vegansk pannakotta med chiapudding
Förra veckan var Elin här på besök. Vi bakade en massa "hälsosamma" bakelser, kollade skräckis och spelade Pokémon.
Vår Veganska-hälsosamma-vanilj pannakotta med chia pudding på toppen blev hur bra som helst!
Receptet hittar ni under.
RECEPT
Ingredienser till ca 4 portioner
Pannakottan:
☀ En burk coconut milk
☀ 1 gelatinblad
☀ 1/2 vaniljstång
☀ 100 g vit choklad (vegansk)
☀ 2 dl ALPRO soyagrädde
☀ Lite flytande honung
ChiaPuddingen:
☀ 35 gram blåbär
☀ 1 dl soyagrädde
☀ 1 msk chiafrö
☀ 1/4 krm vaniljpulver
☀ Lite limeskal
Gör så här:
1. Pannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
2. Koka upp soyagrädde, kokosmjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
3. Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
4. Chia Pudding: Mixa blåbär och soyagrädde med stavmixer. Blanda i vaniljpulver och smaka av sötman med honung. Tillsätt sedan chiafrön och blanda. Häll upp på Pannakottan och ställ i kylskåp.
Dekorera med blåbär och riven lime innan servering.
Anonym
Den är inte vegansk om den innehåller både gelatin och honung :( Möjligtvis mjölkfri... men det är inte lika med vegan. Ett tips är att byta ut både honungen och gelatinet mot agar-agar vilket är ett vegetabiliskt alternativ till gelatin. Sedan kan du ta agavesirap istället för honung vilket är ett nyttigt sötningsmedel. Tack för bra blogg <3
linnea
hahahahahaha gelatin va????? gelatin är verkligen inte veganskt, det består av djurs ben och hud??? what the heeell