Första dagen i skolan!

 
Då var första dagen i skolen avklarad!
Hade upprop och ett nivåtest samt en timmas genomgång om lite viktiga saker.
Nivåtestet gick så dåligt som det kunde gå hahah, vi fick ett två papper med 40-50 frågor på varsin, grammatik och läsning. Som tur var så hade jag lärt mig Hiragana och Katakana utantill innan så jag kunde läsa allt som stod på provet, men fattade ingenting vad allt betyde haha, så chansade på alla frågor förutom två xD
Men det var likadant för alla oss tjejer, och vi pratade med några andra som gjorde provet och dom sa samma sak. Så vi hamnar garanterat i nybörjar klassen tror jag ahah!
 
En rolig sak, det första vår rektorn nämnde när han gick igenom regler i skolan var att Aisatsu, vilket betyder att hälsningar är otrooooligt viktigt här i Japan. Man ska hälsa på allt och alla hela tiden. Super viktigt!
Andra saken han nämnde var återvinning. Det är till vår stora chock en utav de mest stränga reglerna som finns här i Japan. Man slänger inget skräp utan att återvinna det i antingen Burnable, Non-burnable, cans, bottles, papper, plast och matrester. Vårt hus har fyra olika papperskorgar.
SEN nämde han de som vi anser vara de viktigaste reglerna i Sverige: rök inte i skolans område och sist men inte minst- bryt inte mot lagen! xD
 
Carro - en alternativ bloggerska

Hoppas det går bra som in i, förhoppningsvis blir det lättare efter ett tag ^^ Kramisar Carro

2013-10-02 | 16:27:51
URL: http://quiethell.blogg.se/
Anna

Spännande!

2013-10-02 | 17:45:02
URL: http://mesboll.blogg.se
Sam ★

Spännande grejer, hehe!

2013-10-02 | 22:25:16
URL: http://simsky.blogg.se
・゚♥ ✞ ✧:* Nᴇᴀ - straight edge *:・゚♥ ✧* ▲

Hur gjorde du för att flytta till japan? via din skola eller vad? :)

Svar: oj det var otroligt mycket arbete för att kunna komma iväg. och det är ännu fler saker att fixa nu när vi väl är här... massa pappersarbete :(Men fick mycket hjälp utav gogonihon och min kompis pojkvän som är japan, de va han som hittade huset åt oss :)
MissNosebleed

2013-10-03 | 16:36:39
URL: http://neapocalypse.blogg.se



☯Namn:
Kom ihåg mig?

☯E-postadress: (publiceras ej)


☯URL/Bloggadress:


☯Kommentar: