1:a Advent

Idag är det första advent! Och imorgon är det första december.
Ska försöka att pyta bättre iår, men det är så svårt när man vet att man ska tillbaka till Sverige snart så vill inte köpa en massa onödiga prylar, men jul-känslan betyder mycket för mig så lite pynt måste jag fixa, haha!
Här får ni en bild från förra julen här i Japan, så snöstormen precis hade slagit in:

Sista skoldag är bestämt...

Idag så lämnade jag in mitt papper om att jag ska sluta skolan!!!!
Känns helt sjukt overkligt.... Min sista skoldag är den 19de December. Men jag ska dra lämna Japan först i mitten utan Januari har jag bestämt!
BARA TVÅ MÅNADER KVAR :(
Haha så gulligt att dom har missat mitt i i Louise, så det blev Louse Attevall-san hahaha

Tappar min svenska?

En sak jag har tänkt på sen min syster kom hit till Japan är att jag har tappat väldigt mycket av min svenska, eller inte tappat men jag byter plats på ord så det blir gramatiskt rätt om det hade vart japanska. Haha.
Det är många ord som svenskan inte har men som japanskan har som jag använder flytigt även när jag pratar med någon som INTE förstår japanska.
Samt att jag inte kan skriva i Romanji längre!! Jag har inte behövt skriva med på ett papper på svenska eller engelska på över ett år nu, (skriver på bloggen och fb varje dag men det är på tanjenterna) men jag har skrivit Hiragana, Katakana och Kanjis varje dag i över ett år nu så det händer i stort sätt varje gång jag ska fylla i något viktigt papper i Romanji, eller brev till familjen, som jag skriver blandat med Hiragana.
Speciellt  か(Ka) istället för K för det liknat ett K så sjukt mycket i mina ögon, samt て(te) istället för T, し(shi) istället för Sh-ljud, haha. Ser ofta ut såhär: かan du iんて komma iもrgon? 
Hahaha så sjukt hur det kan bli efter ett år utomlands! xD

秋の色

Jag är som sagt inget stort fan av hösten men kan inte ljuga om att den är helt magiskt vackert, speciellt här i Japan! Mina favorit träd här i Japan är Momiji och Ginkgo. Momiji har de mest vackraste löven ni kan tänka er och dom får en läskigt skarp röd färg under hösten. Lika gäller Ginkgo men dom löven blir gula. Sjukt vackert!
Momiji löv. Googla för att få ännu vackrare bilder på Momiji!
 
Gula Ginkgo träd i en park i Tokyo.
En massa fallna momiji löv<3
Har ni några favorit löv under hösten?

Tips:

Är inte den här jackan typ det snyggaste ni har sett?! Älskar kreativa och annorlunda plagg. Allt som är asymmetrical är att dö för!
Man kan forma om den här jackan på massa olika sätt och det är 30% off på den!!
Om ni slår in koden: FB2014 så får ni ytterligare 10% off! Hur awesome är inte det? Funderar själv på att snåla den här veckan så man har råd med denna :')

My Purple Pumpking!

Igår så hade jag sleepover hos Pinky! Det var jättemysigt. Vi kollade på film och ät japanskt & vietnamesiskt snacks hela kvällen. Pinky och jag har spelat in en ny video också, så ni får säga till om ni vill att jag ska dela den här på bloggen för er? 

♡Sushi♡

Sitter och äter min favorit just nu: SUSHI FRÅN 7ELEVEN!
Passar på att äta så mycket som möjligt, speciellt sushi, innan jag drar tillbaka till Sverige där maten inte alls är samma sak... Om jag kunde välja skulle jag äta sushi varje dag. Vilket jag kommer att göra nu sista tiden här i Japan, haha! 

♥ A daughter's first love.♥

 
Idag fyller min pappa år!!  Pappa och familjen ska komma hit om bara några veckor så jag längtar efter att få krama på min söta pappa igen! Saknar min familj något enormt...
Ett år från familjen har verkligen fått mig att inse hur oerhört stolt och tacksam jag är. Desto mer jag har lärt känna mig själv desto mer kan jag se vart jag fått allting ifrån. If that makes sense, haha?
Min pappa har alltid vart min klippa. Stadig och starkt. Finns alltid vid min sida och enormt stöttande. Jag har alltid velat nå lika högt som min pappa. Jag har alltid sett upp till han och han har inspirerat mig att klättra i livet.
 
Grattis på födelsedagen Daddi! Första mannen i mitt liv. Älskar dig mer än vad ord kan beskriva.

Shirahama del 3

När solen började gå ner i Shirahama så bestämde jag och Pontus oss för att vandra vid klipporna lite.
Vi lyckades hitta både grottor, obehagliga stigar och några plankor till bro.

"The smallest tattoos have the biggest meaning"

Köpte dessa Fake tatueringar inne i Shibuya för bara några yen. Dom påminner så mycket om när man var liten och fick en massa låtsas tatueringar från tandläkaren/doktorn/ tillsammans med godis osv. 
Och jag måste säga att jag är KÄR i nästan alla dessa symboler! Speciellt dom symbolerna som är från vikingatiden och buddhismen, blir sjukt sugen på att tatuera mig nu samtidigt som jag får nostalgi, haha!

Shirahama del 2

GUD vad jag saknar sommarn, haha, och det har bara gått någon vecka här i Japan sen sommarvärmen försvann!
Så här får ni se några underbara sommarbilder tagna av Pontus:
Del 3 kommer snart!

Avokado & Jelly

Hej alla mina underbara!
Här sitter jag i sängen med en övermogen avokado och nyaste numret av JELLY samtidigt som jag pratar med Pontus över skype. Min mamma är hemma hos Pontus och fixar naglarna med Pontus's mamma så det är mysigt att kunna få prata med dom båda samtidigt!

Shirahama del 1

Jag kom på att jag har fortfarande inte visat bilderna från Shirahama som jag och Pontus lyckades åka till den sista veckan han var här. Lite pinsamt att dessa bilder inte har kommit upp tidigare, men dom blir som en bra påminnelse om hur underbar sommarn är och vackert det är här i Japan.
Denna strand låg 3 timmar bort med tåg, och det såg bokstavligt talat ut som Okinawa/Hawaii! Helt brutalt vackert!!
Saknar den här dagen... Saknar värmen på min hud. Saknar doften av havet. Och saknar min Panda!
Bästa sandskulpturen ever! Kan ni se vad det ska likna, haha?

Hatsune Miku head!

SÖTASTE LÅDAN EVER!
Här om veckan så köpte jag en supersöt "låda" i metall med massa godis i formad som Hatsune Miku! Hur söt är inte den? Köpte egentligen inte denna för godiset, ville bara ha Mikus huvud, haha!
Ska återanvända den som påskägg nästa år eller bara ha den som prydnad.
Köpte den från Conbini'n Lawson, dom hade något tillfälligt "Hatsune Miku erbjudande".

日本の生活

Eftersom ni gillade min "en dag i mitt liv"-videon så mycket så har jag funderat på att göra en till. Men allt jag gör om dagarna är att plugga japanska och på helgerna är jag bara ute på Izakayor, eller shoppar.
Så, jag bestämde mig för att visa er något TYPISKT som jag gör här och som nog alla VILL göra här i Japan, nämligen shoppa i Shibuya, vandra i Harajuku, ta Purikura och äta japanskt. Så det har jag gjort en ny video om!
Hoppas ni gillar den?
 
Glöm inte att kika in på min YOUTUBE kanal där jag försöker posta videos om mitt liv i Japan
 
Det känns viktigt btw att jag gör mer videos nu när jag bor i Japan. Vill kunna kolla tillbaka på min tid här och komma ihåg alla underbara minnen och platser!
Så hjälp gärna mig att komma på nya förslag och tips på Vlogs som jag kan göra här i Japan :)

I almost forgot that

Idag är det Pocky-dagen!!
Det firar jag med att äta på min absoluta favorit Pocky: Panda Pocky med Cookies & Cream smak! (Ett inlägg med pandor i igen, haha...)
Vilken är eran favorit Pocky?

Solfjäder med öron!

Godmorgon alla mina underbara!
Bortsätt från att jag vaknade ikväll av världens roligaste mardröm och kallsvettningar så mår jag mycket bättre idag. Så idag ska jag kämpa mig till skolan med för mycket maskara och min nya Panda-solfjäder som jag köpte i Kamakura för några veckor sen. Så sjukt chamig ju, kunde inte låta bli, man kan aldrig köpa för mycket panda prylar om ni frågar mig, haha.

Starbucks= Min räddning

Detta blir ett tråkigt inlägg och en snabb uppdatering:
Det känns som om jag har vart påväg att bli sjuk i flera dagar nu... sover dåligt, vaknar hes, har ont i huvudet och är sjukt seg, men har inte brytit ut i förskylning än. Vilket är sjukt irriterande, känns som om jag går och väntar på att jag ska bli sjuk...
Påtal om förskylning så dricker jag te 4 gånger per dag, plus varma koppar kaffe från Starbucks varje dag. Haha beroende?

Shibuya & Harajuku- helg

Idag så har jag vart i Shibuya & Harajuku med Malin och Akemi. Tröttnar aldrig på att shoppa och fika i Shibuya området. Det är där jag hör hemma!
Så det var en jättemysig dag med massa Starbucks kaffe, shopping, mat och avslutade dagen med Purikura! Som vanligt, kan inte få nog av Purikura heller. Kan inte få nog av nått i Japan för den delen, haha!

鯉魚を愛してるよー

Idag så spenderade jag hela min dag ensam med min sis. Jag hjälpte henne att skaffa en japansk telefon, vilket tog hur lång tid som helst. Hon är 19 och därför minderårig här i Japan så jag fick alltså skriva på alla papper och fixa allt åt henne, haha. 
Efter det fikade vi på Starbucks och snackade syster-snack.
Vi såg världens vackraste solnedgång idag btw, var tvungen att fota!

止まれ

Här går jag och vandrar på "stop-märken" i mitt vanliga: oversized t-shirt, buffalo, keps och för mycket ringar, haha. 
T-shirt- Spinns | Skor- Buffalos från SkoUno | Keps- Spinns | Leggings- Donki Hote | Ringar- H&M

ムーンTシャツ

Solig dag i Yokohama. Kan fortfarande gå omkring i barärmat vilket känns underbart! Men märker som sagt att hösten är här, speciellt på kvällarna så kylan smyger sig på en...
Påtal om obehag, haha, Imorrn ska jag på en andra Halloween fest. Kommer bli awesome!

♥Godbye my old friend♥

Wääääääääääääh. Sista Naruto chaptern är ute nu. DEN SISTA?!
Ni som inte vad det här är för anime tycker jag synd om. Detta var min första anime, min första manga jag läste, detta var starten på mitt intresse för japan! Ni anar inte hur mycket den här animen/mangan betyder för mig!
Den har pågått i 15 år och har legat på topplistorna över hela världen.
Det känns så sjukt sorligt att behöva säga hejdå till den här serien... Men jag är tacksam. För allt den har gett mig och för att den fick mig att upptäcka Japan! ♥
 
Ni kan läsa mangan HÄR & ni kan se animen HÄR

Marmor

På riktigt, hur snyggt är inte detta?! H&M har lyckas ännu en gång med en kollektion som är helt i min smak och som även har rimliga priser. Jag vill ha allt på dessa bilder och jag ska se till att jag får de i min ägo!
Klicka HÄR för att komma till H&M Home.

Hur många frågetecken kan ni hitta i detta inlägg?

Nu har jag haft blått hår i över ett år. Längsta tiden jag har haft någon hårfärg tror jag (bortsätt från min naturliga). Och jag känner att det kanske är dags för en förändring snart?
Med tanke på att det nästan är omöjligt att hitta jobb i Sverige som det är så kanske jag borde tänka på att färga till något mindre "extremt" innan jag flyttar tillbaka till Sverige?
Och grått är ju brutalt snyggt så har funderat på den färgen! Dock har både min syrra och Pinky har nyligen skaffat den här färgen så vet inte... Kanske kan skaffa den när jag ÄR i Sverige?
Eller vad tycker ni? Har ni några förslag på andra färger?

Vill inte bli sjuk...

Godmorgon alla mina underbara! ♥︎
Här sitter jag i solen med mina favoritskor och käkar gula äpplen från världens sötaste Totoro-låda!
Man märker att kylan är påväg hit till Japan. Känns som om alla är sjuka nu eller påväg o bli sjuka. Både Malin och Elin har stannat hemma nu i flera dagar, så jag hoppas verkligen inte att jag blir smittad... 
Så jag har bestämt mig för att käka ett äpple per dag och dricka 3 koppar te varje dag för att förhindra min kropp från att bli sjuk.
Har ni andra tips på att slippa bli sjuk så kommentera gärna!

Gacha Gacha

Här i Japan kan man hitta de så kallade Gacha Gacha maskiner lite överallt. Och bortsätt från dom liknande maskinerna som vi har i Sverige så är dessa maskiner inte riktade mot barn. Som ni ser på bilden under så går både äldre och ungdommar till dessa maskiner.
Jag och Pinky gick helt crazy på en maskin haha, och jag lyckades få precis dom jag ville ha!
Visst är dom inte sööööta? Dom tre i höger hand är mina.
Och till vår överrasking så har alla fiskarna rumphål?! HAHAH. Att dom har tagit sig tid och göra RUMPHÅL på precis varenda en. Why? Oh Japan<3

Fiddag

Gjort idag: Ikväll var jag på kvällsfika eller "fiddag" (fika+middag) med Pinky i centrum.
Det var super mysigt. Vi snackade en massa, kollade runt i centrum och körde lite spel i spelhallen.
Gör nu: Nu ska jag kolla på senaste avsnittet av TWD med min panda över skype. Också mys!
Göra imorrn: Imorrn ska jag hjälpa Pinky att göra en youtube video på Vietnamesiska... Ska bli spännande, haha!

Pumpor

Bara för att det är november och att Halloween-dagen redan har paserat så tänker jag inte byta från halloween-inlägg till Jul-inlägg över en helg. Nopp. Jag har fortfarande Halloween feelingen kvar och jul för mig är december!
Så tänkte visa er mina supersöööööta pumpor jag köpte för någon dag sen. Ville köpa en massa "annorlunda" pumpor men det fanns bara en kvar (den vita bubbliga på bilden). Så köpte en vanlig också för att man lättare ska se kontrasten mellan dom.
Visst är dom inte för söta? Små är dom också!

Possessed Fallen angel?

Här kommer det bättre bilder från min Halloween sminkning. Jag testade en ny, på ren måfå, hade ingen aning om vad jag höll på med när jag sminkade mig men blev ganska så nöjd endå.
Hade tänkt att göra min PopArt men den tog ju typ 3-4 timmar att göra så orkade inte göra den en gång till. Samt att det är kul att testa på nytt!
Super enkel makeup, tog bara 20-30 min att göra! Allt man behöver är svart ögonskugga som jag markerade mina käkben med, ögonen och ådrorna. Rött läppstift som jag kletade ut under ögonen och läpparna samt ådrorna. Du behöver också två horn och lite klister. Ansluta med lite blod så är du klar!

Sportfestivalen 2014♥

Igår så hade vi den årliga sportsfestivalen! Typ som hur en friluftsdag är i Sverige fungerar. Man tävlar i en massa sport-lekar och vinner priser fast man måste bära olika band på huvudet som en karatekid och alltid sitta i led, haha. Men det var en mycket rolig dag. Och ni anar inte hur mycket träningsvärk jag haaaar idag dock... Haha otränad?
Kan inte riktigt fatta att detta är min ANDRA sportfestival. Att det var ett ÅR sen den förra. Herregud va tiden går fort!
Jag, Tung och Zun.
Jag i Pan-tävlingen (pan betyder bröd på japanska). Den tävlingen går ut på att man ska springa till en påse med bröd som hänger och försöka bita tag i den så snabbt som möjligt utan att använda händer och sen springa i mål.
Ni anar inte hur dålig jag var hahaha. Kunde inte få tag på brödet! DEN VILLE JU INTE SLUTA GUNGA....