag igen. Ännu en vecka av jobb, jobb och jobb...
Men detta är julveckan! Sista dagarna innan jul.
Jobbar bara tre dagar den här veckan, och ska även jobba hemma. Yippi.
Så detta kommer att bli en underbar vecka!
 
Vaknade av att det glittrade på väggen imorse. Det var solen som hade gått upp och lyst på vårt glitter i granen, som speglade sig på väggen i vackra sträck. 
Var tvungen att fota för er, haha.

Christmas Room Decor🔔

 

new years dresses

Under nyår är den enda tiden på året då jag bär glitter klänningar. And I love it!
Så här har jag samlat ihop mina favoriter från NELLY, klänningar som passar perfekt till nyår.
Direktlänkar:
1 ♡ 2 ♡ 4 ♡ 6

pinjekotte till middag?

 
I frukt- och grönsaksdiskarna hittade jag denna som jag absolut var tvungna att köpa! Vad är mer juligt än en gigantisk kotte? Den kallas för Pinjekotte och luktar underbart.
Och inte bara det, men det stod att man kunde tillaga denna samt äta nötterna från den. Hur exotiskt lät inte det, haha?
Man ska tydligen sätta ungnen på 200grader och låta kotten vara där inne i dryga en timma. Då kommer kotten att långsamt öppna upp sig och då ska man kunna plocka 40-60 st nötter från den.
 
Detta MÅSTE jag testa runt jul!

Going back

Då var det äntligen dags att flyga tillbaka hem till Yokohama igen! Dock bara för semester, flyttar inte dit igen. Ska vara där i två veckor. Första veckan ska jag bo hemma hos Elin (min japanska roomie) tillsammans med my Berry, Jessi och ett gäng japanska kompisar. Andra veckan, efter att Malin och Jessi har flygit tillbaka till Sverige ska jag flytta in med Pinky och bo med henne ensam den sista veckan.
Ska bli så himla mysigt!! Åååh ni anar inte hur taggad jag är! Jag ska hem till Yokohama igen, krama Pinky och hälsa på alla kompisar och platser jag har saknat något hemskt.
 
Eftersom det är vinter nu, även i Japan, så kommer jag inte att kunna göra så mycket utflykter. Som hiking, besöka mina favorit stränder, ha picknick i harajuku-parken... Jag kommer nog bara vara med mina kompisar, äta GOTT och ha det mysigt tillsammans. 
Därför tänkte jag fixa några videos från resan. Så. Vad för videos vill ni se?
Har ni några önskemål? Vad vill ni se från Japan?

🎁

Då var det dags. Alla paket man har lyckats samla på sig under året ska nu slås in och dekoreras med fina jul-rimm och texter. Detta tycker jag är super roligt och jag sitter gärna och slår in alla paket! Men detta tar ju timmar att göra klart... Tur att man har en underbar sambo bredvid sig som fyller på min kaffekopp var 10e minut, haha.

🍴Nyttiga och torra Lussebullar🍴

Jag kunde inte låta bli att förstöra ett helt perfekt recept på lussebullar... Jag ville testa att göra "nyttiga" lussebullar. Och usch vad torra dom blev! Hostade när jag åt dom... Så ja, Enligt mig tyckte jag inte om dessa lussebullar, haha! MEN jag ville testa mindre onyttiga lussebullar som sagt och nu har jag gjort det. Så om ni också vill testa torra och nyttiga lussebullar så varsågod.
Ingredienser:
✴ 4 st Ägg
✴ 1,5 - 2 msk Honung
✴ 2 msk Lönnsirap 
✴ 1 g Saffran
✴ 1 dl Kokosmjölk
✴ 0,5 dl Kokosolja (utan smak)/smör/ghee
✴ 2 tsk Bakpulver
✴ 1 dl Kokosmjöl
✴ 2 dl Mandelmjöl
✴ 2,5 msk Fiberhusk
✴ 1 st Äggula
 
Instruktioner:
  1. Vispa ägg, honung och lönnsirap i en bunke med elvisp i ca 5 minuter.
  2. Tillsätt saffran, kokosmjölk och smält kokosolja. Vispa igen.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Häll ner de torra ingredienserna med äggen och vispa samman. Låt stå och dra i ca 10 minuter.
  4. Dela smeten i 10-12 bitar. Rulla sedan smeten med händerna och forma till lussekatter. Ett tips är att blöta händerna och arbetsytan med lite vatten så fastnar inte degen när du jobbar med den.
  5. Vispa en äggula och pensla lussebullarna.
  6. Dekorera dina lussebullarna och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
  7. Plocka ut lussebullarna ur ugnen och låt de svalna. Klart!

Nu har vi Julpyntat granen också!
Jag brukar vanligtvis pynta granen väldigt tidigt i december. FÖR att:
☆ Jag älskar julen.
☆ Vill ha julkänslan framme så länge som möjligt.
☆ Har plastgran så behöver inte stressa över att granen håller på och dör.
 
Men i år så blev julpyntet ganska sent... främst pga att jag ville filma allt och visa er.
Så, jag börjar med några fina bilder, sen om några dagar kommer videon upp!
Vad tycker ni är snyggast? Med ljus eller Utan ljus?
Själv älskar jag att vår gran är så vit. Men det blir samtidigt riktigt mysigt med färg i rummet (då granen är det ENDA som har färg i vårt rum haha). Eller vad tycker ni?

Christmas DIY 🎅

Här kommer en tutorial om hur jag har gjort mina jul DIYs.
I sammarbete med Panduro!

julkulor

Mitt andra julpyssel är klart!
Ville göra några snygga julkulor som passar till mitt vita rum, så gjorde 7 st:
 
Allt jag använde till dessa var:
✴Tomma glaskulor
Snören
Vit sprayfärg
Silver sprayfärg
Diamanter
Hängande kristall
Metall-tråd
Glitterband
Vita pärlor
Label Maker
Bruna/vita trådar
 
(allt hittar ni hos Panduro)
Direktlänk.

naglar

Jag har gjort ett par nya julnaglar. Fast dom blev inte så "juliga"... bortsett från all guldfärg. Dom känns mer nyår med all glitter, haha. Men älskar färgerna så det får funka fram tills jul ändå!

✴Julkrans✴

Jag har redan gjort mitt första julpyssel och jag blev sååå nöjd!
Som ni nog redan har lagt märke till så har jag och Pontus ett väldigt vitt-tema hemma hos oss. Så vi kände att all vårt julpynt skulle passa bra i samma team. Alltså en väldigt snöig känsla, med massa silver, grått och glitter!
Och det var de jag gick efter när jag gjorde min julkrans. 
Den är silver, med vita och gråa band med en mer jordnära känsla med alla kottar och pinnar. 
 
Allt jag använde var:
✴Silver spray
✴En massa band
✴Limm
✴Kottar
✴Två diamant-spännen
✴Några silver-kulor
Och det är allt som behövs! (Allt är från Panduro) Vill ni har mer tips på bra julkransar så kika in på Panduros Jultips.
Direkt länk.

🎄

Hade egentligen inte tänkt filma detta, men tyckte jag lika gärna kunde göra. Vet att efter jag har gjort klart granen så skulle folk börja fråga hur jag har gjort, och detta är inte direkt roligt att göra ett foto-inlägg på.
SÅ. Om ni är sugna på att se hur man kan göra sin julgran vit, eller få en "snöig känsla" hemma, så har jag gjort en snabb liten tutorial på det! Hope you guys like it! 

Tack Panduro!

I helgen fick jag hem ett gigantiskt paket från Panduro fullt med en massa julpyssel och roliga saker!
I sammarbete med Panduro ska jag den här julen testa att göra lite pyssel. Jag vet inte hur många jag kommer att hinna att göra. Men eftersom jag älskar att pyssla, speciellt innan jul då jag tycker det ger sån mysig jul-känsla, så kommer jag säkert att sitta flera timmar och testa nya saker fram tills jul. Hehe.
 
Kika in på Panduros hemsida. Direkt länk. Och kolla in deras Julklappstips och jul-pyssel!
 
Någon annan som älskar att pyssla runt jul?

Helping kids all over the World.

Jag följer allt för många på Youtube, och jag älskar en stor bunt Youtubare, men det finns bara EN som jag följer dagligen och som jag har vart besatt utav i över 3 år nu. Och det är Youtube-kanalen ItsJudysLife.
Jag ska inte berätta om deras kanal här i inlägget, tänkte bara tipsa om en Kampanj som dom gör varje år. Vilket dom har döpt till "Dancember". Det går ut på att man ska dansa varje dag i december och sprida vidare "dancember", för i slutet på månaden så kommer dom att köra en 24timmars live broadcast på deras kanal och samla in pengar till en specifik organisation. I år är det Convoy of Hope som gäller, där man hjälper barn runt om i världen. 
Detta är som sagt mitt tredje år som jag deltar och ska vara med och kolla på deras 24 timmars live broadcast. Och kände att det var dags att jag delade med mig av detta till er.
Så.
Dansa. Sprid vidare. Och väck uppmärksamhet till Dancember!
 
Länk till deras kanal där ni kan se och höra mer om Dancember. Eller bara kika in för att bli besatta av denna otroliga familj tillsammans med mig, haha!

🎁.🎁.🎁

Det är ganska smidigt att vara två när man firar jul. Jag och Pontus delar priset på ALLT. Alla paket vi köper är från oss båda och allt blir därför för halva priset!
I helgen köpte vi presenter till 10 personer. Tror vi lyckades köpa 12 st julklappar. Har bara 4 personer kvar att köpa till nu. Yay.

Christmas movies

Har ni några favorit filmer under jul?

❅❄❅Christmas Makeup❅❄❅

 

julpynt

Igår började jag och Pontus julpynta här hemma. Vi har fortfarande granen kvar och lite småsaker, men här är några bilder på vad vi har gjort än så länge: 
Har bytt ut våra tropiska växter till mini-granar. Lagt på jul-kulor på våra Japanpinnar, med ett LED-träd och hängt upp jul-stjärnor.
Bytte även ut våra bokstäver O C E A N till GOD JUL.
Håller samma tema- vitt och grått, med silver och glitter.

❄jul inspiration❄

Min julfeeling brukar normalt infinna sig rätt sent i december, men i år verkar något ha hänt! 
Haha, kör igång denna månad med lite jul-inspiration!
 Bild nr2 är från DQN- Länk. Nästa nagelbild, bild nr5 hittade jag HÄRIFRÅN.
Och resten av alla bilder är tagna och hittade från Google.
 

space

 
Måste tänka praktiskt när man lever trångt. ALL yta gör skillnad. Så jag och pontus köpte oss en sko-hängar grej från IKEA, som jag inte har hunnit visa här på bloggen förr. Ni kanske har sett den i bakgrunden på någon av mina videos? Men ahja, ville visa en bra bild på den. Den har verkligen gjort stor skillnad för oss!
HAHA där hänger en bh också, ser jag nu. Va fint...

1:a December ❄

Första december idag! Och första advent har redan vart! 
Så tänkte det var dags för lite Jul-videos.