Bye blue

Har världens största utväxt så det känns verkligen som om det är dags för lite blekning. Ska även bleka hela håret men vet dock inte vad jag är ute efter... Älskar ju mitt blåa men känns som om det är dags för att testa nått nytt!

Long time no see

Förlåt för dåligt uppdaterande... Jag har lagt ner all min tid på nya jobbet, som för övrigt går jättebra!
Och all tid jag har fått över har gått till inrednings planer och pojkvännen.
Vart lite stressiga dagar, saknar japan något hemskt måste jag erkänna...

ショッピング

Äter ute med min Panda. Vår första dag tillsammns bjöd han mig ut på resturang, sjukt romantiskt, så idag blir det en shopping dag, haha! Måste köpa på mig en massa saker som jag lämnade kvar i Japan, som hår produkter, smink och vinterjacka.

Byebye parti

Här kommer en massa roliga bilder från min hejdå-fest jag och en kompis fixade. (Keisuke som fixade min födelsedags fest också). Vi hade både egen lokal, DJ och Nomihoudai (drycka så mycket vi vill för samma pris).
Kvällen var prefekt. så många vänner lyckades komma. Jag är så sjukt tacksam för att ha lärt känna så många underbara människor!!
Här är alla samlade i en bild! Det var runt 30 pers som lyckades komma, runt 20 kunde inte och 6 personer missade gruppbilden för dom var ute och rökte. Men jag är sjukt nöjd med min sista fest i Japan. Få träffa alla min älskade vänner en sista gång och få kunna krama dom hejdå. Saknar dom redan....

KaffeLatte & Champange

Här om dagen var jag och fixade naglarna. Jag valde färgen kaffe latte med ett glitter i champange. Blev sjukt nöjd! Borde fixa naglarna oftare, haha! Var dock fortfarande sjuk så mådde inge vidare under behandlingen (därför jag sitter med en mask och ser helt död ut, haha).
 

Bra nyheter!

Två nya cambilder, haha, har inte haft tid att ta en massa foton med systemkameran för har haft fullt upp med annat.
Jag har först och främst vart sjuk de här senaste dagarna... har hostat som en GALNING, var så illa ett tag att min röst försvann helt och det har gått 3 dagar sen dess och jag låter fortfarande som en gås i målbrottet, haha!
 
Jag har även två super roliga nyheter som jag är sååååå glad över och som jag måste dela med mig av, kan inte vänta längre!!!
1. JAG FICK JOBBET! Hade min första dag idag och det kändes superbra. Bra miljö, bra läge, bra betalt och bra arbetstimmar. Kunde inte bli bättre!
2. JAG OCH PONTUS SKA FLYTTA IHOP!!! Vi flyttar in i nya lägenheten i början på nästa månad redan.
 
Så det är mycket pågång just nu. Nytt jobb, flytt, känna mig som hemma i Sverige igen, planering, massa att köpa för tex lägenheten, renovera och herregud. Hårda livet började DIREKT när jag landade i Sverige, ingen tid för jetlag här inte, haha!

Journey into yourself

Alltså förlåt för bildbomben under men jag tycker inte att man kan få för mycket inspiration! Jag har så sjukt många favorit citat om att resa och leva, kunde inte bestäma mig, haha. Vill göra er lika inspirerade av att resa som jag alltid har vart!
Dom här bilderna beskriver precis hur jag känner och vad den här resan till Japan har gjort för mig:

Matsushima i Sendai

I Sendai så åkte vi bland annat båt för att se dom kända öarna i peninsula of Matsushima. Det var sjukt kallt, men hur vackert som helst! Sendai var en vacker stad. Som tyvärr också drabbades väldigt hårt av jordbävningen 2011... Vi var tvugna att hoppa av flera tåg och byta till buss när vi färdades i Sendai för tsunamin har förstört så många vägar där. Annars verkar dom ha byggt upp allt igen, vilket var tryggt att se!
 

Fukushima

Nu när det har börjat lugna sig efter min flytt tillbaka till Sverige tänkte jag börja visa bilder från min sista resa jag gjorde genom Japan igen, haha. Bättre sent än aldrig!
Efter Nikko så åkte vi tåg igen upp 4 timmar till Sendai. Men vi åkte även förbi Fukushima. Det var riktigt coolt, eftersom man har hört så mycket om det stället, som Godzilla filmen och all radioaktivitet som fortfarande ligger i luften där!
Om ni inte vet nått om staden Fukushima så rekomenderar jag att ni googlar lite, riktigt intressant.
Vi åkte snabbt förbi Fukushima (hade inte vågat gå runt i den staden särskilt länge) och kom tillsist fram till Sendai där vi åt Sendais kända tunga. Ja ni hörde rätt... jag åt tunga D:
Pinky är helt galen i ko tunga så hon åt som ett monster haha. Det var inte min grej men coolt att testa!
Bilder från Fukushima. Såg inte en enda människa!! Kändes helt dött och övergivet.
Hade ni vågat testa ko tunga? Och hade ni velat besöka Fukushima efter olyckan?

mina första dagar i Sverige:

 Jag har så himla mycket att berätta om mina första dagar i Sverige, men jag ska inte slänga allt på er nu.
Kör en snabb sammanfattning:
Igår träffade jag min mamma för första gången på 16 månader! Det var stort, många tårar och längsta kramen jag nånsin! Sen pratade vi 4 timmar nonstop<3
Igår var jag även på en Intervju. Det kändes riktigt bra så håll tummarna att jag får jobbet. Hade vart en riktig bra start på året om jag får ett jobb redan 3 dagar efter att jag har landat!
Och idag ska jag träffa min Babypanda för första gången på 6 månader!!! Ni förstår inte hur nervös jag är, haha. Längtar något hemskt mycket efter att få pussa på min kärlek igen!
 

Mitt 2014 del 4:

BOTT OCH LEVT ETT ÅR I JAPAN!! Firade även 3 år med älsklingen, Halloween och att Syrran flyttade hit. 
Jag fick se min första röd-måne och besökte ett uggle Cafét i Tokyo. Båda var sjukt coola minnen att få. Gick även på årets sista festival och turistade lite med syrran i Tokyo.
 
Jag sa upp mina studier i skolan och började göra mig redo för att resa tillbaka till Sverige igen.
Jag umgicks med mina vänner så mycket jag kunde, såg dom vackra höst löven, pluggade inför N3 som en GALNING. och sportfestivalen var under November månad också. Lika roligt som förra året!
Familjen kom på besök igen under December och vi firade jul tillsammans. Min andra julafton i Japan. Jag gjorde även N3 provet, vilket jag fortfarande väntar resultat på... Åkte på min sista skolutflykt till Disney Land! Det var hur underbart som helst! Och hade skolavslutning då jag sa hejdå till alla mina klasskompisar och mina söta lärare :(

Sista & Första

Usch så mycket jag har gråtit dem här två senaste dagarna... 
Detta var det sista jag såg av mitt hem i Japan. Vackra Yokohama på kvällen:
Och detta var det första jag såg när jag kom tillbaka hem till Sverige. Lappar från min syster, mitt namn på baksidan skrivet av min söta far, massa varma kramar och pussar, tårar och svensk middag

Sverige!

Nu har jag landat i Sverige, första gången jag sätter foten på svensk mark på över 16månader!!!
Jag ska tillbringa hela första dagen med min familj, bli av med jetlaget och bara ta det lugnt. Så det blir ett kort inlägg idag, hoppas ni förstår
Bild från toppen av Land Mark Tower, utsikt över hela yokohama och början av Tokyo

♡ Ses snart igen ♡

Hejdå Japan.... :'(
Nu sitter jag på bussen påväg mot Narit Airport. Mitt flyg går 10:00 på kvällen och jag landar imorrn 12:00 i Stockholm. Shit vad sjukt det här känns, går inte att beskriva. Men jag kommer att komma tillbaka till Japan, garanterat! Yokohama är mitt andra hem nu ju. Jag lämnar inte japan, en del av mig kommer alltid att finnas kvar. Hos personerna jag älskar och hos platserna där mina minnen sitter.

Redo och klar

Packar för fuuuullt. Jag började packa för flera dagar sen men nu känns det som om det börjar bli klart. Jag ska ta det sista nu innan jag åker. Just nu ligger jag på 27kg och jag kan ta 30kg, så ska klämma ner något till haha.
TUR säger jag bara att jag hade möjlighet att lämna över 33kg packning till familjen när dom var här förra månaden, hade aldrig lyckats få med mig allt annars!!!
Jag har gett bort 5 påsar med saker till syrran och Pinky, lämnat en massa till mina roomies, slängt tre ica påsar med kläder och ska posta det sista. Tror jag är redo och klar nu.

♡Tack Japan♡

Imorrn lämnar jag Japan. 

Jag är sjukt tacksam. Allt jag varit med om, alla känslor, alla minnen och upplevelser. Allt!

Jag har bott i Japans högsta byggnad, klättrat hela 2600meter upp på mt.Fuji och sett solen gå upp över molnen. Dansat i Shibuya så att jag fått mjölksyra i benen. Snorklat vid reverna. Bränt mig så illa att jag inte har kunnat sätta på mig kläder. Blivit bugad åt från vilda rådjur. Shoppat i Harajuku tills armarna värker. Gått vilse i världens största aquarium. Fikat med ugglor på axlarna. Vart med om fler jordbävningar och tyfoner än vad jag kan räkna till (Det skakas cirka 1.500 jordbävningar varje år i Japan). Klivit på kackerlackor påväg till toan på kvällarna, haha. Bott tillsammans med en av världens största spindlar. Bestigit flera berg som Mt. Takao och Mt. Hakone. Besökt Suicide Forest. Gått igenom The 1000 gates i Kyoto. Skämts ihjäl på Maid Cafe. Somnat på en Sumo match. Och min lista kan fortsätta i evigheter!

Men det jag är mest tacksam över är alla mina vänner jag har lärt känna. Vänner för livet. Aldrig har jag skrattat så mycket som jag gjort dom senaste året. Tårarna har runnit så många gånger av skratt att jag tappat räkningen. Jag har självklart också haft många svåra stunder, aldrig har jag vart så säker oc osäker på samma gång, aldrig har jag blivit mer sårad som detta år heller. Jag har lärt mig att strunta i alla måsten men också varit mer taggad än någonsin på att följa mina drömmar. Jag har lärt känna mig själv och pushat mig till att göra saker som jag aldrig trodde att jag skulle klara. Jag har hittat mig själv. Jag har tagit risker. Jag har växt. Jag har fått erfarenheter och minnen för livet. Jag är sjukt stolt över mig själv att jag tog det här steget att flytta till Japan. Och jag är otroligt tacksam för allt jag har fått under min resa. Jag hade verkligen ingen aning om hur mycket som faktiskt kan hända på bara ett år. 

Tack Japan.

Här är mina favorit bilder från mina 16 månader:

アケミ♥

Igår så spenderade jag kvällen med Akemi och Pinky.
Vi sminkade varandra, var ute och busade och hade det allmänt skoj! 
Idag ska jag ha mitt hejdå-party, får se hur många av mina vänner jag har här i Japan som lyckas komma, vill säga hejdå till alla ju :(

Mitt 2014 del 3:

Jag drog till stranden varje helg och var med Pinky precis varje dag!
Jag gick även på 4-5 Hanabi festivaler där jag fick bära min Yukata och känna mig som en äkta japan, haha. 
Jag besökte Enoshima för fjärde gången, haha, och jag var med i en tv-reklam fixad av min modellchef.
Största tyfonen kom under Juli månad också vilket var coolt att uppleva!
 
Under Augusti kom min panda på besök IGEN, under nästan hela månaden!!
Vi hade det underbart mysigt (fint beskrivet haha), vi åkte till stranden det första vi gjorde för Pontus hade aldrig sett havet förr, men han brände sig något brutalt så han blev solförgiftad och sängliggande i en vecka... Jag tog hand om han så gott jag kunde och vi myste med dokumentärer och japansk conbini mat!
Sen när han mådde bättre så bestämde vi oss för att bestiga Mt.Fuji vilket var det jobbigaste jag nånsin har gjort! Går inte att beskriva hur dåligt jag mådde. Klarade inte att nå toppen pga Altitude Sickness men kom upp på hela 2600meter vilket är högre än alla berg i hela norden! Så jag är nöjd, utsikten var helt galet magisk!
 
September bestog mest bara av fester. Det var många som avslutade sina studier och drog tillbaka till sina hemländer, som Sandra tex. Men lärde på så sätt känna nya kompisar. Allt negativt har nått positivt i sig, eller hur man brukar säga, haha?
Var även på skolutflykt till Cup Noodle Museét vilket var minnesvärt, haha.

sista

Jag hade en ute kväll med mina roomies idag. Vi åt lunch, gick på bio och fikade på Starbucks.Vi har sett alla The Hobbit filmerna tillsammans på bio så detta var ett måste innan jag drar tillbaka till Sverige. Det var en super mysig kväll med mina tjejer och filmen var underbar! Tänker se de första Sagan om Ringen nu inatt bara för det, haha!

Har ni sett den sista Hobbit filmen? Vad tyckte ni?

Dag 3 med Familjen

 Dag tre med familjen så åkte vi siteseeing bussen runt Tokyo och beskådade Tokyo från alla håll. Det var riktigt mysigt för solen gick ner sista biten!

Nikko

Nya äventyr och en bomb med nya bilder att visa!
Som jag nämnde för några dagar sen så drog jag ut på en väldigt spontan och plötslig resa upp i Japan med några vänner. Ville resa i Japan en sista gång innan jag drar tillbaka till Sverige. 
Vi började med en 4 timmars resa till Nikko. Jag har redan vart där en gång tidigare, INLÄGG 1, INLÄGG 2, INLÄGG 3 & INLÄGG 4, men eftersom Nikko är en utav mina favorit platser i Japan så åkte jag gärna dit igen! Testade något nytt den här gången också, att vandra i snöskor på berget Nantai. Det var kallt, haha.
Lunch-Tofu
vi såg vilda snöapor igen, lika glad varje gång, haha!
Första gången Pinky såg snö. Att se hennes reaktion var ganska underbart♡ 
Roligaste gifen på min syster och Akseli. Ser ut som syrran dansar och Akseli försöker att twerka!
Pokar en arg snögubbe haha.

Dag 2 med Familjen- Sankeien Garden

Andra dagen, efter China town så åkte vi till Sankeien Garden som låg i närheten. Vi kollare runt lite, drack kaffe och matade Koi fiskarna. 
Jag fotobombar min bebis!

Mitt 2014 del 2:

Under början av april var Pontus fortfarande på besök. Vi klättrade Mount Hakone, såg dom kända källorna, åt dom svarta äggen och njöt av utsikten! Vi reste även till min favorit stad här i Japan vilket är Nara. Där vi direkt blev omringade av bugande rådjur! Vi besteg även ett pytte-litet berg i Nara men blev possitivt överraskade över den otroliga utsikten vi fick se över hela staden Nara med solnedgången och allt. Det var magiskt!
Sen nästan precis efter att Pontus hade åkt tillbaka till Sverige och Sakuran började blomma så kom pappa och Marina på besök! Vi besökte lite tempel, åkte runt i Tokyo och hade det mysigt!
 
Under Maj kom värmen som en bomb!!!
Vi reste även till Mount Fuji och bilade runt berget, besökte den kända Aokigahara skogen (suicide forest), gick ner i både The Ice Cave, Fire Cave och Wind Cave som alla blev till från Fujis vulkanutbrott för flera hundra år sen. Vi klättrade även ett annat berg som vi besteg och åkte linbana för första gången på vägen ner. Såg en massa vackra Buddhistiska Tempel på det berget.
Sen köpte jag även min älskade Insta Mini, och började träna. Började även mina smink kurser i Maj! 
Juni var en vaaaarm månad! Jag är van vid att dra till varma länder under sommarn som sagt, men det är bara under någon vecka, att LEVA med denna värme i 4-5 månader var olidligt!
Men mysigt var det, jag drog till Chigasaki för att ligga på stranden så fort jag fick chansen och jag och Pinky började bli väldigt nära kompisar.
Jag drog ut med båt flera gånger och snorklade till och med vid reverna. 
Jag och några kompisar åkte även till FujiQ och åkte en massa kända karuseller och beskådade vackra Mt.Fuji.
Jag såg även min första Huntsman Spindel under Juni månad. USCH vad äcklig den spindeln är... och sista Huntsman spindeln var det inte heller jag såg :'(
Firade Midsommar i Shibuya med en massa kompisar och stötte på söta Sailor Suit Old Man i stan senare under kvällen och herregud vad jag fangirlade, hahaha!

Maybelline Battle Royal!

 
Min Favorit - Maybelline Pumped Up Colosal - 69kr.
Jag föredrar mascaror som har tjockare brorstar, eftersom jag har ganska långa men få & tunna fransar. Med denna kan man verkligen få tjocka, separerade fransar. Borsten har många små piggar som hjälper upp fransarna och ögat uppfattas som större. Lätt min favorit!
 
1. - Maybelline The Rocket Volum Express - 69kr.
Den här mascaran separerar fint men kan upplevas lite kladdig efter flera lager. Borsten med små plastpiggar är böjlig och lätt att arbeta med. Men den böjer inte upp fransarna.
 
 
2. - Maybelline The Colosal Volum Express Smokey Eyes69kr.
Ger direkt separerade och längre fransar. Borsten är smalare längst ut, vilket förenklar målningen av de innersta fransarna. Går lätt att tvätta bort.
 
3. - Maybelline The Falsies Volum Express - 69kr. 
Wow, vilken effekt. Maximalt med både längd och volym på bara ett par drag med borsten. Enda nackdelen är att man kan kladda lätt om man inte är försiktig. Annars ett bra köp!
 
4. - Maybelline The Colosal Volum Express Cat Eyes- 99kr.
Väldigt bra, min andra favorit från Maybelline! Den har en böjd borste som lyfter fransarna och direkt ger en snygg, separerad effekt. Ger dock inte mycket volym, däremot längd och den håller hela dagen. Lever upp till sitt namn (cat eyes) och klumpar sig inte!
 
5. - Maybelline One by One Satin Volum Express- 79kr.
Tyvärr ger denna mascara varken megavolym eller megalängd. Vilket inte är så konstigt med tanke på priset. Men den separerar bra på nederfransarna. Men inte mer.
 
6. - Maybelline The Mega Plush Volum Express - 109kr.
Denna mascara är väldigt lik 2an (Smokey eyes) fast för ett högre pris, vilket jag tycker är onödigt!
 
7. - Maybelline Great Lash - 79kr.
Min första mascara!! Bra vardagsmascara. Ger ingen jättevolym men längden är bra och fransarna ser naturligt separerade ut. Borsten är liten och kort och kommer åt bra. Lätt att använda och därför perfekt för nybörjare!
 

Vilken är din favorit och varför?

Dag 2 med Familjen- China Town

Andra dagen drog vi till världens största China Town! Där mitt obsession av pandor gick crazy, haha. Det var fullt med panda saker, affärer, maträtter m.m. Såg även snyggaste Torin jag sett hittills. Den var blå och smyckrad med en massa vackra guld mönster. Kunde inet sluta fota den, haha!

Mitt 2014 Del 1:

Här kommer första delen av mitt 2014. Detta var lätt mitt bästa och svåraste år i mitt liv! Jag har tagit så stora steg och chanser vilket har vart super svårt, jag har haft många svåra stunder då jag bara har velat ge upp. Men jag har levt min dröm, ett år fyllt med äventyr, resor, nya vänner i mitt favorit land och mitt andra hem Japan.
Jag har växt något enormt under detta år, jag har lärt känna mig själv, blivit starkare, mer självsäker, glad, och jag vet vad jag vill nu i livet. 
Januari var fylld med resor. Jag drog till Nikko där vi besäkte tempel, såg parader, klättrade små berg, såg vilda onsen apor, och besökte kända ställen.
Min syster kom också på besök och vi hade det mysigt med shopping, besökte Zoon, och jag visade henne Japan.
Jag gick även och såg Sumo live. Vilket var sjukt tråkigt, haha, men coolt. Det är en sån otroligt känd sport här så det var riktigt häftigt att få uppleva det!
Februari var fylld med vänner. Jag var ute med Lam, Mini, Anh, Paris, Brennan, Kun och Phu nästa varje dag!
Vi gick på Onsen för första gången, vi besökte bamboo skogar, åt Ramen, och gick på Maid Café!
Snö-stormen kom hit till Kanagawa området också, värsta snö-stormen på över 25 år. 
Sen blev jag fotad utan SGS i Harajuku och blev därifrån Modell i Shibuya!
Mars var en väldigt händelserik månad. Jag fyllde 21 och min japanska kompis Keisuke hade fixat ett stort födelsedags fest med DJ och egen lokal.
Pontus kom även hit för att fira mig och det var första gången vi sågs på 6 månader! Vi började med att turista här i Kanagawa området, besökte Enoshima (drak ön), vandrade i Kamakura, såg Japans största Buddha staty, och hade det underbart! Är så sjukt tacksam att han sparade pengar och drog hit till Japan för vår skull. Räddade vårt förhållande 
Sen drog jag till Osaka och turistade där. Såg Osaka slottet, besökte osaka aquarium och sånt man måste se i Osaka! Vi drog sedan vidare till Kyoto och vandrade bland the 1000 gates. Osaka och Kyoto var två sjukt vackra städer. Skulle gärna vilja besöka dom igen!

Nyårs bilder

Här kommer några bilder från mitt nyår!
Känns helt sjukt att jag har vart här i 3 år nu, från 2013 till 2015, galet. Och det är lika coolt att fira nyår varje gång i Japan, traditionerna är helt annorlunda, känslan, allt!
Vi började kvällen med att besöka ett tempel där vi fick gratis nyårs-sake. Fick behålla skålen också, haha.
Sen drog vi vidare till själva klockan (där man ska berätta för andarna hur man vill att sitt kommande år ska bli och sedan ringa i klockan). Det var helt sjukt vackert där, dom hade karvat ut en massa bamboo pinnar och satt ner ljus i dom, hur vackert som helst!!! Sen kollade vi vår spådom för 2015 och köpte lite lycko påsar. 
Efter det blev det inga fler bilder för min del, kameran dog...
 
Och imorrn ska jag resa en sista gång igenom Japan! Är borta 4-5 dagar.
Jag önskar er alla en glad fortsättning och att ert 2015 kommer att bli awsome! Tackar så mycket för att ni har läst min blogg under 2014 och hoppas att ni stannar under detta år också♡♡
ingången till templet