カラオケ!

Idag var jag på coolaste karaokerummet nånsin! Det kändes som om man var i ett space-akvarium eller nått haha!
Vi gick direkt efter skolan, så att vi inte skulle vara uppe så sent, men klockan är halv fyra på morgonen här nu iallafall så det blev inte så tidigt som vi hade tänkt haha. Men men, kul var det!
Ska upp tidigt imorrn, blir Minatomirai och sen bio med ett gäng kompisar. Så måste lägga mig nu... Här är några färgglada bilder från ikväll:

Ramen

Oh efter badet gick vi alla och åt en varsin stor Ramen som middag!
Och vi åt på ett ställe som jag aldrig hade ätit på förr och som var helt annorlunda än vad det brukar vara.
Som ni ser på bilden under så sitter man i egna små "bås" med en egen vattenkran, glas, pinnar, sevetter, meny och en ingång till köket där dom lägger fram maten åt en. Men det bästa var att dom stände luckan in till köket när dom hade lämnat maten åt en så att man inte ska känna sig iakttagen när man äter och man kunde böja och flytta väggarna bredvid sig så man kan öppna upp sitt "bås" med sina kompisar. Hur mysigt och fiffigt som helst ju!! Plus godaste Ramen jag ätit!
Hur man vill ha sin mat på picken! Man ringar in precis hur starkt, smakrikt, kokt nudlarna ska vara och massa annat!
Jag ser helt borta ut haha men det är okej! Samt mitt fina blåmärke i pannan. (därför jag hade plåster på mig igår btw för alla er som undrade haha)

Late night in Minatomirai

Efter middagen drog jag vidare med killarna och Mini in till centrum och kollade runt, tog en kvällskaffe i StarBucks och gick till havet. Det var kul, Zhun och jag fastnade för dessa suuupersöta fyrkantiga katter som man kunde spela om, medans Lam fastnade för en maskin är man kunde vinna samurajsvärd haha. Vi vann dock inget... Bättre lycka nästa gång! ;)
Tog en massaaaa bilder vid Pasifico vid havet. Det var så mörkt så kameran fick inte till någon bra bild. Men själv tycker jag att bilderna blev coola iaf! Annorlunda är bra ;)
Zhun försvinner in i Brennan?!

Onsen bad!!!

Jag har världens bästa kompisar! Dom hade hört att jag var hos doktorn igår och har fått medicin för stress så då bestämde dom att ta med mig på Onsen för att få mig att slappna av! Så gulliga<3
Så efter skolan gick jag, Malin, Shu, Brennan, Zun och Lam på ett billigt Onsen bad i närheten.
 
För er som inte vet vad en Onsen är så är det en het källa som är väldigt populärt här i Japan. Eftersom Japan är ett land med vulkanisk aktivitet finns det tusentals onsen över hela landet. De användes traditionellt som allmänna badplatser och spelar idag en stor roll för Japans turism. Man får dock inte ha tatueringar i sånnahär bad. Så jag gömde min på ryggen med mitt hår och den på min arm genom att gå med armen in mot kroppen. Så det gick bra och det var superskönt!
Det finns flera olika slags vattenbad också. Det finns Vin-bad, te-bad och kaffe-bad! Vårt hade en svart te-bad. Det såg riktigt läskigt ut eftersom vattnet var helt svart! Men detta gjorde nog gött för kroppen. Inte konstigt att japanerna har längsta livslängden i världen haha!
Och juste! Ett måste och en tradition i japan är att dricka en speciell mjölk efter att ha badat Onsen.
Oh Japan<3

Sushi dinner!

Idag efter skolan gick jag och ett gäng kompisr ut och åt sushi på vårt favoritställe, igen haha!
Det var supergott, som vanligt, men lyckades så nåra nya favoriter idag som jag testade. Bilden under visar. Den första bilden är fortfarande min favorit dock. Grillad räka med smält ost på, Omnomnom!
Sista bilden är en "köttbulle-sushi". Kändes väldigt svensk så vi alla testade den haha, smakade dock inget gott så rekommenderar den inte! xD

Näsvård?

Ikväll blir en lugn kväll som sagt. Ska ta hand om mig själv bättre och min stress. Och det börjar jag med lite ansiktsvård och ett varmt bad.
Köpte en pealing maskgrej från Donki för någon vecka sedan och tänkte testa och bedöma den nu!
Den funkade ganska bra faktiskt. Tog inte bort allt och blev lite torr bara så ska smörja in nästippen nu. Annars var den bra enligt mig!
Ska även visa er vilken produkt jag använde i nästa inlägg. La undan den och kan inte hitta den just nu hahah.
Jag tror jag är för trött, haha, ska gå i badet nu och leta efter den sen, så baibai sålänge! 

Tillbaka!

Nu har jag kommit hem från doktorn. Vi gick först till sjukhuset för jag fick en massa utslag över bröstkorgen i dag i skolan, men sjukhuset hade stängt för dropin så min japanska kompis var supersnäll och stod och ringde runt till en massa sjukhus & doktorer och frågade om jag kunde komma in för att kollas upp. Han fick tillslut tag på ett ställe som låg precis vid skolan haha som kunde ta emot mig.
Allt gick bra. Jag är tydligen under stress och har ätit för lite. Därför jag har mått illa under flera veckor och min mens har upphört. Mitt hjärta slår snabbt och ojämnt pga all stress (men jag känner mig inte stressad så de e skumt) och mina utslag är troligtvis från någon japansk pollen. Jag är ju som sagt allergisk mot nästan precis allt så det förvånade mig inte direkt.
Men jag fick iallafall lugnande som jag ska ta tre gånger per dag, en medicin ifall jag får hjärtklappningar (eller va de nu va) och en medicin för min allergi.
Om min bonusmamma ser detta, kan du säga om detta ser korrekt och bra ut? Jag är väldigt känslig när det gäller mediciner vilket min familj vet om så vill vara på den säkra sidan.
 
Annars mår jag bra. Jag känner mig glad och pigg. Men har känt mig yr och illamående de senaste månaderna som sagt, vilket troligtvis är pga att jag inte har ätit så bra.
Men det har aldrig vart min mening. Jag har bara haft så mycket att göra om dagarna. Har tänkt på så mycket annat så detta är nog inget att oroa sig för! Nu när jag vet på ett ungefär vad det är så ska jag försöka bättra mig!

Godnatt från mig och Goro!

Jag mår fortfarande konstigt. Imorrn ska jag till doktorn för att kolla upp vad som är fel. Jag känner mig pigg och så men jag mår ständigt illa, känns som om jag ska spy varannan timma samt att mitt hjärta hoppar över slag. Mitt hjärta har gjort det förr och jag har hört att det inte är något farligt men eftersom att det kom samtidigt som min förskylning vill jag gärna kolla upp det. För säkerhetsskull. Vill inte gå runt och vara orolig över nått jag troligtvis inte behöver vara orolig över!
En kompis i skolan har tjatat på mig att jag ska kolla upp detta, han har sett att jag har mått och betett mig konstigt i skolan så han ska ta mig dit imorrn tillsammans med Malin. Behöver någon som kan prata flytande japanska samt behöver Malin för moralisktstöd haha.
Men det ska nog gå bra! Godnatt önskar jag och den ständigt krya Goro!

Only in Japan

När staden Tohoku 2011 drabbades utav tsunamin byggde staten ett pokémon tåg som skulle hjälpa drabbade personer som fortfarande har det svårt efter tsunamin. Även om man bara åker tåget en kort sträcka så ska detta vara en snabb "escape from their troubles"- som dom som gjorde tåget sa.
Tåget går från stationen Narutou till Choushi.
Jag ska lätt fota detta tåg om jag ser det. Sjukt sött ju! Tåget och själva tanken bakom den!

All Eyes on me!

Idag är alla ögon på mig. Haha sämst. Nej men jag har på mig en massa kläder och smycken med ögon på. Mitt tema idag är ögon med andra ord haha. Älskar ögon. Det är så creepy och ögon är ju själens spegel så varför inte lyxa till det med en massa ögon? :D

Plum Blossoms (Ume)

Idag åkte jag och ett gäng kompisar till Kamakura igen för att kolla på Vinterblommorna. Japan är ett utav de få ställerna på jorden som har vinterblommor.
Sen efter det gick vi runt i Kamakura och kollade lite och åt sedan middag i Ofuna tillsammans.
Mysig dag med mysiga vänner!
BAMBOOS!
 

Långt inlägg om Maid Café!

Idag var jag som sagt inne i Akihabara med ett gäng kompisar för att gå på MAID KAFÉ!
Första gången för många utav oss och det var supermysigt. Dom var så söta!
 
För er som inte vet vad ett Maid Kafé är för något kan jag förklara lite snabbt: 
Maid Kafé (メイドカフェ) är en cosplay resturang som finns i mesta dels i Japan. Den allra första Maid Kafeét öppnades 2001 här i Akihabara och själva "Maid Kafé industrin" har vuxit snabbt sen dess! Varför japanerna skapade maid kaféer är för att män som inte får mycket uppmärksamhet, blyga eller nördar, (otaku som de heter på japanska), och som är helt galna i anime, manga och gal spel ska få uppmärksamhet. Och detta har även blivit mycket fetisch över det hela genom tiden. Men idag är maid kaféer jättepopulära för alla- kvinnor, barn, turister, vanliga vuxna arbetande män och självklart fortfarande nördarna.
Utseendet och kläderna är väldigt viktigt när de kommer till att jobba som en maid. Beroende på vilket kafé du jobbar på så har de olika klänningar. De flesta efterliknar de franska hembiträdenas kläder men det finns alla färger och stilar även samuraj inspirerade maidklänningar!
Vad gör man i en maid? Man gör allt som man gör i ett vanligt kafé som att fika, äta eller bara ta det lugnt. Men den stora skillnaden är att du får maten dekorerad framför dig med ketchup som en katt eller något annat kul.
 
Det finns många viktiga regler att följa när man befinner sig i en maid som:
- ta inte kort inne i kaféet eller på maidsen, du kan däremot få betala en viss summa för att få ditt fotografi taget med en eller flera maids som sedan de dekorerar åt dig vilket vi såklart betalade för att göra haha. 
- Du får inte fråga om nr eller liknande utav någon som jobbar där eller tränga sig på hennes privatliv, stalka.
- Du får inte fysiskt ta på någon maid.  
- Du får ta kort på maten men ingenting annat!
-Och en regler som vårt kafé hade var att vi inte fick kalla på dom genom att säga "ursäkta" eller säga "stopp" när dom hällde upp kaffe, utan vi var tvungna att säga "Nyaah" och knyta ihop händerna till tassar! Hhahah så gulligt, dog varje gång!
 
Jag tyckte detta verkligen var en upplevelse och jag rekommenderar alla er att testa på detta om ni besöker Japan. Maid Kaféer är så gulliga och man blir verkligen matad med sötheter och komplimanger. Maidsen jobbar ju för att ge kunderna all uppmärksamhet som går. Och detta sker genom söta sånger, danser, dom "förtrollar" maten med söta ramsor och kan till och med ge en massage för en viss peng.
påtal om peng så är maid kaféer ganska så dyra dock. Man måste betala 1000yen bara för att gå in och sen måste man beställa två saker var. Men detta varierar såklart också från kafé till kafé!
Jag beställde en kopp kaffe med nånting konstigt ritat på min haha, samt några ostbollar :3

Frukost på gång

Idag mår jag mycket bättre. En god natt sömn kan gör mycket! Därför utsätter jag min kropp och tar mig in till Tokyo, Akihabara, för att fira en kompis.
Jag äter en Melonpan påvägen, hinner inte äta hemma. Haha. 
Ska ta en massa foton och visa er sen när jag kommer hem igen! ;)

Art.

Idag hade min skola en utställning för alla som går ut nu iår. Eftersom min skola är en design skola så var det en massa coola utställningar. Det fanns ett helt rum fyllt med manga, en massa sjukt häftiga tavlor, slöjdklassen hade gjort stora hus av trä (pepparkakshuset kan ni se i bilden över), Yuuki och Freddi (två kompisar till mig som ni också ser i bilden över) hade öppnat en bar och gymnasie eleverna hade gjort en sjukt snygg klädkollektion. 
 
Jag har en massa kompisar som ska gå ut nu... som Yuuki, Freddi, Lam, Kun, Totoro. Skolan kommer inte att vara densamma utav er :(

病気...

Jag känner mig fortfarande lite sjuk. Men jag gick till skolan endå. Det är examenutställning idag så det blir nog ganska så chill.
Vet dock inte riktigt varför jag mår så piss idag... Min förskylning är fortfarande på g och jag har verkligen VÄRLDENS TRÄNINGSVÄRK. Jag har inte haft såhär mycket träningsvärk sen jag var 12 då jag var på gymnastikläger i en vecka. Och då tränade jag 14 timmar per dag! Vanligtvis älskar jag träningsvärk. Älskar känslan att man har gjort nått bra för sin kropp. Men just nu är min träningsvärk som värst längst ner i ryggraden, så jag kan varken böja mig ner, plocka upp saker, sätta mig ner eller ställa mig upp. Känner mig som en 90årig tant :(((

Frågor om japans syn på stil och att "sticka ut".

Är hemma idag. Mådde inte bra när jag vaknade imorse. Har sovit superdåligt de senaste dagarna, vet inte om det är för att jag är nervös inför Pontus besök här eller inte haha, samt att jag tror att jag har börjat på samma sjuka som tjejerna hade nyss. Vet inte, men nog om det!
Tänkte köra en till såndär "månadens FAQ", eftersom jag får så många frågor som liknar varandra nu mera. Samt att jag har tid att sitta och svara på alla dessa nu!
 
Jag har inte märkt av nån censur överhuvudtaget! Eller jo de va nått youtube klipp som en kompis skickade från sverige som inte tilläts i japan. Men mer har jag inte märkt nej. Frågade tjejerna nyss och dom har inte märkt av nått heller.
 
Har inte tänkt på detta förrän jag läste din kommentar haha, men nej det finns typ aldrig bestick på matställen här i Yokohama/Tokyo. Det finns såklart, men det är ovanligt. Jag vet en resturang i Harajuku som har bestick. But thats it.
Och självklart kan jag det! Skulle kanske vara kul att göra :D
Jag har som sagt hört talas om detta ja. Som på gym och onsen bad. Men jag har själv inte vart med om det själv nej. Kan vara för att jag är försiktig med mina tatueringar. Döljer dom på gym och badhus. Min percing däremot har jag inte hört nånting om. Jag har sett många japaner med piercingar här så jag känner inte mig speciellt annorlunda med min piercing här nej.
 
Tack så mycket!
stilarna är annorlunda här gemfört med Sveriges ja. Men dom är inte direkt speciella. Eftersom att nästan alla klär sig väldigt "noga" här. Det är svårt att förklara men om någon gillar klassisk klädstil så går japanerna helt in i det med spetts, klackskor, fixade i håret, bra smink, allt matchar och ja. Det är svårt att toppa japanerna när det gäller kläder och stil. Speciellt om man är Harajuku/shibuya delen av Tokyo. Där går japanerna crazyyyy. Man kan se helt galna klädstilar där. Riktigt coolt!
Med andra ord, jag känner mig inte speciellt annorlunda här när det gäller min stil. I sverige så kollade alltid en massa äldre på mig och jag kunde få kommentarer. Här känner jag mig mer... uppskattad, eller vad man ska säga. Jag får komplimanger för mina outfits och kläder här. Om inte ens fotad.
 
Jag har fått samma uppfattning om den saken ja. Jag känner mig som sagt inte annorlunda för min stil här. På tal om platåskor så går nästan alla japanska ungdommar med platsforms här. Alla vill ju vara högre så platåskor har blivit riktigt mordernt här.
Däremot kollar folk väldigt ofta på mig för att jag är så blek och har blåa ögon. Brukar höra folk som går förbi mig säga saker på japanska som "såg du? Hon hade blåa ögon, vad coolt" eller "Vad vacker. Jag vill också vara så blek som hon". Men det är en annan sak haha.
Vet dock att japaner har svårt med tatueringar som jag har svarat på i frågorna över. Men det inte mer än att bara ta hänsyn till. Jag befinner mig ju trottsallt i ett främmande land och jag måste tänka på att saker och ting är lite annorlunda här ibland.
 
Jag uppskattar alla era frågor och kommentarer! Det är eran respons och kärlek som får mig att älska att blogga. Så var inte rädda att fråga mig om sker och ting. Kör nästa FAQ nästa månad

Musiktips!

 
Ett utav de få svenska banden som jag lyssnar på är Dead by April. Dom har den perfekta rocken enligt mig. Dead by April, 30STM och BMTH är mina favoriter inom "den hårdare" musikgenern. 
Så, när jag hörde att dom äntligen har släppt ett nytt album var det kört för min del. Haha. Jag kommer att lyssna på deras nya album tills mina öron blöder!
 

På tal om träning

Idag var jag och testade mina nya träningskläder i ett gym. Första gången jag gymmade btw. Det var rätt så kul. Men föredrar att dansa. Det är dock helt sjuuukt billigt att träna på gym här. Det kostade bara 300yen för tre timmar på detta gym- vilket inte ens är 20 KRONOR! Och då kan man både använda gymmet, simma, dansa Zumba, köra nån japansk kampsport och massa annat. Det är galet vad mycket man kan göra för så lite pengar! Så dit kommer jag garanterat att komma igen haha ;)

Skaffat träningskläder!

Hittade både byxorna och toppen från Forever21. Det var rea på dom så det kostade bara runt 200kronor! Allt som fattas nu är ett bra skor.
Jag måste dock täcka över mina tatueringar när jag gymmar här i Japan har jag hört. Varför vet jag inte riktigt. Men jag antar att det är av säkerhetskäll pga den japanska maffian?

すごい!

Jag hade hört att det skulle snöa imorrn igen men det ska det tydligen inte göra längre, som tur är. Jag är lite trött på alla dessa snöstormar. Vill ha den japanska hettan nu!
Det är dock lite coolt. Om ni kollar på bilderna under så ser ni hur mycket snö det är i en stad uppe i japan just nu. Och bilden bredvid är den kända statyn Hachiko i Shibuya där någon har gjort en kopia av snö bredvid. Jag såg en glimt av den i helgen när jag var inne i Shibuya, men den var omringade utav en massa japaner som fotade så kunde inte se så bra. Men coolt endå!

Hand of Fatima

Har letat efter en snygg guldkedja sen julas och här om dan hittade jag en super fin Hand of Fatima-kedja från Sevens! Den är så guldig och fin. Åh. Med en massa 6or på också ser jag nu :D

what differentiates humans from animals?

Konst är inte alltid nått man förstår sig på. Jag fattade inte varför denna man gjorde som han gör på bilderna över för en tavla. Tills jag läste vad han hade sagt om sin konst:
"This piece is actually my first performance. My aim was to use my body as it really is : a material. So I fused a canvas and a piece of waterproof fabric wherein I cut up a circle." "In that way, all I had to do was to hit the canvas with my fists, as hard as possible to paint the circle with my blood. I chose the geometrical form of the circle because in this work, I wanted to show what Man is able to do : From his most vulgar impulses like violence, up to his the most complex reasoning ability." 
Han slog 569 gånger i rad under 5 minuters tid och filmade när han gjorde tavlan. Många har frågasatt honom och undrat varför han utsätter sig för sån smärta. Och hans svar var: 
"To my mind, that is what differentiates humans from animals : The competence of thinking before acting and to not yield to the most devouring impulses. I think this is why the Human is so tortured : He is without-cease tug between impulses and Reason."
 
Själv hade jag inte genomgått så mycket smärta för en tavla. Men han påminner mig om att konst är precis vad som helst! Det kan vara dans, musik, olja, bläck eller blod på en duk. Och man ska inte kritisera han för att han vill skapa sin konst på sitt sätt. Detta är hur han vill bli ihågkommen. Detta är vad han vill visa världen. Så låt han göra det. 
Jag tycker iallafall att han är sjukt cool som verkligen brinner för det han gör!
Vad är era åsikter?

WAAAAAAAH

ÄNTLIGEN! Jag har längtat såååå. Kommer att krama sönder min Babypanda<3
Han kommer att komma för att fira min födelsedag. Jag har även mitt längsta lov nu i mars/april så det passar perfekt att han kommer då. SAMT att all Sakura kommer att blomma i slutat på mars så han kommer att komma under den vackraste tiden på året här i Japan. Hoppas att det har blivit sådär perfekt varmt som det var när jag kom hit. Vill att Pontus ska känna den underbara fukten i luften som man känner när det är varmt här!
 
Vi har kämpat som vilda djur för att hålla oss tillsammans haha. Och vi har redan klarat av 4 månader! Det har gått både upp och ner. Under November och December var det svårast. Men det känns som om allt kommer att bli mycket lättare nu när jag vet att han kommer. Blir smått nervös också haha. Jag kommer inte ha sett han på nästan ett halvår sen när han kommer. Men pirr i magen är bara bra! ;)

Forever21

Hittade världens sötaste shorts från FOREVER 21 igår när jag var i Shibuya. Jag behöver verkligen nya shorts. Alla har blivit för stora på mig! Samt att jag föredrar att gå i shorts framför kjol, för att inte tala om långa byxor. Jag tror jag använder långa byxor 2-3 gånger per år. Trivs verkigen inte i det.
Så kände för lite läder. Har en massa kläder som är i läder så dom här shortsen kommer att passa in i min garderob perfekt!

Growing plants makes you happy.

Som ni flesta läsare redan vet om mig så ääälskar jag gröna växter! Det ger sånt liv i både inredning och hemmet. Och eftersom jag var tvungen att lämna kvar alla mina 20 kaktusar i sverige när jag flyttade hit så bestämde jag mig för att köpa en supersöt liten krabat. En såklallad Eggling! Det är ett ägg som man knäcker (som ett ägg), där i ligger det jord och frön som man vattnar, och ur ägget kommer det att växa något grönt efter några veckor.
Jag valde en med Basilika för det är världens bästa krydda!
Hur gullig grej som helst ju! Längtar tills jag får känna doften av Basilika i hemmet :3

Min favoritdel av Tokyo!

Idag har jag spenderat min söndag i Tokyo. Jag och Malin mötte upp Paris och vi gick från Shibuya till Harajuku och kollade runt lite. Tog en middag i Harajuku och gick sedan tillbaka till Shibuya.
Det var supermys. Älskar verkligen den här delen utav Tokyo! Känner det varje gång jag är här att det är här jag hör hemma. Men jag tror endå att jag föredrar att bo i Yokohama före Tokyo just nu. Det är så sjuuukt mycket folk i Tokyo, går inte att ta sig fram. Samt att allt är typ dubbelt så mycket dyrare. Så det räcker med att åka in till tokyo 1-2 gånger i veckan för min del.
En liten hund från en djuraffär bondade med en kille på gatan. Det så otroligt sött så var tvungen att fota!
Bilden under är en bild på en utav mina favoritaffärer påväg till Shibuya. Dör lite där inne varje gång.
Och det var en kille utanför den här affären som ville fota min outfit, han sa att han jobbar som fotograf här i harajuku men jag kändes inte lika proffessionellt som med SGS (tokyo street fashion teamet) så jag sa att det var okej att fota mina skor hahah xD
Shibuya under natten. Herregud så vackert det är! Och fullt med folk... som vanligt haha.

SGS109

Mina bilder har nu blivit upplagda på en sida som heter SGS109.com som ägs utav Tokyo Street Fashion!!
Känns så himla coolt! Bilderna blev superbra. Och företaget är hur gulliga som helst. Dom har redan skrivit en massa mejl till mig och tackat så mycket för att dom fick fota mig. Söta :3
Bilden över länkar till deras sida.

Hur min Alla HjärtansDag var:

Efter skolan så gick jag och ett gäng kompisar och tog ett Alla-Hjärtans-Dag-fika i ett "grönt café". Ett Café där dom tilsätter Grönt te i nästan allting. Killarna tog en varsin stor glass med grönt te, jag tog en grön kaffe, Malin tog grönt te (har jag för mig).
Och efter fikat drog vi vidare och sjöng lite karaoke. Vilket jag gör varje fredag nu mera haha.
Avslutar inlägget med en suddig mobilbild på Lam, Paris, jag och Anh!
Jag har lyckats hitta världens bästa kompisar här på andra sidan jorden. Dom gjorde min Alla HjärtansDag<3

Nytt rekord i Japan!!!

Vet inte om jag nämnde det här på bloggen, men igår så var det ännu en snöstom här i Japan. Det snöade som det gör när det är som värst i Sverige. Denna snöstorm slog Japan rekord med det DUBBLA. Om ni kollar på bilden över kan ni se att i Yokohama blev snön över en halvmeter hög och i vissa ställen i Japan så ligger det nu nära 2 meters snö på marken! Det är helt galet. Speciellt för att vara Japan. Det är ovanligt att det överhuvudtaget snöar här i Yokohama/Tokyo under vintrarna. Förra året var första snön på flera år enligt några kompisar. Men då snöade det i bara nån timma och snön smälte så fort den landade på marken. Så att det är så sjukt mycket snö här nu är riktigt stort! Och coolt att jag är här just det året som det slog nytt rekord!!
En japan med en Alla Hjärtansdag Kimono som försöker ta sig fram på gatan haha. Helt fel kläder, för att inte tala om hennes skor! Många utav bilder från Google btw. Min kamera tog slut på batteri igårkväll...

speech contest in school.

Igår hade vi ingen skola, jatta! Utan istället så hade skolan en speech contest där man skulle prata om ett valfritt ämne på japanska och kunde vinna fina priser. Jag hade många vänner som deltog och som var superduktiga! 
Första bilden är på alla som deltog. Andra är på vackra Sandra som vann ett välförtjänt pris. Tredje är på amerikanaren Brennan som också vann ett pris. Och sista bilden är en bild på en lärare i skolan, vinnaren av hela tävlingen, en tjej jag tyvärr inte vet vem det är haha och Ryan som vann andra pris!
Grattis alla! Jag hade aldrig klarat av att stå där uppe och hålla ett tal på japanska utan att få panik haha!

Glad Alla HjärtansDag eller nått!

Dagen ska firas med en date med tjejerna samt en kväll med Pontus över Skype!<3
Lite tråkit att inte ha sin pojkvän här under en sån romantisk dag som denna... hoppas inte jag ser allt för mycket gulliga par idag i Yokohama. Då kommer jag deppa ihjäl. Hahah nä men jag har inte firat Alla HjärtansDag utan en pojkvän sen 5 år tillbaka. Så detta blir min första på länge! Men det ska bli mys endå ;)
Hur ska ni fira årets Alla HjärtansDag?

ET är i min Kanjibok!

Idag hade jag ett till Kanji prov, fast ett mycket större än de jag hade förra veckan, jag hade på ett ungefär 500 glosor att plugga in, men kunde redan en massa så pluggade på kanske 300 igår. Det kan jag säga tog 3 låååånga timmar att få in. Men det gick! Trodde jag.
För sen när jag väl får Kanji provet så upptäcker jag att jag har pluggat på helt fel glosor hahaha!
Det har aldrig gått så dåligt på ett kanji prov för mig som det gjorde idag... Hoppas jag får G iaf xD
Hahah ännu en rolig sida ur min Kanjibok. Var tvungen att fullboda meningarna med att skriva till lite xD

Helping with a Ombre bleching.

Idag efter skolan gick jag hem till en utav mina vietnamesiska kompisar Paris och Mintou för att hjälpa till och DipDyea Paris hår. Men det blev mer som en Ombre. Superfint! Jag är nöjd med min första Ombre blekning.
Efter det lagade vi en japansk middag tillsammans. Så mys med en girlnight!
Glömde dock att fota hur resultatet blev hahaha. Men det blev fint iallafall! xD

Nya håret!

Som jag sa, det är inget större skillnad. Det är lite klarare blå bara. Det går från himmelsblå till isblått till vitt. Färgade löshårets toppar vita. Typ som en dipdye, typ. Men sparade lite av det blåa löshåret samt några helt vita, så jag kan variera mig lite mellan färgerna :D
Jag kunde dock inte få med topparna i ett enda foto!! Fick damp. Nya löshåret är för långt för att mina svaga armar ska klara av att sträcka ut kameran haha...

Lykke Li

 
Den här låten är det bästa jag har hört på länge! Så mycket bas och dunk att jag får hjärtklappningar. Jag kommer att sova, äta och leva den här låten de kommande dagarna. Japp.
 

Inspiration

 En helt brutalt vacker person som inspirerar mig inom både smink, tattoos och stil är Wylona Hayashi.
Hon har dom största ögonen och läpparna jag har sett på en asiat förr. Hon redigerar sina bilder lite mycket dock... det behöver hon inte så vacker som hon är!
Ni kan hitta henne på hennes Tumblr -HÄR-, Facebook -HÄR-, och Instagram -HÄR-.

Idag blir en lång dag

Idag ska jag både jobba, vara i skolan, dansa för att sedan spendera kvällen hemma hos en kompis.
Kommer att sova som en stock inatt. Hehe.
Oj, måste börja röra mig nu, tror jag tar och går till jobbet idag. Tar bara ca30 min att gå in till Yokohama centrum härifrån. Skönt att röra på sig lite. Speciellt när all slask är borta. Som ni kanske ser på bilden under så är all snö redan borta, haha det tog bara 2-3 dagar. 
Japans väder har pms ibland ;)

Fixar löshåret

Håller på och fixar nya löshåret jag fick i julklapp utav pappa (tack återigen pappa). Syr på klipps samt färgar dom. Tänkte testa något nytt, en liten förändring, inget stort men har lust att ändra håret en aning så jag kör på detta!
Ni får se hur det blir imorgon ;)

Mirai Nikki

En sak som många läsare ville se mer utav här i min blogg var Anime. Så jag passar på och visar en anime som jag håller på och kollar på just nu. Den heter Mirai Nikki och den är en väldigt creepy anime. 
Animen handlar om en kille som heter Yukiteru som är en antisocial ensamvarg i högstadiet som inte interagerar med folk, utan han "observerar" allt omkring sig istället och skriver ner alla sina iakttagelser av sin omgivning i sin mobil, i en dagbok. Men en dag så börjar hans mobil att visa framtiden utan att han skrivit något, och han får reda på att det är en så kallad framtidsdagbok. Han får sedan reda på att han ofrivilligt är med i ett spel med 11 andra spelare med varsina såkallade framtidsdagböcker. Spelet går ut på att dom ska försöka döda varandra med hjälpa av sina framtidsuppdateringar. Animen handlar samtidigt om att Yukiteru försöker hålla en galen karaktär som heter Yuno i styr. Och jag kan säga att den tjejen gör hela animen underbart creepy!
 
Jag ligger bara i mitten utav serien än sålänge, men jag tycker att animen har lyckats riktigt bra hittills, bra handling, läskig och obehaglig. Karaktärerna är också väldigt minnesvärda och passar perfekt till seriens tema!
 
Hittade dock ingen bra trailer till den här animen tyvärr... så om ni är sugna på att börja se den här animen nu så gör det! Jag rekommenderar den ;)

Mys

Här är precis alla sjuka hahah. Både Elin, Celine och Malin har fått någon slags vintersjuka. Man kan höra någon hosta varannan sekund här i huset hahah. Alla förutom jag. Vilket förvånar mig, jag brukar alltid bli sjuk, så det känns som om jag bara går runt väntar på att sjukan ska slå mig också... Jag har börjat hosta liiiiite och är pyttelite snovig, men hoppas på att det inte är en början på något stort.
Håll tummarna för att jag klarar mig!
Så idag ska jag iaf ta hand om mina tjejer. Blir det en hemmadag i sängen för oss alla. Jag har redan förberett mig med mina Totoro stumpor, Panda kigurumi, bra musik och en Onigiri. Hihi

Jag har fått mångaaa frågor om-

 
Jag använder SilverShampoo varje gång jag tvättar håret. Den som jag använder nu från Björn Axén. Jag blandar sedan in Directions blåa färg Blue Lagoon i håret som en balsam i bara någon minut. Det får färgen att bli pastel. Och SilverShampoot får färgen att bli mer isig.
Men kom ihåg- Silvershampoo gör håret väldigt torrt! Så var noga med att alltid använda Hår Inpackning efter varje Shampoonering. Jag tvättar håret med shampoo en gång i veckan, högst! För att slita på håret så lite som möjligt och för att behålla hårets naturliga oljor ska man shampoonera håret så sällan som möjligt.
Efter ett tag så blir håret svårare smuttsigt också. Mitt hår blir inte fettigt förrän efter 6-8 dagar bara för det!
 
Sen efter att tvättat håret kammar jag alltid med en järnborste (men kamma aldrig håret när det är blött!).
Jag låter håret självtorka. Jag använder hårtork så sällan som möjligt!
 
Sedan gnuggar jag in Hår Olja i hårtopparna efter varje dusch, och ibland när det känns torrt. Det hjälper håret att reparera sig, fukta till sig, det blir en fin glans och det luktar underbart! Jag använder alltid L'Oréals håroljor.
Sedan använder jag alltid en Organic Night Milk från Bouquest vilket hjälper håret att reparera sig under natten. 
 
Glöm inte heller att alltid använda Värmeskydd på håret när du ska platta eller våga håret!
 
Jag använder alla dessa produkter och försöker att vara så noga med mitt hår som möjligt eftersom jag bleker det så ofta samt tuperar och använder hårspray varje dag.
Hoppas det här var svar på många av era frågor?

Tea time!

Hej alla mina underbara!
Nu är jag hemma igen efter en lång dag i skolan. Provet gick bra, men hade glömt att jag hade tre andra inlämningsuppgifter så jag ska göra dom nu istället...
Här hemma är alla sjuka. Så jag dricker massa tea och försöker att inte bli smittad. Jag blir väldigt lätt sjuk och jag blir ofta sjuk så vill inte vara hemma från skolan såhär nära ett lov.
Oh appropå lov, imorrn är det röd dag här i japan så jag är ledig då! Fan vad skönt :D

Japansk Veggi Middag

Avocado Sallad:
Strimmlad sallad
- Gurka
- Morötter
- Röd lök
- Majs
- Avocado
Mini Omurice (små äggknyten):
Bönor
- Linser
- Röd Paprika
- Ägg
- Gul Lök
Toppa det med lite soja och japansk dressing och det är allt! :D

Hejdå snön...

Tog en paus från mitt pluggande och gick ner till Fuji Supa (min närmaste mataffär) och upptäckte att snön redan håller på och smälter bort... Det kommer säkert vara helt borta redan imorrn :(
Jag älskar snö. Speciellt när man ser snö på palmer, det ser så fel ut haha.
Såah, det var vackert så länge det varade! 
Bästa snöskorna! Mina Holo creepers är ju gjorda i nått plastmaterial så det var omöjligt att bli blöt i dom (om man inte gick i tjockaste snön där snön nådde upp till vaderna haha)

漢字を勉強 (pluggar Kanji)

 
Sitter och pluggar lite Kanji, ska ha ett stort Kanji prov på 80 kanjis imorgon. Kan dock redan 96% (på ett ungefär haha) redan så ska bara gå igenom alla japanska ord som bildas när man lägger ihop flera kanjis. Jag har världens bästa Kanjibok btw, den är underbar ibland!

Såååå mycket snöö!

Alltså det var omöjligt att vara ute idag! Det var sååå mycket snö! Det är ganska ovanligt att det snöar här i Yokohama, och det är första gången på 16 år som det har snöat så här mycket! Det är nästan värre än snön i Stockholm. Jag tror inte att japanerna vet  riktigt vad dom ska göra när det är kommer såhär mycket snö på en gång haha. Dom har ju inga plogbilar, dom har inga vinterdäck på bilarna så dom använde kedjor för att få fäste och alla japaner går med genomskinliga paraplyn. 

Vi skulle egentligen fira en kompis idag som heter Keiske men det blev inte så på grund av all snö. Vi hann ha vår födelsedagsmiddag hemma hos han men vi hade också planerat att dra vidare till en Isakaya för att möta upp flera kompisar. Men alla tågen hade blivit inställda så vi var tvungna att gå hem i snöovädret istället xD

Snöbollskrig på nyheterna haha!

SO BEAUTIFUL!

Vi är sjukt försenade! Vi skulle ha mött några kompisar i Yokohama Eki just nu men när vi såg hur mycket snö det var ute så var vi såklart tvungna att sätta på oss typ 3 lager kläder till, samt sätta på vattenfast mascara och ah, nu står vi här ute i det vita vädret och fotar en massa itället hahah!
Det är ju såååå vackert! Det känns så skumt att se alla japanska hus med så mycket snö på sig!
Det ska tydligen bli mer snö idag än vad det har vart på över 20 år här!! Cool ju, att få vara med om det :D

Håller på att fixar håret

Jag ska ut på en fest snart. Ska fira en japansk kompis som fyllde år i veckan.
Jag ska bara fixa håret, slänga in löshåret och fluffa till det med lite volym, sen är jag redo och klar!
Mitt hår är väldigt rakt och tunt vanligtvis. Det är väldigt lätt att styla men kan inte fixa så tjock volym pga att jag har så tunt hår... Det hjälper inte heller att jag har dödat håret ett antal gånger.
Jag ska skriva ett inlägg snart om hur jag tar hand om mitt skadade hår och vilka produkter jag använder för er, så ha tålamod mina kära! ;)

"Sometimes, the only way to stay sane is to go a little crazy."

Jag var väldigt seg med att se den här filmen. Jag har velat se den ett bra tag nu men har inte hittat den förr. Den syns överallt på min Tumblr, citat och gifar, den hade fångat mitt intresse för länge sen med andra ord.
Så jag tog och såg den och måste säga att den var helt underbar!
Jag är en såndär person som är väääldigt kräsen när det gäller filmer. Jag tycker att filmer ska vara djupa, ha en mening och få en tänka till. Och det fick den här filmen mig att göra.
Filmen är verkligen fängslande och Angelina Jolie (min absoluta favorit skådis och kändis) gör ett helt galet bra skådespeleri som tjejen Lisa. Hon belönades med en välförtjänt guldgubbe för den rollen. Fattar inte hur hon kan vara så brutalt vacker även fast dom har sminkat henne "skabbig"?!
Hela filmen innehåller hög skådespelarkonst med en realism som sällan kan ses i filmer om unga människor i knipa. Och det läskiga är att man kan känna igen många karaktärer från verkliga livet. Eller jag gjorde det iallafall haha.
Ahja. För er som blir nyfikna på att se filmen kan jag kort och gått citera att Girl Interrupted handlar på ytan om en tonårsflicka i psykisk kris. På ett djupare plan handlar den om samma tonårsflicka i samma psykiska kris, men fler element vävs sammans till en helhet som räcker väldigt långt. 

Lätt en sevärd film som jag rekommendar till er läsare som föredrar djupare filmer som jag. Såg denna med Pontus över Skype och han tycket inte om den xD
4.5/5 droppar får den av mig.

Äntligen FREDAG! 金曜日!

Kungarnas dag- Kinyoubi! Och det firar jag med lite godis jag fick skickat på posten utav familjen.
Jag är verkligen ingen godis människa. Äter godis kanske 2-3 gånger i månaden (i Sverige alltså), och här i Japan äter jag ALDRIG godis. Bland annat för att det inte finns nått gott godis men också för att jag föredrar grönt. Har ätit sallad men världens godaste dressing här i Japan varje kväll som kvällmål. Men idag tänkte jag käka lite godis som omväxling haha. De enda godisarna jag tycker om är dom ni kan se på bilderna över. Dom gula flaskorna är oslagbara, dom är mina absoluta favoriter!
Är ni godismänniskor? Och vilka godisar är era favoriter?

Makeup.

Mina bryn blev superlånga idag (därför min lugg täcker halva brynet haha) och försökte därför att få hela ögat att se längre ut genom att dra eyelinern längre än vad jag brukar göra. Det blev väl sisådär. Föredrar att ha kortare eyelinerstreck :/
 
Appropå eyeliner, jag har filmat en smink tutorial men min Movie Maker vill inte spara ner min video när jag har fixat den.. har försökt typ tusen gånger och jag fattar verkligen inte vad felet är. Ska försöka redigera den på Malins data snart istället. Hoppas bara att youtube godtar mina soundtracks. De senaste gångerna jag har försökt lägga upp en video för er (jag har typ 4-5 st videos på youtube som inte är godkända utav youtube som jag ville visa för er...), har ni några tips om hur jag kan lägga upp en video på youtube med låtar i bakgrunden utan att youtube får damp?

Vad vill du se på bloggen?

Känns som om jag bara visar er vad jag gör om dagarna här i japan på bloggen nu för tiden. Vilket ni kanske tycker om, men för mig känns det lite tråkigt i längden, eller vad tycker ni?
Är det nått ni saknar i bloggen? Eller nått som ni vill se mer utav? Kläder? Börja med Veckans blogg? Smink? Tips? Filmer? Musik? Mat? Inspiration? Fakta om Japan? Eller bli ännu mer detaljerad om mitt liv här i Japan?
Tell me!

To School

Påväg till skolan nu!
Det är suuuuper kallt idag, vill ligga kvar under täcket hela dagen... Men Februari är kallaste månaden här i japan, redan nästa månad kommer tempraturen att ligga på 15+.

Nom nom nom

 
Juste, kom på att jag lovade er att visa mina favorit sushibitar.
Sushibit nr1 är ett par Maki rullar med friterad kykling, ägg, sallad och gurka i, rullad i röd romm! 
Sushibit nr2 är grillad räka (finns i grillad lax också som är lika god) med smält ost på.
Sushibit nr3 är krabbstick tempura med söt dressing på.
Och sen Suhibit nr4 är en traditionell räk och avocado bit.
 
Det finns såklart hur många andra som helst! En massa i läskiga former och färger, har inte ens vågat testa häften än. Men dessa är mina favoriter just nu iaf! Jag uppdaterar mig om jag hittar någon ny favorit i framtiden ;)

Sushi

 
Det blev ingen dans idag... Yuuki senpai (vår danslärare) hade för mycket att göra i skolan. Så jag och några kompisar gick och åt sushi istället! Samma ställe som alltid, där de säljer en tallrik med två sushibiter för bara 7 kronor. Kunde dock inte äta så mycket för var bara törstig idag, men lyckades klämma ner en supergod cheesecake för bara 6 kronor så jag är stolt haha :D

Pale, pastel, glitter and holo

Alla bilder är från min Tumblr, Bilden länkar.

寒い...

Usch vad kallt det är idag! Sitter här under värmefläckten med mitt täcke lindat runt mig med en kopp varmt te bredvid mig men fryser rumpan av mig ändå...
Ska upp tidigt imorrn med för att jobba. Usch. Vill sova. Snälla låt mig vara under mitt varma täcke tills våren kommer? :(

雪!!!

 
Sa ju det. Att det skulle bli svinkallt idag. Men att det skulle snöa trodde jag INTE!
Hur kan det gå från att det är så varmt att man kan gå i bara en tröja till att det snöar? Kändes som om det var typ 15-20 graders skillnad från igår till idag! Men det är nog fukten i luften som får det att kännas varmare när det är varmt och kallare när det är kallt? Men alltså jag höll på att frysa ihjäl idag, helt seriöst! Det är inte ofta att det snöar här i Yokohama så detta var en big deal för alla här. Alla stod ute på gatorna och fotade och filmade!

Nytt från Donki

Hahah min Contact Case ville vara med på bild igen.
Var i donki idag efter skolan och köpte på mig en massa nya strumpbyxor (alltid bra att ha, och det är så sjukt billigt i Donki ju- tre par för 50 kronor!), köpte även nya lösfransar, ny pudel och testa en Nose Pore Strips. Får se hur bra den funkar :)

Black and White

Mössa- WEGO | Tröja- H&M | Shorts- WEGO | Strumpbyxor- Finns i typ alla affärer här i Japan | Buffalo- SkoUno | Väska- Monki
Herregud vad varmt det var idag! Igår gick jag med min stora vinterjacka och idag kunde jag gå helt utan någon jacka! Det till och med blåste varmt! Men jag tror luftfuktigheten var väldigt hög idag, därför det kändes så varmt.
Men skönt var det. Hörde att det ska bli kallt imorrn igen så får ta på mig vinterjackan då igen...
 
Hahah ett helt inlägg om vädret. Förlåt det var inte meningen. Det är sån skillnad på klimatet här och den jag är van vid så det känns sjukt skumt ibland. Ska försöka skriva ett roliga inlägg senare ikväll åt er! xD

Solen skiner

Idag mår jag oerhört mycket bättre! Tack för era tips! Jag har världens bästa läsare<3
Men varje dag är inte en dans på rosor. Det får jag räkna med.
 
Dagens planer är inte direkt många. Gå till skolan och sen hem igen. Kanske går förbi centrum efter skolan för måste köpa lite små saker.
Appropå skolan så måste jag gå nu! Ha det king!

Movie Night

Måste säga att den här var mycket bättre än den första! Jag var inget stort fan utav den första filmen, fattade inte varför alla blev så galna i Hunger Games. Men efter att ha sett den här filmen så förstår jag. Den slutade hur bra som helst ju, och det var oerhört spännande under hela filmen. Mycket bättre än den första. Mycket.
Någon annan som har sett den? Och vad tycker ni i sånna fall?
 

Dålig dag...

Hahah usch vilken jobbig dag har haft idag. Började med att jag sov för länge, ville verkligen inte upp ur sängen, ville bara lyssna på musik och försvinna. Men jag tvingade mig upp och tog en promenad (som jag visade i inlägget under) för att få tid att tänka lite. Vilket var superskönt. Men direkt när jag satte mig vid datan igen så blev jag depp...
Har ni några knep på att bli på bra humör igen? Få en dålig dag att bli en normal dag igen?

おはようございます!

 
Hittade världens sötaste förskola! Det såg ut som en liten "theme park" med en massa klätterställningar och torn. Så sött.
Och alltså jag bor nog på ett utav de vackraste ställerna som finns. Eller kanske inte men det känns som det. Ibland blir jag helt mållös över hur vackert det är här. Kameran fångar såklart inte samma upplevelse som ögat ser. Men det var helt magiskt att se solen kika på toppen av Land Mark Tower där man ser hela Minatomirai med parisehjulet och alla små hus i området jag bor i. Bilderna under är tagna nästan preciiiis utanför mitt hus! Detta ser jag varje dag när jag går till skolan och jag stannat alltid till för att ta in så mycket jag kan.

Crystal Contact Case

Hittade världens vackraste linsfodral här om dagen! I kristall. Så vacker, kunde inte låta bli att köpa den!
Köpte den från Donki i Yokohama för bara några yen. Ska bara försöka börja använda mina linser också ;)

SUMO 相撲

Var som sagt på Sumo idag. Japans Nationalsport. Var där med Malin, Elin, Akseli och en Kanadensisk kompis.
En Sumo match pågår i flera timmar. Vi satt i 5 timmar idag och kollade på matchen. Som tur var så kunde vi gå ut från byggnaden för att ta en lunch ute i stan och sträcka på benen. 
De första timmarna kör de "små" sumobrottarna. Och en match mellan två kändes som en evighet haha. Inför varje match genomförs det en rad ceremonier när bland annat domaren utropar deltagarnas namn och där deltagarna hälsar på varandra genom att göra en serie rörelser samtidigt mot varandra. Dom står och kastar salt på arenan, slår på sina lår och sjunger konstigt i typ 10 minuter innan dom börjar putta varandra.
 
Och efter det kommer en tradition där alla sumos ska klippa en bit av en snubbes hår, vilket också tar flera timmar. 
SEN börjar de riktiga matcherna där alla Yokozunas möttes (Högsta rankingen bland sumos, "stormästarna")!
 
Så allt som allt. Det var inte direkt kul att se på en riktig live sumo match. Men klart ett måste och ett minne för livet! Om nån av er läsare ska på en sumo match i framtiden så råder jag er om att inte komma i tid. Haha. De första timmarna är slöseri med tid. Kom de två sista timmarna så får ni se de ni troligtvis kom dit för att se! ;D
Här är visar dom en tradition där Sumos håller upp bebisar. Vilket jag inte har nån aning om varför dom gör. Samt en där en litet barn ska "möta" en sumo på skoj. Vilket jag inte heller har nån aning om varför dom gör. Någon utav er läsare som kanske vet innebörden av denna tradition?
Det finns tre olika slags sittplatser: Ringside seats (där man sitter runt ringen på små kuddar. Dessa platser är svårast att få tag på. Endast killar i kostym satt i dom platserna), Box seats (där fyra kuddar ligger tillsammans i en "box". Dessa platser var också på marken där hela familjer osv satt) och sen finns det Balkongplatser som jag satt på.

Time to see some Sumo!

Jag är superstressad. Måste springa till Tobe Station för Sumon börjar 11:30 och klockan är redan över 9!
Men jag är sjukt taggad! Det ska bli kul att se nått så annorlunda! trodde aldrig att jag skulle få se en Sumo match. Ska bli coolt. Ännu en Japan upplevelse att bocka av ;D