Födelsedagsbilder

Igår så var jag och mina tjejer som sagt på födelsedagsfika. Tjejerna hade redan hunnit äta upp sina mackor innan jag tog bilden (hungriga rackare) så ni får bara se min mumsiga macka.
Efter fikat så gick vi och tog en massa Purikura bilder, för det är det bästa som finns helt enkelt haha! Och såhär såg dagen ut:
Jag såg ut som en docka på den där bilden. Bokstavligt talat... The magic of Purikuras haha

誕生日におめでとうございます!

Idag fyller vackra Elin år! Det ska vi fira med en födelsedagsfika och presenter.
Här får ni världens charmigaste bild på födelsedagsbarnet från helgen. Älskar bilden- älskar dig också Elin, såklart, men bilden är oslagbar hahah!
Säga grattis? Who can say no to that face haha?

omg

Idag är det min systers tur att börja sitt livs äventyr. Idag klockan 15:45 så ska hon landa här i Tokyo. Det ska bli så otroligt mysigt att få spendera mina sista månader här i Japan med min babysis. Jag ska lära henne allt jag kan om japan, haha!

パーティー

Igår så hade vi ett hejdå-surprise-party för Ryan som ska tillbaka till Kanada. Han blev sjukt överraskad och vi hade massa skoj!
Och Ikväll blir det fullt ös igen för Elin ska ha sin födelsedagsfest haha. 
 

Maleficent

Trodde inte detta var möjligt men jag är mer kär i Angelina Jolie än vad jag nånsin har vart!
Filmen var helt okej, men Angelina var bättre än filmen.
Filmen kändes väldigt Amerikansk men endå inte, om ni hänger med haha?
Den var väldigt förutsägbar men filmen var endå inte vad jag hade väntat mig. Det var kul med en annan version än den man är uppväxt med. 
Däremot låten Once upon a dream med Lana del Ray på sountracket är en mäktig låt jag har trallat på under våren och som ger goosebumps på armarna, därför var det lite synd att den inte var med mer...
Så jag ger filmen 3 av 5 droppar!
Har ni sett filmen än? Vad tyckte ni?

My ass is burning!

Idag är det helt sjukt varmt ute! Herregud, gick inte ens att sitta på trappen utanför mitt hus för det brändes igenom byxorna haha!
Provet idag gick inte så bra btw, eller det kändes inte bra. Men man vet aldrig. Får hålla tummarna att jag klarade det!

Prov prov prov &

JAG ORKAR INTE MER. Jag är inte gjord för det här..., jag suger på att plugga!
Imorrn har jag ett avslutningsprov på 4 timmar. Och på fredag ett annat som kommer att ta hela dagen.
Och inte nog med det, jag har utav nån anledning anmält mig för att ta N3 testet i jul?! HUR ska jag klara av att plugga till det på bara 3 månader?
Hjälp mig någon haha :(

カツ丼 & 笊蕎麦

Hej alla Underbara!
Idag har jag spenderat hela min lediga dag med min Pinky! Vi har vandrat runt i Yokohama och jag har även hunnit planerat en massa för bloggen som ni kommer att få se snart! 
Här äter jag Katsudon med Zaru Soba (kalla nudlar). Why are food here in Japan so goooood?

Video!

Jag har fått frågor dagligen om hur länge jag ska stanna här i Japan. Om jag ska hem? om jag ska stanna? osv osv. Och jag har velat svara på era frågor huuuuur länge som helst, men ville inte skriva ett inlägg om detta, ville göra en video och berätta. Känns mer personligt. Men, jag får aldrig tillfälle att spela in videos eftersom jag bor tillsammans med 3 andra tjejer. Så förlåt om det tog tid... 
Men här är den iallafall! Hoppas ni gillar den och inte tycker att jag är allt för awkward haha!
 

Sandras farwell party

Igår så hade Sandra (en kompis som jag har skrivit om här på bloggen förr) sitt Farwell-party eftersom hon ska dra hem till Sverige snart. Det var en underbar kväll med massa dans, bra musik och bästa vännerna.
Kommer att sakna Sandra, min bloggar-kompis... åh <3

ユカタ

Jag har äntligen köpt min första japanska yukata!! Jag är så glad. Och nöjd! Den är perfekt. Vackraste mönstret, perfekta pastelblåa färgen som matchar mitt hår och lyckades hitta skor i precis samma färg!
Man brukar köpa yukatas för ca15-30 000 yen men jag lyckades köpa min för bara 5 000 med skorna och Obin (bandet rund midjan). Den är nämligen handgjord från en tjej som studerar till att bli designer, så hon gjorde denna åt mig i gentjänst att jag skulle skriva om henne för er. Så här är en länk till hennes facebook sida HÄR
Jag är super nöjd med min Yukata! Den är perfekt!

トトロ大好きだよ!

Jag kan inte få nog av Ghibli! Min kärlek. Köpte två nya bento lådor (för min blåa har gått sönder...) samt en Totoro-termos till vintern. Köpte även en NoFace-spargris. Hur charmig som helst eftersom han "består" av guld i filmen! Ni som har sett filmen förstår hur perfekt den där spargrisen är!

Min helg

Här kommer bilder från hemmakvällen med några utav mina japanska kompisar.
Det är alltid så roligt att komma hem till japaner. Se skillnaderna på gästvänlighet, familjen, maten osv.
En rolig sak som alltid förekommer är att man blir serverad/bjuden på sockerärtor när man är på besök eller ute på krog/bar/izakaya osv. Kommer att sakna dom japanska sockerärtorna...

二七度...

Idag är det röd-dag här i japan så jag ska hem till en japansk kompis och ha det mys. 
Det är supervarmt idag btw. Går runt och fläktar med min vackra solfjäder som en galning haha!

"some infinities are bigger than other infinities."

Jag har äntligen kollat på den omtalade filmen "The fault in our stars" som är skriven av Youtubaren John Green.
 

Den handlar om en tjej vid namn Hazel Grace som är diagnosernad med fjärde stadiet av sköldkörtelcancer vid 13 års ålder. Två år senare sker ett medicinsk mirakel och tumörerna krymper, i alla fall tillfälligt. Hazel blir ivägtvingad av sin mamma till kyrkans stödgrupp för unga med cancer och där träffar hon Augustus Waters som också varit sjuk i cancer och fått amputera benet. Intresse uppstår och de två börjar umgås och blir kära.

Wow. Perfekta beskrivningen haha! Den här filmen är alldeles fantastisk och sorglig samtidigt som den är skriven med humor. Filmen skildrar inte att det är synd om barnen för att de har cancer utan poängterar istället att man kan leva ett fullt liv även om man dör tidigt. Filmen får en att se världen lite klarare än vad man gjorde innan. 

Den här filmen var perfekt för mig just nu. Önskar dock att jag hade läst boken innan filmen.

Men filmen var helt otrolig. Jag tror att många av er skulle gilla den.

"we make people happy"-BR

Igår blev jag bjuden på glass för att jag har världens bästa vänner! Allting blir bätrre med en glass i handen, håller ni inte med mig haha?
Jag drog till BR med Pinky, Kan, Shou och amerikanaren Brennan. Jag hade aldrig testat BR-glass förr. Vilket är skumt eftersom BR är världens största glass-kedja!
Deras glass var underbar btw. Rekommenderar att ni testar glass därifrån när vi får chansen.

病院

Idag så åkte jag in till ett jättefint sjukhus nära Sakuragicho. Men det gick inte som jag hade planerat, så jag ska kolla ett annat sjukhus imorrn. Malin är supergullig och har vart med mig genom hela den här processen. Och jag tackar så mycket för era super söta kommentarer och meddelanden. Jag är sjukt tacksam som är omringad av så söta personer<3

Only in Japan 黒ブルガー

Only in Japan. Nästa vecka kan man börja köpa svarta hamburgare hos Burger King här i Japan!
 
Jag har skrivit ett inlägg och visat er svarta korv med bröd förut. Men här har dom tagit det till en annan nivå. Dom har till och med lyckats göra osten svart, haha. Denna "kuro burger" (svart hamburgare) är nästan HELT svart. Där osten är gjort från bamboo träkol, såsen är gjord i bläckfisk bläck, köttet gjort med svartpeppar och brödet är också gjort från bamboo träkol.
Japan slutar aldrig förvåna mig! Jag får se det mest bisarra sakerna här i detta underbara land men jag har aldrig sätt eller ens hört talas om svart ost förr.
Någon som skulle våga smaka haha?

ootd

Tröja- H&M | Lädershorts- Sevens | Holo skor- WEGO | Bandana- Momo i Shibuya

Grattis till min mor!

Idag fyller min vackra mamma år! Jag har inte träffat henne på snart ett år nu så saknaden efter henne är enorm... Jag är så stolt och tacksam över att jag har en så klok mamma. Hon är den perfekta förebilden.
Jag har i stort sätt ärvt allt när det gäller mitt yttre från min mamma och ärvt mer drag/personlighet från min söta pappa. Det är alltid lika roligt att gå på familje-träffar på min mammas sida för ALLA blir alltid skrämda över hur lik jag är henne. Haha. Så jag tog några bilder från facebook och jämförde dom. Och detta blev resultatet: (ha i åtanke att det är 35 års skillnad mellan oss!)
Vad tycker ni? Lika eller ej haha?

スニークピーク

Jag mår lite bättre idag än igår. Men det är fortfarande jobbigt. Jag vill inte gå in på detaljer och jag vill inte framstå som någon som klagar heller. Vill bara att ni ska förstå varför jag är så off här på bloggen.
Tur att jag har underbara vänner som stöttar mig genom allt! Jag är sjukt tacksam<3

日本に住んで

 
1. Hur man använder en Japansk toalett.
Denna teknologiska aparat är ett stort mysterium för alla utlänningar som kommer hit. Det sitter tio tal olika knappar på toaletten skrivna i Kanji som alla har sina egna så överraskningar. Det tog mig flera veckor att lära mig hur toaletterna fungerade och flera månader att känna mig bekväm med dom. Nu kommer jag aldrig vilja använda en vanlig toa igen haha!
 
2.  Hur man hanterar skräp och återvinner.
Som ni kanske redan vet så finns det i stort sätt inga papperskorgar här i Japan. Så vad gör man om man har köpt en bento och äter den ute på en bänk istället för hemma? Antingen så går man till närmaste Konbini som nästan alltid har papperskorgar eller gör som japanerna gör: tar med plastpåsar vart man än går och lägger skräpet där i och slänger sen när man kommer hem igen.
 
3. Hur man sover på tåg.
Vad alla påpekar när man först kommer till japan är "varför sover alla japaner på tågen?". Vilket dom i stort sätt alltid gör. Men hur bär dom sig åt? Är dom alltid sådär trötta? Får dom inte ont i nacken? Och hur vet dom när dom ska vakna?
Efter att ha bott här nu i snart ett år så har jag lärt mig att japanerna vilar aldrig. Dom är igång hela tiden och det är landet också. Så efter en lång dag på jobbet, skolan, eller bara ute på stan så blir de tysta tågen en fristad. 
Man får inte prata i telefon på japanska tåg och man ska helst inte prata överhuvudtaget vilket gör det väldigt tyst och behagligt. Man sitter även längst sidan på japanska tåg vilket gör att man vaggas långsamt till sömns.
Jag somnade aldrig på tåg i Sverige men här är det tvärtom. Det är en utmaning att hålla sig vaken! 
 
4. Hur man bugar.
Om man kommer från ett land som Sverige där man aldrig bugar så kan det vara riktigt knepigt att komma till Japan där bugningar ligger i deras kultur. Till skillnad på västerlänska-bugningar som man gör på scen och Japans bugningar som man gör allt från att tacka till att be om förlåt.
Efter att ha levt i Japan så blir bugningar inte bara en självklarhet utan man snappar även upp skillnaderna mellan dom olika bugningarna. Det finns en 15graders-bugning 会釈 (eshaku), som vanligtvis görs när man hälsar på någon. Sen finns 30 graders-bugningen 敬礼 (keirei) som är till för högre level av respekt. Och tillslut den ultimata 45graders-bugningen 最敬礼 (saikeirei) som man gör för att be om ursäkt.

お茶

Jag mår inge vidare bra just nu. Så detta blir ett kort inlägg och uppdaterande om varför jag är så off. Det ena efter det andra kommer ivägen för att jag ska komma igång med mitt bloggande... så typiskt.
Men jag har lagrat upp med en massa olika teer för mina sängliggande dagar.
Chai som är perfekt för myskvällar framför en bra film.
Ginger-Lemon när man känner sig sjuk och vill bli frisk över en natt är det teet perfekt.
Och mitt senaste ORGANTIC Earl Grey Tea som jag är så stolt över att jag har hittat här i Japan! Bra för alla tillfällen om ni frågar mig, speciellt när man känner sig nere eller deppig.
Har ni något favorit te? Till vilka tillfällen isf?

祭り

Igår så var jag och min söta kompis Pinky på en Japansk Matsuri (festival) som bokstavligt talat låg på andra sidan vägen där min skola ligger.Det var super mysigt. Får sån japansk känsla med all musik, sång, alla traditionella kläder och maten. Så häftigt att testa nya saker i ett så främmande land!
Och som vanligt så fastnar jag alltid vid fiskarna eller sköldpaddorna... Så söta. Dör lite inombords :(

金曜日

 Hej alla underbara!
idag har det vart hur varmt som helst. Kändes som om jag befann mig i Egypten hela dagen... Trotts detta har jag hunnit fixa en massa idag, men det är inget jag berätta för er än. Tänkte skriva om det senare, snart, när jag har tid, haha! 

メロンアイスクリーム

Började min vandring till skolan med en melonglass i handen. Så skönt att äta något kallt medans man går i hög takt i 30 graders värme. Kyler ner hela kroppen<3

カップヌードルミュージアム

Idag var jag på skolutflykt med hela skolan till japans kända Nudel Museum. Super skönt att skippa en dag i skolan för att kolla på lite nudlar. Är så sjukt skoltrött så detta behövde jag haha!
Själva museumet var inge vidare. Det roligaste var att göra sin egen nudelkopp och designa koppen helt själv. Jag la ner en massa skumma saker i min snabb nudel kopp, som: ägg, soja pulver, räkor, krabba, lök. Skum blandning jag vet, haha. Ska smaka min sen ikväll om jag vågar!
Såhär blev min, helt svart (the power of black) med lite symboler osv. Blev nöjd :)

Hjälp mig upp?

Jag har inte fått upp mitt blogg-tempo än efter att Pontus har åkt hem igen. Jag tidsinställde över 28 inlägg innan han kom så jag har istortsätt inte bloggat på över en månad nu. Jag har inte heller kollat andra bloggar eller vart inne på Tumblr under den här tiden. Så både inspirationen och orken är på botten just nu.
Jag gör mitt bästa att komma upp till 3 inlägg per dag igen för er skull, men känner mig så trött hela tiden. Haha, skyller på att skolan har börjat igen xD

M.Fuji DEL 2

 Trotts att jag var tvungen att avbryta min klättring och mitt mål att nå toppen så är jag helt sjukt stolt över mig själv!
Jag har utsatt min kropp för sån brutal smärta och jag har kämpat något enormt psykiskt. 
Att se soluppgången på nära 3000 meter, se solen stiga upp över molnen då man själv står över molnen var helt obeskrivligt mäktigt! Går inte att förklara lyckan och lugnet man fick av den synen. Att stå på sånt hög höjd i vetskap om hur mycket man har kämpat är sån obeskrivlig känsla. Och jag är så otroligt glad att jag har fått chansen att få se detta i mitt liv. Inte många som har sett detta kan jag stolt säga.
Men jag har inte gett upp. Jag SKA bestiga Mt.Fuji. Så detta är inte min sista klättring. Haha, långt ifrån! Jag ska träna mer så jag i framtiden kan bestiga en massa berg världen över! 
Här börjar solen att kika fram över ett hav av moln. Detta är vad Fuji är känd för. Detta är varför folk så gärna vill bestiga Fuji, för det är inte många andra berg som är omringade av ett hav av moln. Många berg har vuxit från bergskedjor och är därför inte ensamma, så att säga, som Fuji är. Fuji är ju som sagt egentligen en Vulkan vilket förklarar mycket.
Ser ni hur GALET nära det ser ut att vara?!? Fattar ni varför jag vägrade ge upp haha? Men det ni ser på bilden är yttligare 9 timmars klättring.
Jag har sån otroligt tur att jag har en pojkvän som kände samma känslor som jag gjorde när solen gick upp, och som ville ta sig tid och meditera med mig på 3000meters höjd<3
Såhär såg det ut när solen var uppe och lyste på berget. Så vackert!

Mt.Fuji DEL 1.

Jag tänkte visa er bilder från min klättring upp för Mt.Fuji-san. Och jag kan börja inlägget med att säga att det var det jobbigaste, mest ansträngande jag NÅNSIN har gjort!!
Vi körde som sagt "bullet climbing" då man går ända från botten till toppen på en dag utan sömn. Vilket inte många gör eftersom det är otroligt mycket farligare och betydligt mycket jobbigare. De flesta brukar ta bussen till 2500meter och börja klättra därifrån. Det tyckte jag kändes sjukt mesigt och pinsamt att sedan säga "jag har bestigit Mt.Fuji" om man inte ens har börjat från botten. Så, vi gjorde på det svåra sättet.
Vi tog då Yoshida trail och började vandra uppåt därifrån. Vi vilade varje timma till att börja med men
 ju längre man kom destu brantare blev det, kallare, fuktigare (för man går ju igenom molnen), svårare att andas, mörkare, så efter vi hade lyckats nå 3de stationen så stannade vi var 10de minut för det var så oerhört ansträngande...
 
Efter 9 timmars brutal klättring så var jag och Malin tvungna att avbryta på 2700 meters höjd. Vi hade nått vår gräns. Våra kroppar klarade inte av mer. Vi var då nära 7nde stationen och vandrat nästan 14km UPP på ett berg!
Pontus insåg ganska så snabbt att både jag och Malin hade fått AMS (altitude sickness) då vi skakade, hade huvudvärk för syrebrist och spydde. Jag hade även fått den såkallade "klättrar sjukan" då jag vägrade ge upp hahaha, man kunde se toppen från där vi stannade och jag var så fast besluten på att nå toppen. Jag grät för jag vägrade ge upp. Envis som jag är... Men Pontus lyckades övertyga mig att iallafall vila under natten hos bergsvakten. Där vi sedan blev beordrade att sluta klättra pga hur vi mådde. Vi hade satt våra liv i fara sa vakterna, så efter 14timmar på berget tog vi bussen ner.
Vilar på vägen. Vilket vi som sagt gjorde var 10de minut. Ser ni hur död jag är? Bilden är tagen när vi "bara" hade klättrat 4-5 timmar haha. Och ser ni hur fuktigt det är i luften? Helt galet! Men det är för vi befinner oss i ett moln i bilden. Rätt så coolt om man tänker efter!
Hittade sedan på sjätte stationen en skylt där det står hur farligt Bullet Climbing är. Känns en aning pinsamt att man utsatte sig för sån fara... Men vi hade inte hört att det skulle vara farligt innan. Så vi lärde oss från vårat misstag med andra ord.
Gör inte samma misstag som jag gjorde. Klättra inte Bullet Climbing! Stanna och sov på berget. Ta er tid. Stressa inte. Kroppen klarar inte av en sån otrolig klättring.
 
Mer bilder i nästa inlägg!