Abstrakt

Det är sällan jag visar upp det jag målar/ritar här på bloggen. Vilket är synd, för jag älskar att kolla tillbaka på gamla saker jag har gjort. 
För tex 3-4 år sedan, då visade jag upp nästan all konst jag gjorde på bloggen (min gamla blogg).
Men eftersom mitt sätt att måla har blivit så abstrakt och går helt på känsla, så känns det nästan pinsamt att visa upp dom här på bloggen...
Jag vill ju att folk ska kunna kolla på det jag har gjort och kunna dömma själva VAD dom ser och HUR dom känner. Och om mina tavlor inte ger de känslorna hos andra så känns det som om jag har misslyckats.
Dumt att tänka så, jag vet, men men. 
Den större tavlan tog timmar att göra och den lilla tog bokstavligt talat 15min att göra, haha!

Vet ni vad....

JAG OCH PONTUS SKA TILL PARIS!!!!
Jag och Pontus har bokat en mini-resa ner till Paris, bara han och jag i 5 dagar! Vi har fixat allt, resan, hotell och växlat pengar. Så det är bara packningen kvar.
Så himla spännande, är sjukt taggad!! Har aldrig vart i Paris förr! ÅHHH

bloggtorka...

Det var länge sedan jag hade bloggtorka... Tror senaste gången var innan förra sommarn.
Känner mig som sagt ovanligt kreativ nu mera, så lägger ner mer tid på pyssel och konst än vad jag brukar. Känner mig även oerhört stressad när det gäller jobb, blogg-jobb och youtube-jobb... Vilket gör mig ganska omotiverad till att jobba. 
Men det kanske bara är ett tecken på att jag behöver vila lite?
Som Sidney J.Harris sa "Den rätta tiden att koppla av är när man inte har tid med det".

Polaroid Photos

Jag har ännu inte satt upp mina polaroidfoton på väggen... Jag vill ha dom hängda över min säng men vill inte göra hål i väggen. Så igår kom jag på en lösning på detta, och tog mig tiden att skriva på varje bild.
Blev så fint. Älskar polaroidfoton!
(har dock inte hängt upp dom än... haha. Visar bilder när det blir gjort.)

Finest Awards 2016

Hade helt glömt bort att man kan rösta till Finest Awards 2016 nu!!
 I år kommer galan att vara något alldeles extra, för Finest fyller 10 år. Så gå in och rösta, behöver inte rösta på mig (fast det skulle göra mig suuuuuperglad), så kan ni vinna grymma priser!
 
Fram till och med den 29e Februari kan ni nominera, så skynda skynda!
DIREKTLÄNK

abstract painting

Jag har haft så sjukt mycket inspiration och känt mig ovanligt kreativ de senaste veckorna. Anledning till det? Ingen aning. 

Kanske för att det är vinter och man är fast inomhus? När jag har slut på ideér att göra hemma så sprutar fantasin och jag kan finna mig själv göra det mest konstiga sakerna, haha.

Som här om veckan. Jag hade en extra tavla hemma som jag har haft sen 10 år tillbaka, och lite gammal färg som var helt torr. Så för att kunna täcka hela tavlan så blandade jag ut med en massa vatten, använde mig av en tandborste, sönderrivna disksvampar och lite ilska så blev det såhär:

Denna tavla tog över 3 dagar att göra, och 2 dagar att torka. Men blev ändå inte nöjd med resultatet. Eftersom jag var så frustrerad under tiden jag gjorde tavlan så lyser känslorna igenom när man kollar tillräckligt länge på den. Men som tur var så gillade min mamma den! Hon sa ”man känner många känslor när man kollar på denna. Jag tycker det ser ut som ett monster (metafor för känslor) som kommer upp från det ljusblåa vattnet och en mörk skog bakom". Så eftersom hon kände så mycket för tavlan så gav jag den till henne, haha!

Tur att mammor alltid uppskattar det man gör.

Japan Vlog- Temple Fail...

wanties

Snart är det min födelsedag! Eller inte snart, om 3 veckor ungefär. Men det finns så många otroligt snygga skor som jag funderar på att köpa till mig själv.
Dessa är mina ABSOLUTA WANTIES 2016!
Alla NIKE skor är designade av mig, vilket man gör på deras hemsida.

Happy Saturday!

Vaknade upp med ett leende på läpparna idag.
Så himla skönt med helg! Inte för att jag inte jobbar under helgerna, men jag kan sova ut 1-2 timmar mer och bara vara hemma på helgerna, vilket alltid uppskattas.
Men idag ska jag faktiskt ut på lite ärenden kom jag på. Suck.
Bilder från igår kväll.

🍴Loutus Masala Recipe🍴

Idag är det fredag, vilket alltid ger mig lite mer motivation och ork till att laga något extra gott. 
Ikväll blev det en påhittad och vegetarisk Masala-rätt. Jag lagar alltid samma maträtter (känns det som), vilket är fullkornspasta, japansk wok, couscous-sallad, hälsopannkakor och masala. Det har därför med tiden blivit lite egna recept. Lagt till egna ingredienser efter det som jag och Pontus tycker är godast.
Den här rätten gjorde jag och Pontus tillsammans, och döpte den till Loutus Masala (Loutus är vårt förhållandenamn btw. Louise + Pontus = Loutus). Hehe.
 Blogg-bild på när jag tar min Instagram-bild, haha.
 
Här kommer receptet för er som är nyfikna:
 
Ingredienser till ca 4 portioner:
 ॐ 300g Quornbitar
 ॐ 2 msk Olja
 ॐ 400 ml kokosmjölk
 ॐ 1,5dl cashewnötter
 ॐ 170g tomatpuré
 ॐ 0,5 dl grekisk yoghurt
 ॐ ½ Gul lök
 ॐ 2 Vitlöksklyftor
 ॐ 1 msk färsk riven ingefära
 ॐ 2 tsk röd currypasta
 ॐ 2 tsk Garam Masala
 ॐ Gurkmeja!
 ॐ 0,5g saffran
ॐ Kinesisk soya (för färg)
 ॐ Kryddor efter smak.
 
Gör så här:
1. Mixa cashewnötterna och kokosmjölken i en mixer. Det ska bli slätt (ca 2-4min). 
Tillsätt tomatpurén, yoghurten och ca 1 dl vatten till mixen.
2. Hetta upp en gryta med 2 msk olja. Häll ner vitlök, gullök och ingefära. 
Tillsätt röd currypasta, garam masala, gurkmeja och saffran.
3. Tillsätt quornbitarna i grytan. Häll sedan på kokosmjölksblandningen och rör om. Smaka av med kryddor och soya.
Låt sjuda på svag värme en stund innan servering.
 
+ Gott till:
Naanbröd, baby spenat & grekisk yogurt.

Guldtuben 2016

Hej igen alla mina underbara!
Nu är nomineringarna ute inför GULDTUBEN 2016!! 
Om någon söt skulle ha lust att nominera mig så tycker jag att min kanal passar bäst in i ÅRETS LÖFTE då de är för youtubers med lite färre prenumeranter. Eftersom jag fortfarande är väldigt ny i YouTube-världen och har bara vart aktiv i ca ett halvår så skulle detta vara en grym start och motivation för min kanal! Jag säger verkligen inte att ni måste rösta på mig utan det är bara om någon skulle vilja och gillar mina videos!
Blir såklart tacksam för varje röst! 
Gå in HÄR för att rösta eller klicka på bilderna under.
 
 

Makeup

Jag brukar varken vilja eller behöva använda lösfransar, för det är så otroligt svårt och krångligt att ta på sig dom. Men jag gillar att ha en bunt hemma som jag kan använda när jag vill känna mig extra fin. 
Testade Dura lash små lösögonfransar från Kicks, som tydligen är världens mest sålda frans. DIREKTLÄNK. Tänkte att detta måste ju fungera smidigare eftersom det är små bitar man sätter fast en åt gången. Men ack nej. Det blev bara ojämnt och passade inte på mina ögon alls...
Eller vad tycker ni? Ena ögat blev helt okej men andra ser ut som spindelben...

Chuppon

Ett utav mina bästa köp jag gjorde nu i Japan var en liten panda-kruka som suger upp vatten i ett sugrör med basilikafrön man ska plantera i "ryggsäcken". 
Köpte den från Tokyu Hands i Yokohama för under en hundring. Och alltså, den är så himla söt!! Är helt kär.
Kan inte stoppa mig själv när det handlar om pandor. Min panda-samling bara växer och växer... haha.
Är inte detta det gulligaste ni har sett?

Min Japanbok

Minns ni min bok som jag skrev om i Juni? En bildbok jag har pysslat med i flera månader nu, med bilder från min tid i Japan. Länk till inlägget HÄR.
Nu har jag äntligen blivit klar med den, och den kom hem på posten igår!! Den blev så himla bra, är sjukt nöjd med resultatet! Har jobbat på den i månader som sagt, och den blev verkligen perfekt.
Blev ca 30 sidor, men kan inte ta bild och visa alla här. Fotade några sidor som ni får se (bilderna under). Men är ni nyfikna på att kanske se hela boken eller höra mer om den, så kommentera gärna så kanske jag kan göra en video och visa er. 

sockerchock

Hoppas ni hade en mysig Alla Hjärtan's Dag?
Jag överraskade min panda med en onyttig frukost på sängen!
Pontus brukar fixa frukost på sängen VARJE helg till mig (bortskämd flickvän), så tänkte att jag skulle ta och fixa han en frukost på sängen med hans favoriter- bakelser och allt som innehåller socker, haha!
Jag gjorde 2 st mandeltårtor med vitchocklad mousse och färska bär, toppat med marsipan. Sen gjorde jag även en varsin blåbärspannacotta med smak av vanilj och vitchocklad.
Samt kaffe latte, såklart.

💕💕💕

 
Glad Alla💕'sDag!
Detta är ett tidsinställt inlägg. Jag vill inte sitta framför datorn idag, vill spendera varenda minut med Pontus idag. Visar troligtvis bilder från idag (om det blir något roligt att fota dvs) nästa vecka istället.
Vi har inte planerat något speciellt idag. Jag har köpt lite småpresenter till både Pontus och min Mamma. Sen tänkte jag baka lite kärleks-inspirerande kakor eller muffins senare.
 
Har ni planerat något roligt/romantiskt med personer ni älskar? Med eran familj, pojkvän/flickvän eller vänner?

vinter outfit

Det är så sjukt svårt och jobbigt att ta outit-bilder under vintern... Vill helst ha en stor vit vägg med bra ljus där jag kan ställa mig och ta outfit-bilder en gång i veckan, men det har jag inte. Bor för trångt... Så måste ut för att ta bra helkroppsbilder, med bra bakgrund och bra ljus.
Jag har inte tagit outfit-bilder på flera månader nu, för vem vill ställa sig i minusgrader för att posa framför kameran? Nej tack. 
Men nu kände jag att det var dags. Jag tog på mig minst 5 lager under mina kläder (som förhoppningsvis inte syns på bilderna) och gick ut i kylan. Bilderna blev jättemörka och blåa, troligtvis pga all snö. Och jag klarade bara av att vara ute i ca 10sek, sen dog mina fingrar så sprang in igen, haha.
 
Så här kommer dagens misslyckade outfitbilder, tog några på Pontus också och dom blev såklart perfekta och han posa som ett proffs, haha:
Panda Hoodie- Köpt i Japan | Ryggsäck- Köpt i Japan från WEGO
(visar upp dom i en video som kommer upp snart!)
Vita Jeans- Carlings | Skor- Köpta i Japan från WEGO

Snake Café in Tokyo | へびカフェ

 
 

hejdå julen...

Förra veckan så tog jag bort alla julprylar, granen och alla dekorationer här hemma. Jag vet... jag plockar bort mitt julpynt sent. Men jag har mina anledningar!
För det första- vem kan få nog av julen? Jag älskar julen så sjukt mycket så den för gärna stanna kvar någon månad eller två.
För det andra- Om man har lagt ner dagar/veckor på att få UPP all dekoration så är den värd att stanna uppe några extra dagar också (eller månader haha).
 
Men nu var det dags att säga hejdå till julen och den mysiga känslan den har gett... Jag plockade dock inte bort några ljusslingor då jag känner att dom behövs under dessa mörka tider.
 
Nu laddar vi inför Alla Hjärtans Dag istället!

kontors-, blogg- och youtube-jobb.

Idag blir det mycket gjort. Ska först sitta på kontoret i 9 timmar och jobba, ska på två möten runt lunch, sen 17:00 måste jag skynda mig hem för att laga något snabbt, för att sedan hinna spela in två nya videos. Kommer att bli mycket jobb idag, men jag älskar att hålla mig sysselsatt så detta ska bara bli skoj!
 Jag ser ut som en 5åring med piercing på sista bilden, hahah. But that's okay..

panda-cookies

Jag ska inte visa er allt jag köpte i Japan. Tänkte göra två videos på vad jag har köpt med mig tillbaka till Sverige. En video där jag visar vad för "saker" jag har köpt (kläder, skor, smink osv) och en video där jag visar vad för ätligt (snacks, godis, dryck, mat) jag har köpt med mig. 
 
Men jag kan visa en (ätlig) sak jag köpte med mig. Det är en stor låda jag köpte i China Town med en massa små panda-kakor.
Hur skulle jag kunna motstå något så gulligt? Jag gillar dock inte kakor så gav den till Pontus, men det passade ju bara bra att jag gav min panda en massa panda-kakor, haha.

Work

Merry Monday and a happy new week.
Jag börjar denna vecka med att jobba hemma. Mår inte så bra idag så kände att jag kommer få mer saker gjort om jag jobbar hemma.
Jag har kopplat ihop mina två datorskärmar med tvskärmen, tagit fram mina två jobb-block och jag ska även gå och göra en soya-latte. Sen är jag redo och klar för 9 timmars arbete!

Date-Day

Godmorgon alla mina underbara!
Idag är det Date-Day med Pandabear. Men jag tror vi tar det lugnt idag, vi ska inte spendera för mycket pengar. Det blev en lägre lön den här månaden för jag var borta två veckor i Japan. Samt att vi måste spara till en massa annat skoj som vi försöker planera inför sommaren!

China Town

Här kommer bilder från min sista dag i Japan för den här gången!
Jag och Pinky var båda pigga och friska, så vi gick till China Town och åt grön mat. Haha, bokstavligt talat- grön mat! Det var inte jättegott men roligt att testa. Köpte även en massa panda prylar (finns panda affärer överallt i China Town).
Ska visa er vad jag köpte i en video sen!
Panda Store♡
Panda-nikuman överallt!!
Pinky var överlycklig att hon hittade en maträtt som hon brukade äta i Vietnam.
 
 

Miss Nosebleed is my name

Godmorgon alla mina underbara!
Min dag började med näsblod och en kopp Alpro-latte. Det var några veckor sen jag blödde näsblod, kanske till och med några månader sen, minns inte, men det var inte roligt. Så svårt att dricka kaffe när man har en papperstuss som sticker ut från näsan...
Men nu ska vi inte prata om mitt internet-namn utan om Adidas nya skor YEEZY boost 350.
Dom har ni säkert sett på något vis, antingen på instagram, facebook eller vilket annat socialt medie för detta är skorna som alla pratar om just nu! Och jag har såklart blivit djupt kär. Jag behöver dom här skorna och dom behöver mig!
Det är skor som Kanye West har designat för ett collab med Adidas. Och dom skorna är helt perfekta!! Alla fyra färger hade passat perfekt till mina kläder!
Dock omöjliga att få tag på, och OM man gör det så får man betala en stooor peng för dessa...
Bilder från Ebay och Blvckd0pe. LÄNK

Japan Vlog- かわいいモンスターカフ

 

Appropå videon, jag var lite nedstämd där mot kvällen för jag fick ett drygt meddelande från någon som jag trodde stod mig nära. Men jag ska inte skriva om det här, även fast jag skulle vilja skriva av mig så har jag inte rätt att skriva om det på bloggen i respekt för den andra personen.

Så kvällen var lite tråkig och om ni märker att jag är nedstämd i videon så vet ni (typ) varför. Men jag är sjukt tacksam, för jag har ett underbart gäng med kompisar som stod bakom min rygg och har stöttat mig i varje steg. 

seg sista vecka i Japan...

Jag och Pinky hade största oturen vår vecka tillsammans i Japan... Dagen då jag flyttade över till Pinky så märkte jag att hon nyste något hemskt mycket, bokstavligt talat varannan minut, och jag frågade henne om hon var på väg att bli sjuk, men hon sa bara "I never get sick, don't worry". Och dagen efter (vår första heldag tillsammans) blev hon riktigt sjuk! Hon hade feber, nös, hostade, frös, och illamående. Stackars Pinky... Hon var sjuk ett bra tag, 3 dagar mådde hon verkligen piss. Men vår 4:e dag blev en succé, hon mådde bra, vi var ute och hittade på saker och hade det roligt! Dock varade inte lyckan så länge, redan dagen efter fick jag min mens, så låg och krampade hela dagen... och dagen EFTER fick Pinky sin, så då var det hennes tur att må piss igen.
Men vår sista dag blev lyckad också. Så med andra ord, jag och Pinky hade bara 2 DAGAR då vi mådde bra och hade energi! 
Bilderna under är från dag 5 med Pinky. Då jag krampade och käkade Alvedon hela dagen och Pinky fortfarande seg från sin förskylning.
Vi drog till Enoshima beach och smällde raketer och åt god mat. Det var mysigt!