5 Saker ni kanske inte visste om mig

 
1. Jag är rädd för att somna. Jag är inte rädd för mörker eller monster under sängen eller så, jag är rädd för att försvinna in i en värld där jag inte kan kontrollera mig själv i. 
2. Jag är helt galen i barn, framförallt bebisar, haha! När det är rätt tid i livet för mig att skaffa barn vill jag ha mer än 3 barn, helst 5. Beror på haha!
3. Jag har hicka varje dag. VARJE DAG. Och då kommer bara en hick. Det varar oftast inte. Det slutar efter bara en hick. Sjukt skumt.
4. Jag kan inte sitta still. Jag har väldigt mycket energi som jag inte vet vad jag ska göra med. När jag var liten var jag tvungen att ta ut den genom sport. Men under senare år har min energi tyvärr gått ut över mina fingertoppar och läppar... När jag blir rastlös börjar jag undermedvetet pilla på saker och ting, riva sönder mina fingertoppar och riva på läpparna...
5. Jag har ett mycket bra lokalsinne. Det räcker med att jag är på ett nytt ställe en gång så hittar jag utan problem tillbaka. Tror det kommer från min Pappi.

暑いー

Godmorgon mina underbara.
Har precis vart ute och läst nya tidningen av JELLY ute i solen med en melon. Idag var den över 30 grader så var inte ute särskillt länge, höll ju på att koka ihjäl! Så nu ska jag ta en dusch och sen göra mig redo för kvällen. Jag ska på Izakaya för att säga hejdå till två kompisar som ska flytta till Frankrike.
 

Japanska insekter

Alltså insekterna här i Japan är sinnessjuka! Jag har en stor fjäril som jag kallar för "fladdermus-fjärilen", för att den seriöst ser ut som en fladermus. Den är gigantisk, helt svart och flyger som en fladdermus. Den är sjukt cool och brukar flyga runt mitt hus på dagarna. Har försökt att fota den flera gånger men den är allt för snabb för mig...
Jag lyckades dock fota en annan sjukt cool fjäril här om veckan. "Colibri-fjärilen" som jag kallar den, haha. Den är lika stor som en handflata och kan flyga stilla, eller hur man ska säga. Den ser ut som en Colibri när den flyger för den flaxar så otroligt snabbt, vingarna syns inte alls när den flyger. Sjukt cool ju!
Haha världens tråkigaste inlägg jag vet men jag sprang runt och försökte fota den här jäkeln i säkert en halvtimma hahah så jag kände mig tvungen att blogga om det. Samt, hur ofta får man se så här annorlunda och läskiga japanska fjärilar?

Snygga Japanska Skor

Galstar är ett känt sko"märke" här i Japan. Jag funderar på att köpa några öppna-skor nu till sommarn, helst vita, men vill inte spendera allt för mycket pengar på kläder och skor. Köper det jag verkligen måste och jag vet inte om dessa skor räknas in i den måste-kategorin? Wahh...

Todays Makeup:

Haha vet ni vad Japan överraskade mig med imorse när jag stod och gjorde min makeup? Just när jag avslutade med att sätta på maskaran så kommer det en jordbävning som, såklart, får maskara-borsten att hamna mitt i ögat och förstörde hela min makeup, hahah! Vanlig morgon här på andra sidan jorden?
Jag orkade inte göra om hela sminkningen. Så satte bara på lite ny maskara som fick mina fransar att se ut som spindelben... fint. Well well bryna blev bra idag iallafall.

Ny Bikini!

Waaah jag är kär i min nya bikini! Köpte den från H&M för några veckor sen. Köpte underdelen först för den fanns i 32, men överdelen fanns bara i 34 och uppåt. Bysten passade men den är för stor i omkretsen, eller vad man säger? Så jag väntade med den och tänkte köpa någon annan bikini som passade till underdelen. Men ångrade mig snabbt och fick till min stora förvåning reda på att den bikinitoppen var slutsåld bara någon dag efter att jag hade vart där... Blev superledsen men hade tur och hittade EN kvar i Shibuya i stolek 34. Den är lite för stor som sagt men köpte den endå! Tänkte att jag får äta upp mig till den storleken eller försöka sy in den själv haha.
Mycket jobb för en bikini men det är den värd! Den är ju underbart vacker!!

メロンパン

Titta vad jag hittade i min mataffär igår:
Melonpan (en bröd/bulle med melonsmak) är oerhört populärt härifrån. Man kan se bilder på folk som åker till Japan och det första dom fotar är när dom äter en Melonpan!
Det var visserligen ett utav de första sakerna jag testade också, haha, men jag är inte så förtjust i dom. Dom är supergoda, men jag äter hellre en riktig melon istället.
Hittade dock en ny melon smak, som sagt, som jag har tvungen att testa. Och det var sjukt gott. Gillade dock inte krämen i mitten, men omnom nom brödet var supergott!

Mina bebisar

Ni som har följt min blogg ett tag vet hur mycket jag älskar grönt och hur viktigt jag tycker det är med gröna växter i sitt hem. Jag hade nära 25 kaktusar när jag bodde i Sverige i min lilla stuga med Pontus. Idag har pappa ställt dom i gästrummet och jag hoppas innerligt att dom mår bra!
Jag älskar att dekorera med kaktusar och gröna växter så jag tänkte visa min mini-samling jag har här i Japan. Jag lovade mig själv att inte köpa några för jag kommer inte kunna ta med dom hem sen till Sverige, men har ändå lyckats samla på mig tre små bebisar:

Die Antwoord!

 
Mitt favoritband Die Antwoord ska äntligen släppa ett nytt album vid namn "Donker Mag". De sydafrikanska bandet fick väldigt mycket hat i början med sin speciella och egensinniga musik gener. Dom slog igenom 2012 med albumet "Ten$ion" och blev kända snabbt och har uppmärksammats internationellt. 
Deras nya och tredje album ska släppas den 4 juni men två låtar är redan ute på Spotify. Dom ska även uppträda i Sverige den 9 augusti på festivalen Dans Dakar i Stockholm... Vill vara där då!

歯歯歯歯

Jag har dock ingen aning om vad den här tandblekningen heter, haha. Den är japansk iallafall. Väldigt känd och omtalad här. Jag har aldrig gillat mina tänder och har under mina tonårs år försökt att le med stängd mun pga mina vampyr tänder, haha. Idag har jag lärt mig att älska mina vampyr tänder som tydligen går i släkten. Jag tycker dom är charmiga. Men jag tänkte att lite vitare tänder skulle ge mig ett leende som jag kände mig mer bekväm i. Så jag tog mig och köpte en supersöt liten burk med tandblekning!
Jag har tidigare testat en annan blekning, som fungerade som en penna. Men den funkade inte så värst bra. Eller jag märkte inge skillnad iallafall. Denhär blekningen däremot målar man på som nagellack och det blir resultat direkt! Den är helt galet bra! Den kostade betydligt mycker mer än den förra så det kanske säger en del haha?
Anyways, kommentera om ni är intresserade av att veta vad den heter så ska jag gå och kolla sen för er!^^

Provresultaten:

Godmorgon!
Idag är det mulet i Yokohama. Tråkigt väder drar fram dåligt humör hos mig. Jag har haft en jobbig morgon, men två provresultat räddade min dag! Minns ni att jag skrev på bloggen om ett stort prov som jag hade förra veckan? Jag och två andra var dom enda i klassen som klarade det provet, och vi är över 20 pers i klassen! Kände mig fett stolt! Sen var jag en utav de få i klassen som klarade av kanji provet. Och jag fick ALLA RÄTT också! Så jag är sjukt stolt över migsjälv idag! :')

Japanska finnar?

Herregud så mycket finnar jag har just nu... Brukar inte ha finnar i vanliga fall men att det kommer fram EN STOR JÄKEL nångång ibland. Däremot sen jag kom till Japan har jag fått en såndär stor finne med mycket närmare mellanrum. (Ni kan inte se det på mina bilder för jag passar alltid på att ta face-foton när jag inte har några). Och just nu har jag TRE STORA finnar i facet och tre små som är pågång att komma fram.... Inte kul!
Vet att de japanska klimatet påverkar väldigt mycket. Det är så oerhört fuktigt i luften här så om jag går med smink så sjunker sminket verkligen in i huden pga fuktet och täpper igen alla luftvägar i huden.
Men jag har även kommit fram till vad som är den stora anledningen är! Jag slutade nämligen på mina p-piller när jag flyttade hit som jag har gått på i över tre år. Och jag har läst att man får väldigt mycket finnar när man har gått på dom länge och sedan plötsligt slutar. 
Man får även mycket finnar av stress, vilket jag får över att jag har finnar, haha. Och jag vill inte gå utan smink för då syns alla finnar men när jag går med smink kommer det mer. Det är en enda lång ond cirkel det här, haha!

Minns ni?

Minns ni den listan som jag la upp på bloggen i september 2013, en månad innan jag drog till Japan? 
Så himla roligt att kolla igenom min lista! Jag hade en mycket längre lista i min "anteckningsbok" med över 25 punkter som jag måste hinna göra i Japan och nu har jag bara TRE PUNKTER KVAR! Och vissa saker på listan som tex Karaoke, shoppa i Shibuya och se Hachiko-statyn har jag sett/gjort mer än vad jag kan räkna. Helt galet hur mycket jag har lyckats bocka av ju! Sjukt stolt över migsjälv. Och jag har även hunnit se och besöka platser som jag aldrig trode att jag skulle få chansen att uppleva! A+ till mig, haha!
Jag har dock lagt till tre punkter, som ni kan se, som jag vill hinna göra.
Så min lista består nu av:
Ghibli Museum
Bestiga Fuji-san
Tokyo Sky Tree
Skydiving
Okinawa
Jobba som modell i Harajuku/Shibuya.

Om igår

Här ligger jag i sängen och är helt seg. Det blev supersent igår. Jag hann med att gå på alla tre ställerna men tågen slutade gå vid kl.01 så jag var fast i Shibuya hela natten haha. Vi gick på klubb, och det var jätteroligt! En helt annan upplevelse att gå på klubb i Tokyo än i Stockholm. Mycket mindre kladd och mycket fräschare. Det var dock fullt med folk (som överallt annars här i Japan haha) och musiken var inte så bra. Så vi gick efter några timmar och åt på superfin resturang tills klockan blev tillräcklingt mycket så vi kunde ta tåget tillbaka hem igen. Jag var helt galet trött, så när jag väl kom hem klockan 7 på morgonen igen så somnade jag direkt och har inte orkat gå upp ur sängen sen dess, haha.
Tänkte spendera min söndag i sängen med lite drakfrukt framför världens bästa drak-serie!

Glad Morsdag!

Idag vill jag tacka världens vackraste mamma för alla år hon har gett mig.
Hon tillsammans med min pappa har format och uppfostrat mig till den jag är idag. Och det står jag föralltid i skuld till.
Min mamma är den mest galna, livliga och kärleksfulla personen som finns! Hon är full med energi och glädje som verkligen får henne att skina! Hon är lika nyfiken som en 5 åring, lika äventyrlig som en tonåring och med sina snart 60 års erfarenheter klok som få. Hon har alltid vart min stora förebild och jag älskar henne mer än vad ord går att beskriva. Hon är inte bara min mamma, hon är också min bästa vän som jag kan berätta allt för. Jag är otroligt tacksam och framförallt stolt att ha just henne som min mamma! Grattis på morsdag, jag älskar och saknar dig så himla mycket min vackra mamma! <3

Shibuya Makeup!

Ikväll ska jag försöka hinna med tre fester! Snacka om multitasking, haha! Jag ska först till en hemmafest nästan precis där jag bor, sen ska jag dra till en Izakaya för att fira en kompis som har fyllt år och sen efter det ska jag och några andra kompisar dra till en klubb i Shibuya. Ska bli sjukt skoj!
Här är min supersimpla makeup för kvällens äventyr:

おはようございます

Godmorgon världens bästa läsare!
Jag börjar min helg ute i den japanska solen med en supersöt barnbok, musik och ska passa på att måla naglarna ute i solen också. Det ska bli mys. 
Tjejerna ligger bara inne och sover så jag smet ut. Vill inte sova bort en underbar dag i Japan ju, haha!

欲しい物

Idag efter skolan så gick jag och ett gäng kompisar in till centrum för att dricka lite öl och umgås. Efter det gick jag och tjejerna vidare till Donki och köpte lite saker som alltid behöver. Köpte bland annat en ny hårinpackning, nagellack, ny hårfärg, strumpbyxor och en Dereon bh!

スムージー

Godmorgon alla mina underbara!
Jag börjar min fredag med en frukt-smoothie. Det gick mycket bättre den här gången, den smakar mycket bättre och den fick en betydligt finare färg, haha! Har i nästan alla mina favoritfrukter så den blev perfekt enligt mig!
Innehåller:
1 grönt äpple
1 hel lime
1 ingefära
Några bitar mango
Ananasjucie
Lite apelsin
8 små baby-morötter

毎月新聞を読める

Just nu sitter jag och suger in lite japansk inspiration från en supersöt tidning jag köpte här om dagen. Jag älskar japanska mode-tidningar. Har gjort det under tiden jag bodde i Sverige också men köpte inga i Sverige för dom bra såldes inte där och dom som fanns kostade runt 200spänn om jag inte minns fel (?), så det kändes ovärt.
Men här i Japan köper jag en tidning varje månad. Dom kostar bara 30 kronor här, det finns en massa olika tidningar jag aldrig har hört talas om. Älskar att koppla av och bli lite inspirerad samtidigt som jag kan övar min japanska!

今雨が降ってる

Gud så det regnar här! Det regnade hela dagen igår, under kvällen och idag har det regnat lite till och från också. Herrgud det känns som en regnskog när man går ut. Det är så fuktigt<3
Jag har alltid på mig mina holografic creepers när det regnar för dom är gjorda av plast och har 7cm's platå, så dom fungerar nästan bättre än en gummistövel enligt mig! Samt att det är de enda plaggen jag har som innehåller lite färg, och vad passar inte bättre en grå regning dag än lite färg?
Regndag= Holograficdag!

晩ご飯

Idag lagade jag värsta måltiden haha. Brukar bara göra lite ris och steka någon fisk med sallad eller något enkelt i vanliga fall. Men idag gjorde jag värsta måltiden med över 23 ingredienser, HELT PÅHITTAT. Det kommer bli kul  att laga mat sen när jag återvänder till Sverige och jag kommer inte veta vad jag ska köpa eller hur jag ska blanda alla svenska smaker. För nu har jag lärt mig att laga "japansk" mat från japanska mataffärer med bara en massa läskiga blandningar osv, haha. Kommer säkert sluta med att jag går till Asian Store för att handla mat? xD Men min mat smakade iallafall riktigt gott, tyckte jag, haha så ville dela med den med er!
Det är många som har frågat efter recept på maträtterna jag lagar här i Japan, så här kommer det:
 ☯ Röd paprika
☯ Morötter
☯ Broccoli
☯ Japansk Rödlök
☯ En vitlök
☯ Purjolök
☯ 2 olika Japanska svampar
☯ En Japansk rot som jag tyvärr inte kan namnet på...
men den såg god ut, haha!
☯ Salladskål
☯ persilja
☯ Ingerfära
☯ Lime
☯ Matlagningsgrädde
☯ Soja
☯ Peppar
☯ En sås/marinad från Kikkoman
 
Stekte löken först, som man alltid bör göra. Sen la jag ner broccolin (för den var fryst), sen la jag ner allt annat tillsammans med matlagningsgrädden, soja, lime, kryddor och marinadsåsen från Kikkoman.
Lät puttar i några minuter.
 
Riset:
☯ Lax
☯ Gullök
☯ 3 ägg
☯ Peppar
☯ Gyoza no tare (en slags japansk sås/soja)
Kokade riset, sen stekte jag riset tillsammans med min äggblandning (3 ägg+ peppar+ ) och la till lite utav de stekta lökarna.
La min persilja på toppen (för jag behöver mitt järnintag) och sen var det klart!

漢字のテスト

 Godmorgon världen!
Igår hade jag ett stort test på allt vi har lärt oss i japanskan. Det kändes enkelt, men man vet aldrig. Och det som skrämmer mig är vad läraren sa "om ni inte klarar det här testet så får ni börja om er japanska från början igen med alla nykomlingar".... Vill inte! Håll tummarna för mig? :'(

入れ墨

 GAH vad jag är sugen på att gadda mig igen! Har inte tatuerat mig på över ett år nu för jag alltid vill vänta minst ett år innan jag tatuerar in en tatuering jag är sugen på. Anledningen till det är för att jag verkligen vill vara 100% säker på att detta är något jag vill ha! Om jag är lika bestämt på att skaffa tatueringen efter ett år så vet jag säkert att det kommer att bli en tatuering som betyder mycket för mig. Enligt mig måste mina tatueringar ha en betydelse! För om jag då senare (efter 30-40 år) inte tycker att tatueringen är lika snygg längre så kommer den ändå betyda väldigt mycket för mig. Aldrig ångra det man gjort, men det man inte gjort, som man brukar säga.

SALE

Bilden länkar.

Fick Från Familjen!

Jag har världens finaste familj, som alltid vill hjälpa mig och finnas där för mig. Trotts att jag befinner mig på andra sidan jorden!
Jag bad dom att kolla om det fanns några enkla svarta ballerina-skor i Sverige och dom skicka dessa supersöta skorna. Dom kommer att vara till stor användning för mig när jag ska springa till affären eller bara inte vill svettas ihjäl om fötterna under sommarn, haha.
Såg till min stora överraskning att jag även hade fått ett litet brev och en BabyLips från syrran. Sötaste<3
Stort tack familjen! Älskar er.

Message to humanity.

Fick se en fruktansvärd video från Pontus imorse om ett test som ett gäng har gjort och som nu vill dela den med världen. Man får se en man falla ner på marken och grinar för hjälp två gånger, första gången bär han billiga och smutsliga kläder och den andra gången bär han en kostym och skillnaden är enorm! Detta väcker så sjukt många tankar och känslor så kände att jag var tvungen att visa den för er:
 
Visst jag inser att majoriteten av alla som går förbi han den första gången tror att han är uteliggare som ligger och sover på gatan eller som försöker lura till sig pengar, folk ser liknande varje dag i många ställen av världen, men herregud, man går väl åtminstonde och kollar till? Vi är alla människor och man ska bli behandlad som en. Även om man är en rik person i kostym eller fattig. Man kan ju i alla fall ringa en ambulans eller ropa på hjälp om själv är rädd för att göra nått?
Detta är sjukt pinsamt. Att verkligen INGEN gick fram för att kolla han. Alla förtjänar att bli behandlade lika!
 
Eller vad känner ni om videon? Tell me, är det bara jag som blir såhär upprörd (för om man kollar kommentarerna på youtube så säger 80% att dom tycker videon är orättvis och att det inte alls är så som videon får det att framstå), så jag vill veta vad ni tycker!

WTF?

En sak som jag har tänkt mycket på sen jag kom till Japan är att många hus ställer fyllda vattenflaskor runt sina hus och garage?! Wtf, varför skulle det vara bra? För ifall det kanske går någon törstig person förbi huset en solig dag kanske? (vilket inte skulle förvåna mig om det stämnde med tanke på hur snälla alla är här) men jag fick det kort berättat från en japansk kompis att han hade hört att vatten skrämmer bort kråkor. Så att markera sina hus med vattenflaskor ska alltså skrämma iväg japans gigantiska kråkor från deras sopor och liknande. Men det låter lite flumm om ni frågar mig, haha. 
Vad tror ni är anledningen? Eller det kanske finns någon utav mina läsare som faktiskt vet? :D

Hej Måndag!

Ohaiyou gozaimasu alla mina underbara!
Jag börjar min vecka med en sallads smoothie, kaffe latte (för jag kan inte börja min dag utan kaffe...), ett ägg, en avocado och en knäckemacka med ost och röd paprika. Att äta en super stor och nyttig frukost ute i solen i världens gulligaste land ger mig energi och glädje för att orka med en tråkig måndag. Perfekt start på en dag!
Hur brukar ni börja eran vecka? Vad gör er lyckliga på en måndag?

Molnfri dag i Shibuya.

 Denna underbart soliga dag spenderade jag med mina kompisar i Shibuya. Vi gick runt en massa, dog av värmen haha, och åt en supergod lunch. Jag åt gröna nudlar för första gången i mitt liv också. Dom såg läskiga ut, haha.

今日を行き、昨日のことを克服しなさい。

Jag var nyss på en gaming-night hemma hos en killkompis med några kompisar. Det var kul, jag satt med min nyttiga bunt med tomater och drack kaffe. Jag spelade såklart också, men jag är sån sjukt dålig förlorare och jag blir helt galen, kan inte sitta still, haha. Så jag lät dom andra spela mer än mig xD

すごいよ!!!

 COOLASTE UPPLEVELSEN HITTILLS. Jag gick förbi en tjej som satt på en stenmur och bara njöt av vädret när hon sedan flyttar på sig superstelt och konstigt samtidigt som hennes man bredvid henne börjar fota hennes rygg. Så jag tog en nogrannare titt på vad dom höll på med och upptäckte att det satt en vild kameleont på hennes rygg!!! WTF. Så jävla coolt. Jag blev helt till mig! Waaaah. Har inte riktigt insett vilket tropiskt land jag faktiskt lever i! För att se vanliga små färgglada ödlor är coolt bara det, påminner om när jag var på semester med familjen i medelhavet och kunde se små vilda ödlor, men att se en jäkla kameleont!! Oslagbart.<3

散歩する

Började min dag men en skön morgonpromenad i området. Något jag verkligen uppskattar är ensam tid med mina tankar, underbar musik och bara njuta av landet jag bor i. Det är dock över 25 grader här idag, känns som en svensk högsommar-dag fast det är 10 gånger fuktigare. Den här månaden ska ha de bästa vädret på året här i Japan, för nästa månad kommer det bli så varmt att hjärnan lägger av. Ser inte fram emot det... 

Hej fredag!

Hej på världens bästa läsare.
Snart drar jag ut för att möta upp några kompisar. Vi ska sitta på en krog och dricka japanska sötsaker tills det blir tråkigt. Då ska jag och tjejerna dra hem för att avsluta dagen med en skräckfilm tillsammans.
Det ska bli mys.

I brist på annat

Som ni säkert vet om så är jag djupt intresserad av inredning eftersom det är lätt att använda sin fantasi inom inredning. Och jag har fastnat för den vita/ljusa inredningen som är väldigt populärt nu. Jag kan dock inte inreda här i mitt japanska hus eftersom jag inte kommer att kunna ta med så mycket hem till Sverige igen... Men jag kunde inte låta bli att plocka en massa vita pinnar från berget Hakone förra månaden! Dom låg och skrek på mig att jag skulle plocka med dom hem så jag kan inreda med dom senare, haha. Dom är kokade från svavel och dom är halvt mjuka, så man kan böja dom till coola former och dom ser nästan målade ut, eller köpta. Sjukt snygga iallafall! 
Längtar tills jag kan få inreda med dom!!
Har jag några andra läsare som är intresserade av inredning?

Dagens hår (?)

Idag fixade Pinky (en skolkamrat) en inbakad fläta på mig. Tycker det är så himla snyggt med inbakade flätor, men det är typ omöjligt att göra själv. Samt att jag tycker det är sjukt skönt när någon pillar i håret. Så jag satt verkligen och njöt här, haha.

standard.

Idag efter skolan drog jag och mitt vietnamesiska gäng till Minatomirai och åt middag och hade det trevligt!
Vi tog även några purikuras, men alla blev helt galna! Vi var 7 stycken så alla fick inte plats och det var kaos haha. Kanske visar er dom bilderna sen. Beror på om ni vill se dom ändå, haha?

Swag

Keps- Pontus, köpt i en skateaffär i Shibuya | Tröja- minns tyvärr inte, nånstans i Shibuya också| Knästrumpor- WEGO| Buffalo- SkoUno i Stockholm

ootd

Idag är en riktigt dålig dag. Ni vet en såndär dag då precis allt går fel och allt känns jobbigt?
Jag befinner mig i en punkt i livet där jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag har lyckats nå upp till min livsdröm att bo i Japan. Men snart är den tiden borta. Tiden bara rinner ur mina händer som kvicksand och det känns som om jag glömmer bort att stanna upp och njuta av livet. Jag brukar vanligtvis vara väldigt duktig på det, att stanna upp alltså, men de senaste månaderna har gått så otroligt snabbt och det stressar mig.
Vad ska jag göra efter min tid i Japan? Resa hem och göra vad? Jobba? Med vad isånnafall? Resa vidare? Eller stanna? Min hjärna badar i ett kaos av frågor just nu.
Känns som jag behöver sätta mig i "tänkar-ställningen" på en stock som Nalle Puh gör och bara vänta på vad magkänslan säger.

Stavfel

Jag har fått en del kommentarer om att jag skriver många stavfel i mina inlägg.
Visst jag förstår att det kan irritera vissa personer men jag är bara en människa. Jag har inte alltid tid att läsa igenom mina texter innan jag publicerar dom. Jag går både i skolan, jobbar, tränar, sköter ett eget hus och upplever ett främmande land. Så slarvfel är inte alltid min största prioritet, om ni förstår vad jag menar?
Sen är jag inte heller så värst bra på att bygga upp meningar och stava rätt. Svenska var mitt sämsta ämne i skolan, tillsammans med Engelska. Språk är alltså inte min starka sida (säger jag som pluggar japanska i Japan hahaha).
Så alla kommentarer om stavfel stör mig inte. Jag uppskattar att ni försöker hjälpa mig! Men ibland får jag kommentarer som tydligt bara är till för att knäppa mig på näsan. Och det stör mig.
Jag menar, mina inlägg är ju inte oförståeliga?
Hittade en text om just detta som jag tyckte passade:
Någon som kunde läsa? haha.

The only way to do great work is to love what you do!

Två anonyma studenter hos Columbus College of Art and Design smyger en gång i veckan in i ett klassrum och slår alla med häpnad! Ibland tar det över 11 timmar för dom två att bli klara och deras konst har tagit media med storm! Dom vill förbli anonyma fast nästan alla i skolan vet vilka dom är nu.
Allt dom använder är en svart tavla och kritor. Helt mind blowing om ni frågar mig!

Japanese Pizza

Testade att beställa hem pizza idag eftersom vi var för lata att laga egen mat.
Är inte världens största fan av pizza. Det är gott nångång ibland men jag skulle verkligen inte säga att det var en utav mina favoriträtter. Däremot den japanska pizzan. Oh jesus! Dom har nämligen kommit på idéen att lägga in ost MELLAN två lager av pizzabotten och sen toppa pizzan med vanlig ost, tomatsås osv. Ni fattar inte hur gott det blev! Dom har även andra knasiga idéer om att blanda pizzadegen med majonäs och fylla tanterna ( dom som man vanligtvis inte äter) med godsaker som ost eller liknande. Åh det vattnas i munnen bara av att skriva detta haha.

Instax Mini8

Jag har äntligen, ÄNTLIGEN, köpt en liten Instax Mini8! 
Jag vet inte hur länge jag har velat ha en. Varje gång jag har gått förbi en Instax Mini i en affär så har jag nojat över om jag ska köpa den eller inte.
Nu sist jag var ute och shoppade med Malin och Elin och fick syn på en så påbörjade jag det vanliga tjatet "Åhhh jag vill verkligen ha en..." och fick det enkla svaret "Men köp en då? Du har tjatat hur länge som helst efter en Instax Mini och du ångrar dig alltid när du inte har köpt den. Så vad har du för anledning till att inte köpa den?". Haha, så rätt. Jag får alltid dåligt samvete när jag köper dyra saker till mig själv och det är sällan det finns saker som jag VERKLIGEN vill ha. Jag skulle garanterat fortsatt sukta efter en Instax Mini långt framöver, haha, så jag gjorde både mig själv och mina kompisar en tjänst att få slut på all nojande genom att köpa en!
Så nu har jag äntligen en supersöt, perfekt, svart, awesome, liten Instax Mini8<3

富士芝桜まつり

Fuji Shibazakura Festivalen är en slags blommfestival som årligen hålls mellan april och juli månad, med över 800,000 olika slags blommor!
Jag är inget fan utav färgen rosa, och inte utav blommor heller så jag var inte så värst imponerad av detta. Jag åkte egentligen bara dit pga maten, haha. Sen var inte alla blommor i blomm heller, så det såg inte direkt ut som det gjorde på alla reklam-bilder. Men det var rätt fint ändå måste jag erkänna!

Bio

Haha alla som kommenterade förra inlägg gissade rätt! Kan mina läsare i hemlighet läsa hiragana och katakana eller va? xD
Men ah, som en läsare skrev- jag verkligen älskar dom nya Spider-man filmerna! Dom gamla var grymma också, spider-man har vart min favorit bland Marvels superhjältar så länge jag kan minnas. Men dom här nya (The amazing spider-man) är så sjukt charmiga. Redan den första filmen var ett språng från den föregående trilogin och nu toppar Marc med denna. Det är coolare karaktärer, bättre skådespelarinsatser, och mer insikt i storyn. Den här gången får vi även fantastiskt mycket snygg action. Fightscenerna och animeringarna, när spindeln flyger genom luften, är i absolut toppklass. Jag ger den därför nästan 5 av 5 droppar, men inte riktigt. Den får 4.5 /5 av mig och jag tycker att alla som inte har sett den här filmen borde göra det. Nu!

映画の夜

Ikväll blir det biokväll i Minatomirai med Malin. Vi har vart ute och kollat runt hela dagen efter saker som vi behöver till huset och till sommarn. Så vad passar inte bättre att avsluta en dag i stan än en mysig biokväll?

Caves in Japan

Vi var och besökte fyra grottor vid Fuji's fot. En hette The Bat Cave, som vi tyvärr inte hann gå in i. Jag älskar ju fladdermös, dom är så söta. Så jag hade verkligen velat gå in i den grottan...Men vi besökte istället tre andra som hette The Ice Cave, Wind Cave och The Lava Cave. Dom var riktigt coola. Vi fick bokstavligt talat krypa för att komma fram. Vi var även tvungna att bära hjälmar. Vilket var bra, jag slog i mitt huvud 4 gånger, haha!
På bilden över kan ni se en killkompis till mig halkat. Han ligger och täcker hela tunneln med världens största smile!

Simpelt

Jag har den perfekta längden på mina naglar just nu och alla är någorlunda jämna, så jag passade på att måla dom i samma färg som mitt hår! Brukar inte måla mina naglar så ofta utav någon skum anledning, så jag känner mig alltid extra fin när jag väl har det, hihi.

青木ヶ原の森

Här kommer bilder från Aokigahara skogen (Suicide Forest) som är en utav världens kändaste platser att begå självmord på. Där dör ca 100 personer varje år och är rankad som nr1 av alla läskiga ställen i världen! Jag har skrivit om den här skogen på bloggen förr, klicka HÄR om någon har missat det.
Och jag måste säga att skogen var sjukt läskig och obehaglig. Redan innan vi hade gått in såg vi att det kom dimma från skogen som fick det att se sjukt spökligt ut!
Och när vi väl kom in i skogen så var den helt täckt utan rötter och mossa. Det var grönt precis överallt men man såg varken några djur eller insekter... hörde inga fåglar heller, så det höjde läskighetsgraden en aning, haha!
 
Det fanns även en massa stigar som man inte fick gå på. Antingen är det många självmordsbenägna som tar den stigen eller så är det något på den stigen som man inte ska se. Och såklart var jag tvungen att gå in i en utav dom stigarna med en killkompis och hittade en gammal plastpåse med över 100 000yen i sig. Vi frågade en japan om den där påsen sen när vi var tillbaka i motellet igen och han sa att det var gåvor till skogen. Och att någon olycklig person (som förmodligen inte har så mycket pengar och därför har velat ta sitt liv) ska se påsen och ta den. Det såg dock ut som om påsen hade legat där flera år för pengarna hade börjat rosta, men jag hoppas att den påsen kommer att rädda något liv snart!
 Jag hade plockat egna blommor som jag la bredvid stigen och hade sedan en tyst minut för alla tusen personer som har avslutat sina liv här. Jag hoppas dom är på en bättre plats.

<3

När jag startade upp skype igår efter att ha kommit hem från min korta resa till Fuji-san såg jag världens gulligaste meddelanden från Pontus. Ibland glömmer jag bort hur otroligt underbar pojkvän jag har! Fattar inte hur jag har kunnat haft sån tur. Önskar att han bodde här i Japan med mig...

富士山の旅行について.

Om min resa till Fuji-san:
Det var mycket som inte gick som vi hade planerat. Vi hade svårt att komma överens. Vi hade dåligt väder. Det var sjukt kallt. Vi kunde inte hyra cyklar för vi var för många. Osv. Haha, annars var resan underbar!
Vi började resan med att besöka Suicide Forest, men vi åkte till fel sida av skogen och vi hann inte gå in i  grottan vi ville in i för klockan var för mycket, så vi tog taxi tillbaka till Motellet... Sen andra dagen hann vi se både blomfältet, två grottor och gå in i Suicide Forest igen fast på rätt stig!
Så allt som allt så var resan rolig. Hann se det vi ville se och jag har ännu en sak att bocka av från min "göra-i-Japan-lista" :D
Visar mer bilder imorrn. Har inte hunnit fixa alla än.

Hemma!

Nu är jag hemma i mitt lilla totoro-hus igen.
Tänkte bara säga att jag lever, ska visa bilder från resan senare. Det är nämligen många från Sverige som har hört av sig och frågat om jag mår bra efter att ha läst/hört om den stora jordbävningen som var för någon dag sen. Den var precis under där jag bor vid 05:18 på morgonen japansk tid! Den mätte 6,2 på Richterskalan, 17 personer har skadats och det var den starkaste jordbävningen sedan efterskalven efter katastrofen 2011, då jordbävningen mätte 9,0 och över 18.500 personer dog och försvann.
Men jag mår bra! Inga skador har hänt och jag har varken hört eller sett någon skada efter jordbävningen. Det skakade och lät läskigt mycket. Funderade om jag skulle springa under bordet men eftersom klockan bara var 5 på morgonen och jag skulle upp 5:40 så orkade jag inte bry mig, haha.
Cool upplevelse dock!

格好いいね?

Älskar The Sport Jersey fashion som har vart aktivt ett tag nu. Har redan min keps, mina Sport Jersey Style-tröjor och min guldkejda. Men så fort jag ser nått annat med den här stilen blir jag galen. SÅ SNYGGT.

Happy 子供の日

Happy Kodomo no hi allesammans!
Här är två bilder från mitt Zoo som ligger 20meter från mitt hus. Dom har pyntat supergulligt till idag med en massa koinobori's hängande vid ingången och gratis inträde för alla.
Och sen så hade dom norirullar (avlånga sushirullar typ) som skulle lika Koinobori nere på min mataffär. Så gulligt!

Dags för äventyr

Nu drar jag iväg på ännu ett japanskt äventyr. Jag ska åka buss till Mt.Fuji för att vandra lite, se Shibazakura Festivalen, cykla längst Lake Saiko, och sist men inte minst gå in i Suicide forest!
Vi ska bo på hotell över en natt så jag kommer tillbaka på tisdag med en massa bilder och skoj att berätta.
Ska bli sjukt kul. Taggad!

Åker Linbana för första gången!

Efter fikapausen så tog vi liften ner. Det var första gången jag åkte linbana. Det var som en flygande bänk. Det var obehagligt läskigt! Vi satt flera meter över marken och åkte 600 meter nerför ett brant berg utan något bälte eller nått som håller fast oss! *Burr*
Avslutar inlägget med dagens vackraste bild. Skrattade så jag grät när jag såg den här bilden!
Berget Takao har tydligen en massa flygande ekorrar som ska flyga runt mellan träden, men eftersom vi tyvärr inte lyckades se några idag så bestämde jag och Malin oss för att vi skulle bli flygande ekorrar istället. Hahaha, tycker vi lyckades ganska så bra, eller vad tycker ni? 

Mt.Takao

Mt.Takao var ett ganska lätt berg att bestiga. Det var bara den första halvtimman som stigen var ojämn och jobbig, sen kom det en massa trappor och sen var man uppe. Tog bara 2-3 timmar att bestiga. Så det var nice, för att inte tala om vackert!  Sjukt höga träd och en massa buddhas gömda i skogen. Jag har därför döpt om berget till Buddha-berget. Och jag döpte om Hakone till Äggfis-berget, för att det luktade äggfis från alla svavelkällorna, haha.
Här kommer några bilder från idag:
En bergsblomma som växte överallt när man kom över 500meters höjd på berget. Sjukt vacker.
Bergen är heliga. Det är därför dom har band runt sig. Tänker massa på det stora trädet i filmen My neighbor totoro!
Kaffepaus uppe på berget. Man är ju faktiskt svensk så att fika är ett måste, haha!
Nej men, varmt kaffe framför en helt magisk utsikt. Hur mäktigt är inte det?

高尾山

Idag ska jag bestiga ännu ett berg! Jag har blivit värsta hiking och bergsklättra tjejen sen jag kom till Japan, haha. Älskar att se den japanska miljön och att vandra i naturen!
Idag ska jag och ett gäng killkompisar bestiga Mt.Takao som "bara" är ca 800 meter högt. Jämfört med Mt.Hakone som jag besteg för någon månad sen och som tog 5 långa timmar att bestiga, kommer det här berget bli en lätt match!
Sen ska jag ju också bestiga Mt.Fuji om någon månad som är nästan 4000 meter högt! Fuji-san kommer att ta över 29 timmar att bestiga! Det kommer att bli min död hahah.
Så idag blir det en liten uppvärming på Mt.Takao. Ska visa er en massa bilder sen.
Bild från Google.

大きい みかん

Har plockat gigantiska appelsiner från tomten. HELT naturliga, inga syntetiska medel har blivit insprutade och dom är helt ekologiska! Billigt också. Det är väldigt dyrt att köpa frukt här i Japan och som frukt narkoman sparar jag massa pengar på att bara gå ut på tomten och plocka en massa frukter!

パーフェクト!

Japansk modetidning, avokado, kaffe i min söta panda kopp och en solig dag.
Det kan inte bli bättre än så här! <3

5 Saker ni inte visste om mig

 1. Jag kan inte dricka kolsyra, men jag älskar läsk! Min hemlis är att hälla i lite socker i ett glas med läsk (utan att blanda in sockret) och kolsyran försvinner direkt.
2. Jag kan heller inte äta kakor då jag tycker dom är så sjukt torra och nej, inte min grej.
3. När jag ändå rabblar upp en massa sötsaker så kan jag passa på att säga att jag inte gillar muffins, popcorn, chips, marshmallows och brun chocklad.
4. Jag är inte kittlig. Bara på ett ställe men det tänker jag inte säga haha!
5. Mitt favoritdjur är pandor. Sen älskar jag också späckhuggare för att späckhuggare ser ut som supersmarta vattenpandor!

ぎんが

Sista dagen i skolan innan The Golden Week. Det ska bli så sjukt skönt med några lediga dagar och få se världens vackraste berg från hennes botten, samt besöka Aokigahara.
Så fokuset var ju inte direkt på topp idag, haha. Satt och ritade mitt egna lilla ぎんが (rymd/galaxy) på benet under sista lektionen. 

Blog Awards 2014!

Nu har nomineringen till BlogAwards 2014 börjat! 
Jag såg tidigare idag att en läsare hade skrivit om mig och att hon hade röstat på mig så jag tänkte "varför inte?". Iår är mitt första år då jag är dedikerad i denna tävling. Så jag skulle bli supersuperglad om ni kunde rösta på mig!
Årets livsstilsblogg är nog den ända kategorin jag tycker att min blogg passar in i.  Främst för att min blogg har gått från en Konst-blogg till en "Life"-blogg sen jag flyttade till Japan. Jag vill inspirera och visa er läsare världen, samt öppna ögonen för bloggvärlden. Livet är inte ett problem som skall lösas utan en verklighet som skall upplevas. Man måste satsa i livet, uppleva, ta risker, tänka på sig själv, älska sig själv, leva och må bra!

散歩する

 Solig dag idag efter två regniga dagar. Efter regn kommer solsken, eller vad brukar man säga?
 Har precis vart i skolan i mina nya shorts och är nu på väg ner till スーパー (supermarket) för att handla lite färgglada maträtter.
Jag älskar att gå på promenader här i Japan. Varje gata är lika vacker och alla man går förbi ler antingen åt en eller hälsar.Blir så glad, tror solen bidrar till ett gott humör också :)

Fail...

Jag har ingen aning om vart jag köpte dessa shorts, haha. Det var i Yokohama Centrum i ett shoppinghus som heter VIVRE, men vad affären hette har jag ingen aning om, tyvärr.
Men det var kärlek i första ögonkastet iallafall, så var tvungen att köpa dom! Dom sitter ju som gjord för mig och mina breda höfter, haha! Trodde dock att dom var i samma blåa färg som mitt hår, men ack nej, det var dom inte.. Så måste köpa nått att matcha till shortsen, som blåa skor eller nått... Har ni några förslag på nått i samma färg som jag kan matcha outfits tillsammans med dom här shortsen?