Holiday nails

Jag är inte jätteduktig på naglar. Men har alltid tyckt det är roligt att testa nya saker och färger, främst för mina naglar växer så otroligt snabbt och kan få en väldigt lång och smal form (vilket jag älskar).
Så för kommande högtid testade jag att göra några "jul-naglar" som jag blev nöjd med.
Hade dock velat ha bättre tejp, blev så kladdigt och ojämnt... men man får ta vad man har!
 
Började med att måla naglarna helt vita. Två lager.
Sen tejpade jag ett V från toppen av nageln. 
Målade sedan guld innanför det V:et.
Och sist toppade jag med lite glitter. 
Sen är det klart!
Förlåt för dålig bild, det är så mörkt nu under vintern så alla bilder blir kassa. Men naglarna blev ju bra! Eller vad tycker ni?

1:a

 Idag är det inte vilken dag som helst utan det är första advent! Jag älskar när den här dagen inträffar för då vet man att det inte är långt kvar till julafton.
Och iår är första gången på två år då jag kommer att fira jul här i Sverige, vilket känns speciellt!
Det var svårt att få in samma julkänsla i Japan, med alla palmträd överallt, och japanska traditioner. Dock tycker jag att Japan är duktigare på att julpynt utomhus, ute på gatorna, centrum, affärer, till och med tågstationerna var jul-pyntade i Japan när jag var där. Så det saknar jag.
Men i år blir det en kall, mörk och svensk jul för min del. Och det ser jag fram emot!
 (bild på mig från förra året i Japan. Min sista dag i skolan i Yokohama... 2014-12-19)

Drömmar

Något som jag drömde nästan varje natt för 3 år sedan var att jag tappade mina tänder eller att dom gick sönder. Det var som värst innan jag flyttade till Japan men under tiden jag bodde där så började dom drömmarna att sluta komma. Och nu har jag inte haft en "tappa tänder-dröm" på väldigt många månader.
Däremot har jag börjat få en annan dröm som driver mig till vansinne! Det är att jag springer men kan inte ta mig framåt. Som om jag springer i slow motion men jag tar i allt vad jag kan, känns som om jag springer i kvicksand eller hård vind. 
Jag har googlat runt lite nu och hittat detta:
 
Tappa tänder
Drömmar om att tappa tänder är tydligen väldigt vanliga. Om man drömmer om detta kan det symbolisera maktlöshet och osäkerhet. Att man känner sig oförmögen att smälta och handskas med situationen just nu. 
Det sägs även att om man tappar tänderna i en dröm så betyder det att något nytt kommer hända/det kommer bli en förändring!
 
Vilket jag tror stämmer! Detta drömde ju jag innan jag flyttade till Japan. Så var det sjukt mycket som gjorde mig nervös, osäker och rädd. En stor förändrign hände verkligen! Och att dom drömmarna slutade när jag hade flyttat dit säger ju ganska mycket också. 
Källa (bilder från min tumblr 2013, då jag bara drömde såna drömmar)
 
Springa i Slow motion
Det finns två teorier om vad springa i slow motion-drömmar betyder. 
En del undersökningar tyder nämligen på att alla våra drömmar sker i slow motion.
 
En annan psykolog och drömexpert, Ian Wallace, säger "När du känner att benen rör sig långsamt, beror det på att du upplever ett motstånd i verkliga livet."
 
Vilket kanske också stämmer. Det känns som om jag står stilla i mitt liv just nu. Jag kommer ingenstans! Jag vill göra så mycket, men känns inte som om jag hinner. Känner mig stressad över att inget går framåt.
 
Men nog om detta, haha. Tyckte det skulle vara lite intressant att skriva om mina drömmar och vad dom betyder. Så om ni lyckades läsa er ner enda hit utan att somna så kommentera!
Och om ni också har liknande drömmar som jag har så berätta för mig. Själv tycker jag sånt här är oerhört intressant!

Black Friday!

Idag är det Black Friday. Dagen då alla affärer har nedsatta priser och bra erbjudanden. Tänkte göra ett inlägg på billiga tips inför idag, men insåg att man bara behöver gå in på vilken affär eller hemsida som helst och bra tips kommer upp. Så skippade att göra ett sånt inlägg idag.
 
Jag tänkte dra ut imorrn för att fixa lite inför Jul. Måste göra videos, kontakta företag samt julhandla. Tillräckligt stressigt med att julen är påväg och allt man behöver göra, black friday samt att alla fick lönen nu i veckan, kommer att vara kaos ute...Så min helg kommer att bli extra stressig. 
Tyckte den här bilden på mig (som Pontus tog för någon vecka sen) passa perfekt till Back Friday, haha!

marmor-byrå

Jag var och kollade på julkalendrar här om dagen. Ville hitta något jag kunde göra egna luckor med, som lådor fast jag fyller dom med egna prylar, istället för en choklad-kalender om ni förstår vad jag menar?
Men hittade inget bra... Istället hittade jag en "mini byrå", som hade funkat om den hade 24 lådor istället för 6 st. Kunde inte låta bli att köpa den. Den är i marmor ju!! Haha. Har fyllt den med nagellack, ringar och andra småsaker som jag behöver komma åt titt som tätt.
Hittade den från TGR.

julklappstips

Snart är det jul! Aldrig har jag varit med om att det gått så fort förut haha, men men.. Precis en månad kvar och stressen efter de perfekta julklapparna har redan börjat. Och i denna stress så är det lätt att glömma bort de ”onödiga” presenterna, sådant som man kanske inte brukar unna sig själv med. Som ringar, lyxiga handväskor, kroppslotions och annat mysigt. Allt finns ju att finna i olika prisklasser och uppskattas alltid.

Så idag ville jag bara komma med lite tips på julklappar från Blingit. Jag har hittat många fina och annorlunda prylar därifrån som garanterat kommer bli uppskattade!

Här kommer mina favoriter som jag själv mer än gärna hade velat ha i julklapp!

 ♥Bilden länkar till hemsidan.♥
 
Detta är ett inlägg i sammarbete med Blingit.se.
Länktext

Lite sen men...

 

Christmas shopping

Äntligen fredag. Imorrn är det helg!
Och imorrn har jag planerat att julhandla lite med min kompis Elin (min roomie när jag bodde i Japan, om ni minns henne?).
Hon är här på besök tills årsskiftet så måste passa på att äventyra med henne de dagar jag inte jobbar!
Vi hade tänkt åka till IKEA och kolla deras julprylar, och gå runt i kungenskurva tills vi är panka, haha.
Nej men måste även hinna kolla på julklappar innan julpaniken kommer...

Odla Succulenter

Jag har försökt att odla skott eller såkallade "stickningar" från mina Succulenter flera gånger nu utan att lyckas... Det finns så många olika knep och trixs för att få skotten att växa, men inget har funkat för mig tidigare. Den här gången tänkte jag testa den mest vanliga och simpla metoden: att man lägger succulent-bladen direkt på jorden.
1. Man ska plocka bort bladen direkt från morderväxten, från roten. Ta bort dem så nära stammen som möjligt. Inte klippa bort dem eller bryta av dem så att en bit blir kvar på stammen. Försök "skala" bort dem. Bladen måste vara friska och hela för att detta ska funka.
2. Sen lägger man dom på en fuktig jordyta och låter dom torka några dagar. (Man kan tydligen också doppa delen av succulenter som var fäst i stammen i honung så ska det hjälpa på lite extra att bilda rötter men det provade jag inte den här gången).
3. Efter några dagar ska man spraya bladen och jorden med lite vatten. Och fortsätta att göra detta var 10e dag.
 
Och längre än såhär har jag inte kommit än. Får se hur det går för mig.

Tack så hemskt mycket alla mina underbara!
Jag är så sjukt tacksam att jag har såna omtänksamma läsare och följare. Ni har skivit super söta kommentarer på både blogg, instagram, tumblr och youtube. Ni förstår inte hur mycket det betyder för mig.♡
Fick även ett supergulligt packet idag på posten som gjorde min dag lite bättre.
Så himla gulligt. Tack återigen!!♡

snabb uppdate

Förlåt för dålig uppdatering... 
Jag har inte haft ork eller lust att blogga de senaste dagarna. Vilket säkert förstår?
Men jag har äntligen fått nya krafter och känner för första gången på flera veckor att jag har energi. Sån otroligt underbar känsla som man lätt tar för givet.
Bild från sjukhuset när jag vaknade med pontus bredvid mig, och andra är två dagar efter när jag fick vakna upp i min egna säng<3
Bilder från min instagram.

Grunge Fall Makeup🍂

 

fyi

Den här veckan har jag sjukskrivit mig. Min kropp har sagt ifrån allt för många gånger så igår var jag tvungen att genomföra ett kirurgiskt ingrepp för att kolla mina tarmar. Det var inte kul ska jag säga. Grät som en liten bebis innan jag blev nedsövd. Som tur var var Pontus med mig genom hela ingreppet och var vid min sida när jag vaknade igen. Lullig och glad var jag hela resten utav dagen också haha.
Bild är tagen förra veckan. Ligger inte hemma och är sminkad när jag är sjuk. Såklart.

Fail

Alla bilder blir inte perfekta. Många blir inte ens bra, haha. Och det är sällan man får se dom bilderna. Jag har tidigare vart duktig på att visa mina misslyckade bilder här på bloggen så kände att jag kunde göra det igen för er, hehe.
Hahaha sista bilder...

video!

Den här spelade vi in strax innan hösten, men ville att mina Halloween-videos skulle komma upp först, så NU kommer denna video upp, haha. Men bättre sent än aldrig.

Fathersday!

 
Grattis på Farsdag till världens bästa pappa och alla andra pappor där ute!
När jag bläddrade igenom mina baby-album för att leta efter bra bilder på mig och min pappa tillsammans så behövde jag inte leta länge. Dessa två bilder var bokstavligt talat två av de första bilderna i första albumet jag kollade igenom. Vilket inte förvånar mig nu när jag tänker efter. Pappa har alltid varit min bästa vän medans jag växte upp. Han var ALLTID den som lekte och busade med mig. Troligtvis därför vi alltid var på bild tillsammans.
Han var första mannen i mitt liv och den mest inflytelserika personen i mitt liv. Älskar dig pappa!♡

höstförskyld hela tiden...

Hösten har varat i en månad och jag har redan vart förkyld två gånger och en magsjuka... orkar inte. Har inte råd att vara sjuk längre. Saknar sommarn och värmen.
Usch vad jag klagar, förlåt. Här får ni se några sjuka selfies jag tog med min favorit höst-makeup. Ska försöka göra en video på denna sminkning för er snart! 
 

DIY

Världens mest simpla men samtidigt otroligt jordnära och vacker Brush holder.
Denna använder jag främst till mina smink borstar men kan såklart användas till vanliga pennor eller annat också.

🍂

Jag är verkligen ingen höst-människa. Vilket man tydligt märker eftersom jag blir sjuk varannan veckan under hösten... usch. Men, det finns några dagar under hösten då det är riktigt vackert.
 
Tog en höstpromenad med Pontus innan vi blev sjuka (kanske var detta som gjorde oss sjuka?!?! haha)
Det var jättemysigt och otroligt vackra färger!

o c e a n

Nej. Jag kan inte få nog av marmor. Det går bara inte. Haha. Nej men nu när jag väl har börjat inreda hela vårt rum med marmor kan jag ju fortsätta.
Tyckte mina bokstäver som jag har över soffan var lite tråkiga och "torra". 
(bild under är hur det såg ut före)
Så Pontus och jag tog och wrapade in bokstäverna i marmor. Pontus hade köpt denna rap till hans bil (fråga mig inte varför) så kan därför inte säga just nu var han köpte den ifrån. Men om ni är nyfikna så kommentera det så ska jag fråga han sen när jag kommer hem igen!
Här kommer efterbilderna:

Mums

 
Efterlängtad lunch.
Jag är inte helt frisk än, mår fortfarande illa så fort jag äter något och jag har inte lyckats få tillbaka min aptit än, kan äta en bannan och är mätt hela dagen. 
Så här sitter jag med en lax bagel som jag tappert försöker trycka i mig. Ska snart på möte dock så måste börja skynda mig...

sjuka

 
Både jag och Pontus är sjuka just nu... Jag har dock precis blivit av med min feber och magsjuka, men nu har Pontus blivit smittad. Som tur är så har han ingen feber eller ont i magen. Så får hålla tummarna att det inte kommer!
Idag blir det en lugn spa-kväll med ansiktsmask, bad och film.

Allhelgonadagen

Hade ni en bra Halloween?
Jag hade det underbart igår! Men det är inte slut än. Idag är Allhelgonadag. Och det tycker jag att man ska fira med att gå till en kyrkogård och tända ett ljus.
Det brukar jag alltid göra på Allhelgonadagen i alla fall. Och imorrn är det Alla Själars dag
Oredigerad vs Redigerad