Tillbaka i Sverige!

Idag var jag tillbaka i Sverige. Bara för några timmar dock, haha. Var i Svenska Ambassaden i Roppongi för att rösta.
Jag kan börja med att säga att jag är helt sjukt ointresserad av politik och jag har aldrig vart taggad inför att rösta. Men detta är mitt första år då jag lagligt får rösta och det känns som om detta är ett år då precis varje röst gör skillnad. Ska jag vara ärlig så är jag rädd. Vad händer i Sverige just nu? Varför tänker inte folk längre? Är inte speciellt taggad på att återvända så som det ser ut just nu. Jag vill inte att någon ska rösta bort mina rättigheter...
Så jag nu lagt ner en massa tid för att kunna rösta från andra sidan jorden på nått jag känner mig stolt över och hoppas att detta val går vägen.

Melon glass

Hittade världens charmigaste glassar när Pontus var här. Japanska melon-glassar. Både formade och smaksatta med melon. Hur söta som helst! Var tvungen att spara burkarna sen när vi hade ätit klart. Vet aldrig när man kan återanvända dom.
 

Picknick in the sun.

En sak som jag och Pontus gjorde mycket var att bara ta in naturen och värmen här i Japan. Hade många picknicks och många kvällspromenader. Jag har sån tur att ha hittat en kille som älskar naturen lika mycket som jag gör. Han har till och med börjat meditera tillsammans med mig nu!<3
My sweetiebear gav mig fotmassage bara för att han vet hur ont jag brukar ha i fötterna.
My gentleman<3
Jag och Pontus tog över 100 bilder på oss tillsammans men den ni ser över blev den bästa. Tro det eller ej, haha. Tror det var ljuset som förstörde alla foton. Var tvungen att mörka ner den, troligtvis därför den ser så läskig ut nu haha! But that's okay :D

byebye my bbypanda

Nu har min babypanda åkt tillbaka till Sverige igen... Buhu :'(
Jag har haft 4 underbara, helt magiska veckor med min kärlek. Känns helt otroligt tomt här nu. Han har ju lämnat sina spår här nu, platser som vi har besökt, ställen bara han och jag har sett. Så yeah, det känns väldigt konstigt atm.
Jag håller på att redigerar och för över bilder för fullt just nu! Så ha tålamod mina kära. Bildbomber kommer snart haha!
Våra sista Purikura vi tog tillsammans<3

28/8 2013

Första dagen utan Pontus idag. Och för precis ett år sen så var jag ute och lekte i en park med Pontus, nervös inför min resa till Japan. GUD så snabbt tiden går! Jag har redan bott här i nästan ett år. ETT ÅR. Helt galet. Men lätt mitt bästa år i mitt liv. Detta har vart mitt livs äventyr. Lyckan över att få bo här i Japan är obeskrivlig. Ångrar inget.

Starbucks

Jag och Pontus har blivit beroende utav Starbucks, haha. Det är så himla gott. Och det är så skönt att bara gå in i en Starbucks för att svalka ner sig från värmen med en fräsch Mango dryck.
Varför har vi inte Starbucks i Sverige får jag fråga? Eller okej, vi har två styckna om jag minns rätt. En i Arlanda och en i Göteborg (?). Men vem åker in till Arlanda för att köpa en god kaffe? Här i Yokohama/Tokyo finns det en bakom varje gatuhörn. Hur praktiskt som helst ju!
Vi tyckte detta var så himla gulligt och passande eftersom Pontus smeknamn på mig är "babycat" och mitt på han är "babypanda".

Tjollahopp!

Förlåt för dåligt uppdaterande efter min klättring på mt.Fuji... 
Jag överlevde, men det var precis haha. Det gick inte som vi hade tänkt oss. Jag berättar mer om detta i ett annat inlägg.
Jag har fullt upp och visa Pontus Japan och spendera så mycket tid jag kan med han innan han drar hem. Ni kommer att få en MÄNGD superfina bilder och magiska inlägg nästa vecka!
Ikväll ska jag ta med Pontus på japansk Karaoke för första gången med mina kompisar. Ska bli superkul!
 
Här får ni några bilder på en otroligt vacker larv som precis har börjat sin process till att bli en fjäril i brist på andra bilder. Jag och Pontus hittade den utanför huset idag när vi skulle ut på promenad.
 

喫茶店

Fika på ett japanskt bageri. Bästa som finns. Här i japan kan man hitta gigantiska bageriaffärer där man kan plocka på sig huuuur mycket gott som helst! Det är som en buffé med bröd och bakelser. Nom nom
Jag och Pontus försökte hålla oss till allt grönt för att lura oss själva om att det var mindre onyttigt, haha.
Men gott var det!

Idag passade jag på och gjorde rent alla mina snäckor samt sjöstjärnor. Snäckorna var jätte enkla att göra rent. Kokade dom bara i saltvatten i 20-30 minuter och skrubbade dom lite försiktigt.
Mina sjöstjärnor däremot var ett himla massa jobb... Tvättade dom i tvättmedel i några minuter, sen la jag dom i alkohol (för det var det enda jag hade hemma) för att sedan soltorka dom utomhus. Var tvungen att springa ut och in hela tiden för att platta ner dom. Och dom luktar fortfarande så måste göra rent dom igen :(
 
Oh tack för alla kommentarer jag fick om hur jag ska göra rent sjöstjärnor btw! Hade inte haft någon aning om inte ni hade hjälpt mig, så tack så mycket! <3
Mina holo-snäckor<3

äta ål?

Idag testade jag och Pontus att äta Ål för förstå gången i våra liv. Det är en delikatess här i Japan och har säsong just nu. Det är dock oerhört dyrt, en skål med ris med två bitar ål på toppen kostar mer än 200kronor. Men detta är något man måste smaka när man befinner sig i ett främande land.
Och det var helt galet gott, så jag rekomenderar att ni testar detta om ni får chansen!

White and Holo

T-shirt- Spinns | Skor- WEGO | BOYkeps- MOMO | Ryggsäck- WEGO
Vit och Holografisk outfit idag. Perfekt för det soliga vädret här i Japan.
Idag ska jag och min kärlek in till Tokyo och ha det mys. Får se vad vi hittar på!

Need.

Så himla coolt halsband. Verkligen unikt och verkligen min smak!
Finns att köpa på Etsy. Klicka på bilden för att få direkt länk.

Bugar åt tåg.

En sak som många lägger märke till om Japan är: varför bugar japaner åt tåg som kommer in och åker ut från stationer?
Japaner är världens artigaste människor. Dom bugar och tackar för precis allt. Dom visar förvånansvärt mycket respekt för alla. Och detta ligger i deras kultur. 
Anledningen till varför dom bugar åt tåg är alltså för respekt. Även om det inte är några passagerare i tåget så bugar dom alltid!
Jag kollade på en video nyligen om precis detta. Där man fick se en intervju med folk från olika länder och detta var deras reaktion:

Aruba (Netherlands Antilles)

“It’s great that the Japanese value the importance of paying respect to others. The West has a lot to learn from them.”

Canada

“Nice. In my personal experience, if I wave as the train is arriving at the station, the train driver will usually wave back. And even a car driver would bow if he cut you off.”

China

“I’m Chinese, and I honestly don’t feel comfortable with all the bowing in Japan. It’s because in China, people mostly bow to honor those who have passed away.”

United Kingdom

“Japanese traditions are the best in the world! We’ve lost courtesy and grace in the West.”

United States

“If people in the West were this respectful to each other, America wouldn’t have become the police state it is now.”

Japan is the only country in the world that has managed to hang onto its culture and traditions while making scientific progress.”

Puch yourself

Idag börjar jag min vandring upp för världens vackraste berg tillsammans med Pontus och ett få antal vänner som vågrar. Vi har planerat att vandra hela dagen & hela kvällen utan sömn för att kunna nå upp till The Summit vid soluppgången. 
Jag har förberett mig så gott jag kan med andningstekniker, läst en massa om klättring, om Fuji och köpt på mig en otroligt massa saker inför äventyret.
Jag har bland annat köpt en ny dyr hiking-ryggsäck för hela 10 000yen. Tänkte att det var lika bra att lägga ner den pengen för att vara säker på att jag får plats med en massa varma kläder, mat och vatten. Tänker använda den ryggsäcken i mina kommande äventyr också så!
Sen köpte jag en massa energi bars, drycker, shots, O2 tabletter, Oxyup (som är bra när man är på hög höjd), huvudlampa för kvällen, vandrar vantar, mössa, skor, vattentät-spray, BCAA, extra amino acids och vitaminer.
 
Pontus har pluggat in en massa om altitude sickness eftersom jag har astma vilket gjorde han orolig. Så vi har köpt med oss tabletter som ska hjälpa till att förhindra det. Samt att han har läst att man kan köpa syretuber på vägen upp för berget i värsta fall. Skulle vara oerhört tråkigt om jag tvingas bäras ner för hela berget och sedan direkt till sjukhus pga altitude sickness. 
"Only those who will risk going too far can possibly find out how far they can go."

Mt.Fuji

Mt. Fuji är Japans symbol, och en dröm för vandrare. Jag har velat bestiga berget sen jag för första gången la mina ögon på den. Men med sina otroliga 3776 meter i höjd är detta ett mycket svårt berg att besiga. 
Berget är indelat i 8 st stationer. Erfarna klättrare erkänner att vandra till toppen av Mt. Fuji är en allvarlig utmaning. De flesta människor börjar på den 5: e stationen (2305 meter) och en del klarar fortfarande inte att nå till toppen på grund altitude sickness, trötthet, eller en underskattning av svårighetsgrad.
Mindre än 1% av Japans befolkning har klarat av att bestiga Mt Fuji och även de som försöker lyckas inte alltid. Att kunna säga att man har lyckats besiga Mt.Fuji ger alltid någon form av utmärkelse från japanska folket. Det är en sån otrolig upplevelse som bara ett få antal människor på jorden har lyckats göra. Och som en person en gång sa "it is not the mountain we conquer but ourselves".
Och med det sagt börjar jag min vandring upp för detta mäktiga berg (eller vulkan) på lördag och inleder mitt livs största utmaning!

En dag i Minatomirai

Idag var jag och min kärlek i Minatomirai igen. Det är så mysigt att bara gå runt i ett kallt shoppingcentrum med en mango-frapichino från Star Bucks i ena handen och Pontus hand i den andra.
Vi valde tydligen en bra dag att vara i Minatomirai. För idag var det en Pikachu-parad mitt i shopping-gången, haha. Hur gulligt som helst!!
Vi avslutade sedan kvällen med resturang och lite Purikura<3

霊感

Alla bilder är tagna från min Tumblr.

The Wave.

Med en utav mina favorit tavlor som tryck. The wave of Kanagawa.
Så vacker. Köper en massa saker med den tavlan som tryck nu mera haha. Så stilren ju. Och älskar japanska solfjädrar. Man kan visserligen inte veckla ihop den men den ger så mycket mer tryck när man fläktar med den!

日本の新聞

Alltså haha älskar att läsa tidningar här i Japan. Dom lägger in söta texter, bilder och till och med hela sidor med anime. Så charmigt!

Hallux Valgus

Som jag har berättat förr så har jag (redan i min tidiga ålder) Hallux Valgus. Det gör ont när jag går, mina fötter knäcks/låter ständigt (kan bero på att jag tränade gymnastik i flera år också) och det är omöjligt att hitta bekväma skor. Så tänkte hjälpa mina fötter lite och börja använda ett skydd, eller ett stöd för fötterna.
Jag vet att doktorer i Sverige har rekomenderat att köpa stöd för fötterna eller operera. Detta är något som jag bara har sett här i Japan. Så passade på att köpa denna för bara några hundra yen istället för att samla pengar för en operation :D
Skillnaden är sjukt stor med stödet på btw! Vilket ni kanske ser?
Rekomenderar att ni som har samma problem som jag testar denna!

Hello Kitty Popcorn

Hahaha hittade världens sötaste popcorn-maskin idag! Man stoppar in 200yen=13kronor och sen gör Hello Kitty en burk med popcorn till dig. Hur gulligt som helst ju! Synd att jag inte gillar popcorn bara, annars hade jag testat direkt!

new favorite

Ny favorit färg på naglarna- gråbrun. Så enkelt, naturligt, stilrent och det passar till allt.
Kommer bära denna färg mycket framöver!
Vad tycker ni om färgen?

Bönsyrsa

Hittade världens största bönsyrsa imorse utanför min grind! Sen var över en dm lång och gjorde konstiga ljud... Lite coolt men usch, gillar inte insekter som är större än mina händer, haha :(

Romantiskt

 Igår så var jag och Pontus ute och hade picknick vid vattnet i Minatomirai framför en massa fyrverkerier. Det var de coolaste fyrverkerierna jag nånsin sett! Det var tydligen ännu en matsuri (japansk festival) i Minatomirai så det var helt fullt med folk. Men det var super romantiskt. Åh. Lite synd bara att hälften av alla fyrverkerier hamnade bakom Pacifico. Men det gjorde de bara ännu vackrare om ni frågar mig.
 Dom två sjukt snygga bilderna är tagna av Pontus. Tur har jag som har lyckats bli kär i en sån duktig fotograf!

メロン スムージー

Godmorgon alla underbara!
Börjar min dag med en iskall melon smoothie. Hur fräscht som helst! Man kan hitta de bästa fynden i Japan<3

チガサキの海

Pontus andra dag här i Japan så tog jag honom till Chigasaki Beach.
Han hade aldrig badat i havet förr så detta var en cool upplevelse för honom. Det var extra stora vågor också, som gjorde det lite mer speciellt.
Han var förvånad över hur salt vattnet var, haha.
Vi hade det super mysigt, trots att vi brände oss brutalt båda två!

Inspiration

Min bild tagen utav Pontus på berget Takao.

Mina Inspirationer del 1

 Många frågar vart jag får min inspiration ifrån och svaret är från ALLT. Jag tar egentligen inspiration från allt, hus, gator, tidningar, personer, min familj, musik, tumblr (mycket tumblr), platser, miljöer osv. Men dessa är dom personerna som ger mig mest inspiration när det gäller kläder och smink:
Feral Creature har mycket bra inspiration för outfits och kläder. Hon har den perfekta stilen om ni frågar mig!
Länk till hennes Blogg, KLICKA HÄR, hennes Facebook, KLICKA HÄR, hennes Instagram, KLICKA HÄR.
Rose Shock är en bra inspirationskälla för makeup. Sjukt vacker tjej!
Länk till hennes Blogg, KLICKA HÄR, hennes Facebook, KLICKA HÄR, hennes Instagram, KLICKA HÄR.
Wylona Hayashi är också en utav mina stora inspirationer när det gäller kläder och stil.
Länk till hennes Blogg, KLICKA HÄR, hennes Facebook, KLICKA HÄR, hennes Instagram, KLICKA HÄR.
Jessie Blush är även en utav mina stora inspirationer när det gäller smink och hår. 
Länk till hennes Blogg, KLICKA HÄR, hennes Facebook, KLICKA HÄR, hennes Instagram, KLICKA HÄR.
 
Jag har många personer jag tar inspiration ifrån så detta är bara DEL 1.

I can't handle it!

 Igår så fick jag reda på varför det har vart reklam för Pikachu överallt här i Yokohama. För att ett suuuuper gulligt event var planerat där en liten "outbreak" av real-life Pikachu's gick runt överallt i Minatomirai och såg söta ut<3
 
För bättre SUPER SÖTA bilder- gå in på min Tumblr. Kan inte lägga upp gifar här på bloggen...
Länk-> HÄR

5 Saker ni inte visste om mig

 
1. Jag äter mer sallad än vad jag äter mat varje dag.
2. Jag är otroligt miljövänlig! Att ha bott här i Japan ett tag har fått mig att inse hur lätt det är att sortera sopporna, panta och äta ekologiskt.
3. Jag har blivit extremt intresserad av makeup då jag känner att jag kan använda min kreativitet och min fantasi genom min makeup.
4. Jag är "bara" 163 cm lång. Jag ansågs som ganska kort i Sverige medans jag här i Japan är längre än de flesta andra tjejer (förutom mina svenska tjejkompisar).
5. Mitt bästa ämne i skolan har alltid vart Matte. Ända ämnet jag inte behövde plugga på.

Dagens Citat eller nått

Japansk värme

Folk förstår inte riktigt när jag försöker beskriva hur otroligt varmt det är här i Japan. Jag har rest väldigt mycket när jag växte upp. Så Jag vet hur varmt det är i riktigt varma länder. Sverige har nästan samma grader just nu men värmen här är HELT annorlunda tack vare den olidligt höga luftfuktigheten. 
 
Jag såg idag att Sverige hade skrivit om den japanska värmen i Expressen, där det stod att den japanska värmen har dödat över 15 personer, 6 styckna bara under förra lördagen!. Och ytterligare över 8 000 personer har förts till sjukhus med symptom på värmeslag.
Pontus har redan fått Värmefrossa. Min stackars baby. Han har bara vart här i en dag hittills så detta var inte så kul... Men jag ska ta hand om han ikväll, kolla på film och laga han lite japansk middag<3

Underbara sommar bilder från min Tumblr. 

The Sky Tower

 Detta måste vara den enklaste men läskigaste ideerna en nöjespark nånsin har haft!
The Sky Tower på Tivoli Friheden i Danmark är ett fritt fall utan bromsar. Det är bara en själv. Man kastar sig från toppen av den 130 meters höga tornet ner i ett nät 100 meter nedanför.

Enligt parkens hemsida, kommer man att uppleva 4G och träffar en toppfart på 55 mph! Detta är så skrämmande att forskare har använt dem för att simulera nära-döden-upplevelser. Helt galet ju!

Kolla in videon nedanför från Theme Park Review för att se den i aktion. 

Någon som vill testa denna med mig? :D

Sista minuten

 
Kan inte tro det! Pontus beställde en biljett hit i sista minuten och han kommer att landa här i Tokyo om bara några timmar. Helt galet. Har saknat han något enormt. Får glädjetårar bara av att skriva det här inlägget haha.
Don't know what to say. Är fortfarande mållös. Detta är lycka<3