Osaka 大阪市

Jag har en massa bilder att visa er. Men jag börjar med att berätta lite om staden Osaka.
Osaka är Japans tredje största stad efter Tokyo och Yokohama, men det är den staden som ändrar sitt befolkningsantal mest beroende på tidpunkt på dygnet. Under nattetid är det 2,6 miljoner invånare men på dagen ökar befolkningen till så mycket som 3,7 miljoner! Det beror på att det är många som pendlar till Osaka under dagarna för Osaka är ett ekonomiskt och kommersiellt centrum.
 
Nu efter att ha vart här i tre dagar så måste jag erkänna att jag inte är så jätteförtjust i Osaka. Folk hade inte samma respekt och artighet som man ser i Yokohama och Tokyo området. Dom är såklart oerhört artiga! Helt sjukt jämfört med tex svenskar, men jag har väl blivit lite bortskämd med artighet eftersom jag har bott i Yokohama nu ett tag, haha.
 
Sen är dom lite mer stressade här, känns det som. Folk krockar med varandra och har bråttom överallt. Sen går dom på höger sida i trappor osv, vilket är tvärtom jämfört med Yokohama och Tokyo. Det är även märkligt eftersom Japan i allmänhet har vänstertrafik. Så det var lite skumt, haha.
Annars en mycket vacker och historierik stad! Vi har upplevt mycket saker sen vi kom hit till Osaka, ska visa er massa bilder snart!
Umeda Sky Building
Tsimtsim ☆ Alternative & Geek blog.

Åhh det ser jätte fint ut!

2014-03-26 | 14:05:30
URL: http://rocketboyy.blogg.se/
Anna J

Så vackert det ser ut :D

2014-03-26 | 16:05:32
URL: http://aspectum.blogg.se/
Lilly

Vackert.

2014-03-26 | 20:27:01
URL: http://babydollsugardust.blogg.se/
Tokyo-Love

Ja, Osaka skiljer sig en del från Tokyo. Men jag gillar det ändå, dock svårt med trapporna! Fick ställa om oss typ tre ggr sist vi var i Japan ju. haha

2014-03-26 | 23:29:49
URL: http://sakuradesu.blogg.se



☯Namn:
Kom ihåg mig?

☯E-postadress: (publiceras ej)


☯URL/Bloggadress:


☯Kommentar: