SUMO 相撲

Var som sagt på Sumo idag. Japans Nationalsport. Var där med Malin, Elin, Akseli och en Kanadensisk kompis.
En Sumo match pågår i flera timmar. Vi satt i 5 timmar idag och kollade på matchen. Som tur var så kunde vi gå ut från byggnaden för att ta en lunch ute i stan och sträcka på benen. 
De första timmarna kör de "små" sumobrottarna. Och en match mellan två kändes som en evighet haha. Inför varje match genomförs det en rad ceremonier när bland annat domaren utropar deltagarnas namn och där deltagarna hälsar på varandra genom att göra en serie rörelser samtidigt mot varandra. Dom står och kastar salt på arenan, slår på sina lår och sjunger konstigt i typ 10 minuter innan dom börjar putta varandra.
 
Och efter det kommer en tradition där alla sumos ska klippa en bit av en snubbes hår, vilket också tar flera timmar. 
SEN börjar de riktiga matcherna där alla Yokozunas möttes (Högsta rankingen bland sumos, "stormästarna")!
 
Så allt som allt. Det var inte direkt kul att se på en riktig live sumo match. Men klart ett måste och ett minne för livet! Om nån av er läsare ska på en sumo match i framtiden så råder jag er om att inte komma i tid. Haha. De första timmarna är slöseri med tid. Kom de två sista timmarna så får ni se de ni troligtvis kom dit för att se! ;D
Här är visar dom en tradition där Sumos håller upp bebisar. Vilket jag inte har nån aning om varför dom gör. Samt en där en litet barn ska "möta" en sumo på skoj. Vilket jag inte heller har nån aning om varför dom gör. Någon utav er läsare som kanske vet innebörden av denna tradition?
Det finns tre olika slags sittplatser: Ringside seats (där man sitter runt ringen på små kuddar. Dessa platser är svårast att få tag på. Endast killar i kostym satt i dom platserna), Box seats (där fyra kuddar ligger tillsammans i en "box". Dessa platser var också på marken där hela familjer osv satt) och sen finns det Balkongplatser som jag satt på.
Tsimtsim ☆ Alternative & Geek blog.

Oj, visste inte att det var så uppdelat och tog så lång tid. Då har man lärt sig något nytt. Även om det inte var så kul så har du ändå upplevt en riktig sumo-match och det är ju ändå sjukt häftigt ^^

Svar: ja men precis! ;D
MissNosebleed

2014-02-01 | 15:51:05
URL: http://rocketboyy.blogg.se/
Tokyo - Love

Ah, tråkigt att du inte tyckte det var kul Jag gillade det! Var ni där under finaldagen? Vi såg finalerna, vilka ska vara mycket roligare än typ kval (eller vad man kallar det). Gillade de traditionella inslagen.

2014-02-03 | 19:12:09
URL: http://sakuradesu.blogg.se



☯Namn:
Kom ihåg mig?

☯E-postadress: (publiceras ej)


☯URL/Bloggadress:


☯Kommentar: