Onigiri- おにぎり.
ca 6 dl ris. 6 dl vatten. Sjögräs (nori)
Tips: Koka ditt ris med lite mindre vatten än vanligt, det gör att riset blir hårade i konsistensen vilket ger en bättre smak!
Fyllnings exempel:
- Stekt lax i soja
- Tonfisk i majonäs
- Nori och majonäs
- Rökt fisk
Gör så här:
- Koka riset, låt svalna
- Gör i ordning din fyllning
- Ta en klump ris i ena handen, gör en grop i mitten så att fyllningen får plats, forma sedan Onigirin till önskad form.
- Smaksatt med salt och kryddor
- Lägg på Norin
- Servera tillsammans med grönsaker och soja!
Fin blogg med jättebra bilder !! Roligt att följa dig och se hur ni har det:) du skriver jättebra också:) många kramar Marina
va spännande jag måste helt klart testa att göra dom hemma någon dag (´w`)/ ! ps. älskar din blogg den e helt klart en av mina favoriter, och det är jätte kul att läsa om ditt liv i japan ^^ !
Coolt! Måste testa!
Har velat prova detta jättelänge, får prova göra det hemma någon dag. <:
Häftigt!!
Så spännande :-) och riktigt häftigt :-)
Mmm sesamfrön! Förstår varför den är din favorit.
Fin blogg du har, tycker att den är speciell på något sätt!
Kolla gärna in hos mig, finns mycket bilder/musik & träning att läsa om :)
Mums!
Ååh men JAA <3 SOM jag har letat efter bloggare i Japan! :oo äntligen dyker nån upp :D Din blogg är dessutom jättefin :3
nice