Uppdatering!

Flygresan börjar med att jag har lyckats packa för mycket... hade hela tre kilo övervikt, så pappa var så gullig och betalade dom åt mig <3
Sen upplevde jag det jobbigaste jag har vart med om i mitt liv- Att säga hejdå till alla. Var stark och lyckades hålla mig från gråt när jag kramade mina syskon men sen när jag kramade pappa så brast det. Pontus stod bakom mig och tröstade. usch vad jobbigt det var.
Men jag klarade det, och nu kommer det bara bli lättare och lättare!
 
Om flyget: Har inte sovit nånting på över 24 timmar, lyckades sova i två timmar innan vi landade i Hongkong men mer än så blev det inte. Sen kommer jag inte att ha tid att sova mer under kommande dag heller. Landar ca kl.00:00 (svensk tid) vilket är ca kl 06:00 på morgonen i japan, så, med andra ord, jag måste vara vaken från och med nu för att på bästa sätt kunna anpassa mig till den japanska tiden och inte sova bort första skoldagen!
Önska mig lycka till haha? xD
Här ser ni en bild på när vi precis hade köpt tågbiljett in till Hongkong city!
Herregud så vackert det var i Hongkong! Det lyste överallt, verkligen en nattstad!
Tänker kalla Hongkong för den Blåa staden härdan efter :D
Vi anledde kl sju på kvällen (deras tid), det hade precis regnat och det var ändå 30 grader varmt! När vi gick ut ur flygplatsen slog värmen som en bomb, och fukten går inte ens att tala om. Hur mysigt som helst.
Och jag har aldrig sett så höga hus tidigare! Det var som om jag var i New York eller något, super vackert!
Längtar massa till att få se hur Yokohama ser ut!
 

upp upp och iväääääg

IDAG FLYTTAR JAG TILL JAPAAAAAN!! 
Jag åker med min pappa, bonus mamma, syskon och Pontus till Arlanda för att möta upp tjejerna, sen kl. 18:10 går flyget och 29 timmar efter det är jag framme i Japaaaaaan!
Kommer troligtvis få fullt upp de första dagarna, så har tidsinställt några inlägg för er ifall jag inte hinner skriva.
Men huset vi ska bo i har internet, så blogga kommer jag garanterat att fortsätta med under mitt år! 
:D
Älskar att flyga, speciellt om man flyger till sin dröm. 
Detta kommer att bli så underbart<3

pirripirr i magen

 
Herregud vilken hektisk dag detta har vart! Först så kom farmor och farfar för att ge brorsan några paket och säga hejdå till mig. Vi fikade och pratade i flera timmar.
Sen efter en supergod middag kom gudfar med mina små kusiner och våldgästade xD
Supermysig dag! Har dock inte hunnit packa än...och pirret i magen börjar bli outhärdigt. 
Jag har en lång natt framför mig.

Hos mamma<3

Linne- H&M | Shorts- Från Danmark | Strumpbyxor- H&M (har jag för mig)

Idag är min sista kväll med min mamma... super sorligt. Men vi gör det bästa av situationen, vi ska mysa ner oss i soffan, kolla på våra favorit program (vi har som tur är exakt samma smak när det gäller filmer och serier) och äta gott!
Min mamma har alltid vart den som har stöttat min dröm till japan. Hon har alltid sagt åt mig att jag ska leva mina drömmar, resa runt och uppleva världen nu när jag är ung. 
så om det inte hade vart för min mamma så hade jag nog aldrig kommit iväg! <3
Förlåt för mina super breda höfter... får hoppas att det stämmer det dom säger om breda höfter på kvinnor!

internskämt!

2 år gammal bild på mig och min bror. Det var julafton och jag ville ha en bild på mig och han, så jag tog fram kameran och sen pussade han mig på kinden! Sååå söt! Jag har världens charmigaste bror. Bara så ni vet.
Och i dag blir han hela 16 år gammal! På bilden var han så liten, som ni kanske ser? Men tiden går så fort, han är redan 10-15 cm längre än mig med målbrott och hela köret! 
Vad kommer att hinna hända under mitt år i Japan? han kommer säkert ha en massa skägg och vara yttligare 10 cm längre än mig hahah :(
 
Nä men skämt o sido. Min bror älskar lökar (såna man äter) men har alltid vart en tutt-kille haha, så nu när han blir så stor tänkte jag vara en pinsam syster och ge han en massa "lökar"!
Ger han en korg med alla slags lökar, vitlökar, rödlökar, sharlottlökar, gullökar, små lökar, stora lökar, avlånga lökar. 
hahaha lite internskämt mellan oss i familjen xD

Finding.

Igår kunde jag inte sova överhuvudtaget.
Var så otroligt nervös, hade tusen tankar i huvudet.
Brukar alltid smsa Pontus när jag har svårt att somna (för er nya läsare så har jag en sömnsyndrom som gör det svårt för mig att somna vissa kvällar) och brukar prata i telefon när det verkligen inte går att slappna av. Och att veta att jag alltid har haft Pontus vid min sida eller via telefon fick mig att få panik igår kväll. Hur ska jag göra när jag möter dessa problem i Japan? Vi kommer att ha helt olika tider- när jag lägger mig på kvällen kommer det vara tidig morgon här i sverige och Pontus är aldrig uppe så tidigt... Kommer inte kunna ringa han. Han kommer inte svara på mina sena kvälls sms. 
 
Men som jag såg Ted säga idag på tvn: "If you're not scared, you're not taking a chance, and if you're not taking a chance... What the hell are you doing?"
 
Det är inte bara min dröm som drar mig till Japan.
Jag har alltid haft svårt för förändringar, jag är väldigt tillbakadragen, självkritisk, bortskämd, förlitar mig oftast på andra och har alltid haft svårigheter att sova borta. 
Detta är sidor hos mig själv som jag inte tycker om. Jag pushar mig själv till ett fritt främmande land för att få dessa sidor att försvinna. För att komma över mina största rädslor och utvecklas som person.
 
Jag är beredd på att mitt år i Japan inte bara kommer att vara en dans på rosor, det kommer att komma en massa svåra stunder. Men jag ska göra mitt bästa för att lära mig något viktigt från dom och därefter växa som person!

5 DAGAR KVAR

Idag har jag packat och fixat som en tok. Har fått en massa underkläder och varma stumpbyxor till min vinter som kommer i Yokohama från mamma. Har även packat ner min "japan-hylla" och min "anime-hylla" hemma hos mamma. Hon kommer troligtvis försöka flytta till ett mindre ställe under mitt år i Japan så hjälpte henne lite med att packa ner det som var mitt :)
Hittade bland annat denna bok som jag har gjort och jobbat på under åren- min lyckobok
Den består helt och hållet av fyrklövrar och de sista sidorna är lite blandat av fem- och sexklövrar som jag har lyckats hitta.
Har haft den här boken med mig på alla mina största prov (för jag är en sån sjukt skrockfull person) och tänker därför ta med mig den till japan!

Bio

Filmen var jättebra i början. Tyckte den var riktigt läskig men sen efter hälften av filmen hade gått blev den bara mer och mer skum. Allt kändes väldigt uttjatat mot slutet och nej. Den var tom lite B i många scener enligt mig och Pontus. Sen gillar jag inte kopplingen som dom gjorde mellan början utav filmen och slutet.
Men filmen börjar som sagt väldigt bra och läskig så man är ju tvungen att kolla vidare bara för det!

BARA 6 DAGAR KVAR NU!

Kvällen igår var jättekul. Blev dock mycket senare än vad jag trodde så somnade på bussen hem på älsklingens axel :3
Det börjar att bli väldigt känslosamt nu de sista dagarna. Min mor får tårar i ögonen så fort hon tittar på mig, och jag ska inte tala om varje gång hon ska säga godnatt! xD
 
Ah så idag blir det en lugn myskväll med älsklingen och familjen.

moth!

Idag ska jag träffa några kompisar för att ha en liten "farväl kväll" innan jag drar till Japan.
Blir hem till Malin först för att sedan dra till hbj :)
En bild på en supersöt moth jag hittade här om dan. Har inte hunnit ta några andra bilder idag tyvärr eheh

Makeup

Har man tråkigt så har man haha.
Nej men förlåt för de över kontrastiserade (är det ens ett ord?) bilderna. Använde blix i ett mörkt badrum så bilderna blev super ljusa och ah.
Men kul vare! Smink behöver inte alltid vara en börda på morgonen, ibland är smink det roligaste som finns :D
 

Forever Voldemort.

Förlåt för Instagram bilden men befinner mig just nu i Japanska Ambasaden i Stockholm för att fixa mitt studentvisum med tjejerna.
Inget löshår idag btw. Känner mig fett naken...

Anime tips!

Ännu ett anime tips haha! Har inte så mycket att göra nu den sista tiden innan jag drar, plus att jag har vart sjuk de tre senaste dagarna såattah, då blir det mycket film och anime!
 
Den här animen heter Deadman Wonderland och är bara några avsnitt lång. Började titta på den här med Pontus och vi blev förälskade direkt! Massa blod och boobs. Min definition på en bra anime haha, nä men den är helt galet bra ritad och opening låten är brutal, kolla själva:
 
Älskar btw hur hon är animerad- vitt hår med vita fransar och röda ögon. Skulle älska att cosplaya henne nångång! :D

Vad tycker ni?

Är redan trött på att inte ha färg i håret haha. Har inte kunnat färga de senaste veckorna för det känns som om det inte är nån idee riktigt. Vet inte om jag kommer att kunna färga håret de första veckorna pga allt annat vi måste hinna göra och vill därför inte ha uttvättat blått hår... Färgade håret vitt igen för just denna anledningen.
Men funderar på om jag ska satsa på blått igen sen när jag har tid att färga i japan?
Och hur ska jag färga då? Helt blått? Som förut (två färger)? eller något blandat?
:///

Nail art with sissy

igår fixade min minsta syrra mina naglar. Hon är väldigt intresserad av naglar, hon fixar sina naglar ständigt och jämnt i olika coola mönster och teman!
Det såg dock så roligt ut när hon "ritade" dit mönstret så var tvungen att testa själv på vänstra handen xD
Jag blev super nöjd! Älskar den isblåa färgen som ser grå/vit ut i vissa ljus samt mönstret. Åh.

Dark Skies

Ligger i sängen och har lyckats få värsta förskylningen. Igen. Varför blir jag så lätt sjuk för? :(
ahja, såg nyss denna film i brist på annat att göra
Den här filmen var mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara!
Kändes väldigt nyskapande, som en sci-fi skräckis med samma inslag som Paranormal Activity.
 En sevärd film, mer behöver jag inte säga :)

My babies

Idag fick jag halsbränna så har inte pallat göra så särskilt mycket idag. Satt och pysslade med mina kaktusar ett tag tills det blev för kallt.Och nu ska jag mysa ner mig i sängen framför en film!

går emot strömmen

Sen gillar jag inte kliiga stickade tröjor eller äpplen heller. Äpplen kanske inte har mycket med hösten att göra men har för mig att äpplen brukar vara en symbol för hösten?
Det enda bra med hösten enligt mig är Halloween. Men som ni kanske vet så blev jag och Pontus ihop under Halloween och att behöva fira Halloween och vårt 2års jubileum ifrån varandra är inget jag ser fram emot...
Däremot är hösten i Japan runt 20-30 grader varmt! Så lite nice blir denna höst endå, plus att jag får bevittna den i världens sötaste land :D
Undrar hur Halloween firas i Japan btw? Om den ens firas i Japan? Någon som vet? :o

snart kommer jag Japan!

 
En liten uppdatering då.
Allt flyter på ganska så bra nu, har betalt skolan och har hittat ett helt perfekt boende (ett traditionellt japanskt hus med två sovrum, kök, två badrum och en tomt som ligger gåavstånd från skolan), väntar bara på att mitt visumcertifikat ska komma hem med posten så att jag kan gå till Japanska Ambassaden och fixa mitt studentvisum.
Efter de är det bara att packa och sen är jag klar för att åka! :D

Anime Tips!

 
Det var en bloggläsare som rekomenderade den här animen för mig och jag fastnade direkt!
Den är sjukt bra tecknad, påminner en aning om animen Naruto och den har helt underbara soundtracks.
 
Den är 25 episoder lång och jag ligger redan på 23:de haha, vet därför inte hur den kommer att sluta men den har vart sjukt bra hittills så rekomenderar denna anime för er iaf!

To Do List!

Här kommer min "måste göra i Japan- Lista".
Har en massa fler punkter, men det är dessa som är mina absoluta måsten!
Kommer säkert inte ha tid att hinna göra allt detta under mitt år i Japan, men ska försöka!
 
Drömmer även om att hoppa fallskärm och bungyjump såklart, men det behöver jag inte göra i Japan xD
 
Några andra som vet om några "måsten i Japan" så säg gärna till! 

Bang!

Har inte haft lugg på huuuur länge som helst! Haha känns jätte ovant!
Har inte riktigt "kommit in" i min lugg än, känner mig inte helt nöjd. Men var sugen på något annorlunda och vill testa lugg i japan (för att känna mig lite japansk haha).
Samt att jag inte vet hur man fixar den än... blir helt ojämn o ful, haha, men jag lär mig nog snart! 
 
Vad tycker ni? Ska jag skippa luggen eller can i make it work?

Hello!

Idag har jag vart ute i stan och fixat lite saker till min resa till japan.
Men hann inte med allt, så tar en runda i Nacka Forum imorrn också :)
 
Har klippt mig också!! Första gången hos frissan på över 3år! Bilder kommer snart! :D

日本

 
Idag har jag fått mycket gjort. Känns underbart!
Dagen har främst gått åt att försöka betala skolan, 450 000 yen, usch huvaligen va mycket nollor. Och sen läsa och förbereda papper för mitt studentvisum, vilket tog ca 2 timmar att fixa...
Men nu är allt klart! Eller ah, det jobbiga kommer med posten om några dagar så eh ah
Men skönt känns det endå!
Här är några av mina böcker som jag förbereder mig med inför Japan!
Har en massa "Måste göra innan du dör" och "1001 underverk i världen" osvosv där jag har slagit ihop alla Japan-sidor. Ska visa er några exempel på saker som jag MÅSTE göra under mitt år i Japan här på bloggen snart! :D

En annan stor favorit:

 
En annan av mina favoriter på YouTube är såklart den klockrena Pewdiepie!
Han kom nyss om Smosh med sina 13 miljoner prenumeranter och är nu alltså störst på hela youtube!
Jag har följt han ganska så länge, hans kanal fick under våren 2013 6 miljoner prenumeranter och började först då konkurrera med Jenna Marbles och andra stora youtubare, hans kanal blev den snabbast växande kanalen på Youtube under 2012 till 2013. 
Så med andra ord, alla vet nog i det här laget vem Pewdiepie är och kanske redan följer han? Men jag tar och visar en video från hans roligaste stunder bakom kameran för er endå som är nyfikna!
 

när verkligheten kommer ikapp

 Idag firade vi min mor som fyller 55 om bara några dagar med släkten. Det var supermysigt! 
Lite sorligt att säga hejdå bara. Verkligheten börjar slå mig. Kommer att sakna släkten när jag drar till Japan, speciellt mina småkusiner... dom blir så stora, herregud alla kommer väl ha växt om mig tills jag kommer tillbaka haha..
Bild från Instagram.
 

internationella epilepsidagen

Idag är det den Internationella Epilepsidagen! Min yngsta syster Fiffi överraskade min syster (renée som har epilepsi) idag med en present och nu sitter vi och äter bullar framför Project runway :3
Tänkte säga att ni borde säga grattis till min syster men de skulle bara vara fel xD
 En gammal och oseriös bild på oss två<3

Dagens

Munkis- Pontus, köpte den på Japan loppisen | Väst- Carlings | Linne- Present från Pontus | Kjol- H&M | Strumpbyxor- H&M | Buffalo skor- SkoUno

Maneki Neko

Ligger och tittar på min japanska Lyckokatt. Dels för att den är så söt. Men också för att den vinkar hej till mig varje gång jag kollar på den. Och för att det är den enda katten jag kan ha hemma.
haha<3
Visste ni att en guldig lyckokatt sägs bringa pengar? :D

Skulle däremot behöva en svart lyckokatt också. För en Maneki Neko i färgen svart sägs jaga bort ondska och negativitet. Den är ibland kopplad till god hälsa, men det är inte ofta. Den sägs även skydda mot förföljare haha!

 

För er som vill veta mer om Maneki Neko i andra färger:


Vit är den näst populäraste färgen, som symboliserar renhet och positiva saker.

Rosa är relativt ny färg, men den har blivit populär på sistone och symboliserar kärlek.

Röd färg symboliserar god hälsa. Den jagar även bort negativitet och ondska, precis som svart.

Grön färg är ganska ovanliga men när de dyker upp symboliserar de hälsa och akademiska triumfer/studier.

Det finns såklart ett flertal andra färger också men som inte har någon speciell betydelse utan som bara är dekorativa :)

Contrast

Tråkigt inlägg idag.
Ska iväg för att plugga Japanska med tjejerna i nacka, så måste iväg nu!
Ha det king!

I think I think too much?

Ibland har man gått igenom saker så många gånger i huvudet att när någon frågar orkar man inte säga vad det är.

Inte undra på att jag sover dåligt, så mycket som jag tänker..

 

Annars mår jag rätt så bra nu. Är inte sjukling längre och bara de sista sakerna kvar nu innan jag drar. Känns skönt :3

 

Nytt från Monki!

Hade ett presentkort på Monki för 1000 spänn som jag utnyttjade här om dan. Kände att det var lika bra nu när jag endå ska till Japan i ett år och vill inte att presentkortet ska ha gått ut tills jag har kommit tillbaka.
Så lyckades hitta dessa skönheter:

Höst dag.

Idag ska stugan städas grundligt, allt ska få sig en omgång, ibland är det rätt meditativt att städa. Man tänker på allt och inget och koncentrerar sig bara på en sak.

Men innan städningen ska jag ta och panta all min pant jag har lyckats dricka mig till. Snabba cash haha.
 
Höst Outfit?
Munkis- Pontus, köpte den till han på Japan Loppisen | Mössa- Carlings (satte dit nitarna själv) | Halsband- Är egentligen ett hårband, fick från Pontus | Linne- H&M killavdelning | Strumpbyxor- H&M tror jag... | Creepers- Shock

Mitt liv i en låda.

shit vad tiden går fort! Börjar bli riktigt nervös nu xD
Har även börjat packa lite smått samt ställa undan lite saker till efter flytten, min bror ska nämligen få min stuga under året jag är i Japan, så för att vara säker på att inget kommer att försvinna under flytten så tänkte jag hjälpa till och ställa undan lite saker innan jag drar.
Har desutom planer, eller kanske mer tankar, om att flytta och bo i Norge efter Japan. Och jag vill dra till Norge så snabbt som möjligt efter att jag har kommit hem från Japan, så det är nog bara bra om jag passar på och packar lite redan nu!

Care

 
Har börjat köpa på mig en massa saker nu innan Japan, som bindor, mediciner, smink och hår produkter. Köpte bland annat denna ljuvliga produkt (bilden över). Testar ett nytt Silver Shampoo från Björn Axén.
Har hittills fungerat helt underbart bra!