青木ヶ原

Under mina "Golden days" ska jag och några kompisar åka till Fuji och bland annat besöka Aokigahara skogen!!
Det har vart på min måste-göra-i-japan-lista sen ett år tillbaka och om några dagar ska jag äntligen dit!
Aokigahara, även känd som Suicide Forest, är en skog nedanför Fuji-san. Skogen känns vara bebodd av demoner enligt den japanska mytologin och en utav världens kändaste platser att ta självmord på. Där dör ca 100 personer varje år och är rankad som nr1 av alla läskiga ställen i världen!
Det som händer där är såklart superhemskt, och jag tänker inte besöka skogen för att begå självmord! Jag vill dit för att det är sån känd plats och för att ta en tyst minut för alla som har dött där. Japan gör såklart allt dom kan för att stoppa detta. Dom har bland annat satt upp en skylt precis vid ingången av skogen där det står "Your life is a precious gift from your parents. Please think about your parents, siblings and children. Don't keep it to yourself. Talk about your troubles." och det är där jag tänker stanna. Jag ska även försöka köpa lite blommor eller nått att hedra dom döda med.
Här är en video för er som fortfarande är nyfikna på skogen:
 
Bilder från Google.

子どもの日

Nästa måndag och tisdag är det 子どもの日 (kodomo no hi)= Barnen's dag här i Japan. Det firar man genom en såkallad "Golden week" där man är ledig en vecka från skola och jobb. Iår hamnar dom dagarna tyvärr under helgen så vi är bara lediga på måndagen och tisdagen nästa vecka... det suger. Men ska inte klaga, ledigt är alltid nice!
Den här helgdagen firar man genom att sätta upp koinobori's, ett slags vindstrutar i form av fiskar som man hänger upp samt samuraj dockor inomhus för att driva iväg onda andar och för sina söners framtid.
Jag har även hört att barn ska bada syobuyu, ett bad med irisblad i. Hemmen ska även pyntas med irisbommor för att hålla onskan borta fråm hemmen.

The Little Couple

Som ni kanske har märkt så älskar jag Reality Shows som The Kardashians, Teen Mom, Here Comes Honey Boo Boo osv. Men jag har kommit ikapp alla dom serierna och det kommer att ta ett tag innan någon ny säsong kommer ut. Så, jag bestämde mig för att hitta en ny serie att kolla på på kvällarna och hittade The Little Couple.
Det är en Reality Show som handlar om två dvärgar, ett supergulligt par, vid namn Jen och Bill. Jen är doktor och Bill är säljare och egenföretagare. Dom bygger sitt drömhus och försöker få barn. I serien får man se hur deras vardag ser ut. Deras kamp att få barn och deras kärlek till varandra.
Det är en sjukt inspirerande serie då dom har åstakommit så otroligt mycket. Trotts att dom är så små bestiger dom alla hinder, hur stora dom än är. 
En riktigt bra serie. Bästa Reality showen på länge!

Feng Shui

Många asiatiska länder, bland annat Japan, tror på något som kallas Feng Shui som menar, genom att placera prydnadsföremål som symboliserar det vi längtar efter, kan vi locka det till oss.
Ni känner nog igen att tex Björn står för styrka, Duva= frid & respekt, Lejon= rättvisa, Räv= listighet, osvosv.
Och Groda står för återuppståndelse samt pengar. Så här i Japan är det väldigt populärt att köpa en lite porslins groda som man ska ha med sig i plånboken för att locka till sig mer pengar.
 
Men som ni flesta läsare redan vet så är jag Buddhist sen 4 år tillbaka och försöker därför att klippa mitt band till girigheten allt mer med tiden. Men pengar är något som jag troligtvis alltid kommer att behöva om jag ska kunna överleva i dagens samhälle. Plus att jag fann detta sjukt charmigt så kunde inte låta bli att köpa den lilla grodan!
Visst är den inte för söt? Får se om den funkar haha

Todays Outfit.

Mössa- WEGO | Holografic choker- WEGO | Klänning- H&M | Holografic Bälte- WEGO | Kroppsbälte- Sevens | Strumpbyxor- Spititz | Holografic Creepers- WEGO | Holografic Ryggsäck- WEGO

Sneak peek på dagens outfit

Idag har jag varken sovit bra eller mått så bra. Hade mardömmar och har haft smått ont i huvudet hela dagen. Tror att jag håller på och får halsbränna också... usch. Men fint väder var det idag iallafall. Hjälper alltid humöret lite!

アキバテラ Black!

Jag var ute och promenerade lite idag (i 3 timmar för att vara exakt haha) och på vägen hittade jag världens godaste erbjudande! Köp en SVART korv med bröd för bara 600yen. Ohmy, hahaha. Mums!
Äter inte korv, men om jag hade så skulle jag lätt testa detta. Det ser riktigt smakrikt och nyttigt ut, haha, håller ni inte med? xD

New in

Hittade en ny choker (om den där räknas som en Choker?) i holografic från WEGO här om veckan. Blev kär direkt, såklart, och var tvungen att köpa den. Den kommer att trivas perfekt i mina holo-outfits!

気にしない

Alla bilder är från min tumblr. Bilden länkar dit.
 
Jag är sjukt sugen på att tatuera mig igen... men vill inte tatuera mig här i Japan. Främst för att det är ganska så dyrt med tatueringar här, jag har en tatuerare i Sverige som jag gillar samt att jag inte vill spendera mina lånepengar på tatueringar. Jag väntar nog tills jag flyttar tillbaka till sverige och har ett jobb innan jag tatuerar in nästa.
Jag har dock sjukt mycket snyggt planerat så det är svårt att vänta, haha! 

En vanligt fråga jag får:

Om jag skulle åka till Sverige nu skulle jag först och främst krama och pussa på min familj! Gosa en massa med min pojk. Och köpa en massa ostbågar. Det är det.
Det är inget jag saknar med Sverige bortsätt från det jag nyss nämnde. Jag skulle vilja vara i Sverige när mina syskon tar studenten såklart. När viktiga event händer. Och passa på att tatuera mig. Haha. Men det är inget med själva Sverige som jag saknar...
Vädret är bättre här. Allt är billigt. Folk är supersnälla här. Folk är mer öppna och mindre fördomsfulla. Jag har lättare att säka jobb här. Godare mat. Bättre affärer. Behöver inte tänka på körkort för alla går här. Alla är nyttiga här. Jag håller mig i form och mår bra här. Jag har fått så otroligt många underbara kompisar. Jag känner mig  hemma här med andra ord.
Om inte mina studier kostade så mycket, och om min familj och pontus bodde här också så skulle jag ALDRIG vilja lämna Japan!
Jag har fortfarande lång tid kvar här. Men tiden flyger förbi. Och jag vill inte att min japan-äventyr ska ta slut. Aldrig :(

サイレンス

Bilden länkar till deras hemsida.
Helt galet snygga saker om ni frågar mig. Skulle lätt vilja ha allt dom har att sälja!
Älskar plagg med tryck i Hiragana eller Katakana, synd bara att dom inte har såna plagg här i Japan...
Får köpa från Revolution Tomorrow istället ^^

Träning

Efter skolan så invigde jag mina nya träningsskor genom att ta en joggingrunda i området.
Jag hittade en massa platser och vackra utsikter när jag var ute. Jag behöver bara gå 5 minuter åt nått okänt håll här där jag bor och hittar nya vackra sevärdigheter varje gång haha! 

Ehehehee

Allt är köpt från H&M. Jag älskar att shoppa hos H&M här i Japan. Kläderna sitter bättre. Det är halva priset än vad det är i Sverige och designen är annorlunda. 
Har blivit kär i långa klänningar. Så köpte en lång, enkel, svart klänning för bara någon 50lapp. Köpte även en lång grå kofta med luva som passar till klänningen. Sen var jag ju tvungen att köpa en Tokyo tröja när jag faktiskt befinner mig i Japan!

Me-Time.

Ikväll var det dags för lite Me-time. Satte på mig en ansiktsmask med grönt tea. Olja i håret. Och ska nu kolla på lite serier. Det är så sjukt skönt att koppla av när man vanligtvis alltid har fullt upp.
Ser dock ledsen ut i min ansiktsmask haha, men det är vikningarna som masken har som gör att jag ser lite ledsen ut. Den var för stor för mitt ansikte så var tvungen att klippa till den lite xD
 

Utskällning av min fröken...

Sitter och är supernyttig i skolan, haha. Medans alla är ute och röker sitter jag och äter min vitaminrika frukost/lunch med mina vietnamesiska kompisar!
Fick dock en liten utskällning från min Sensei idag för att jag hade tagit av mig skorna och satt med ena benet upp på stolen. Hahah det är tydligen okvinligt här i Japan enligt henne. Så det sög. Hatar att sitta med benen rakt ner :(

Sunny Thursday

Ska strax dra iväg till skolan. Är på superbra humör idag. Tror det är för att solen äntligen är här igen! Det har regnat i flera dagar nu, och precis efter att familjen hade åkt så kom solen igen, haha så typiskt. Men jag klagar inte, nice för mig ju! Får äntligen lite D-vitamin igen som min svenska kropp kräver so badly.

Movie Night

Jag har precis kollat klart på filmen The Secret Life of Walter Mitty tillsammans med Pontus över Skype.
Handlingen är så enkel att man kan skriva den på en servett bokstavligt talat, men det gör inte så mycket då man njuter så på vägen. Filmen handlar om en väldigt ensam man vid namn Walter Mitty. Han har suttit på sin post som bildansvarig på Life Magazine i 16 år och bokstavligt talat inte upplevt ett smack under sitt drygt 40-åriga liv. Han drömmer däremot dagligen om att rymma från verkligheten och att göra galna saker.
Filmen börjar med att tidningsförlaget Walter jobbar på ska läggas ned pga att fotografiet som ska fronta sista numret och som vanligtvis är Walters ansvar är försvunnet och Walter tvingas ut på riktiga äventyr för att hitta det.
 
Filmen var väldigt bra! Älskar natur och livsfilmer. Och jag är helt förälskad i konceptet de har i filmen. Att börja leva. Se världen. Deras motto i Life Magazine där Walter jobbar samt ett citat som dök upp flera gånger i filmen var "To see the world, things dangerous to come to, to see behind walls, draw closer, to find each other, and to feel. That is the purpose of life." Underbart citat. Får lust att tatuera in den för den är så klockrent, haha!
Kände mig även stolt när jag såg den här filmen för min mamma har alltid sagt till mig "Res och se världen när du är ung och har möjligheten till det. Var inte rädd för att leva." Och ni som läser min blogg flitigt vet att jag  precis har börjat min resa. Jag tog mitt första stora steg att flytta från mitt lilla rum hemma i Sverige till ett eget hus på andra sidan jorden! Livets mening att gå in i det okända. Och det är precis vad den här filmen handlar om.
 
Jag blev dock lite rastlös under filmen för ville bara springa till Narita Airport för att flyga iväg och se mer av världen! Hahaha. Samt att jag inte är så förtjust i huvudskådisen Ben Stiller. Har aldrig tyckt han uttrycker sig bra i filmer. Och jag hade velat se mer av världen i filmen, mer platser och mindre dagdrömmande.
 
Så filmen får 3/5 stabila droppar av mig. Lutade åt en 4.a, men var något som fattades för att jag skulle ge det. Någon annan som har sett den här filmen? Vad tyckte ni? Tell me :D

Ensam igen....

Tidigt imorse så flög pappa och bonusmor hem till Sverige igen... lika sorligt varje gång. Men det var underbart att få se dom igen, visa dom vart jag bor och hur jag lever!
Älskar er, längtar tills jag får krama på er igen! <3

Start my day with a-

Fick den här supersöta panda drycken utav min bonusmor igår. Vi båda trodde att det var en läsk eller nått, men när jag väl öppnade den så var det en massa kakor i den! Haha. Jag som inte tycker om kakor. Tur att burken är så sjukt söt, kommer lätt ta spara den och ta med den hem till Sverige igen!

Purikura

Igår gick vi och tog Purikura bilder tillsammans.
Bilderna blev inte så jätte seriösa, men ÅH så söt min far är!
HAHAHAH jag dööööör, han ser ut som ett litet spädbarn på bilderna! <3

Vår sista Middag tillsammans

Pappa och bonusmor mötte mig i skolan idag efter att jag hade slutat och hälsade på några klasskamrater. Sen gick vi till Kaiten Sushi och åt en super stor middag! Känns som om jag tar alla till Kaiten Sushi som hälsar på mig här i Japan haha. Men det är verkligen ett måste om man är i Japan! Världens bästa resturang, med hur mycket supergod sushi för galet låga priser!
Detta var vår sista middag tillsammans dock... Imorrn tidigt på morgonen drar dom hem till Sverige igen :(

fikapaus

Igår så åkte jag, pappa och bonusmor in till Shibuya en snabbis. Vi kollade runt lite, fotade Hachiko, filmade övergångsstället, och gjorde alla dom där turistiga grejerna. Vi tog även en fika rakt framför övergångsstället. Det var supermysigt! Vi satt länge och bara kollade på alla tusen människor som gick över. Det är helt galet hur mycket folk som bor här i Tokyo området! Det är lätt att jag glömmer bort det för jag börjar bli så van med att alltid ha en massa folk runt omkring mig haha.

Yokohama in the dark

Inatt ska jag sova hemma. Har skola imorrn och jag måste plugga innan dess. Kommer att sakna att se denna otroligt vackra utsikten varje kväll och morgon... Helt galet vackert!

Fiskemarknad

Idag så åkte vi till japans största fiskemarknad. Pappa ville jätte gärna köpa köksknivar som han hade hört var kända härifrån. Så det gjorde han. Vi kollade runt en massa och åt super god sushi!

Mums

 
Idag åt vi frukost ute på ett litet donuts café som heter Mister Donuts. Det var nog den mest onyttigaste frukosten jag har ätit men gott var det! Börjar dagen med en sockerkick haha!

Turistbuss

Idag så ville pappa och bonusmor få en blick utav HELA tokyo på en gång, så vi bestämde oss för att ta en turistbuss runt hela tokyo och gå av på dom ställerna vi ville besöka! Jag har aldrig åkt turistbuss förr så det var super skoj! 
Vi hoppade av i Shinbashi och Akibahara. Men fick även en bra blick på Tokyo Skytree.
Vi hann göra mycket på bara en dag! :)
Mangabilar!

Glad Påsk!

Glad påsk önskar jag, pappa och min bonusmor till er alla!
Här i Japan så firar man inte påsk. I jämförelse med Halloween och Julafton så är påsken verkligen inte populär här, haha. 

Royal Park Hotel

Nu har min pappa och bonusmor kommit hit!! Vi ska bo på Royal Park Hotell i Land Mark Tower tillsammans. 
Japans högsta byggnad med världens snabbaste hiss. Det är helt sjukt fint här inne, och utsikten från hotellet är helt galen! För att inte tala om hissen. Jag får lock 3-4 gånger varje gång jag åker den. Helt sjukt hur snabbt den går!
Sista bilden (på Land Mark Tower) är från Google!

Hair color chalk.

Pennan funkar jättebra! Men håret blev väldigt torrt och risigt efter att ha använt pennan... Har försökt kräma in olja men det blir bara flottigt och tovigt. Så nej, detta är inget jag ska göra igen. 
Någon annan som har testat hår-kritor? Vad tycker ni isf?

Min Pappa och BonusMor är påväg hit nu!

Imorrn kommer pappa och bonusmor att landa i Narita airport för att besöka mig här i Japan!
Ska bli kul att visa dom hur jag bor. Vart min skola ligger och vilket underbart land Japan är!
Jag längtar massa. Har saknat bonusmor och min söta far något enormt! Ska bli mysigt att få krama på dom igen<3

Middag i Yokohama Centrum.

Idag efter skolan gick jag och en klasskompis in till Yokohama centrum för att handla lite nödvändigt skräp från Donki. Vi var även tvungna att kolla ifall WEGO hade fått något nytt och hittade såklart en massa andra bra affärer på vägen. Haha. Det slutade med att klockan blev så mycket så vi åt middag ute också. Det var mys. Men nu är klockan 23:00 här och jag har tonvis med plugg tills imorrn så det blir en lång kväll för min del... Antar att jag får skylla mig själv att jag valde att flytta till ett land där det finns världens bästa affärer! :D

Tapioca drink!

Idag efter skolan gick jag och beställde min första japanska Tapioca drink!
Den var super god och väldigt fräsh. Valde en med Kiwi smak. Omnomnom!
För er som inte vet vad en Tapioca är så kan jag kort berätta att det är en väldigt känd dryck här i Japan, kallas även för "bubble tea" eller "pearl milk tea" som är en dryck blandat på frukt och mjölk. Den kännetecknas genom dom stora kulorna som ligger i botten. Det är som som gör det mesta utav smaken och det är från dom drycken har fått sitt namn.
Någon annan som har testat att dricka Bubble tea?

unifclothing.com

Bilden länkar till hemsidan.

Som ni säkert redan vet så älskar jag holografic. Jag är inte mycket för färg när det gäller kläder. Jag föredrar det mörkt och mystiskt. Så när jag fastnade för holo så tyckte jag det passade perfekt då det ger lite lyster och "liv" i min garderob!
UNIF är en utav de bästa shoppingsidorna jag vet om och där kan man hitta massvis med klädersplagg, skor och accessoarer i holografic. Bilden över är mina favoriter från UNIFs holografic plagg.

Everything and everyone is cute in Japan!

Jag är ute och köper lite mat just nu och fastnade vid bröden. Tänkte köpa frukostbröd men efter att ha sett dom här supersöta brödtassarna kommer jag ju vilja köpa bröd för hela veckan. Hahah. Så underbart söta!
Hoppas dom smakar gott också xD

Bloggtorka!

Jag uppdaterar alltid dåligt när jag är mycket med Pontus. Det hör liksom till. Jag känner att jag hällre spenderar tid med han än att sitta vid datan (vilket jag har tid att göra sen), det var därför jag uppdataerade så dåligt under den tiden och jag har fortfarande inte kommit igång med mitt bloggande igen känner jag.
Har sjuka bloggtorkan. Jag har bott här så länge nu så jag har ingen koll på vad som är annorlunda och speciellt med min japanska vardag längre. Haha. 
Men snart kommer Pappa och bonusmor hit så jag kan turista lite med dom och blogga om det dom tycker är annorlunda! Bloggandet kommer nog igång snart igen :)

Snabbmat

Drog till Minatomirai efter skolan me några kompisar för att kolla på ballerinaskor till sommarn, men hittade inga. Som tröst åt jag världens gulligaste meal på McDonalds!

Långdistansförhållanden:

Tack så jätte mycket för dina värmande ord! Blir så sjukt glad att jag kan inspirera folk och att du gillar min blogg så mycket även fast du säger att den är så annorlunda från vad du gillar! Ni bloggläsare gör mig så peppad!<3


Men nu svar på din fråga: Jag har tyvärr inga bra tips att ge. Vi kämpar varje dag och varje dag är en kamp... Vi har vart nära på att göra slut flera gånger och det som har fått oss att kämpa vidare är minnena vi har när vi är tillsammans. Ett förhållande förändras när man inte kan vara med varandra. Man växer ifrån varandra. Jag har växt helt galet mycket som person sen jag kom hit till Japan och eftersom Pontus inte är här med mig för att utvecklas på samma sätt så blir det ju att man växer åt olika håll.

När vi först träffades (snart 4 år sen) var vi HELT olika! Men våra två första år tillsammans fick oss att växa ihop. Vi tycker samma sak om nästan allting, vi tänker likadant, vi kan ge preciiiis samma svar på frågor för vi känner varandra helt utantill. Men nu mera så har vi båda känt att vi inte står varandra lika nära som förr. Vi kan inte läsa varandra längre på samma sätt, vi tänker olika och reagerar helt olika än vad vi brukade göra på saker och ting.

Så ja det är svårt. Men om man verkligen älskar varandra så kan man hålla ut. Om ena personen är värd att kämpa för så kämpar man. Det är inte mer än det.

Kärlek övervinner allt! Jag tror ni två klarar det! Så som du beskrev ert förållande. Att ni är så säkra på er kärlek.  Om ni tror på er själva och är villiga att kämpa för varandra så kommer ni att klara det! Och det gäller alla som har ett långdistansförhållande.

Jag önskar er all lycka! Och jag hoppas att mitt svar var till nån hjälp?

 

 Om ni läsare har fler frågor om långdistansförhållanden så passa på och fråga i detta inlägg! Som ni vet så har jag och pontus precis träffats för första gången på 6 månader och jag känner mig nu tillräckligt "erfaren" att kunna svara på era frågor om långdistansförhållanden och hjälpa er som går igenom samma sak som oss :)

Purikura<3

HAHAHA Pontus ser så söööööt ut på dom här Purikura-bilderna! Han ser ut som en liten docka hahah. Älskar sista bilden där han stirrar in i kameran för att testa hur stora ögon han kunde få och herregud hahah det ser ut som om dom ska ploppa ut!
Saknar han så. Det känns verkligen som nått saknas här i Japan nu efter att han at vart här och sen dragit hem igen... Tur att min pappa och bonusmor kommer nästa vecka så jag kan få krama på dom!

Var på tiden!

Äntligen har jag ett par träningsskor! Köpte dom från Donki i Yokohama för barra 900yen, vilket är 60kronor! Sjukt värt.
Äntligen kan jag jogga runt i området. Vandra i bergen utan att vara rädd att bryta vristerna, löpa i gymmet och dom är supersköna att sätta på sig när man bara ska ner till mataffären en sanbbis eller liknande.
Perfekt!

いいね?

Här sitter jag i sängen med mitt lördagsgodis (avokado sallad med japansk sesamdressing) framför den nya säsongen av Here Comes HoneyBooBoo! Kvällen skulle vara fullbodad om min Babyboo var här vid min sida, men får nöja mig med skype. Fast, just nu är han ute och tränar så ingen skype förrän om några timmar iallafall, haha.

swag.

Svart och vitt ska det vara. Ränder, Sportigt. Swag. Jepp :)
Köpte båda i Harajuku när jag var med Pontus men har inte visar er dom än. Minns inte längre vad affärerna hette men det var små japanska affärer längst gatan mellan Shibuya och Harajuku iallafall. Mitt favoritställe i Tokyo<3

おはようみなさん

Godmorgon alla mina underbara!
Återigen en superfin dag i Yokohama. Det har vart över 20 grader hela veckan nu. Jag har dock inte sovit bra under hela veckan.... har haft mardrömmar varje kväll, kallsvettas, vaknar under nätterna och har svårt att somna. Idag sov jag 9 timmar men känns som om jag har sovit 6. Och igår sov jag 11timmar men kändes som om jag bara hade sovit någon timma. Sjukt skumt, varför kan jag inte sova bra för? Jag lägger mig i tid varje kväll (för att jag är så brutalt trött) och sover länge men har hemska nätter. Vet inte om det är stress över skolan, att jag saknar Pontus så hemskt eller något annat?
Irriterande iallafall. Ikväll blir det en födelsedagsfest men ska försöka att inte vara ute så länge. Måste sovaaaah

Only in Japan

Den här mjölken hittade jag för några dagar sen när jag var och handlade med Pontus. Älskar Japansk mjölk så gick till mjölkhyllan för att kolla efter små flaskor som jag kunde köpa och hittade en där det stod Cola. Både jag och Pontus förstod att det måste vara CocaCola så jag köpte den och jag måste säga att det var hur gott som helst!! Första klunken var super läskig, smakade som cocacola men hade mjölk konsistens, men desto mer man drack desto bättre blev det! Just nu älskar jag den. Den är underbar. Only in Japan<3

Solig dag i Yokohama!

Supersolig dag idag igen! Kunde gå i bara kjol och linne till skolan idag och endå svettas ihjäl. Haha. Jag har hört att man ska passa på och njuta nu under våren här i Yokohama/Tokyo för det kommer att bli FÖR varmt om bara någon månad. Alltså så varmt att det inte går att gå ut.
Så jag njöt idag. Tror dock att jag har fått solsting för har sjukt ont i huvudet nu...

NY DESIGN

Så nu är den nya designen äntligen uppe!! Wiiiih. Jag är såå sjukt nöjd med den! Den är verkligen jag. varje liten detalj är på pricken.
Tack så otroligt mycket quiethell som tog sig tid att göra en design åt mig!
Hon har själv en väldigt snygg design och är väldigt duktig med andra ord.
Klicka in på hennes blogg för att kika lite vettja:
Bilden länkar.

Solig dag för oss alla i Japan!

Titta vilka som var ute och solade idag- Ödlorna! Såååå sööööta. Det var två snyckna små söta ödlor som låg ute på stenarna och stekte. Och orädda var dom också. Kunde klappa dom utan att dom rörde sig! Jag tror dom tyckte det var så skönt att sola att dom inte orkade bry sig hahah.
För er nya läsare som inte visste det så hade jag en leopardgecko för några år sedan (eftersom jag är svår pälsallergiker så är reptiler allt jag kan skaffa som husdjur) och jag har velat skaffa en ny ödla enda sen dess... älskar ödlor! 
Tur att jag bor i Japan nu då så jag kan gå och klappa vilda ödlor ute på tomten hehe!

Detaljer

Idag var det superfint väder! höll på att svettas ihjäl. Tror det var över 22 grader. 
Får skylla mig själv som bara har mörka kläder. Haha. Detta är dagen detaljer iallafall, hade ett "tema" på mexicanska skallar och kors.

Kollar på-

Äntligen är den nya säsongen ute! åhhh så jag har längtat! Har även hört att den ska/har börjat visas på svensk tv nu också. Hörde det från min mamma som också är helt besatt utav den här serien.
Så nu efter att ha städat i 3 timmar, tvättat och bäddat sängen och pluggat ska jag slappna av och kolla på min favorit serie!

Hanami 花見

Idag var första dagen i skolan efter vårt långa vårlov. Vi började den nya terminen genom att ha picknick under Hanami träden. Det är ju Sakura säsong nu och den kommer snart att vara över. Pontus hann se början på den och det är jag glad över. Japans Sakura träd är verkligen magiskt vackra!
Hanami på japanska betyder ordagrant "Blomma, se"- beskåda blommor med andra ord. Och detta är den viktigaste högtiden i Japan. Det är ungefär som Sveriges midsommar/valborg. Högtiden ses som ett tecken på att våren är här och att sommarn är på väg. Blommorna varar bara några dagar och den ses även som en symbol för och påminnelse om det korta och vackra men förgängliga livet. Den har dyrkats sedan urminnes tider och är Japans nationalblomma.

Mt.Hakone

Här kommer bilderna från berget Hakone som jag, Pontus och några vänner besteg för några dagar sen!
Hakone har en höjd på 1 438 m och det tog oss 3-4 timmar att bestiga. Vid klart väder (vilket vi garanterat hade den dagen) kan man även se Mt.Fuji som bara ligger ca 35 km nordväst om Hakone.
Det var helt galet vackert att se Fuji-san på så nära håll. Och att bestiga ett berg var en riktig utmaning, usch så jobbigt det var... Men det var det lätt värt!
En sak med Berget Hakone var att de luktade äggmök nästan hela tiden , hahah. Detta är pga att berget har  vulkanisk aktivitet och en massa kokande svavelkällor som kallas gejsrar. Detta var sjukt coolt att uppleva. Man kunde höra berget dundra som åska var 10de minut och sen när vi väl kom fram till en gejser så var hela området dött pga all svavel. Alla träd var helt vita och all mark var orange.
Vi gjorde även en tradition som är väldigt känd här i Japan och det är att koka ett svart ägg i en utav gejsrarna för att sedan äta den. Det sägs förlänga ens liv med 7 år!

Miss you.

Nu har Pontus åkt och kommit fram till Sverige igen... Han åkte för 15 timmar sen och jag saknar han helt galet mycket redan! USCH så jobbigt det är. Värsta farvälet jag har tagit sen jag kom hit. Har gråten i halsen hela tiden... känns som om någonting saknas här i Japan nu när han är borta...
Men han sa att han ska försöka komma igen snart. Så vi kämpar vidare.
 
Bilden under är en bild som jag hittade nu när jag kollade igenom Pontus foton härifrån, en bild som han tog när vi var uppe på berget Hakone tillsammans (har inte visar er den utflykten än på bloggen än) men tyckte det var så gulligt att han skrev in oss högst uppe på berget, där det fanns snö.
Åh saknar han massa :(

Solnedgång i Nara

Jag, Pontus och Akseli avslutade vår kväll i Nara genom att bestiga ett litet berg och kolla på solnedgången tillsammans. Det var sjukt vackert. Kunde se hela staden Nara, bergskedjorna i bakgrunden med min pojkvän bredvid mig. Det var ett perfekt avslut på vår resa.

Nara 奈良市

 Förlåt för den plötsliga "bloggpausen". Har inte haft tid att skriva inlägg på flera dagar nu... Har rest runt en massa, försökt visa Pontus så mycket av Japan som möjligt och spendera all tid jag kan nu innan han drar.
 
Tänkte iallafall fortsätta skriva om vår resa runt i Japan. Efter Kyoto så drog vi till min absoluta favorit-stad i Japan hittills- Nara! Det var helt underbart där. En liten stad fullt med en massa historia, gamla kända landmärken och det kryllar av tama hjortar! 
Nara är idag ett utav Japans kändaste resemål för turister. Främst för det stora Buddha templet och alla tama hjortar som bugar för att få mat.
Efter att ha gått på Naras gator i bara någon minut så möttes jag av en tam Hjort mitt på gatan. Det var en Japansk kvinna som stod i närheten och berättade att man ska säga "konnichiwa" (hej på japanska) och buga framför den innan man matar den så skulle den buga tillbaka. Vilket den gjorde! Det var det coolaste jag har sätt i hela mitt liv. Vilda djur som har anpassat sig så pass bra att leva med människor att dom har lärt sig att buga för att få mat. Så cool! Kunde dock inte låta bli att vara lite rädd för dom... Hjortarna kom så nära och jag är så otroligt ovan med djur (pga min pälsallergi) så se upp för roliga miner på fotona under, haha.