Takahiro Iwasaki

 
 Takahiro Iwasaki (Japan) gör miniskulpturer av landskap från vardagliga föremål, trådar från sockor/tandborstar/handdukar, lappar och sopsäckar. Så brutalt sjukt skicklig! Fattar inte hur man kan vara så otroligt petig! Hittade han på tumblr för några dagar sen och var tvungen att dela han med er läsare!

Japansk hårvård

Produkterna här i Japan är helt annorlunda från Sveriges och det har vart jättesvårt att hitta prudukter som passar bra till västerlänskt hår, bra pris osv. Många japanska hår prudukter brukar inte funka på tunt hår överhuvudtaget, det blir bara antingen super fettigt eller super tort. MEN jag hittade dessa -bilden över- och älskar dom! Det är från märket Bouquest och det finns i Shampoo, Balsam, Hår inpackning, Nattmilk och Olja.
Jag har alla förutom Shampoot, för jag använder fortfarande mitt silvershampoo från sverige.
Men för er som ska till Japan framöver eller funderar på att flytta hit- testa Bouquest! Bästa jag har hittat här iallafall!

Kyoto 京都市

Efter att vi var klara i Osaka så tågade vi in till staden Kyoto. Kyoto har vart med i min "måste besöka- lista" sen jag kom till Japan bland annat pga att staden har över 1600 buddhisttempel och shintohelgedomar bevarade. Det är en väldigt gammal stad, den skonades i stort sätt helt från andra världskrigets bombattacker.
 
Vi besökte ett gammalt tempel som heter Fushimi Inari-taisha som är väldigt känt för sina slingrande gångar med tiotusentals torii-portar (andeportar) belägna tätt efter varandra i flera kilometer. Allt jobb som måste gått ner i att resa alla toris är helt mindblowing! En annan kul grej är att en scen ifrån En Geishas Memoarer utspelade sig i just denna platsen.
 
Längs med gångarna fanns det även flera hundratals; om inte tusentals gamla gravstenar och shrines, skogar och små byar. de äldsta helgedomarna sträcker sig bak till så långt som år 711!
En helt otrolig upplevelse. Det regnade däremot ganska kraftigt under hela tiden vi var där, vilket var både mysigt för det gjorde naturen extra grön och luften extra frisk, men jobbigt då det blev väldigt blött och halt.
 
 
Har även en kort video att visa er som vi spelade in, har inte hunnit redigera den än dock så den kommer snart ;)

The Osaka Aquarium Kaiyukan

Senare den dagen gick vi till världens största akvarium där dom har över 29 000 olika djur, 490 olika djurarter, 16 stora tankar som tillsammans är 11 000 kubikmeter stora, varav den största tanken är 5400 kubikmeter stor och innehåller 5 400 000liter vatten, där världens sötaste valhaj befinner sig! Jag blev kär i den. Den valhajen var 11 meter lång (vilket inte syns på bilderna jag tog tyvärr) men den var sjukt cool! Ville ta med den hem...
Till tankarna gick det åt 314 ton akrylglas vilket är 1.5 gånger den årliga produktionen i hela världen!

Osaka Castle

Andra dagen i Osaka drog vi till ett utav de kändaste byggnaderna i hela Japan, nämligen Osaka Castle som byggdes under 1500-talet.
När vi först kom fram till platsen så såg man en massiv vallgrav som markerades av en lång och hög mur av stenar. Dom hade tydligen använt någon speciell teknik när dom byggde muren som heter Burdock Piling, vet inte vad det är som är så speciellt med den tekniken men, haha.
Stort var det! För att inte tala om slottet! Synd bara att sakura träden inte hade blommat än... hela slottet är omringat utav sakura träd och man skulle fått helt sjukt coola bilder om man tog bild uppifrån slottet under sakura säsongen; som är om cirka en vecka.. haha
Första bilden (den precis här under) är från Google, men ville visa den för er eftersom den visar hur mäktigt slottet är och hur stor muren var! Resten utav bilderna är mina :)
utsikt från slottet.

Minoo Park 箕面公園

Första dagen spenderade vi i Minoo parken ca 40 minuter med tåg ifrån hotellet, där gick vi dess kända hiking trails. Vi började med att ta oss an Minoos gamla hiking trail som slingrade sig 8-9 kilometer upp på ett litet berg, hade mina creepers på mig dock så höll på o dö, haha. Speciellt på vägen ner då vi gick igenom mestadels orörd terräng, Men det gick bra ändå.
 
Efter det tog vi oss tillbaka till den kändaste vandringsleden som tog oss 3 kilometer in i skogen bredvid Minoo floden tills vi kom fram till Minoo Waterfall. Vattenfallet är 33 meter högt och den absolut kändaste turistattraktionen i Minoo Park. 
Det var helt magiskt att vandra bland alla gamla broar och byggnader, uppleva Osakas vackra natur och terräng och leva sig bort ifrån vardagens press, fågelkvittret, fukten i luften, vattnet och alla exotiska växter, helt underbart.
 
När vi kom fram till vattenfallet så välkomnades vi av en vild apa.
Pontus blev helt till sig, han har tjatat om vilda apor sedan han kom hit, haha. Det var riktigt häftigt faktiskt, det är såhär man ska se djur. Vilda och fria, inte inspärrade i en bur på ett zoo.

Osaka 大阪市

Jag har en massa bilder att visa er. Men jag börjar med att berätta lite om staden Osaka.
Osaka är Japans tredje största stad efter Tokyo och Yokohama, men det är den staden som ändrar sitt befolkningsantal mest beroende på tidpunkt på dygnet. Under nattetid är det 2,6 miljoner invånare men på dagen ökar befolkningen till så mycket som 3,7 miljoner! Det beror på att det är många som pendlar till Osaka under dagarna för Osaka är ett ekonomiskt och kommersiellt centrum.
 
Nu efter att ha vart här i tre dagar så måste jag erkänna att jag inte är så jätteförtjust i Osaka. Folk hade inte samma respekt och artighet som man ser i Yokohama och Tokyo området. Dom är såklart oerhört artiga! Helt sjukt jämfört med tex svenskar, men jag har väl blivit lite bortskämd med artighet eftersom jag har bott i Yokohama nu ett tag, haha.
 
Sen är dom lite mer stressade här, känns det som. Folk krockar med varandra och har bråttom överallt. Sen går dom på höger sida i trappor osv, vilket är tvärtom jämfört med Yokohama och Tokyo. Det är även märkligt eftersom Japan i allmänhet har vänstertrafik. Så det var lite skumt, haha.
Annars en mycket vacker och historierik stad! Vi har upplevt mycket saker sen vi kom hit till Osaka, ska visa er massa bilder snart!
Umeda Sky Building

Nyckeln till ett främmande språk?

 
1. Bo i det landet där dom pratar de språket du vill lära dig!
man får in språket så otroligt mycket snabbare och allt blir mycket enklare när man hör språket varje dag vart man än går.
2. Ibland måste man sätta sig själv i situationer där man inte kan kommunicera på sitt eget språk utan tvingas prata på det andra språket. Man lyssnar och tar in ord mycket bättre då. Jag själv är väldigt dålig på att prata för jag är rädd att göra bort mig. Men desto mer man pratar desto bättre flyt får man!
3. Kolla mycket på tv eller lyssna på musik i de språket man vill lära sig. Så man får in hur saker och ting låter. Och hur språket flyter i tal.
4. Läs böcker i de språket. Eller plugga. Man måste ju få in gramatiken på ett eller annat sätt haha.
 
Med andra ord- Nyckeln att lära sig ett främmande språk snabbt och enkelt är alltså att höra språket, prata och fråga! Detta ger bra kunskaper i grammatik och uttal, och ordförrådet kommer med tiden!

Bussresa

Ikväll drar jag och några kompisar till den vackra staden Osaka söderut i Japan!
Vi ska åka nattbuss så vi är framme på morgonen. Så jag tar en liten måltid innan jag sätter mig på bussen så jag kan sova under hela resan.
Vi tänkte passa på och åka till staden Nara också sista dagen vi är Osaka.
Jag ska ta en massa foton och uppdatera till er! Jag längtar massa, det är så sjukt vackert där har jag hört och det är alltid kul med lite äventyr!

Kunde se Fuji från hotellfönstret!

Igår var vår sista dag i hotellet och gissa vad vi såg!? Mt. Fuji från vårt fönster! Synd att vi upptäckte det sista dagen hahah. Men vi hade nog inte kunnat se den innan ändå för det har inte vart lika klart i himlen som igår. 

Solnedgång bakom Fuji

Vi avslutade dagen med att gå på stranden och bevittnade den vackraste solnedgången jag troligtvis kommer att få se. Det var otroligt vackert. Solen är verkligen orange/röd här i Japan. Och himlen hade vart så blå den dagen så när solen gick ner skiftade den från rosa, lila, orange, blå, gul och apprikos. Så vackert. Och att få se solen gå ner bakom berget Fuji var ju oslagbart! Man kunde se Fuji så tydligt. Och vattnet glittrade. Åh. 
Kunde inte låta bli att plocka några snäckor när vi ändå var där! (Ett måste när jag är utomlands är att plocka något från marken! Jag har stenar och snäckor från alla länder jag har vart i).  

Iwaya Cave (The Dragon Cave)

Vi besökte även The Dragon Cave som är känd för att folk trodde att det bodde en drake med fem huvuden där inne förr i tiden som härjade i Enoshima. Grottan har bildats genom att havet har slagit upprepade gånger mot berget efter jordbävningar under flera tusen år. 
Om man står i grottan kan man höra dom hårda havsvindarna tränga in i gångarna och det får de att låta som om en drake ryter. Det var sjuuuukt coolt. Det lät verkligen som en dinosaurie! Inte konstigt att folk trodde att det bodde en drake där inne förr i tiden!
På vägen ut från grottan kunde man se en känd sten som har blivit formad som en stor sköldpadda. Den är jättekänd här i Enoshima då det gick berättelser om att sköldpaddan kanske flydde från draken som bor i grottan?

Bilder från Drakarnas ö.

Här kommer det några bilder från Enoshima som jag och Pontus besökte igår.
Vi gick in i 3 eller 4 st tempel, ringde i "The Bell of Dragon's Love", bevittnade en Buddhistisk cermoni, smakade en bläskfisk som är känt för Enoshima, beskådade Mt. Fuji-san, och gick runt på ön.
En helt magisk ö. Rekommenderar verkligen att ni besöker den om ni åker till Japan!

Enoshima Dragon Island

 Idag gick jag och Pontus till Enoshima, The Dragon Island som ligger en halvtimma från vårt hotell.
Det var väldigt molnigt i början på dagen när vi kom fram till ön. Men solen kikade fram några gånger så fick några riktigt fina bilder jag ska visa er här på bloggen.
Tänkte börja med att visa er det första vi såg på ön- Mt. Fuji-san! Gud så mäktigt berg det är! Blev helt tagen.
Och en annan sak som Pontus inte kunde slita blicken från var alla gigantiska hökar som flög omkring lite överallt i stora klungor.
Så vackert med bergskedjan och sen mitt i allt ser man ett berg som är tre gånger så mycket större än alla andra, omringad av moln (för den är så hög) och täckt av snö. Jag blir lätt sugen på att bestiga Fuji-san en dag!

Holo nails

 Fick Holografic nagelpapper (eller vad det nu kallas?) utav Pontus mor i födelsedagspresent som jag testade idag. Det var hur vackert som helst men jag tror jag gjorde lite fel när jag satte på det. Hade inte tålamodet att vänta på att klistret skulle torka haha, men fint blev det ändå! Ska lätt fixa naglarna såhär igen. Fast göra det rätt nästa gång!
Såhär blev det:
Tack Susanne för din present! <3

från Shibuya

Pontus gick helt crazy igår i Shibuya! Han köpte en massa saker. Men han behövde verkligen allt. Hans skor hade tex gått sönder, så det var de första vi letade efter. Hittade dom där svarta skorna från Forever21 för bara 60kr!
Sen köpte vi två likadana tröjor, samt att hans nya väska liknar min svart vita väska. Vi kommer se super matchiga ut hahah.
Jag köpte två tröjor, en ny skinnkjol, nya solglasögon medans Pontus köpte allt annat ni ser på bilden haha!

Promenad

Idag tänkte jag och pontus ta en "lugn" dag och bara  gå runt i området, gymma, äta och kolla anime.
Igår var i inne i Shibuya och shoppade. Kameran dog precis när vi kom fram så det blev tyvärr inga bilder. Men vi ska dit snart igen så ska ta en massabilder då! 

Min 21års fest

Förlåt för att det inte blev nått inlägg igår. Internet här på hotellet la av...
Men festen igår var hur rolig som helst! Jag har verkligen hittat världens bästa kompisar här i Japan som har tagit sig tid och fixat en fest åt mig med en DJ och allt! Dom hade tom köpt ett band som jag skulle ha på mig hela kvällen som visade att jag var födelsedagsbarnet. Har för mig att det stod "cinderella" nånting på bandet haha.
Det var runt 30 vänner som kom och jag fick en massa fina presenter och en supersöt tårta! Kunde inte ha fått en bättre födelsedag!
Och tack alla för era fina gratulationer! Blir så glad. Ni är för söta<3
Här kommer det några suddiga bilder från festen:

Lunch

Innan vi drar iväg till festen såtog jag och Pontus en lunch i Minatomirai. Jag tog stekt ris med ägg, räkor, fisk med en supergod soppa, några knyten och kimchi. Medans Pontus testade sin första Ramen med tempura!

Födelsedag i Japan

Idag blir jag 21 år gammal! Herregud, vill inte bli äldre nu. Vill stanna som jag är och hur allting är. Mitt liv känns perfekt just nu, lever i min dröm. Vill inte att det ska ta slut...
Men idag är det min dag iallafall haha och det ska jag fira med att ha en fest som några kompisar har fixat (jag har världens bästa kompisar förövrigt!!).

Daibutsu Buddha

Och sist men absolut inte minst besökte vi den kända Great Buddha.
Den var i mig de största jag har sett! Den var mäktig.
Sen åt jag Dango för första gången också! Men en Sakura Mochi. Det var inte got hahha, jag vet att jag inte gillar mochi och fortstod då att jag inte skulle tycka om Dango heller, men man måste smaka! Det är en del utav upplevelsen ju. Plus att Dango är så sjukt känt, så var ju tvungen att testa det nångång haha!

Bildbomd från Daibutsu trail

Vi vandrade i en vandringsled som hette Daibutsu i 4-5 timmar! Det var helt magiskt. Jag hade gått början på den här förr, men då hade jag helt fel skor på mig så kunde aldrig titta runt om kring mig och njuta utav platsen.
Men idag hade jag de bästa skorna jag har (fortfarande inte bra skor att vandra i men de var de enda jag hade...) så vi gick långsamt, titta runt om krig oss, njöt, hade picnick uppe på toppen, hittade en massa gamla japanska ställen och jag hittade en bambu pinne som jag använde som vandringspinne! Så japanskt hahah!
Här kommer en underbar bildbomd:

Kamakura

Idag åkte jag och Pontus till Kamakura. Jag har ju redan vart där tre gånger, men det fanns ett gammalt vandringsled och en stor Buddha som jag inte hade hunnit se tidigare. Men vi började vår dag i en japansk trädgård. Det var hur vackert som helst, speciellt när det är så grönt med all mossa och bamboo.
Älskar naturen. Framförallt naturen här i Japan!

Fin dag i Minatomirai

Vi spenderade vår första dag tillsammans att gå runt i "mitt område". Visa han vart jag bor, min skola och allt som finns att se i mitt favoritställe här i Japan- Minatomirai. Bilden under är hur ful som helst, man kan inte bli bra när man fotar underifrån, så är det bara haha... Men vi står under Land Mark Tower iallafall. Har skrivit om den byggnaden tidigare i bloggen när jag först kom hit till japan, ni kan se inlägget HÄR.

Fujisawa Hotel

 Nu har pontus kommit fram och allting gick superbra! Jag fick vänta på han i två timmar dock för hans plan var försenat haha. Men jag är glad att vi hittade varandra och att hans resa hade gått bra.
Vi åkte direkt till hotellet. Båda var supertrötta, speciellt Pontus som hade flygit så länge.
Här är bilder på vårt hotell. Det såg mycket finare ut än vad vi hade förväntat oss!

Mot Narita Airport!

 Nu drar jag och möter upp Pontus! Hoppas att allt har gått bra... och att jag hittar han. Kan ju inte ringa för han har sin svenska mobil och det skulle kosta en förmögenhet, plus att jag tror att hans mobil är urladdad och han kan inte ladda den utan en adapter.
Detta blir mitt smink idag iallafall. Ville fixa mig extra för min babyboo!

Sista dagen innan Vårlovet!

idag är det sist dagen innan lovet! Och idag har vi ett superstort prov. Tror det är N4. Är inte riktigt säker. Det känns lite snabbt inpå att köra N5 för någon vecka sen och redan nu idag köra N4? Men jag har hört att detta prov är lite över vår nivå. Det är fortfarande saker (som är med i provet) som vi inte har pluggat än. Så kan inte sätta för höga krav på mig själv och tro att jag ska klara det här provet (N4) redan nu. Men men, jag ska göra mitt bästa! Önska mig lycka till? :D
Här är några bilder från skolan, när jag endå pratar om skolan. Det är många läsare som vill se lite mer bilder på skolan, såattah:
Totoro ahaha
En helt galet bra gjord tavla som hänger på första våningen. Den är 2-3 meter lång och har grymma detaljer!
Skoluniformer som är designade för gymnasie-eleverna.

I väntan haha

OMG EN GIF. haha, sjukt länge sedan jag gjorde en gif! 
Jag sitter oroligt och tänker på Pontus. Han flög nyss från Arlanda och kommer att landa i Kina om 8 timmar. Detta är första gången han flyger, och han ska flyga så sjukt långt och ensam. Kan inte låta bli att bli orolig... Tänk om han glömmer nått? Eller inte hittar? eller att vi inte hittar varandra sen när jag ska hämta han? waaaaah. 
Tänkte lugna ner mig genom att kolla på Anime. Men måste visa er mitt superblåa hår först. Blev lite mycket blåfärg den här gången, men haha. jaja.

Det ser ut som om jag har plockat blåbär!

Håller på och färgat håret lite blåare tills imorrn. Måste ju vara fixad innan jag möter upp Pontus, har inte träffat han på snart 5 månader så vill ju vara fin hihi!
Ska färga löshåret lite mer också och sen är jag klar! Diggar hur min hand ser ut. Det kommer ta några dagar innan färgen kommer att försvinna från handen hahaha

おはようございます!

Dricker en supergod Juice/soda med Mandarin smak, tillsammans med små mandariner som är plockade från tomten och en blåbärsmacka!
Sista morgonen innan Pontus kommer. Imorrn efter sista provet drar jag direkt till Narita och hämtar upp han, sen ska jag bo på Hotell med han i Fujisawa i en vecka. Mys!
Ska börja fixa lite, packa och sånt där. Vi har lov från och med imorrn också, så detta blir min sista "me-time" på tre veckor... Ska ha min musik extra högt idag haha!

がんばって, がんばって, がんばって!

Konbanwa alla mina sötisar!
Idag har jag sett ut som Fergie haha, med två fiskebensflätor. Tänkte bara ha dom en kortis för att sedan ta ut dom och få superfina vågor, men jag trivdes så bra med håret som det var så orkade inte ta ut dom hahah.
Såg sjukt hip ut, med guldkejdan och allt. Ohmy...
 
Den här veckan har vart helt galen förövrigt! Jag hade tre prov idag, ett kanji prov, ett muntligt prov och ett skrivtligt prov. Igår hade jag ett omprov och 4 olika läxor. Imorrn ska jag ha prov i fyra timmar... Och på fredag samma sak. USCH vilken jobbig vecka. Tur att det här är sista veckan innan jag får mitt vårlov. Och på fredag kommer Pontus hit!!!! Och nästa måndag fyller jag år!! Mycket att längta till. がんばってくださいルイス xD

Bentoooo

Orkade inte laga middag idag så jag utnyttjade en utav japans bästa snabbrätter och köpte en söt Bento låda för bara någon hundring yen. Äter dock inte korv, eller köttbullen, men resten var hur gott som helst!
Måste testa att göra en egen Bento snart!

Alla mina Outfits i Japan!

 
Enda sen jag köpte min mössa har jag haft den i alla mina outfits hahah. Men jag verkligen älskar den! Behöver inte fixa volym eller vara orolig för att håret ska blåsa!
Men ah, vilken tycker ni har vart snyggast genom mina månader i Japan?

Please pray for these people and this country!

Idag är det tre års minnesdag (heter det så?) av den hemska tsunamin och jordbävningen som skedde 11 mars.
Detta är en viktig dag här i Japan, folk ber och pratar om den här händelsen och jag kände att jag borde göra det samma. 
Jag hoppas att alla som drabbasdes för tre år sen har fått den hjälp dom behöver och att alla som fortfarande kämpar får de stöd dom förtjänar!
 
På tal om jordbävningar så har jag inte känt av någon jordbävning på flera månader nu! I början när jag kom hit kunde jag känna en jordbävning varje vecka, men nu känner jag inte av någon! Vet inte om det inte har vart någon på senaste tiden som är tillräckligt stor för kunna känna av, eller om allahar kommit under nätterna då jag sover ELLER om jag har vant mig vid jordbävningar så pass att jag inte längre tänker på dom?

New in

Har köpt en massa söta sötisar till min Ghibli samling! En liten vit totoro nyckelring, syrran köpte en likadan när hon var här, så jag tänker på henne varje gång som jag ser den!
Sen köpte jag en större svart ande från Totoro filmen med har ett snöre som gör att anden vibbrerar när man drar i den hahah, så gulligt! xD
Jag satte min lilla ande uppe vid sängkanten så den kan vaka över mig varje kväll tillsammans med min drömfångare, ihihi!

Lördags

Åh juste! Var ju ute med några kompisar innan jag fick kräksjukan. Glömde skriva om det här på bloggen. Haha. Men det var iallafall suuuperkul. Länge sedan jag hade så skoj. Här kommer två snabba bilder från kvällen:

Dåliga och bra nyheter

Jag ligger hemma och har fått någon kräksjuka... hatar att spy. Det värsta jag vet! Skulle inte förvåna mig om jag har kräkfobi eller nått. Jag kan ligga timmar och kämpa mot att inte kräkas. Jag kan må huuuur illa och dåligt som helst, bara jag INTE spyr. Men nu har jag spytt 4 gånger på två dagar. Allt jag stoppar i mig kräks jag upp igen. HATAR DET. Jag är sååååå hungrig och törstig. Vill bara äta :(
 
Men ahja. Därför det inte blev nått inlägg igår. Låg och kräktes hela dagen. Och därför jag passar på att berätta att jag har en ny design och header på g! Har inget annat bättre att visa här på bloggen. Den kommer upp så fort jag har tid! 

パーティー

Nu drar jag och Elin hem till några kompisar  för att ha パーティー!
Det är Internationella Kvinnodagen här i Japan idag btw! Har fått massa gratulationer på facebook från mina japanska kompisar haha. Så grattis till alla mina kvinnliga läsare där ute! Och grattis till den starkaste kvinnan jag känner (min mamma) och grattis till alla mina syrror, bonus mamma och släktingar! <3
Håll huvudet högt upp idag för det är kvinnornas dag idag!

Hahaha underbara japan<3

Hahahah jag dör. Det är en katt som har gått in i en 7Eleven affär och stulit kattmat för flera hundra yen och japanerna gör det till en sån stor grej, troligtvis för att dom inte är vana med stölder och snatterier, att dom gör en skylt utanför affären där det står:
"Vi behöver er hjälp.
Var snälla och mata inte den här katten. Den går in i affären och tar mat. 
Vi har sagt till katten att sluta men den har inte lyssnat.
Tack för er uppmärksamhet."
hahaha omg. Japaner<3

Just nu

Idag är det Doyoubi(土曜日)-Lördag. Vilket betyder fullt ös för min del haha. Ska först fixa en massa, handla, ska till Minatomirai för att köpa lite saker för att sedan spendera kvällen hemma hos några kompisar! Vi ska fira Emilia och Haku som fyller år! Det ska bli skoj.
Men först måste jag handla klart min mat. Det ni ser i bilderna under är vanligtvis det jag brukar köpa och leva på haha. 

Yokohamas sunset

Konbanwa (god eftermiddag)! Idag efter skolan gick jag och gymmade. Tänkte försöka träna runt 3 gånger i veckan från och med nu. Det kostar ju ingenting och jag blir så mycket piggare dagen efter ett träningspass.
Nu är klockan snart tio på kvällen här i Japan så jag ska ta mig en varm dusch och sen mysa ner mig i sängen framför en film. SÅ SKÖNT MED HELG!

Skolavslutning

Idag var det som sagt skolavslutning för vissa klasser i skolan, bland annat en utav mina bästa vietnamesiska kompisar hade avslutning idag. Dom ska fortfarande gå vidare här och läsa språket. Men från och med nu har dom vårlov. Jag och min klass får lov nästa vecka. Måste klara två svåra prov först på allt vi har gjort... usch.
 
Jag kom precis när dom skålade första skålen och började äta. Perfekt tajming haha!

Titta vad jag fick imorse på posten

Så sööööööta! TACK SÅ MYCKET SGS109!
Fick en massa smink, bad bomb och en super söt tvål. Samt ett handskrivet brev där dom tackade så mycket för att jag hade fått så höga poäng och för att dom fick fota mig, fattar dock inte helt var dom skrev på lilla brevet, kan inte alla dom kanjisarna och deras handstil är en aning luddig. Ska fråga någon i skolan att översätta den helt åt mig.
Om inte någon utav er läsare som är jävligt skillade i japanska som kanske kan hjälpa mig? :3

Oyasuminasaine

Imorrn är det ingen skola, det är avslutning för vissa i skolan så vi andra är lediga. Men pluggis som jag är så ska tvinga mig dit endå... Lovade några kompisar att komma och kolla på. Plus att man får gratis Sushi, ahaha, så jag går till skolan på en ledig dag endååå!
Så jag måste sova nu. Är supertrött och ska upp tidigt imorrn. Börjar redan somna i Camen med Pontus, haha inget bra tecken.
Godnatt på er mina älsklingar!

yattaaaaa!

Här i Japan så finns det en massa N-prov som fungerar typ som Nationella fast för dom som pluggar japanska. Net står för Nihongo (japanska), har jag för mig. Det finns från N5 (eller 6?) upp till N1. Där N5 är bra vardaglig japanska, N4 är väldigt bra japanska, N3 är flytande japanska, N2 är lika bra japanska som japanerna pratar, och det högsta man kan nå är N1 som är helt galet bra japanska, inte ens vissa som är födda här pratar så bra! Det finns två styckna i vår skola som tog N1 förra månaden och dom har pluggat stenhårt här varje dag i 4år nu!
Om man har klarat N3 provet kan man söka in på vissa japanska skolor, men det är N2 som alla siktar mot. Med den kan man söka in på precis allt! Japanska Universitet, Högskolor, plugga vidare utomlands och i Japan. N1 är egentligen bara till för att skryta haha, eller om man kanske vill bli en politiker i japan, vad vet jag haha.
Nämen så förra veckan gjorde jag mitt första N-prov, N5. Och det gick hur bra som helst! Det kändes super enkelt under själva testet och jag blev jättenöjd efteråt. Men jag har fått göra om alla stora "vanliga" prov som vi har gjort så jag trodde att jag skulle klara N5 preciiis. Men jag fick över medel, jag fick nästan bäst i klassen!!?
Det är massa i min klass som redan har pluggat japanska tidigare och dom är sjukt bra, men jag fick högre än dom! Medel var 111, det högsta var 143, det lägsta man kunde få för att klara provet var 80 (vilket jag trodde att jag skulle få) och jag fick hela 114! Det är sjukt bra för att vara jag! och alla i klassen gav mig en applåd för dom blev lika förvånade som jag hahah xD

Maleficent

ALLTSÅ jag måste se den här filmen sen när den kommer till Japan! Älskar som sagt Angelina Jolie och hon verkar göra ett galet bra jobb som den onda drottningen. Filmen ska vara från Disney berättelsen Törnrosa
Jag verkligen älskar hur dom har sminkat Angelina i den här rollen, så brutalt vacker hon är! Gah blir galen!
Här är en snabb titt på filmen med underbara Lana Del Rey's låt Once Upon a Dream i bakgrunden:
 

On my way home from school

Alltså jag bor seriöst i världens vackraste land. Till och med att bara kolla in i en gata här är vackert. Med alla deras elledningar, tecknerna på marken, husen, träden, allt. När jag tog den här bilden var det verkligen ett sånt där ögonblick när det slog mig vart jag befinner mig. Att jag är på andra sidan jorden. Så var tvungen att fota de ögonblicket :')

Nu är さくらn snart här

Sakura (japansk körsbärsblomma) säsongen är snart här och det kan man se i precis alla affärer man går in. Hyllor är fyllda med sakura pynt, kvistar och man kan köpa en massa mat och godis som är smaksatt med Sakurasmak.
Jag köpte en bento låda med sakura smak till middag idag. Det smakade inte så värst gott men annolunda var det. Måste ju passa på att testa mig fram nu när jag ändå är här!
 
Jag har för mig att Sakuran kommer att vara som allra vackrast här i Yokohama i slutet på Mars. Och någon dag efter i Tokyo. 
Det kommer att bli sååå vackert. Längtar. Kommer att fota massa hahah!

さいご (Saigo)

 Idag var det min sista danslektion... så tråkigt, vill inte sluta. Yuuki (som är min danslärare) har ju som sagt gått ut skolan nu så hon avslutade dansen idag :(
Jag går alltid hem med ett leende på läpparna efter att ta dansat. Jag har inte insett hur mycket jag älskar att dansa förrän jag kom hit. Ska fortsätta med dans endå, på ett eller annat sätt! Maha.
Varsågoda. Nu har ni sett en närbild på mitt babyhår på kinden xD

Frukost!

Hahah hittade världens roligaste Onigiri i en Konbini här i närheten med ett helt ägg i sig! Var tvungen att köpa den och åt den nyss till frukost. Måste säga att den var mycket godare än vad jag trodde att de skulle vara, kanske borde köpa den igen haha?

Grumpy Cat gossidjur!

Titta vad jag hittade i en affär i Yokohama centrum. 
En hylla fyllt med böcker och gossidjur av Grumpy Cat!!
Såååå sööööt. Funderar på att köpa gossidjuret? Fatta att vakna till det där ansiktet varje morgon!
Bästa katten i världen<3

WHATEVER

Tröja- WEGO | Halsband- Sevens | Kjol- Spray | Knästrumpor- WEGO | Holografic Creepers- WEGO | Mössa- WEGO | Väska-  WEGO
 
Som ni kanske märker så består alltid 70% av min outfit utav kläder från WEGO. Jag verkligen ääälskar den affären! Drog till Centrum idag efter skolan med en kompis och kollade WEGO lite. Men allt snyggt som dom har där inne finns redan i min garderob, så måste vänta tills lite nytt kommer in innan jag kan gå crazy igen. Haha.

Skolavslutning för Designklasserna.

Idag var det skolavslutning för Designklasserna. Det var en massa utav mina vänner som gick ut nu.Både Lam Kun Kun, Freddi, Yuuki, Ando och Totoro. Alla dom har redan har studerat design här i tre år. Så det var lite sorligt... Det var jättetomt i skolan idag. Hade inga att vara med mellan klasserna. Men jag är glad för deras skull! Ska såklart fortsätta att träffa dom på helger och så!
En bild från Sportfestivalen som var på början utav terminen, på Kun kun, freddi och Lam med rött hår.

pasta efter träning!

Det bästa som finns efter träning är pasta! På riktigt. Huur gott som helst. Min kropp skriker efter pasta när jag har tränat, och jag har för mig att äta pasta ska vara väldigt bra för kroppen efter ett pass (rätta mig om jag har fel?). Äter det tillsammans med broccolli, mjölk och en stor sallad!
Nu har jag diskat, gjort tvätten, duschat, fixat mig, gjort läxan, lagat & ätit maten så efter det här inlägget har jag gjort precis allt jag skulle ha gjort idag. Så jag går och lägger mig nu.
Hoppas jag får massa träningsvärk imorrn från träningen idag! :3

Uppsatt hår

Är påväg för att gymma lite. Min träningsvärk från förra träningen höll i sig i över en vecka! Helt galet. Så nu när min kropp har fått vila upp sig lite och byggt upp musklerna från träningsvärken är jag redo för nästa pass!

The Glitch Mob

 
Alltså jag får orgasm i öronen varje gång jag lyssnar på denna! Får sån lust att dansa och bara försvinna i en annan värld när jag hör på den här låten. Den är perfekt, enligt mig. Precis min smak.
Hoppas ni gillar den också?
 

The best dreams happens when you are awake.

Alla bilder finna att hitta på min Tumblr. Bilden länkar.

Promenad!

Idag blir en lugn dag. Det enda jag har planerat under dagen är att ta en kort promenad till Fuji-supa (namnet på närmaste mataffären) för att köpa lite middag och ta lite frisk luft.
Vad ska ni göra denna lata söndag?

映画

Blev bara en bild idag. Och bilden är inte ens på det jag beställde hahah. Jag beställde bara en läsk. Gillar inte popcorn, tycker dom smakar ingenting och luktar fis :(
Men japan har en väldigt bra hållare som man får när man beställer saker in till bion som man kan sätta i stolen man sitter i. Man kan snurra in den så det blir som ett litet bord. Superfiffigt! Varför har vi inte såna saker i Sverige för?
 
Och filmen var sjukt bra, som förväntat. Älskar sagan om ringen trilogin så jag satt och njöt under hela filmen. På tal om rös- alltså Orlando Bloom, kan man bli sötare? Så sjukt bra scener med han i den här filmen. Dog lite. Åh Legolas<3 
Filmen får nääästan 5/5 droppar av mig. Lite för mycket animerat. Men jag tyckte den här (Hobbit2) var mycket bättre än den förra (Hobbit1)! Vad tycker ni som också har sett filmen?

Bio!!

 
Filmer kommer senare till Japan än vad dom gör i Sverige, så nu, äntligen, har filmen The Hobbit 2 kommit ut på bio här och den ska jag och ett gäng kompisar se ikväll i Sakuragicho!
 
Förlåt för att ni bara har fått ett inlägg per dag den här veckan. Har gjort saker efter skolan varje dag nu, (som ni kanske har läst?) så har bara hunnit uppdatera det jag har gjort om dagarna och inget annat xD