Pont de l'Alma & Avenue Montaigne

Efter vårt frieri i Champ de Mars så gick vi vidare längst Seine till Pont de l'Alma och hade en mysig liten fika. Vi hittade sedan till Avenue Montaigne, vilket är en utav (om inte den dyraste) gatorna i Paris. Där det kryllade av kändisar och superbilar. Oerhört vacker gata!
Min absoluta favorit bil-Lamborghini Aventador.

Trocadero och Eiffel tornet.

 
Andra dagen i Paris var nog bästa dagen i mitt liv. Och ni vet varför, hihi!
Vi började med att åka till Trocadero, där jag har läst att man får bästa bilderna på Eiffel tornet. Sen därefter så gick vi ner och dansade under Eiffel tornet. Ännu en sak jag kan bocka av från min Bucket List!

Blue doors

Något som jag älskade med Paris var hur vacker staden var. Vart man än gick så var det vackra byggnader med otroliga detaljer! Allt kändes som konst där. Något jag fastnade speciellt mycket för alla deras blåa dörrar som man kunde hitta lite var stans. Tyckte dom var så sjukt vackra och en sån cool kontrast med 
 

🌿🌿🌿

 YAY, min Wanheda makeup och hair Tutorial är nu upplagd! 
Säg vad ni tycker!
 
 
 

Mums.

Sista Påsk-pysslet innan denna högtid är över.
Var så trött på alla färgglada ägg med kycklingar på. Ville göra något eget, som passar in i vårt rum.
Så blev såhär:
Minsta ägget innehåller det onyttiga. Den som kommer efter är mitt ägg med mina favoriter (bara naturgodis) och den största är till Panda med hans favoriter (bara naturgodis).
MUMS.

Notre Dame

Vi avslutade vår första dag i Paris med att besöka kända katedralen Notre Dame.
Helt sjukt hur stort det var och hur detaljerad den var gjord! Men allt jag kunde tänka på var Ringaren i Notre Dame-filmen haha. När klockorna började ringa så föreställde jag mig att det var Quasimodo som dinglade där inne, haha. Tecken på att man har sett för mycket Disney?

Pont des Arts

Efter vi hade vandrat längst Seine floden så köpte vi oss ett kärlekslås och satte den på kärleksbron (Pont des Arts). Gud så kliché och gulligull, haha. Men  det betydde mycket för oss. Speciellt när Pontus friade dagen efter!
Han sa nu efter förlovningen att han tänkte på det när vi var på bron. Att han ville låsa det vi hade just då i det ögonblicket. Föreviga vår kärlek innan vi förlovade oss♡

Easter eggs

Idag ska jag ner till min pappa för att fira min födelsedag, påsk samt Pontus och min förlovning!
Jag hann Påsk-pysslat lite nu innan. Gjorde något super simpelt, hade inte tid att göra något avancerat eller någon Påsk-video... tyvärr. Men tycker detta får räcka för iår. Fake ägg med lite svart och vita mönster på. 
Pontus hjälpte mig att rita på ett ägg, kan ni gissa vilket det är?
FÖRE:
EFTER:

Seine

 
Efter vi hade vandrat i Louren i flera flera timmar, så behövde vi en fika paus. Så vi gick över Seine floden och tog en liten lunch vid vattnet. Det var helt underbart mysigt. Sen gick vi vidare längst Seine och kollade på alla "romantiskta-tecken" som Paris har att erbjuda. Man kunde bland annat se en massa inristningar i träden längst floden, samt en massa kärleks-lås som hängde överallt!
Så romantiskt!

Louvren

Första heldagen i Frankrike (min födelsedag) spenderade vi väl. Vi började med att åka till Louvren direkt på morgonen för att stå 40 min i kö in till Louvren Museumet. 
Louvren är det största nationalmuseet i Frankrike, det mest besökta museet i världen och ett historiskt monument.
 
Det var sjukt stort och vackert museum.
Vi såg en massa kända tavlor, helt otroligt vackra skulpturer och en massa gamla föremål. Men det som jag hade sett fram emot mest var såklart Mona Lisa. Men även Venus från Milo, Nike från Samothrake, Cupid's Kiss och Epytiska sfnix.
En utav de mest omtalade Egyptiska sfinxen.
En annan superkändis, en antik grekisk skulptur: Venus från Milo 130 f.Kr.
En av de mest berömda marmorstatyerna: Nike från Samothrake, 190 f.Kr. 
Och sist men inte minst (fast den var sjukt liten haha): Mona Lisa.
Det var sjukt mäktigt att få se henne i verkligheten.

Republique

Vi bodde på ett supermysigt hotell som låg precis mellan stationen Republique och Oberkampf. 
Som ni kanske redan vet så skedde ju skjutningen väldigt nära där vi bodde så det var en massa minnesplatser med tända ljus vid stationerna. Det var oerhört jobbigt att bevittna, och så sjukt overkligt...
Annars var det ett perfekt område att bo i. Nära till allt med fina gator och bra resturanger!
 Vår första måltid i Frankrike. Åt världens godaste Risotto!!
 

Bagage borta....

 
Första Paris-inlägget.
Tänkte börja skriva lite om resan dit. Ni vet ju om hur orolig jag var över själva resan, om allt skulle gå smidigt och inget som strular? SÅKLART så gjorde det de... Själva resan gick bra, men när vi landade så hittade vi inte vårat bagage! Vi fick en massa papper och sprang fram och tillbaka i flygplatsen för att få allt rätt. Så det slutade med att dom sa att dom ska skicka väskan till vårt hotell, senare under kvällen eller senast morgonen därpå.
Kom den under kvällen? Nej. Kom den sen under morgonen? Nej.
Så jag fick gå runt på min födelsedag med smutsiga kläder, dagen-efter smink och kände mig jätte ful och äcklig... Så vi ringde upp dom sen under dagen och frågade vart väskan är, varför den inte har kommmit än. Och dom sa bara att den kommer under dagen. Gjorde den det? NEJ. 
Sen ringde dom till hotellet och sa att den var på väg, och att den skulle komma fram under kvällen istället.
Så kl.01:00 väckte hotellet oss för vår väska ÄNTLIGEN hade kommit fram!
 
Så typiskt att det jag hade vart nervös över hände. 
Men vi var på bra humör under hela processen och vi är inte bittra! Bara glad att den kom fram (tilslut) och att allt låg kvar i väskan!

💍

Ni som följer mig på instagram vet redan vad som har hänt, men för er som inte gör det så berättar jag det nu.
 
Jag är helt tom på ord, svävar på moln. Vet inte hur jag ska säga detta så slänger bara ut det: JAG OCH PONTUS ÄR FÖRLOVADE! Pontus friade den 18/3 i parken Champ de Mars precis framför Eiffeltornet. Jag har aldrig gråtit så mycket som jag gjorde när han gick ner på knä. Minns inte ens vad han sa (han hade ett litet tal), tror jag var i chock, haha. Allt jag minns var att jag grät och skrek "Nä? Nä. Nä.. Nä!?", sen kom jag på att jag måste säga "Ja" så jag sa "Ja, ofcourse!", sen hade jag världens vackraste ring på fingret!
 
Pontus lyckades planera och överraska mig på ett helt perfekt sätt! Han hade hittat den perfekta ringen SAMT lyckats filma allt!! 
 
Finns inget bättre att kalla den man har vart kär i över 5 år sin Fästman.

Borta bra men hemma Bäst

Nu är vi hemma i kalla Sverige igen! Eller ja, det har blivit mycket varmare här nu, känner verkligen att våren är påväg. Men i Paris var det verkligen vår-känsla! Kändes speciellt att få starta våren i Paris.
Resan gick jättebra och det är skönt att få ligga i sin egna säng igen. 
Borta bra men hemma bäst!
 
Vi har tagit massa bilder och filmat nästan varje dag! Så jag ska sätta mig ner och börja fixa bilderna så snart som möjligt och vi får se hur många videos det blir.
Är ni taggade för Paris-bilderna och Paris-vloggarna!?

saving jar

Jag och Pontus har börjat lägga ner pengar i olika spar-burkar. Detta gör vi för att det blir lättare att komma ihåg vad vi behöver samt att det ser oerhört fint ut på hyllan!
Vi har faktiskt en massa olika burkar, en varsin för Tatueringar, en för Ny Dator, en för Aventure (vilket är allt från små resor till dejt-nights med bio), en för Ny Telefon till Pontus, och lite annat roligt vi vill spara till.
Men egentligen så är det inte själva sparandet som är svårt, utan att komma ihåg att spara som är det knepiga.
Så hoppas detta hjälper!

Wanheda

Här kommer äntligen mina Wanheda-bilder!
Jag blev inte jättenöjd med sminkningen, men jag verkligen älskar looken! Jag har börjat använda den hår-stilen nästan varje dag nu, love it. Videon kommer upp om någon vecka.
Jag som Wanheda vs Clark som Wanheda
Ser så himla stel ut på bilderna, haha. Går in i karaktär?

lemonade jars

Jag vet inte om jag kommer ha tid eller ork att skriva några bilder när jag är i Paris, så jag har tidsinställt några inlägg just in case.
 
Tänkte visa upp mina nya koppar/glas som jag har köpt från TGR. Jag hittar alltid något fint där!
Jag har två glas-jars sen innan men dom har inga lock, samt att dom har handtag. Dessa tyckte jag var så otroligt charmiga för dom (främst) har lock med fint mönster på, sen att dom inte har några handtag. Så otroligt fina!

23 år!!!?

IDAG ÄR DET MIN FÖDELSEDAG! JAG FYLLER 23 ÅR!!
Känner mig fortfarande som om jag precis har fyllt 18, haha. Kommer aldrig att växa upp.

here we go

IDAG SÅ FLYGER VI TILL PARIS! 
Jag är så sjukt taggad, nervös och överlycklig! Älskar att resa, kan inte få nog av det. Om jag hade tid och möjlighet så hade jag rest en gång i månaden.
 
Vårt flyg går från Arlanda 13:00 och vi är framme i Paris 15:00. Min pappa är gullig och skjutsar oss till Arlanda, så vi ska bara trippelkolla att vi har allt med oss sen ska vi dra!
Så otroligt spännande.
Håll tummarna att vi inte har glömt något viktigt och att allt innan flyget går smidigt!

Check

Imorgon flyger vi! Gud så spännande.
Jag har som vanligt mina check-listor som jag ska gå igenom och checka om jag har packat med allt.

Lucid Dreaming

När jag nämnde i något inlägg om att jag vill kunna utföra Lucid Dreaming så fick jag många mail om vad det är och hur man ska göra för att nå dit. Så jag tänkte göra ett inlägg om det idag
(Tidsinställt inlägg, sitter på kontoret just nu och har inte mycket annat för mig)
 
Lucid dreaming, även kallat klardrömmar, är en teknik som gör att man kan komma till medvetande när man drömmer. Alltså att man förstår medans man sover att man drömmer. På detta sätt kan man uppleva en värld där man är fri att göra percis vad man vill!
Ja, Lucid dreaming är inget påhitt, det går att uppnå men kräver en del träning och en hel del mental ansträngning. Du kanske känner igen att man någon gång har insett i en dröm att "det här är inte sant!"- och det är de inte heller. Denna insikt om att man drömmer går att behålla. Fatta vilken häftig känsla att "vakna" upp i sin dröm och kan göra precis vad man vill! Flyga, surfa i Hawaii, simma med Delfiner utan att tappa andan, man kan göra precis vad som helst!!
"In our dreams we enter a world that is entirely our own".
Detta är inte farligt på något vis, bara en häftig upplevelse. Så om ni har tid så testa gärna detta ni också!
Hur gör man för att skapa medvetande under drömmen?
Skapa en Dream Journal.
En av de viktigaste redskapen för att komma igång med Lucid Dreaming är att ha en anteckningsbok vid din säng där du skriver ned dina drömmar. Anledningen till det är att du måste lära dig hur du drömmer och vad som händer i drömmarna. Det blir då lättare att komma ihåg vad som är “drömlikt” i din dröm.
 
Vakna under REM-sömnen.

Om du vaknar under REM-sömnen (när du sover djupt) så är det betydligt svårare, snudd på omöjligt att komma ihåg din dröm. Man kan ställa sitt alarm på 90 minuter efter man har somnat så kommer man vakna under REM-sömnen.

Gör reality-checks.

Under dagarna så checkar man med sig själv "Är jag vaken?". Genom att göra detta några gånger varje dag i flera dagar/veckor så har man börjat en vana som kommer att upprepas även i sina drömmar. 

 

Det finns många fler metoder och knep på hur man komma till Lucid Dreaming. Vill ni läsa mer så klicka HÄR. 

 

Kolla gärna på Koi's video där han förklarar lite bättre om allt detta. Han är en utav mina favoriter på Youtube så jag rekommenderar han starkt för er som har samma "livstro" 

Coffee Scrub

Är det bara jag som har upptäckt att allt fler och fler lägger upp en massa Kaffe Scrub-bilder på Instagram och undrat vad det är för något?

Så förra veckan inledde jag ett sammarbete med Coffee Scrub då jag fick produkten hemskickad med lite information om vad det innehåller och hur man ska gå till väga.

 

Jag har testat denna 2 gånger och märkte skillnad direkt! Något av det bästa jag har testat.

Coffee Scrub innehåller endast naturliga ingredienser.
– Malda bönor av Robustakaffe
– Arganolja
– Sötmandelolja
– Havssalt
– Brunt socker
– Kokosolja
– Vitamin E
– Vitamin C
– Solrosolja
– Glycering

Mikropartiklarna i deras grovmalda Robustakaffe hjälper till att avlägsna död hud och förbättrar även blodtillförseln. Argonoljan motverkar ärrbildningar och hudbristningar, men påskyndar även läkning och lugnar irriterad hud.

Jag älskar att använda denna på ansiktet men även på rumpan och låren, då den motverkar celluliter på grund av att den innehåller en hög koffienhalt som främjar blodcirkulationen i huden.

Jag använder denna efter en dusch. Jag ser till att huden är fuktig innan jag använder scruben. Sen börjar jag skrubba med circulära rörelser (eller ber Pontus massera in den åt mig på baksidan av låren och rumpan, vilket han glatt tackar ja till, haha), låter den verka i 5-10 min innan jag sköljer bort den igen.

Jag har velat köpa en liknande produkt ett tag nu, så jag är överlycklig att jag fick testa på Coffee Scrub! Och att den faktiskt funka så bra som den gjorde! Huden blir superlen och man ser mycket piggare ut!

 

Vill ni läsa mer om produkten så klicka HÄR.

Ni kan även använda min rabattkod ”MISSNOSEBLEED” för att få 20% rabatt på första köpet.

 

Tummen upp för naturliga produkter!

🐼

 
🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 🐼 

Today

Ja. Ibland går mitt planerande över styr och jag låter mina listor styra hur mina dagar blir. Men jag mår bra av detta. När jag jobbar hemifrån så måste jag göra mina listor så jag vet vad jag måste göra, vad för jobb som måste bli klart idag. Annars händer det lätt att man tänker "äsch, jag tar det imorgon", och det har vart en ond cirkel för mig i många år. Jag är stolt att jag har lärt mig om mina dåliga egenskaper och kan använda mina bra egenskaper för att hjälpa det jag är dålig på!
Gud vilken jobbig text detta blev, haha. Men nu ska jag ha ett Skype möte för att sedan mentalt förbereda mig för att diska... 

hemmagjord Detox

Så otroligt skönt med helg! Idag tänkte jag bara mysa hemma med Detox Tea, bra musik och lite jobb. Går inte att undgå all jobb jag har. Work all day everyday! Haha. Tur att jag älskar mina jobb.
Har ni några planer idag?

Packar

Är det bara jag som älskar att packa? Kommentera om det finns någon annan som också längtar till att få packa inför resor!
Jag började packa redan förra helgen och allt är i stort sätt klart. Ska bara packa ner dator och badrumsprylarna, samt sminket. Men det kan jag ju inte packa ner förrän dagen innan eftersom det används varje dag...
Jag har planerat outfits för varje dag i Paris för både mig och Pontus! 
Åhhh längtar!

Bedside Dream Journal

Jag är pinsamt dålig på att meditera... Pontus sätter sig och mediterar ungefär en gång per dag och kan sitta en hel timma ostörd. Medans jag kämpar för att inte sväva iväg i tankar (vilket jag gör ändå efter några minuter...).
MEN jag har gjort en Dream Journal just för kunna hjälpa mig att koppla bort mina tankar bättre. Men även för att kunna lyckas med Lucid Dreaming och kanske så småningom Astral Projection. Hade vart sjukt coolt om jag lyckades med det!
 
Jag skriver iallafall ner mina drömmar, de jag kommer ihåg, och försöker hålla koll på vad som är verklighet och vad som är mina drömmar. Jag har ju drömt många marddrömmar på senaste tiden så jag hoppas på att detta ska kunna hjälpa och kanske förklara lite bättre om varför jag gör det också. 
 

1 week left

 
NU ÄR DET BARA 1 VECKA KVAR tills vi ska flyga ner till Paris!
Jag är något enormt taggad! Har som sagt aldrig vart i Paris förr så känns sjukt spännande att få se och uppleva något nytt!
Har ni några tips på vad man kan se och göra där?

The 100

Jag har blivit helt besatt av serien The 100!! Kollat på den serien tillsammans med Pontus och min mamma i flera veckor nu och det är ALLT vi pratar om här hemma, haha.
Den lilla fritiden jag har (vilket oftast är från kl.20 till kl.22) så brukar jag antingen kolla Youtube, måla eller kolla på The 100. 
Jag har även blivit sjukt inspirerad av den serien. Förra helgen gjorde jag en Wanheda-Look som jag har fotat och spelat in. Ni ska få se foton snart och videon kommer komma upp om några veckor, tyvärr. Har tre Japan-videos som måste upp innan och sen kommer det troligtvis 1 eller 2 Paris-vloggar.
 
Så innan mina foton och videon kommer upp så borde ni ta er tid och kolla på den här serien!! (om ni inte redan gör det dvs?) 
 Läs mer om vad serien handlar om HÄR.

🍙🍙🍙

nervös...

Usch jag förstår inte... Jag har marddrömmar nästan varje natt, och ALLA dom drömmarna är om flyget till Paris!
Jag är sjukt nervös. Men inte för själva flyget. Som jag har nämnt många gånger tidigare så älskar jag att flyga, det är en sjukt häftig känsla, att vara flera tusen meter uppe i luften, se molnen under mig, för att inte tala om starten- så otroligt mäktigt.
Men jag tror jag är rädd för allt som sker INNAN flyget. Alla mina mardrömmar handlar om att jag har glömt något, tapat bort något, passet är stulet, Pontus har sprungit bort, någon har försökt smuggla ner saker i våra väskor, blir stoppade i tullen, en massa fåniga saker som får min värld att gå under.
Jag har blivit en sån otrolig planerare de senaste året. Jag gör listor om allt! Och jag är rädd för om jag inte kommer kunna bocka av något från min lista, att något kommer att gå fel... Som sagt super fånigt, men vad gör jag?
Jag kommer inte kunna känna mig lugn förrän jag sitter på planet och VET att allt har gått smidigt.

🌱

Gud så fiiiint!
Fick en bukett med vita tulpaner av mamma, för hon tyckte vi hade för mycket kaktusar... haha. 
Så jag köpte lite vår-kvistar och satte dom tillsammans med tulpanerna och gud så fint det blev!
Jag är verkligen ingen "blomtjej" men kan inte förneka att en vas med blommor gör mycket.

Veggie Heaven

Jag har aldrig vart ett stort fan av ramen. Inte ens i Japan. Det är inte min grej. Blir aldrig riktigt mätt, vill kunna tugga på maten. Men men, nog pratat om varför jag inte gillar ramen, haha!
Igår så testade jag ramen för första gången (sen min flytt till Japan) i Sverige! Kunde inte motstå när dom hade en som hette "Veggie Heaven". Och den smakade helt okej, fortfarande inte min grej och jag skulle inte äta den igen, men jag rekommenderar den starkt för alla att testa!
 
Ni hittar Adam Dahlberg & Albin Wessman RAAMEN i Teatern i Skanstull.
"Ramen är en traditionell form av streetfood i Japan. På Raamen kommer vi att servera vår egen Stockholmsversion av japanska nudlar i buljong med svenska smaker."
Länk RAAMEN
Självklart lite Rosé till ramen. Gillar inte Öl, så blev något finare!

igen..

Usch blödde näsblod under ett möte igår... det var inte särskillt skoj. Har dock börja lära mig att känna av innan det börjar blöda, så då brukar jag ta lite papper under näsan för att kolla. 
Så typiskt att det skulle komma under mötet bara.
Tror ingen märkte, gick bara ut från mötesrummet och in på toa, så det var ju tur. Tur i oturen, haha.
 
Det är inte alltid lätt att vara en fröken näsblod ibland...

Omamori お守り

Omamori är en lucky charm eller amulett som brukar säljas vid japanska Shrines eller Buddhistiska tempel och dom sägs ge tur inom olika områden (beroende på vad för slags påse man köper) eller skydda en.
Jag brukade köpa olika av dessa amuletter när jag bodde i Japan. Jag har bland annat en påse för Hälsa, en för personlig lycka och en för Good Future.
Dessa påsar ska man ha tills dom har blivit uppfyllda. Då ska man lämna tillbaka dom till templet.
 
Men nu sist jag var där så köpte jag en ny. Jag köpte en påse för Romantik till par. Alltså påsar som ska skydda förhållandet. Så den blåa påsen ska pontus ha och den rosa ska jag ha (ville dock ha den blåa men hade det blivit fel, enligt Pinky...).
Om ni åker till Japan så köp dessa påsar. Även om ni kanske inte tror på detta så är dom sjukt söta att ha runt väskan, i plånboken eller kanske på cykeln.
 
Om ni vill läsa mer så gå gärna in HÄR.

Go green

Detta kanske inte kommer som en chock, men sen jag flyttade tillbaka till sverige har jag levt som demivegetarian. För er som inte vet vad en demivegetarian är så är det att man äter fisk, höna, ägg och mjölkprodukter från djurriket. Där jag har försökt undvika kött så mycket jag kan. Med ett mål att bli vegetarian.
 Detta är något jag inte har pratat om tidigare här på bloggen. Främst för detta är en sån personlig del av mitt liv. Jag vill inte att folk ska trycka på mig åsikter om varför man ska vara vegetarian eller varför man inte ska vara vegetarian. Så detta har vart ett mål för mig själv, som jag har levt i över 2 år nu.
 
Jag har tagit min tid, lärt mig om vad jag bör äta och inte äta när det gäller vegetariska koster. Det har vart ganska svårt för mig eftersom jag är allergisk mot mycket, som jordnötter och vissa frukter.
Så mitt val av att hålla detta till mig själv och ta det i min takt känner jag var det rätta.
Och nu har jag tagit nästa steg och tänkte försöka leva som Pescetarian istället. Dvs är helt vegetarian förutom att man äter vissa djur från havet. 
 
Anledningen till varför jag berättar detta för er först nu är för jag vill ha lite hjälp om hur man smidigast får i sig alla vitaminer man behöver när man avstår från mejeriprodukter?
 
Och om någon har en negativ åsikt om detta så var snäll och håll det till er själva. Detta är mina val i livet. För min hälsa, för mitt eget mående, men även för miljön, och för djurens rätt såklart.