En vanlig dag i min japanska skola
Haha idag mitt i lektionen tog läraren oss till gympa salen där alla elever kunde testa på att göra sina egna Mochis. Mochi är en japansk ris kaka som äts året runt i Japan, men framför allt som tradition runt japanska nyåret.
Det var super svårt att göra Mochi, man var tvungen att hammra med en gigantisk klubba och Mochi degen var så extremt klibbig så det var svårt att få upp klubban ur degen igen!
Jag tycker inte mochi är så speciellt gott. Det är alldelens för klibbigt och smaklöst för min smak. Och på tal om klibbiga Mochis- det rapporteras väldigt ofta i de japanska medierna om hur framförallt äldre personer kvävts när de ätit mochi, ofta i samband med nyår! Endast i Kanto-området rapporterades 4 dödsfall kring nyårshelgen tex.
crazy!
Tokyo-Love
Åh vad kul! Såg senast igår på när en youtube'are i Japan gjorde detta. Sammanträffande! (Eller kanske inte i och med nyår). Tycker inte så mycket om "vanlig, ofylld" mochi, men daifuku är SÅ himla gott!
Johanna
oj så sjukt :O
Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
Hahahah :D Vad smakade det? ^__^
Svar:
MissNosebleed
Pau
åhhh jag vill också till Japan!! älskar att läsa om ditt liv där :)
Svar:
MissNosebleed
Moa
men tänk vad underbart ändå, dö på grund av mat, ska man dö såär ju liksom det helt ultimat haha x)
Svar:
MissNosebleed
Lee
Oj hjälp, kul sätt att dö på o.o
Är nyfiken på mochi men har aldrig hittat så att jag kan smaka D: